2018-10-21
今日同hubby拍下拖出去食個晏 佢搵左呢間西班牙餐廳 一踏入門口就覺得個裝潢幾特別 好有西班牙風情 哈哈 我地食食下係餐廳另一邊 水吧台出面有好多西班牙人舉行緊聚會 好似cocktail party咁 感覺好開心我地2個都叫左all-you-can-eat brunch 因為包括晒我地想食既paella同suckling pigs 而且值錢比較划算 因為仲包埋幾個tapas Tuna tartar入口好有層次 tuna食落新鮮 而且佢唔算切到勁細粒 所以有咬口得黎口感又豐富👍🏻Spanish cold cuts有多款既ham 同chorizo 份量好多而且好好味!味道唔會好死咸 而係淡淡既咸香 再配上芝士同搽上鮮茄醬既包 味道好夾!送酒一流🥂🍻哈哈Beef skewers / Clams with chorizo 個牛肉串無乜特別 食落少乾 而且嚡口Clams細細隻 好香口 個汁chorizo味濃郁 整體不過不失Bravas 我地另加既tapas 哈哈 因為hubby鍾意食 雖然係簡單既炸薯粒 但並唔係間間西班牙餐廳都有而且個醬汁既味道會整得好味 但呢間餐廳做到🤤薯仔味濃 醬汁微辣
Tuna tartar
Spanish cold cuts
個牛肉串無乜特別 食落少乾 而且嚡口
Bravas
我地另加既tapas 哈哈 因為hubby鍾意食 雖然係簡單既炸薯粒 但並唔係間間西班牙餐廳都有而且個醬汁既味道會整得好味 但呢間餐廳做到🤤薯仔味濃 醬汁微辣 好香口好好味
Suckling pig 🐷
不得了 皮薄而且脆口 肉質勁幼嫩 有少少入口即溶既感覺🤤外脆內軟 肉味香 值得encore再encore!但我地已經食到肚皮爆😂
Seafood paella 🥘
較遜色 海鮮種類唔算多 而且唔算好新鮮 飯食落味道淡 無乜味得個上色 所以我地都無再encore
Churros
原本要加錢先有既甜品 最後仲送左比我地!本身我對churros呢款傳統西班牙甜品既印象一般 覺得好甜又平平無奇 但呢間餐廳整既churros令我完全改觀 食落新鮮熱辣 外脆內軟 🤤唔會好死甜 cinnamon味好香 再配上雪糕 味覺衝擊 我反而無點個sauce驚會太甜 就咁食都好好味 為餐lunch畫上完美句號
餐廳位置唔算方便就腳 價錢都唔算平 但食物質素幾好 所以食all-you-can-eat相對抵d 岩晒大食一族黎大食一餐🍴