2024-02-07 169 瀏覽
平時普通嘅魚生丼成日食,今次就試咗一個好”特別”嘅魚生丼飯!究竟有幾特別呢🤫就係試咗一個好似開彩票嘅隱藏魚生丼,為咗保持神秘感,一直到上枱之前都唔會知道用咗乜嘢食材,最啱鍾意驚喜同神秘感嘅客人😍終於等到揭曉嘅一刻啦🎉今次隱藏魚生丼飯有油甘魚,香蔥吞拿魚腩溶同蘭王蛋喺丼飯上面☝🏻特製嘅吞拿魚腩溶入面有啲芝麻,酸蘿蔔同埋三文魚籽,食落去比平時嘅吞拿魚蓉更加有口感,記得撈埋蛋黃落去一齊食🥚完全係另一種滋味❗️飯粒同吞拿魚蓉變得更加滑溜,亦都有食到蛋香😋油甘魚係厚切,非常肥美,咬落去啖啖肉,好滿足呀🤩整體份量都幾夠飽,套餐仲有送埋湯同沙律,無論係男或者女都應該係一個適量嘅份量。▪️ Kさん隱藏魚生丼(只賣給大膽的人) $138
終於等到揭曉嘅一刻啦🎉

▪️ Kさん隱藏魚生丼(只賣給大膽的人) $138
丼飯之秘訣就係要個飯,無論面頭配搭乜野topping都好,最緊要都係個飯,只要個底做得夠好,都只係錦上添花,令成件事更加豐富,反之亦然,個底做得唔好,就欠缺左個靈魂,咁仲係咪一個丼飯呢?而呢間「KURO」絕對合乎我心目中既標準,即刻叫返碗先。 📌Premium · Donburi -  ▪️ Foie Gras · Steak Bowl - $198 ▫️ 第一個必試招牌「香煎鵝肝·薄切牛扒丼」,鵝肝一入口係接近瞬間融化,完全唔需要點任何醬汁已經好入味;牛扒質感薄身食落口感岩岩好,夠哂嫩滑,點埋附上既肉汁,牛味更加濃郁;面頭仲有隻蘭王蛋,攪勻送飯一流;加20蚊可以轉為套餐,包左一碗豚肉麵鼓湯、沙律菜同埋是日前菜,今日前菜係漬蒜頭,整體好有驚喜,我超鍾意。📌Premium · Seafood Donburi - ▪️ Super Seafood · Sashimi Rice Bowl - $268▫️ 再黎多個人氣必食「超級海鮮丼」,首先由日本北海道海膽、三文魚、油甘魚、赤身、帆立貝、中拖羅、三文魚籽、牡丹蝦八款刺身組成,每款刺身都相對新鮮爽甜,當中飯身面頭仲有D蟹籽、牛蒡、日本生薑同埋由日本直
丼飯之秘訣就係要個飯,無論面頭配搭乜野topping都好,
最緊要都係個飯,只要個底做得夠好,都只係錦上添花,

令成件事更加豐富,反之亦然,個底做得唔好,就欠缺左個靈魂,

咁仲係咪一個丼飯呢?而呢間「KURO

絕對合乎我心目中既標準,即刻叫返碗先。

📌Premium · Donburi -

香煎鵝肝·薄切牛扒丼

夠哂嫩滑,點埋附上既肉汁,牛味更加濃郁;面頭仲有隻蘭王蛋

攪勻送飯一流;加20蚊可以轉為套餐,包左一碗豚肉麵鼓湯
麵鼓湯

沙律菜同埋是日前菜,今日前菜漬蒜頭
整體好有驚喜,我超鍾意。
沙律菜

📌Premium · Seafood Donburi -
超級海鮮丼

▫️ 再黎多個人氣必食「超級海鮮丼」,首先由日本北海道海膽

三文魚油甘魚赤身帆立貝中拖羅三文魚籽牡丹蝦
超級海鮮丼

八款刺身組成,每款刺身都相對新鮮爽甜,當中飯身面頭仲有D蟹籽牛蒡
超級海鮮丼

日本生薑同埋由日本直送既可食用紫蘇花,基本上成碗都係食得既,
加上賣相相當靚仔,一定要嗌!

