KABOOM

2022-12-04 103 瀏覽
回到星期一,又要早起身,有點兒monday blue。但好彩今日有得出下街做野,順便同客戶去左尖沙咀食個lunch,成個人醒返。😍Book 左12:00pm 。係門口拎位時,見到餐廳入面應該所有位置都望維港景,真係好chill!我哋兩個人每人叫左一個set1. Grilled Beef Steak($178)呢個係是日午餐set,配一個南瓜湯。牛扒我哋揀咗medium rare,切開係見到紅肉,very nice。餐廳選用左薄牛扒,所以入口嘅時候好易咬開,肉味都非常之濃郁。牛扒上面有一條條石板嘅坑紋,賣相加分。呢個餐會配厚身薯條同沙律菜,可以中和返濃味嘅牛扒。2. Stone Grilled Pork Chop($148)另一個是日午餐set,配一個沙律。沙律入面最讚係有片芒果,豬扒當然係全熟。我地掛住影相,影左10分鐘都有。但呢塊扒切開既時候,仲見到出煙!豬扒係厚身,所以入口嘅時候就係啖啖肉味,呢個餐會配烤薯仔,呢個都好值得推介!3. 餐飲Cappuccino / Iced Lemon Tea (+$25)兩杯都會係另外加$25重要既野講多一次,餐廳個景都係無得頂,我會夜晚再黎多次,

1. Grilled Beef Steak($178)

呢個係是日午餐set,配一個南瓜湯。

兩杯都會係另外加$25
重要既野講多一次,餐廳個景都係無得頂,我會夜晚再黎多次,睇下維港夜景!

味道:4/5
環境:5/5
服務:4/5
性價比:4/5
2022-12-04 289 瀏覽
Kaboom Snacks Combo$198Satay Skewers (Chicken)$98Dessert of the Day$68Mandalay$78Strawberry Lychee Green Tea$52好味指數:😋😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌 環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:終於去到這間大熱打咭餐廳了!早前常在IG 見到人去,餐廳環境給人好chill的感覺。難得weekend 訂到位,就算只可在室內也沒所謂。反正近日天氣凍,室內比較溫暖,而且仍能飽覽維港景色。室內跟戶外一樣,椅子上放了大大個的米色布咕𠰠,東南亞藉的侍應又穿了夏威夷衫,感覺似海灘🏖餐廳。下午茶時間去,點了一個小食拼盤,一份沙嗲串燒,1份Dessert及2杯飲品。Kaboom Snacks Combo 有辣枝豆、蝦🦐、3片蒜蓉包、2串沙嗲串燒及單骨雞翼。枝豆吃過多次,多數都只有加鹽調味,但今次加了辣醬,好惹味。蒜蓉包味道亦較一般的濃味,適合送酒。Prawn Cocktail 大隻又爽口,沒有雪藏味。沙嗲串夠腍夠入味,太好味,不吃完2串覺得不夠,所以
Kaboom Snacks Combo
Satay Skewers (Chicken)
Dessert of the Day
Strawberry Lychee Green Tea
好味指數:😋😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲
環境舒適:😌😌😌😌
環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
推介原因:
Kaboom Snacks Combo 有辣枝豆、蝦🦐、3片蒜蓉包、2串沙嗲串燒及單骨雞翼。枝豆吃過多次,多數都只有加鹽調味,但今次加了辣醬,好惹味。蒜蓉包味道亦較一般的濃味,適合送酒。Prawn Cocktail 大隻又爽口,沒有雪藏味。沙嗲串夠腍夠入味,太好味,不吃完2串覺得不夠,所以又另外點了一份😆。單骨雞翼合懶人食用,炸得夠香口。
Kaboom  Snack  Combo
Satay  Skewers  (Chicken)
Dessert of the day 是一件帶橙味的蛋糕🍰。那層餅碎跟mousse 好夾。擺碟用心,放了一片士多啤梨🍓、一粒藍莓🫐及食用花作裝飾。
Dessert  of  the  day

