2019-03-14
香港比較小西班牙餐廳,通常都好貴,呢間好平民,食既野又地道而且好正宗,好似去左轉旅行咁。餐廳要上一樓,都好易搵,晚餐時間吾洗等位,地方好大,十分RELAX,又有高台,裝修都吾錯,好CHILL,有D小燈泡,有FEEL。食西班牙野TAPAS走吾甩!!!首先叫左杯sangria,因為兩隻都想試.叫左一紅一白Wagyu beef and foie gras air baguette ($35per piece)店員會係你面前燒熟個薄薄和牛,牛下面有個空氣麵包,入面係有好RICH既鵝肝,好好食呢。空氣麵包好脆,推介切食!!!“Bravas” crispy confit potatoes ,spicy paprika sauce ($35)係一個炸薯仔粒,上面有辣既醬。個醬幾特別,比較CREAMYGarlic and chili prawns細細碟,好重蒜味,又好多炸蒜比我地食。個麵包都係整到又熱又脆比我地,好味。Wagyu short rib($270)因為我地得2個人,叫左個NOT SO HUNGRY SIZE。和牛好軟,個汁係甜甜地。十分入味,牛吾太肥,但又好淋。有驚喜,SIDE DISH
係一個炸薯仔粒,上面有辣既醬。個醬幾特別,比較CREAMY
因為我地得2個人,叫左個NOT SO HUNGRY SIZE。和牛好軟,個汁係甜甜地。十分入味,牛吾太肥,但又好淋。有驚喜,SIDE DISH有D炸甜薯條。
食西班牙野一定要食既PAELLA,今次叫左墨魚汁海鮮飯,佢焗得岩岩好,飯既質地吾會太硬,飯入面都有墨魚粒同有D蕃茄,不過2個人食就比較大碟,店員都好好地幫你分好。
甜品吾洗諗一定係叫CHURROS,最地道既小吃。CHURROS即刻炸起仲有D肉桂粉係面,你可以以點雪糕加朱古力。