📌Appetizer -
▪️ Black · Deep Fried Chicken - $68
KURO·黑唐揚炸雞

▫️ 而小食方面亦有驚喜,呢個「KURO·黑唐揚炸雞」用上
食用竹炭粉同埋麵包糠炸成,所以賣相睇落黑黑實實,
其實食落外脆內軟之餘,仲帶少少竹炭香,好特別。
KURO·黑唐揚炸雞

▪️ Clams · Cooked in Japanese Wine - $78
清酒·煮蜆

而「清酒·煮蜆」酒香味完全浸沒係蜆肉當中,
食落每一啖都充滿住清酒酒香,好好食!

📌Alcohol -
▪️ Draft Beer - $58
▪️ Salted Lemon Sour - $38
▫️ 黎得呢到能夠唔嗌酒呢?先黎杯「Suntory生啤」過下口癮先,
Suntory生啤

再整多杯「鹽味檸檬燒酎」,鹹中帶點清爽,同丼飯絕對係不謀而合!
鹽味檸檬燒酎
2023-11-16
15 分鐘 (堂食)
麵鼓湯
沙律菜
Suntory生啤
鹽味檸檬燒酎
2023-11-12 245 瀏覽
今日試吓這間主打丼飯的餐廳。餐廳的裝修簡潔明亮,午餐有多款魚生飯選擇,價格也合理。鵝肝薄切牛扒丼$188這鵝肝大大件,份量十足,煎得甘香肥美!那鵝肝切得夠厚,口感creamy, 脂香豐膄,油潤美味,正!牛扒肉質軟滑,加上旦汁,口感滑溜,配上壽喜燒汁,味道甜香濃厚,拌飯一流!湯的味道也天然,有蔬菜的鮮甜味;而那沙律菜也新鮮;尤其那pickle, 酸爽可口,令這鵝肝無咁膩口。無糖可樂加檸檬,真爽!今日的午餐真滿足!

今日試吓這間主打丼飯的餐廳。
餐廳的裝修簡潔明亮,午餐有多款魚生飯選擇,價格也合理。

鵝肝薄切牛扒丼$188

這鵝肝大大件,份量十足,煎得甘香肥美!那鵝肝切得夠厚,

湯的味道也天然,有蔬菜的鮮甜味;

今日的午餐真滿足!

2023-11-12
2023-10-28 244 瀏覽
😍之前經過銅鑼灣成日見到SUPERDON ,終於今晚同朋友一齊嚟食晚飯。❤️朋友叫咗🐂🐃燒牛肉丼,份量好大,牛肉高質,撈埋蘭王蛋同燒肉汁,正👍我就叫咗🌶️辣味噌吞拿魚🥑牛油果丼,辣辣地幾惹味,店員話吞拿魚是日本飛機貨。🛬✈️店員介紹餐廳而家做緊優惠,讚好社交平台就有全單七折,另外叫一款小食仲可以送一杯飲品,非常抵😍小食:煎餃子, 黑醋炸雞及忌廉蟹肉薯餅,送左3杯飲品,生啤酒都叫得🍺🍻

小食:

