2023-03-06 70 瀏覽
餐廳位於尖沙咀小街入面,鬧中帶靜… 紅紅嘅招牌又幾吸引眼球適逢聖誕節,牆上邊就有棵聖誕裝飾機喇,都幾有心機,逐條逐條貼上牆,再配埋燈泡仔,都幾浪漫💕最搞笑係呢個聖誕老人,假得來好搞笑,就係剛剛企喺啲檯隔離,靜靜陪大家過節?!😂外面仲有個露天花園,天氣涼爽都幾正喎~嘢食方面,西餐都算款式齊全,有意粉、螺絲粉、意大利飯、全日早餐等等。基本上咩味道都有,細細間酒吧,真係好貼心啊!叫咗一杯熱咖啡、一半朱古力咖啡,拉花方面,師傅都幾有功架,特別係朱古力咖啡,拉得好靚香辣蒜蓉蜆肉意粉:全日早餐:以brunch 嚟講,呢碟all day breakfast好豐富,每款食物都大大件,塊薯餅好脆口,隻炒蛋雞蛋味好香,而且仲有滑蛋感覺,連粟米都有燒,真係好有heart呀!

餐廳位於尖沙咀小街入面,鬧中帶靜… 紅紅嘅招牌又幾吸引眼球
外面仲有個露天花園,天氣涼爽都幾正喎~

香辣蒜蓉蜆肉意粉:

2022-12-14
午餐
2023-03-04 111 瀏覽
今日下晝黎到尖沙咀食午餐,同朋友叫左兩份午餐share食。全日早餐(牛角包、香腸、香辣雞扒、薯餅、沙律、磨菇同炒蛋)HKD148 包飲品 - 本身覺得價錢偏貴,不過上枱後覺得都值,因為大大份!賣相都幾岩打咭!每樣食材都算係新鮮,而且熱辣辣。最欣賞係個炸雞,炸得香同入面夠juicy!香辣味道好出!其他食物正常發揮都唔錯。香辣雞扒墨西哥卷 包飲品 HKD68 - 依個價錢對比下都算幾抵,不過份量都少過全日早餐。個雞都係全日早餐果個雞,所以我都幾鐘意。Mocha 同Cuppuccino一般,一定無咖啡店咁好飲,始終都係酒吧,不過食物就比預期中好,服務都唔錯,但係坐近窗口位有d 蚊蟲飛下,希望餐廳會改善下!但可想像夜晚食物質素應該都ok 的!而且有戶外坐位感覺都應該幾Chill!
今日下晝黎到尖沙咀食午餐,同朋友叫左兩份午餐share食。

2023-03-03 76 瀏覽
今日同同事係尖咀放工又唔想返屋企食 , 就兩個人去睇睇附近有咩食大家都想食下扒 , 就搵到附近呢間JAGGER幾盞鬼 , 就入去試試此燈不是很暗 , 音樂幾唔錯的bar分別有室內及室外座位 , 仿叢林風頗有特色岩晒三五知己 飲返幾啖 , 促膝長談不過今次唔飲酒, 選擇了坐室外 , 都格外有情調環境乾淨企理 , 座位寬敞舒適 , 店員亦見殷勤有禮餐牌相當精美 , 以西式為主order左唔夠15min就開始上枱炭燒加拿大有骨豬鞍扒 $218連骨的豬鞍扒充滿坑紋 , 切開豬扒, 入口帶出一陣炭香 , 肉質粉嫩鬆化 , 入口無豬羶味之餘脂肪紋路適中,鬆軟而多汁. 取代炸薯條的是 煙肉碎焗薯, 鹹香脆口既煙肉碎配上忌廉汁相當滋味 . 比起薯條我更鍾情於焗薯本身不加工的薯香炭燒美國1855黑安格斯肉眼扒 $298份量十足的主菜 , order左5成熟 , 入口有微微炭香 , 牛肉脂肪分布均勻 , 深紅牛肉酥軟 , 肉汁濃味厚 , 肉滑溜醇香,肥而不膩 , 所謂1855聽聞是只有少部份合格標準為命名 , 配埋美味焗薯 , 實為必食之選連加一total $560幾 , 回頭率幾高
分別有室內及室外座位 , 仿叢林風頗有特色
岩晒三五知己 飲返幾啖 , 促膝長談
不過今次唔飲酒, 選擇了坐室外 , 都格外有情調
環境乾淨企理 , 座位寬敞舒適 , 店員亦見殷勤有禮
餐牌相當精美 , 以西式為主
order左唔夠15min就開始上枱
炭燒加拿大有骨豬鞍扒 $218
炭燒美國1855黑安格斯肉眼扒 $298