飲品方面亦要讚,杯杯都好靚。Mandalay 用一個類似椰子🥥造型的杯裝,再加了一朶泰國蘭花、一片長長的葉作裝飾,跟餐廳整體沙灘🏖️感覺好襯。飲品味道亦不錯,是一杯帶芒果🥭、檸檬🍋、菠蘿🍍味的mocktail,酸酸甜甜,好開胃。見到有客人點了Damn Pissed Off Cocktail,用一個迷你浴缸🛀裝,影相一流。有機會一定要再來點杯!
Strawberry  Lychee  Tea

Kaboom  Snack  Combo
Satay  Skewers  (Chicken)
Dessert  of  the  day
Strawberry  Lychee  Tea
‼️奉勸大家,如果想出街食飯能夠感受到有service, 侍應會以客人感受為先,就真係唔好嚟依間餐廳!食物質素其實冇咩特別,食物唔熱,想喺天台睇風景仲可以有好多選擇!1. 一出lift, 有2位外藉Receptionists, 一眼都唔會望吓客人,訂咗天台位,佢就咁寫咗張memo紙隊俾我哋,叫我哋自己行上去就算,已經打咗少少突。2. 食食吓落雨,成層天台侍應冇人識處理,個個淨係掛住收番吉枱上嘅餐牌/紙巾杯,天台有大概有20位客人,個個無奈呆企晒喺度冇人理,真係第一次遇到咁差嘅處理。(即係冇處理)3. 全部客呆企咗5-10分鐘,有侍應俾把遮我哋擔,但仍然冇人話俾我哋之後會點/餐廳會點處理,連最簡單嘅講句對唔住/唔好意思 都冇!4. 又過5-10分鐘,雨越落越大,終於有人叫我哋企樓梯位避雨,但仍然係冇話俾我哋知餐廳會點安排?!其間仲見到有員工拍低落雨場面嘅社交平台story,都唔理吓班客。5. 開得rooftop餐廳,唔信會冇諗過遇到落雨情況要點處理!完全冇處理成咁,又點會冇人投訴!的確,落雨冇人想,但之後點處理,真係餐廳問題,而唔係老馮覺得客人會就咁默默承受,將心比己,如果依班餐廳staf

5. 開得rooftop餐廳,唔信會冇諗過遇到落雨情況要點處理!完全冇處理成咁,又點會冇人投訴!的確,落雨冇人想,但之後點處理,真係餐廳問題,而唔係老馮覺得客人會就咁默默承受,將心比己,如果依班餐廳staffs試吓去做客,都唔expect自己俾人咁對待啦!就算喺我之前,已經有唔少post係投訴booking issues/service/員工態度,有景真係唔係咩賣點,冇客人出街食飯係想受氣同遇到無理對待,如果餐廳唔正視以上問題,好難再有回頭客!

加註:食物唔熱,牛扒係乾嘅!
2022-12-03 117 瀏覽
原來呢間咁出名嘅天台酒吧餐廳係名不虛傳㗎🥰唔單止環境有chill又靚,嘢食仲要好好味添啊❤️呢度望到維港景,而且天台嘅景係180度,抬頭仲見到星星⭐️,咁大個酒吧喺天台真係好寫意,打卡一流👍Crab Bao Bao ($118) 呢道fusion菜用咗刈包包住酥炸軟殼蟹,再加上惹味嘅辣汁,口味出奇地夾😍而且好開胃Deep Sea Tacos ($118) 脆卜卜嘅Tacos包住三文魚,三文魚子同蝦等嘅深海食材,加埋少少生菜同埋沙律醬,新鮮又好味😋食完前菜已經覺得好高質🥰Tong yum gung risotto($258) 泰式fusion好特別,用上大蝦,帶子,酥炸軟殼蟹配冬陰功味西班牙飯,係幾夾喎!少少酸辣,口感豐富👍黎到酒吧嘆住咁靚嘅維港景,點可以唔飲返杯chill下🥂~餐廳提供好多特色Cocktail,例如Life sucks, let's get drunk!($128)帶少少椰子🥥味,異國風情放假mode開動!