2023-10-27
2023-10-28 189 瀏覽
我的童年就是一個蠟筆小新的Fans😍今日去咗銅鑼灣搵食,來跟蠟筆小新約會~呢間餐廳仲出現左一個雪糕新食法‼️就係雪糕咖喱飯🍦😱蠟筆小新,加上咁新奇嘅配搭,即刻去試下先😆.首先上場既就係我既『雪糕咖喱炸豬扒飯』🐷,咖哩可以選擇配吉列豬扒,炸雞,牛肉或者海鮮,咖喱仲可以選擇辣度🌶另外佢係一個餐Set黎既,會跟埋麵豉湯,仲有兩舊腐皮壽司🍙同埋一杯飲品,飲品可以選擇『動感超人芒果特飲🥭』或者『露屁股怪獸草苺特飲🍓』,今次我就選了『動感超人』🥭🤩。唔好以為雪糕加落咖哩到好奇怪呀,原來食落會多左一種層次,好好食!咖哩味濃之餘,仲加上少少creamy既味,雖然我選了『大辛』但係加上雪糕既奶香味,所以整體都唔會話太辣,仲令到咖喱個味道層次提升左!『動感超人』係酸酸甜甜嘅汽水,飲落口都feel到好重嘅芒果味😋除咗我呢一set必點嘅雪糕咖喱飯,呢間餐廳仲提供各式丼飯🍛顧客都可以自選海鮮架!我地就叫左個海膽和牛丼🐮牛肉好鮮嫩,加上濃濃既燒汁,真係勁好食‼️仲要加埋大大塊海膽😍海膽係食得出既新鮮!好鮮甜!好好食呀😋😋😋
2023-10-11 403 瀏覽
呢排星期三都要落一落銅鑼灣做嘢 今日就同同事嚟食日本餐 呢間餐廳原來之前都有經過但無幫襯過而家裝修咗同改埋名 😎 上網睇 原來餐廳仲請咗日本大廚坐鎮研究menu啱啱開門關係 得兩三枱客 到埋單走已經坐咗一半以上 餐牌有一樣隱藏魚生丼 寫住只賣俾超勇敢嘅人嗯……我仲係細膽 所以叫番普通嘢算啦每個set都有沙律 漬物 豚肉味噌湯 有豚肉 蘿蔔 蒟蒻 洋蔥嘢飲 可選可口可樂 Zero 烏龍茶 或者乳酸🔹️香蔥吞拿魚腩蓉丼好大堆頭吞拿魚呀 😍 記住撈埋隻蛋一齊食呀吞拿魚係師傅特製 入面有芝麻 蘿蔔 三文魚籽食嘅時候咬感再豐富咗 🔹️燒牛肉丼賣相非常之吸引🤤 見到個樣都食慾大增🔝燒牛肉大大塊而且好重牛味又嫩口😋洋蔥煮到香甜軟腍 再加埋蘭王蛋 唔使講都知係好野 啲飯粒粒都上晒蛋汁味道更上一層樓🤪🔹️KURO黑唐揚炸雞第1次見黑色嘅炸雞 😆雞肉嫩滑 外皮炸得好酥脆而且仲keep到肉汁 ❗而家like&share @superdon_kuro IG 指定Post仲會有➡️快閃優惠 全單7️⃣折➡️叫小食仲會送嘢飲 (無限refill 仲包日本生啤) ✅用蘭王卵取代普通雞蛋✅環境舒適 好多日本酒放喺層架上面做裝飾✅P
呢排星期三都要落一落銅鑼灣做嘢

第1次見黑色嘅炸雞 😆
雞肉嫩滑 外皮炸得好酥脆
而且仲keep到肉汁

➡️快閃優惠 全單7️⃣折
➡️叫小食仲會送嘢飲 (無限refill 仲包日本生啤)