連加一total $560幾 , 回頭率幾高
中午又到放飯的時間了,當然又要找找有什麼「好東西」了😋!今天孖同事來到了位於麼地道的西餐廳,這裡有戶外的環境,亦有室內環境。店員領了我們到了一個舒適的位置後,我們就開始點餐了,之後點了兩個set lunch及兩杯餐飲:🍽️All day breakfast $148相當豐富的全日早餐,內有牛角包、香腸、香辣雞扒、薯餅、沙律🥗、粟米🌽、炒蛋🥚,份量也挺多的。牛角包外層有酥脆感,至於香辣雞扒亦很惹味,而且不會勁辣,辣味剛剛好;香腸很大條,而粟米外層都有淡淡的牛油香,而炒蛋也不會太熟太生,非常合我胃口😋。🌯香辣雞扒墨西哥卷 $68對於減肥人士來說,這個香辣雞扒墨西哥卷份量剛剛好!首先旁邊有沙律菜🥗,而墨西哥卷的外層很香脆,一切有芝士拉絲,而雞扒很嫩,亦有少少辣味,相當惹味😋。☕️Long Black $40咖啡香溢出來,入口亦很香滑,配上墨西哥卷一起吃,確是很配搭呢!🧃Apple Juice $48蘋果汁加上冰塊,確是有種透心涼的感覺,而且不算太甜呢!總的來說,午餐不算貴,而店員亦都很周到,希望下一次來,可以再嚐嚐它其他熱食😋!

🍽️All day breakfast $148

🌯香辣雞扒墨西哥卷 $68

☕️Long Black $40

🧃Apple Juice $48
蘋果汁加上冰塊,確是有種透心涼的感覺,而且不算太甜呢!

2023-02-25 60 瀏覽
近排都喺尖沙咀返工,經常都會同同事去一間餐廳食午餐,喺尖沙咀呢個價錢食到咁美味嘅午餐,性價比真係好高,而且環境仲要好舒適。Jagger 地址係麼地道31-41號F HP購物中心26號舖,餐廳有一個園林嘅環境,坐喺出邊全部都係梳化椅,真係好舒適。每日喺度食lunch都有一種好放鬆嘅感覺。呢度嘅午餐都有大約十幾款選擇,全部都係七,八十元左右,性價比真係好高,而且食物嘅質素仲要係好好,今日就嗌咗煙三文魚配pizza ,pizza餅底做到好香好薄好脆,食落去特別香口,上面嘅煙三文魚份量都好多,加上少少香料茄汁芝士粉,令到口感同味道都更加豐富。整體嘅味道非常配搭。all day breakfast 材料非常豐富,有炒蛋,粟米,沙律,薯餅,香辣雞扒,香腸,牛角包。牛角包啱啱焗起,熱辣辣特別酥脆,加上有陣陣嘅牛油香味,好正。香辣雞扒外皮炸到脆卜卜,雞肉仲係好嫩滑。炒蛋配上香料,令到蛋嘅香味更加濃郁,又香又滑非常好食。香腸同薯餅亦都係我嘅至愛,最鍾意佢個香腸有啲肉汁,食落去特別香口。熱朱古力,一杯又香又滑嘅朱古力,連杯邊度有朱古力醬。值得一讚。
2023-02-22 114 瀏覽
同情人尖沙咀行街,見到間西餐廳行外國風情,叢林式嘅裝飾,好好feel,傾計又舒服,就入去食個dinner可惜弱不禁風嘅我怕大風就冇坐露天座位,就選擇坐入邊既座位。裡面柔和既燈光配有浪漫既英文歌,適合情侶拍拖談心炭燒加拿大有骨豬鞍扒$218賣相吸引,全塊豬鞍燒到鐵網紋好靚。切開後色澤帶少粉紅,食落去一d 都唔靭,肉汁盡鎖在豬鞍裡,非常美味,色香味俱全,大推。焗薯亦香滑,配菜都唔錯炭燒美國 1855 黑安格斯肉眼扒$298情人點左7成熟,侍應話呢度7成熟等於出面食既5成熟。黎到份肉眼扒果然唔會老又唔會靭,肉質好香牛肉味,夠juicy,份量都大塊。同樣焗薯香滑,配菜都唔錯Just For Youbartender 特調左杯西柚+Gin 比我少少酸得黎又飲到酒既苦澀味,味道唔錯西柚+薰衣草既裝飾更添美感Butterfly$98火龍果+薄荷葉+酒成杯飲品好靚,欣賞左一陣先飲。有火龍果肉同薄荷葉,飲落係甜甜既薄荷味,味道清新,酒味唔會太重總括黎講,夜晚食飯談心一流,食物都有水準。飯後點杯野飲下酒微微醉聽住英文歌係好feel, 亦都係最relax 既一刻