2022-12-03 242 瀏覽
裝修有特色,充滿🏝️異國風情,無論室內及室外都可以飽覽🎆維港醉人景色,主打東南亞fusion菜及特色Cocktail,食物種類選擇都幾多🌮Deep Sea Tacos 爽脆嘅墨西哥夾餅配上雞尾酒鮮蝦🍤、三文魚籽、沙律菜及酸甜嘅醬汁,味道口感好豐富,作為前菜好適合🐣Single Bone Chicken Wings 單骨雞翼炸得好香口,配上鹹蛋黃、香草及香料,味道好豐富,一次過可以食到三款口味😋🥩Chargrilled Beef Strips with Roasted Vegetables 大大塊好有份量😍經過炭燒後嘅牛扒帶有濃濃嘅炭香味,七成熟,肉質依然粉嫩,入口肉味香濃,肉汁都幾豐富,伴碟仲薯仔及蔬菜,喜歡💕🐠Pan Seared Salmon Served 三文魚煎好靚😍生熟程度剛剛好,魚皮超級香脆,食得出好新鮮,加少少檸檬汁🍋已經好好味😋🛁Damn Pissed Off 泡泡浴主題🍸Cocktail,滿滿嘅泡泡、花瓣🌸點綴,仲有隻鴨仔,真係非常吸晴🤩絕對係打卡必點😍熱情果、薑味菠蘿汁及vodka,好易入口,打卡一流呀🍹Miss You! 粉紅色充滿少女心😍又係一杯好靚嘅Cockta

🌮Deep Sea Tacos
Single Bone Chicken Wings

🐣Single Bone Chicken Wings

Pan Seared Salmon Served

🐠Pan Seared Salmon Served
Damn Pissed Off

🛁Damn Pissed Off
Miss You!

🍹Miss You!
粉紅色充滿少女心😍又係一杯好靚嘅Cocktail💕入口好甜美,好啱女仔飲

食完終於知點解咁受歡迎啦,靚景配美食,絕對加分,夠曬Chii!Cocktail設計好有心思,絕對必點,而且價錢唔貴,打卡一流呀!呢日平日嘅晚上,都非常滿座,有興趣嘅朋友建議提前book位
Single Bone Chicken Wings
Pan Seared Salmon Served
Damn Pissed Off
Miss You!
2022-12-03 103 瀏覽
帶老公黎尖沙咀人氣餐廳KABOOM🥰用木材及竹子營造出外國沙灘餐廳氛圍,加上無敵維港夜景,估唔到鬧市中隱藏一個可以遠離繁囂既地方!店內分為室內同天台露天位,餐牌上供應不同以東南亞為主題既Fusion菜色,亦有精心設計Cocktail Menu,可以根據當日心情揀一杯酒wind down下,好有創意🍹我同老公分別揀咗以mezcal同prosecco作基底既Enough is Enough,同埋伏特加配番石榴既No More OT Please,賣相精緻而且味道層次好豐富!🔸Deep Sea Tacos前菜揀左墨西哥夾餅tacos,用脆taco shell包住蝦肉、三文魚籽同生菜,加埋醬汁味道好清新🔸Beef Rendang Open RavioliOpen ravioli顧名思義好似拆開左既意大利雲吞咁,用兩片千層麵皮包住餡料。牛肉炆得軟稔入味,芝士同紅蔥頭令醬汁味道更濃郁🔸Chargrilled Beef Strips with Roasted Vegetables and Gravy主菜牛扒燒至medium rare,炭燒過後香氣滿溢,而且Gravy肉香夠濃,令牛扒味道更提升。配菜有