✅用蘭王卵取代普通雞蛋
✅環境舒適 好多日本酒放喺層架上面做裝飾
✅Portion 夠大份
✅員工友善

2023-10-11
2023-10-03 184 瀏覽
ᴋᴜʀᴏ係sᴜᴘᴇʀᴅᴏɴ嘅其中一間行高級啲嘅舖頭🌈仲邀請咗日本神秘少年廚神神ᴋさん嚟重新設計ᴍᴇɴᴜ同調味,最重要係食材夠新鮮,熟食同炸物都一應俱全🤩另外門口都有吧台位,燈光同設計感都做得好好,打卡一流📸1️⃣ 辣味噌三文魚牛油果丼 🥑呢個丼是以三文魚為主嘅,三文魚用咗角切嘅方法並配上咗辣味噌,中間用咗蘭王蛋🥚配埋側邊嘅牛油果、紫蘇葉、牛蒡、醃黃蘿蔔,再加埋啲紫蘇花和芝麻粒作為點綴,成碗好精緻✨ 三文魚入口好結實飽滿,加上係辣辣哋好過癮,愈食愈想食,而牛油果就好ᴄʀᴇᴀᴍʏ🤤丼飯嘅中間仲收埋咗啲紫菜添😋 呢個丼嘅三文魚份量都唔止得個幾粒,而是冚住係啲丼飯上面,至少我每一啖都係有飯之餘又有一至兩件嘅角切三文魚,一啲都唔孤寒,唔係敷衍了事😍2️⃣ 燒牛肉丼 🐮6-7成熟嘅牛肉好好食,有牛味,肉質好軟嫩,份量都一樣唔少嫁😌 洋蔥亦煮得啱啱好🧅 丼飯用咗日本米,每粒米都好飽滿,配埋蘭王蛋撈飯食真係好正😭 另外每款丼飯都可以升級成套餐,包括漬物、沙律🥗 同自家制味噌湯🫶🏻3️⃣ ᴋᴜʀᴏ黑唐揚炸雞 🍗烏黑色嘅炸雞都真係第一次食,賣相💯分炸雞整到外脆內軟得嚟好ᴊᴜɪᴄʏ,口感好好🤙🏻
ᴋᴜʀᴏ係sᴜᴘᴇʀᴅᴏɴ嘅其中一間行高級啲嘅舖頭🌈
另外門口都有吧台位,燈光同設計感都做得好好,打卡一流📸

1️⃣ 辣味噌三文魚牛油果丼 🥑

2️⃣ 燒牛肉丼 🐮

3️⃣ ᴋᴜʀᴏ黑唐揚炸雞 🍗
ᴋᴜʀᴏ黑唐揚炸雞

烏黑色嘅炸雞都真係第一次食,賣相💯分
ᴋᴜʀᴏ黑唐揚炸雞
炸雞整到外脆內軟得嚟好ᴊᴜɪᴄʏ,口感好好🤙🏻

2023-09-30 115 瀏覽
位於銅鑼灣的kuro, 改左風格同餐牌,菜色幾特別!福島角切魚生丼之適逢日本排放核污水,餐廳就想出這個套餐,不但名字有特色,賣相亦特別靚, 是色彩繽紛的魚生丼上面再加上一些藍色的啫喱。魚生都十分新鮮,好食! 套餐仲配有前菜、沙律和大大碗的面豉湯,加上特色核污水飲品,味道酸酸甜甜非常易入口Tataki牛丼中間有隻日本蛋黃可以拌勻一起吃,牛肉有微微燒香味,夠口牛味濃郁,少少肉汁,肉質不會太腍,有少少咬口但不會靱,幾好食!薯仔沙律拌蛋黃食,味道更香更滑!薯仔半碎有咬口。Kuro 黑唐揚炸雞真係黑色的炸雞,相對有驚喜,炸得唔油,唔太熱氣,好多肉,外皮好香脆,仲要食雞有雞味!正!Calpis乳酸梳打 正常,好飲黑松露薯條略嫌少左d, 但好食的,仲配多了一款醬料,幾特別
位於銅鑼灣的kuro, 改左風格同餐牌,菜色幾特別!
福島角切魚生丼