炭燒加拿大有骨豬鞍扒

炭燒加拿大有骨豬鞍扒$218

炭燒美國 1855 黑安格斯肉眼扒$298

Just For You
bartender 特調左杯西柚+Gin 比我
少少酸得黎又飲到酒既苦澀味,味道唔錯
西柚+薰衣草既裝飾更添美感

Butterfly$98
火龍果+薄荷葉+酒

2023-02-20
炭燒加拿大有骨豬鞍扒
2023-02-20 52 瀏覽
鬧市中有個小綠洲,位於尖沙咀麼地道 [Jagger ] 中午係Cafe 夜晚就變成酒吧,環境一流,設有室內室外位置,室外位置綠色植物,重有幾張枱喺梳化設計,坐得舒服,最啱約朋友一邊傾計,食飯,飲野👍🏻今日就黎食個Lunch 🫔▪️香辣雞扒墨西哥卷輕食健康之選,女生唔想食太飽可以選擇呢個墨西哥卷,脆脆餅皮包住香辣惹味既雞扒,配上牛油果和番茄,好清新🍔▪️安格斯牛肉漢堡好足料既Burger ,超厚牛肉,肉質Juicy ,大大塊煙肉,流心芝士,番茄,生菜,配上脆炸薯條,新鮮沙律菜,大滿足🥤▪️Ice Cappuccino面層奶泡打得豐厚綿密,濃縮咖啡好香濃,凍冰冰,非常唔錯☕️▪️Mocha靚靚拉花,濃濃朱古力香,味道濃厚,而且唔太甜,好好飲

🫔▪️香辣雞扒墨西哥卷

🍔▪️安格斯牛肉漢堡

🥤▪️Ice Cappuccino
面層奶泡打得豐厚綿密,濃縮咖啡好香濃,凍冰冰,非常唔錯

☕️▪️Mocha
靚靚拉花,濃濃朱古力香,味道濃厚,而且唔太甜,好好飲

• Mocha
  • 香辣雞扒墨西哥卷
2023-02-14 47 瀏覽
是日情人節 當然要同bb食餐好!今日既中午我地出左去尖沙咀食呢間酒吧cafe 🍷環境幾chill 帶有摩登現代風 仲可以係室外食 勁有feel 🤩食客幾多 都幾有人氣👏🏻我地叫左個All day breakfast 🍳食材十分豐富☺️🤤包括左牛角包🥐 X2 香腸 X2香辣雞扒X2 薯餅 X2沙律🥗 粟米 🌽同埋炒蛋🥚香辣雞扒實在值得一讚!炸得好酥脆 同埋辣辣地幾惹味👍且冇咩雞油肥膏 啖啖厚雞肉 雞肉又多汁 實在每人回味😏牛角包🥐也很不錯 烘熱左既好易入口😏仲要鬆軟脆脆的!另外 我地都叫了 薄餅配煙三文魚🍕呢個係薄pizza 嚟既 十分脆底👍🏻🤤個汁係蕃茄汁嚟既 酸酸地好開胃😉且三文魚入量都幾多 幾乎每一口都會食到 😋 加埋啲溶左既芝士🧀真係好難挑剔呀!至於野飲方面我飲左凍既black coffee ☕️ 上面有好多泡泡 啲冰就沉在底☺️好香coffee 味 又唔太苦👏🏻恰到正好!另一半就揀左橙香洋甘菊茶 🫖好養生 飯後飲一飲茶的確放鬆心情又解膩 👍呢到啲服務態度也很好 店員好有禮貌所以今天情人節係到食餐好也很愉快🥰

我地叫左個All day breakfast 🍳
牛角包🥐也很不錯 烘熱左既好易入口😏仲要鬆軟脆脆的!

