KABOOM

2022-12-03 103 瀏覽
帶老公黎尖沙咀人氣餐廳KABOOM🥰用木材及竹子營造出外國沙灘餐廳氛圍,加上無敵維港夜景,估唔到鬧市中隱藏一個可以遠離繁囂既地方!店內分為室內同天台露天位,餐牌上供應不同以東南亞為主題既Fusion菜色,亦有精心設計Cocktail Menu,可以根據當日心情揀一杯酒wind down下,好有創意🍹我同老公分別揀咗以mezcal同prosecco作基底既Enough is Enough,同埋伏特加配番石榴既No More OT Please,賣相精緻而且味道層次好豐富!🔸Deep Sea Tacos前菜揀左墨西哥夾餅tacos,用脆taco shell包住蝦肉、三文魚籽同生菜,加埋醬汁味道好清新🔸Beef Rendang Open RavioliOpen ravioli顧名思義好似拆開左既意大利雲吞咁,用兩片千層麵皮包住餡料。牛肉炆得軟稔入味,芝士同紅蔥頭令醬汁味道更濃郁🔸Chargrilled Beef Strips with Roasted Vegetables and Gravy主菜牛扒燒至medium rare,炭燒過後香氣滿溢,而且Gravy肉香夠濃,令牛扒味道更提升。配菜有

🔸Deep Sea Tacos

🔸Beef Rendang Open Ravioli

主菜牛扒燒至medium rare,炭燒過後香氣滿溢,而且Gravy肉香夠濃,令牛扒味道更提升。配菜有薯仔同燒蔬菜,一解膩感