Tataki牛丼

薯仔沙律

拌蛋黃食,味道更香更滑!薯仔半碎有咬口。

Kuro 黑唐揚炸雞

Calpis乳酸梳打

正常,好飲

黑松露薯條

略嫌少左d, 但好食的,仲配多了一款醬料,幾特別
2023-09-29 81 瀏覽
2023年9月6日 星期三最近經過銅鑼灣駱克道發現呢間餐廳重新裝修過,連店舖名都改咗,感覺似係重新出發,所以一有機會就即刻拉埋老婆黎試下新餐廳由於我哋去到嘅時間尚早,所以餐廳裏面唔算太多人,好快可以入座,餐牌裏面嘅食物種類豐富咗好多,人氣食物仍然保留住,而且價錢同之前差唔多,仲多左新推出嘅食物添,有呢一個福島核廢水海鮮丼,淨係睇餐牌上面嘅食物已經覺得好特別,於是就叫咗一份,另外老婆都叫咗一個丼飯,再加埋小食同飲品點完餐等咗大約10分鐘,食物就開始陸續送到,首先有薯仔沙律,上面仲加咗生雞蛋同蟹籽,撈埋一齊食口感好特別,薯仔味好濃郁,食完之後更加開胃之後有老婆點嘅Takaki牛丼,燒得好香,裡面既肉仍然係粉紅色,唔會燒到過熟,有咬口但唔會好韌,同樣地上面加左一隻生雞蛋可以撈埋飯一齊食,口感更加好我就要左福島角切魚生丼,除咗一粒粒唔同種類既魚生之外,飯上面仲有藍色既啫喱,用嚟比喻福島放出既廢水,同刺身一齊食幾夾,加上刺身好新鮮呢一杯係福島餐附有嘅飲品,叫輻射水,淨係個名都夠晒特別,成杯都係藍色,飲落去酸酸甜甜幾醒胃小食方面有KURO黑唐揚炸雞,由於炸粉用咗黑炭嘅關係,所以每一嚿雞都係黑色,十
2023年9月6日 星期三

小食方面有KURO黑唐揚炸雞,由於炸粉用咗黑炭嘅關係,所以每一嚿雞都係黑色,十分特別,外皮炸到脆卜卜,裡面既雞肉仍然保持嫩滑

最後仲有黑松露薯條,分別有黑松露醬同明太子醬可以點,個人比較鍾意黑松露醬,因為黑松露味好香濃,食完都唔覺得好油膩

最後埋單每人三百幾蚊左右,已經食到好飽
2023-09-06
2023-09-24 116 瀏覽
最近係銅鑼灣搵到間極度高質素既日本餐廳,專意請咗日本神秘少年廚神Kさん大廚返嚟研究食材和質素,提升了餐廳既品質。和風海鮮沙律 海量魚生,包括三文魚、吞拿魚、油甘魚、帆立貝、三文魚籽、蟹籽加上沙律菜,加上自家制海鮮醬汁,酸甜醒胃胃海膽・大拖羅・三文魚子丼海膽・大拖羅・三文魚子丼組合成獨特的風味,造岀豐富多樣的口味體驗。海膽濃郁、奶油般的口感,帶有濃厚的海洋風味,三文魚子則具有鮮美,鹹香味道及帶來爽口的口感。將這三種食材放在一起,香氣和口感可以平衡和襯托其他成分的風味,使整個丼飯更加豐富和美味。

和風海鮮沙律

海膽・大拖羅・三文魚子丼

2023-09-10
2023-09-13 143 瀏覽
呢間餐廳係原嘅地方重開喇,仲改名!內部裝修都整新晒,感覺更時髦咁。唔止咁,佢哋嘅Menu都請咗位日本廚神Kさん幫手掌廚㗎啦!真係有驚喜㗎喇!佢個廚神平時就搞開OMAKASE,所以Menu多咗好多新菜式,食材新鮮到爆,賣相都好吸引呀!
黑唐揚炸雞 $68
唔好睇佢黑蚊蚊 其實佢係外皮用咗黑碳粉炸㗎啦 裡面嘅雞肉食落去又滑又唔膩㗎!一口食落去就可以感受到雞肉嘅鮮味。再配埋啲沙律醬真係好正呀🤤薯仔沙律 $118頂上面有用到蘭王蛋,仲加埋薯仔同其他配料一齊食,口感好creamy㗎🤤超級海鮮丼 $268整個海鮮丼睇落好靚,而且有好多款唔同嘅海鮮!有海膽、牡丹蝦、帶子、拖羅、吞拿魚、三文魚、油甘魚、同三文魚籽 食材真係好豐富
所有嘅海鮮都好新鮮 份量都幾多下 加上塊塊刺身都係厚切嘅火炙三色丼 $185
入面有三文魚 帶子 左口裙邊魚 份量都係好多 火炙過後好大浸魚油香味好 撈埋D飯好香 想再食滿足啲嘅話,可以加$20轉為套餐 套餐仲包有一個段落麵豉湯非常好飲 因為麵豉湯唔似平時啲湯咁鬼死鹹 反而有啲清甜嘅感覺 同埋仲有沙律餐牌經過調整果然係好食 以前裝修之前已經成日幫襯 估唔到而家裝修之後執整過