🔸Deep Sea Tacos

🔸Beef Rendang Open Ravioli

主菜牛扒燒至medium rare,炭燒過後香氣滿溢,而且Gravy肉香夠濃,令牛扒味道更提升。配菜有薯仔同燒蔬菜,一解膩感
2022-12-03 78 瀏覽
週日約咗朋友去傾下偈食飯Catch Up探索吓啲rooftop bar 點知落雨😱不過入面望出去啲景都依然好靚😛前菜我哋叫咗個Sharing Platter (2-3 persons)Cocktail shrimp大大隻清清哋香茅串燒、雞翼好惹味 平時食雞翼最驚食到嘴邊污糟🫣蒜蓉包香脆 一層滿滿嘅蒜蓉碎 好香口單骨雞翼 沾汁好方便 配兩隻汁 千島醬同沙爹 方便我呢啲唔識𦧲骨嘅人雞串燒 燒個火喉啱啱好 唔燶🦀避風塘炒蟹意粉炒蟹足料大隻又香口 完全唔腥🥹足夠兩個人食 意粉🍝啱晒鍾意微辣嘅朋友🐤Go Big Go Kaboom 烤春雞春雞超大隻 好厚肉 啖啖肉😛煙燻味香 香脆內嫩 香草味濃💘Damn. Pissed off薑味菠蘿汁 熱情果果泥 唔會完全掩蓋Vodka嘅味 酸酸甜甜 飲住嚟同朋友傾偈極Chill💬飲品以浴缸🛁送上 加埋可愛嘅B Duck 外觀相當IGable💁🏻‍♀️⚜️Kaboom平時覺得Whiskey 比較濃 但加入Brulee liqueur 大吉嶺奶茶變得好易入口!面層好香由香草味煉奶打成嘅泡泡底部係甜酒做層遞 唔會重酒味 好適合鍾意甜味嘅妹豬 飲極都唔夠喉🫣希望下次天氣
週日約咗朋友去傾下偈食飯Catch Up
探索吓啲rooftop bar 點知落雨😱
不過入面望出去啲景都依然好靚😛

Cocktail shrimp大大隻清清哋
香茅串燒、雞翼好惹味 平時食雞翼最驚食到嘴邊污糟🫣
蒜蓉包香脆 一層滿滿嘅蒜蓉碎 好香口
雞串燒 燒個火喉啱啱好 唔燶

🦀避風塘炒蟹意粉

🐤Go Big Go Kaboom 烤春雞
春雞超大隻 好厚肉 啖啖肉😛煙燻味香 香脆內嫩 香草味濃

💘Damn. Pissed off

⚜️Kaboom

希望下次天氣好啲可以出去再試吓outdoor dining 💁🏻‍♀️
  • GO Big GO KABOOM Roasted Spring Chicken with Surprise Sides
  • Typhoon  Shelter  Crab  Pasta
  • Kaboom
2022-12-02 127 瀏覽
發現一間好好view 嘅 lounge/restaurant 係尖沙咀太子集團a中心20樓同天台。今次去食Lunch就坐室內舒服好多。裝修裝修係天然木系配東南亞風情。室內感覺更加Warm。Lunch set都幾多選擇,包咗湯同埋沙律,唔夠仲可以追加小食。甜品同飲品就另外叫。知道呢度出名cocktail,午市house mocktail 一律$35就梗係試吓佢哋手勢喇。Canloocan🍸柚子蘋果汁味飲品,面有一層泡沫,出奇地好飲,而且仲好靚添。餐湯/沙律餐湯今日係甘荀忌廉湯,好幼滑。沙律都好大份,仲有鮮蝦添。高級餐廳水準。Tiger Prawn with Stir-Fried Belacan Tagliatelle大蝦新鮮,意粉辣辣地好醒胃。Indonesian Classic Inspired Beef Rending巴東牛肉飯啲牛肉非常軟淰,男仕一定喜歡。

