2018-02-27
之前係FaceBook 看廣告見到原來之前中環大名鼎鼎既La Vache 係尖沙嘴開左分店今日就過來試下佢,閒日9點來到都要大排長龍,等左一個半鐘先有位一問之下,原來要4位以上party先可以book檯,我覺得呢方面真係可以改善一下。餐廳無menu,得一個選擇,就係牛排生熟程度。先上沙律,都係普普通通貨色,不過有核桃作伴,加分。主菜終於來,USDA Prime Rib Eye先放上candle 然後鐵盤上放上Rib Eyewaitress 夾了兩舊牛排在碟上,然後再上薯條。牛排本身是非常好吃的,但有幾個問題第一是 Rib Eye只有eye的部分,最好吃的Rib eye strip卻不見了。第二是一開頭放了的candle底,無錯想保溫的確係窩心,但同樣地出現了不停坐熱鐵盤再加熟牛排既程況。第三就係男士晚餐份量不足既程況,說真的,晚上吃這份量的牛排除了滿足不夠個胃外,也吃得不夠喉咩,想追加牛排卻是不容許。這裏的薯條卻是無限添加的,吃了5轉也不夠飽。薯條本身是太鹹,有點像珍珍薯片既味道
餐廳無menu,得一個選擇,就係牛排生熟程度。
先上沙律,都係普普通通貨色,不過有核桃作伴,加分。
先放上candle 然後鐵盤上放上Rib Eye
waitress 夾了兩舊牛排在碟上,然後再上薯條。
牛排本身是非常好吃的,但有幾個問題