黑唐揚炸雞 $68
薯仔沙律 $118
超級海鮮丼 $268
所有嘅海鮮都好新鮮 份量都幾多下 加上塊塊刺身都係厚切嘅
火炙三色丼 $185
餐牌經過調整果然係好食 以前裝修之前已經成日幫襯 估唔到而家裝修之後執整過 成個感覺煥然一新 而且嘢食似乎都更加好味 食材好似更加靚 餐廳嘅環境呢個更加舒適 同埋餐廳嘅店員同老闆都非常友善 有唔明嘅話 佢哋都會熱心講解😻
餐廳地址:
スーパー丼Kuro
銅鑼灣駱克道501號地舖
整體推薦指數: 5/5
【銅鑼灣】【美食體驗】.
呢間餐廳喺原址易名重開了 🙈內部換咗 煥然一新嘅裝修 感覺更加型格、時尚😆除此之外🤔佢哋嘅Menu亦都請咗日本嘅廚神Kさん幫手執過😆🇯🇵🇯🇵呢位廚神本身係做開OMAKASE嘅 果然係有驚喜🥳 Menu多咗唔同嘅新菜式 食材都非常新鮮 賣相亦都非常吸引🤤.
黑唐揚炸雞🍗 $68
外皮使用黑碳粉炸 🖤🖤 裏面嘅雞肉❤️‍🩹💔🐓食落去又順滑唔膩 食到真系好滑 一口都可以食到雞嘅滋味 點埋沙律醬真係唔錯🤤.薯仔沙律 $58上面有採用蘭王蛋 連埋薯仔同埋其他配料一齊食 感覺口感都幾Creamy 🤤 我以為係一個開胃嘅小菜 不過薯仔有好多澱粉質 我都唔知叫唔叫佢做小菜好🤣.超級海鮮丼 $268成個海鮮丼埋上超級靚 而且有好多款唔同嘅海鮮 海膽、油甘魚、拖羅、吞拿魚、三文魚、帶子、牡丹蝦、三文魚籽 🍣🍣 食材非常豐富 🥳所有嘅海鮮都非常新鮮 唔會有腥嘅味道 認真唔錯 而且份量方面🙈 亦都毫不吝嗇 件件魚生都好厚 唔係「薄eat eat」架🫶🏻🫶🏻.火炙三色丼🔥 $185
【銅鑼灣】【美食體驗】
黑唐揚炸雞🍗 $68

薯仔沙律 $58

超級海鮮丼 $268

火炙三色丼🔥 $185
呢個三色丼裏面有 三文魚、左後裙邊魚、帶子、三文魚籽 食材種類方面 , 種類就冇超級海鮮丼 咁豐富😏 😆但係份量就都係咁大方 火炙過後 魚油非常之香 撈埋落個飯都食簡直係無敵🩷