Canloocan🍸
柚子蘋果汁味飲品,面有一層泡沫,出奇地好飲,而且仲好靚添。

餐湯/沙律

大蝦新鮮,意粉辣辣地好醒胃。

巴東牛肉飯啲牛肉非常軟淰,男仕一定喜歡。
2022-12-01
午餐
要看維多利亞港美景也不一定要站在海邊吹風,今次就來到尖沙咀打卡酒吧餐廳「KABOOM」。佔地兩層,今次就被安排於下層的室內用餐區,座位編排較為密集,不過indoor都望到維港景,擁有開揚景致。芬蘭木材和天然竹子的佈置,配上藤椅和木桌,猶如置身於東南亞的海邊酒吧,營造出閒逸的峇里度假風情。餐牌主打東南亞Fusion菜和小食,供應海鮮、拼盤、串燒、沙律、意粉等。Satay Skewers $98一客有三串,每串都是啖啖肉,最適合用作下酒菜。燒雞串表面帶焦香,內裏豐滿多汁,點些沙嗲醬更加惹味開胃。Deep Sea Tacos $118將雞尾酒蝦、蔬菜、三文魚籽和醬料放在手心大小的Taco餅皮上,鮮明多彩的賣相令人食指大動。蝦肉爽口彈牙,三文魚籽色澤鮮艷亮麗,粒粒脆感瞬間在嘴裡爆開鹹鮮滋味。Grilled Sole with Thai Vegetables, Red Coconut Sauce and Roasted Nuts $238峇里菜的最大特色,是味濃、香辣和採用大量香料炮製,色彩繽紛的擺盤讓人想起當地的陽光海灘。無骨魚肉細嫩雪白,濃稠澄黃的咖喱醬貫徹峇里菜的濃味作風,辣度絕對不輕。P

Satay Skewers $98

一客有三串,每串都是啖啖肉,最適合用作下酒菜。

Satay Skewers

燒雞串表面帶焦香,內裏豐滿多汁,點些沙嗲醬更加惹味開胃。

Satay Skewers

Deep Sea Tacos $118

Deep Sea Tacos

Pan Seared Salmon Served with Ratatouille Salsa and Baby Brassica $238
以厚切三文魚糅合酸辣醒胃的雜菜他他,調味不過重。

三文魚表面煎至金黃色,肉質保持軟綿滑嫩,不會又乾又柴。

Pan Seared Salmon
Damn Pissed Off! $108
小鴨浴缸泡泡浴賣相可愛趣緻,喚發童心,其實真身是一杯以份子料理方式沖調的cocktails,由伏特加、熱情果蓉及薑味菠蘿汁調配而成。

Damn Pissed Off!

Canloocan $58

以食用花點綴的無酒精mocktails則是將柚子汁混合蘋果汁,再加上接骨木花,酸酸甜甜的果香正好可以中和一下香辣濃重的峇里菜。

Canloocan

2022-11-30
2022-11-30 118 瀏覽
愛上黑夜的美尖沙咀靚景天台酒吧餐廳Kaboom❤️勁有人氣的Kaboom環境氣氛一流是絕佳的打卡餐廳🎀餐廳分兩層:上層係rooftop bar,好有度假感覺,廣闊視野,令人心曠神怡,chill爆!!!下層同樣可以睇到維港景色,裝修以灰白色為基調,簡單典雅,入夜後燈光偏暗,情調滿滿!🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂「是日餐點」👉🏽KABOOM Sharing Platter💰218HKD藤籃設計好有質感,同整個場景融為一體十分夾。野食豐富,有雞翼、鳳尾蝦、雞肉串、毛豆、法式蒜蓉包尤其喜歡雞肉串,肉質嫩滑,加上沙爹醬真係一流!👉🏽Crab Bao Bao 💰118HKD好驚喜,創意十足,刈包夾住大大隻軟殼蟹,刈包口感鬆軟有彈性,軟殼蟹金黃酥脆,賣相一流,配埋墨西哥辣椒醬,微辣夠惹味👉🏽 GO Big GO Kaboom Roasted Spring Chicken with Surprise Sides 💰268HKD原隻燒春雞份量十足!色澤平均,外皮金黃薄脆,雞肉嫩滑,尤其係雞脾位置啖啖肉。👉🏽 I Need to Keep Fit! 💰128KD咁靚嘅夜晚點少得了Cocktail呢杯co
愛上黑夜的美
尖沙咀靚景天台酒吧餐廳Kaboom❤️

勁有人氣的Kaboom環境氣氛一流
是絕佳的打卡餐廳🎀

🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂
「是日餐點」

藤籃設計好有質感,同整個場景融為一體十分夾。
野食豐富,有雞翼、鳳尾蝦、雞肉串、毛豆、法式蒜蓉包
尤其喜歡雞肉串,肉質嫩滑,加上沙爹醬真係一流!