+$20 轉做套餐 有豚肉麵豉湯、沙律、小配菜😉
豚肉麵豉湯 裏面仲有蒟蒻 而且幾鮮甜 唔似平時食開嘅麵豉湯咁鹹味😆

整體嚟講 menu經過調整之後🤤似乎更加着重食材嘅運用點樣可以做到更加精緻 🥳🫶🏻

而且經過裝修之後 成個環境坐落去更加舒適 感覺係煥然一新 ✨✨
スーパー丼Kuro
銅鑼灣駱克道501號地舖
#食在香港 #hkfoodie #hkfood #causewaybay # 銅鑼灣 # 銅鑼灣美食 #銅鑼灣好去處 #日本菜 #日本丼飯 #Superdon #Superdonkuro #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #香港日料 #銅鑼灣日料
#香港魚生飯 #日式丼飯 #香港日本菜 #香港生活 #香港必吃 #香港探店 #香港打卡 #香港美食 #香港 #香港串燒 #香港海鮮丼 #海鮮丼
2023-09-07 93 瀏覽
餐廳經過全新裝修後帶出更濃厚日系風,採用木系設計為主調令餐廳氣氛嘅溫馨整個新menu係由日本神秘少年廚神Kさん全新為KURO設計,連餐牌中嘅招牌公仔都係佢design!全新Menu入面加左多新item,例如KURO黑唐揚炸雞,隱藏魚生丼,香蔥吞拿魚蓉丼香蔥吞拿魚蓉丼沙律 l 豚肉味噌湯 l 沙律l 漬物 l 飲品平時食開嘅吞拿魚蓉丼都就咁放上飯面但呢到嘅吞拿魚蓉係由師傅特製師傅係吞拿魚蓉內加入左蘿蔔,三文魚籽,芝麻整個味道都昇華左味道比平時吞拿魚蓉更鮮甜只係加左少少wasabi都好夠味吞拿魚蓉上再加配一隻生蛋黃蛋汁同吞拿魚蓉混合後質感更滑溜底下珍珠米粒粒分明又有彈性KURO連味噌湯都唔簡單豚肉果噌湯好多配料味道帶住肉香又唔膩KURO黑唐揚炸雞外層呈漆黑色嘅炸雞入口好酥脆,內裏雞肉好juicy又嫩

沙律 l 豚肉味噌湯 l 沙律l 漬物 l 飲品
平時食開嘅吞拿魚蓉丼都就咁放上飯面
但呢到嘅吞拿魚蓉係由師傅特製
師傅係吞拿魚蓉內加入左蘿蔔,三文魚籽,芝麻
整個味道都昇華左
豚肉果噌湯好多配料
味道帶住肉香又唔膩

KURO黑唐揚炸雞
外層呈漆黑色嘅炸雞
入口好酥脆,內裏雞肉好juicy又嫩
2023-09-05 107 瀏覽
店名: スーパー丼Kuro 地址: 銅鑼灣駱克道501號地舖銅鑼灣站C出口環境: 4.5/5價錢: 4/5味道: 4.5/5呢間係銅鑼灣嘅日式丼飯店,最近新裝修後,變得更型格時尚,職員仲介紹佢哋老闆特登請左日本神秘少年廚神Kさん,全新設計menu,當然要黎試下超級海鮮丼+套餐❤️❤️❤️❤️❤️$268+$20有三文魚、牡丹蝦、海膽、帶子、油甘魚、吞拿魚、拖羅等,舖滿哂成個丼飯嘅面頭,望到已經好滿足,刺身新鮮,款款都好食🙈三文魚、油甘魚、吞拿魚同拖羅都厚切😋肉質肥美,海膽同帶子十分鮮甜,海膽帶廿甜,牡丹蝦彈牙爽口,好大隻😋+$20可以配套餐,有豚肉味增湯、漬物同沙律🥗,沙律配上胡麻醬,湯真材實料,有豚肉、白蘿蔔同洋蔥🧅,係日本原味道,偏濃同入味
店名: スーパー丼Kuro

地址: 銅鑼灣駱克道501號地舖
銅鑼灣站C出口

環境: 4.5/5
價錢: 4/5
味道: 4.5/5

超級海鮮丼+套餐❤️❤️❤️❤️❤️
$268+$20

銅鑼灣日式刺身丼飯專門店 — SUPERDON KURO呢間位於銅鑼灣嘅日式刺身丼飯專門店,餐廳重新改名為SUPERDON KURO,並邀請日本神秘少年廚神Kさん重新設計新menu,並且重新裝修餐廳,以日式木系為主題,餐牌都多咗好多唔同嘅item,有KURO黑唐揚炸雞🍗、KURO黑吉烈厚切豬扒丼等小食丼飯。什錦刺身拼盤(5款)($328)五款刺身包括有三文魚、吞拿魚、牡丹蝦、三文魚籽帶子、吞拿魚。全部都好新鮮,而且都係厚切!三文魚籽同帶子食落去好有鮮味。而三文魚更充滿油香!加$20可以配咗個套餐包咗:豚肉味噌湯同沙律,味噌湯係餐廳特意調製,飲落去都甜甜地,幾好飲~
銅鑼灣日式刺身丼飯專門店 — SUPERDON KURO

什錦刺身拼盤(5款)($328)