👉🏽Crab Bao Bao 💰118HKD

👉🏽 I Need to Keep Fit! 💰128KD
咁靚嘅夜晚點少得了Cocktail
呢杯cocktail 名好攪笑,引起我注意,估唔到都幾好飲,很有層次,rum酒味好出,系用咗抹茶同牛油果cream做基調,口感清新。

👉🏽 Kaboom 💰118HKD
用咗Whiskey調酒,入口香甜,柑橘味突出又好易入口,賣相超正,好適合打卡!

2022-11-30 86 瀏覽
用餐體驗是差的,入坐10分鐘沒有一杯水招呼,上餐後久久不給餐具,叫來服務員,她說阿姨沒洗好,真的讓人無言,這樣的服務態度和消費,成正比,連茶餐廳也比不上吧,沒有下次了

【尖沙咀 •Bali度假風餐廳🏝️】KABOOM📍北京道12A號太子集團中心20樓因為落雨冇得出Rooftop 原本有啲失望,但原來坐Bar枱都幾有驚喜😝 可以近距離睇到bartender既精彩表演🧙🏻‍♂️佢地好似魔術師咁🪄shake shake 下就變出靚靚cocktail 🍹(🤭記得欣賞下強壯既手臂💪🏻) 👅8.5/10COCKTAIL 🍹🛁Damn Pissed OffTake a hot bath🛀 絕對係可以將一切煩惱拋諸腦後!呢一杯cocktail勁過癮!好CUTE ! 以浴缸做杯,滿滿既泡泡同玫瑰花瓣🌹,盤邊仲有隻可愛鴨鴨🐤味道酸酸甜甜,每啖都充滿東南亞既水果香氣,連vodka既味道都變得可愛😗🧉Life Sucks, Let’s get drunk ! 用椰子造型既杯,好清新既一杯!有蜜瓜、四季柑同椰子,味道清新透心涼🧊🐟Tuna Cup簡單調味既呑拿魚他他配上脆Taert皮,一啖一個 ,開胃又過癮!🥩Chargrilled Beef Strips with Roasted Vegetables and Gravy1充滿帶炭火香嘅牛排!搭配開胃醬汁keep a very
【尖沙咀 •Bali度假風餐廳🏝️】

KABOOM📍北京道12A號太子集團中心20樓

(🤭記得欣賞下強壯既手臂💪🏻)

👅8.5/10
COCKTAIL 🍹
🛁Damn Pissed Off
以浴缸做杯,滿滿既泡泡同玫瑰花瓣🌹,盤邊仲有隻可愛鴨鴨🐤

🐟Tuna Cup

充滿帶炭火香嘅牛排!搭配開胃醬汁keep a very good balance 冇曬油膩感😝可以食多塊

🍗GO Big GO KABOOM Roasted Spring Chicken with Surprise Sides
一上枱ROSEMARY既香味撲鼻🌿 🐥外皮烤得香脆, 鎖住肉汁,啖啖滋味!

2022-11-29 3001 瀏覽
近期人氣大熱嘅bar and restaurant,天台花園同室內都望到維港餐廳採用大量天然物料包括🪵芬蘭木材、🎋天然竹子以塑造外國一般嘅🏖海灘餐廳,日頭嚟有陽光氣息🌅,夜晚就多份浪漫感🌃餐廳主打東南亞主題fusion菜,呢到最特別係以心情做主題嘅12款cocktails,賣相精緻🛁Damn Pissed Off💰$108igable嘅cocktail絕對係呢到嘅signature,見多數人都有叫呢杯,表面全部係泡泡,仲有埋小浴缸做器皿,賣相可愛有Vodka, Passion Fruit Purée, Pineapple juice with Ginger Flavour🍹Hue💰$58好啱我飲,有Lime Juice, Grapefruit Juice with Fig Flavour🥣Tuna Cups💰$88好好食嘅前菜,吞拿魚切成細粒,放係極脆極薄嘅酥皮上,口感超正,好鐘意🉐🐥Single Bone Chicken Wings💰$88三款味道嘅單骨雞翼,有鹹蛋黃味、香草味、辣味,都係好食嘅前菜🐟Grilled Sole with Thai Vegetables💰$238龍脷魚好

🛁Damn Pissed Off💰$108

🍹Hue💰$58

🥣Tuna Cups💰$88

龍脷魚好滑溜,肉質幾鮮,用咗泰式煮法,少少辣好惹味

🥩Chargrilled Beef Strips w/ Roasted Vegetables💰$308
牛扒煎得香,五成熟肉質呈粉紅色,口感適中

💰$977/2ppl
🚩KABOOM (尖沙咀) @kaboom.hk
📍尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓
10 分鐘 (堂食)
2022-11-29 80 瀏覽
慶祝重要日子一定要搵間有情調的餐廳,平日Kaboom 一樣full house,記住要卜定位廿樓高層大大塊玻璃望到尖沙咀夜景,心曠神怡Chicken Satay$98烤到外皮燶燶脆脆,配沙爹醬系正的Crab Bao Bao$118軟殼蟹脆卜卜炸得香脆,中式包仔甜甜地好夾Roasted Spring Chicken$268調味唔算好重手,香草味好天然雞脾位健康得黎肉質又鮮嫩Grilled Sole with Thai Vegetables$238魚肉好滑,個汁有泰式風味,少少花生香Damn pissed off $108用左Vodka、熱情果、菠蘿汁、薑汁調製,甜甜地幾容易入口,岩曬女仔飲Life Sucks, Let’s Get Drunk$108用左椰子醬,個味fresh 得黎又幾香,有夏日feel
廿樓高層大大塊玻璃望到尖沙咀夜景,心曠神怡

Chicken Satay$98
烤到外皮燶燶脆脆,配沙爹醬系正的

Crab Bao Bao$118
軟殼蟹脆卜卜炸得香脆,中式包仔甜甜地好夾

Roasted Spring Chicken$268
調味唔算好重手,香草味好天然
雞脾位健康得黎肉質又鮮嫩

魚肉好滑,個汁有泰式風味,少少花生香

Damn pissed off $108

用左椰子醬,個味fresh 得黎又幾香,有夏日feel
2022-11-28 106 瀏覽
尖沙咀嘅天台酒吧餐廳🌟KABOOM🌟,外望維港,無論🌇日與🌃夜,呢個景都真係無敵🤩!KABOOM嘅🍹Signature Cocktail別具心思,打卡一流📸!🛁Damn Pissed Off! $128🛁浴缸加埋🐥鴨仔,真係想叫大家行開,🛁沖返個靚涼!Vadka based配酸酸地嘅熱情果同埋🍍菠蘿,仲帶少少薑味!🫧泡沫勁豐盈而且幾last long,就算瘋狂影相📸,啲泡都唔會散!🍹Wohoo, What A day! $128好清新,酸中帶甜,✨爽下啱晒!Tequila based 🍸酒味唔會太濃烈!🐟Tuna Cups $88吞拿魚蓉🐟頗為肥美可口,一口一件的確盞鬼👍🏻!🦐Deep Sea Tacos $118鮮蝦🦐加三文魚籽🐟,係鮮味十足嘅Tacos🤩!🐟Pan Seared Salmo Served with Ratatouille Salsa and Baby Brassica $258🐟三文魚扒煎得好靚,魚皮香脆魚肉結實甜美😋!以🇫🇷普羅旺斯雜菜托底,旁邊有中式做法嘅🥬小棠菜,法中Fusion!🐂Chargrilled Beef Strips with Roasted Ve

🛁Damn Pissed Off! $128

🍹Wohoo, What A day! $128

🐟Tuna Cups $88

吞拿魚蓉🐟頗為肥美可口,一口一件的確盞鬼👍🏻!

🦐Deep Sea Tacos $118

鮮蝦🦐加三文魚籽🐟,係鮮味十足嘅Tacos🤩!

🐂Chargrilled Beef Strips with Roasted Vegetables and Gravy $308

🥩牛扒烙上漂亮嘅格仔紋,帶炭嘅♨️焦香!內裡肉質粉嫩而且勁多肉汁💦,唔錯!