另外 我地都叫了 薄餅配煙三文魚🍕

至於野飲方面

呢到啲服務態度也很好 店員好有禮貌
所以今天情人節係到食餐好也很愉快🥰
2023-02-13 42 瀏覽
今日約左朋友尖沙咀食lunch,見到呢間型格西餐廳,半開放式座位,室內有高腳櫈,室外就有梳化椅,啱晒同朋友嚟食野吹水。星期日都有set lunch,價錢仲同平日一樣,抵食。All-day breakfast:非常豐富,有牛角飽、香腸、香辣雞扒、薯餅、沙律、粟米、炒蛋。炸雞扒有少少辣,外脆內嫩;牛角包好香牛油味;炒蛋很滑溜;加埋酸酸甜甜既沙律菜,中和番個味蕾。茄汁海鮮意大利飯:海鮮有青口、蜆肉、大蝦,爽口鮮甜,意大利飯煮得軟硬度剛剛好,啱晒我哋嘅口味,配上蕃茄汁,好開胃。Cappuccino:凍飲面層充滿手打泡沫,口感嫩滑,咖啡味好香濃。Jagger Chocolate: 好濃郁朱古力味,果然係店舖既signature。總結,餐廳製作用心,食物有水準,員工服務態度親切,值得推薦。

星期日都有set lunch,價錢仲同平日一樣,抵食。

午餐
  • 茄汁海鮮意大利飯
  • All-day breakfast
2023-02-07 1371 瀏覽
今日行尖沙咀嘅時候,無意中發現咗呢間“Jagger”。餐廳裝修行酒吧風格🤗,又設有如私人後花園般嘅室外座位😍。老婆話地方好靚,要入去食個lunch😅。店舖以啡白色為主,柔和得嚟帶點格調🥰。室內座位唔多,全是高枱及高凳,酒吧風格味重。室外放置大量植物,充滿大自然氣息,坐位換上梳化凳,更覺休閒舒適,有種遠離煩囂的感覺😊。餐牌只有lunch menu📔,跟餐要 Black Coffee 就唔洗加錢,如果 White Coffee 或者 Tea 就要+$15。雜菌忌廉扁意粉 $78雜菌🍄味道香濃,扁意粉🍝軟硬度適中,加埋好creamy既奶油忌廉汁一齊食,非常好食😋。全日早餐 (太陽蛋) $148早餐包含2件香辣雞扒、2塊薯餅、香腸、粟米🌽、沙律菜、太陽蛋🥚及兩件迷你牛角包🥐。雞扒及薯餅都炸得香口乾身,雞扒香辣🌶juicy,香腸有肉香味🥰,牛角包鬆脆香口,加埋甜甜的粟米🌽和清新的沙律菜🥗,就係一個完美組合💯,令人十分滿足🥰。兩杯咖啡☕️面層嘅拉花都好靚好吸睛,簡直係一種視覺嘅享受😍。Caffe Mocha (跟餐+$15)咖啡及朱古力🍫味道融和,幼滑順喉,老婆話感覺有啲heavy喎😂,但又話好

雜菌忌廉扁意粉 $78

全日早餐 (太陽蛋) $148

Caffe Mocha (跟餐+$15)
咖啡及朱古力🍫味道融和,幼滑順喉,老婆話感覺有啲heavy喎😂,但又話好好飲,最後一滴不剩🤣。

Charcoal Latte (跟餐+$15)
第一次嚐試這款「暗黑糸」嘅Latte🫢,混入咗活性碳嘅咖啡,除咗保持到Latte應有嘅香味外,感覺亦非常健康🤣。

總括而言,以地點(尖東站N1出口附近)、環境及食物質素嚟講,價錢合理,店員服務有禮,值得一試🥰。

2023-02-05
  • Charcoal Latte
  • Caffe Mocha
2023-02-05 47 瀏覽
星期日六點幾嚟到已經見到間餐廳有啲客人坐喺出邊一家大細有聚會,感覺非常熱鬧!於是就同朋友揀咗呢間餐廳食晚飯!✨白酒忌廉汁煮青口白酒忌廉汁味道好清甜,餐廳仲提供熱辣辣嘅多士片去沾上醬汁!食落青口都幾新鮮份量都OK😝✨軟殼蟹南瓜意大利飯每粒飯都幾有口感,飯嘅質地偏向硬身!適合啲唔鍾意意大利飯太淋嘅人士!軟殼蟹幾新鮮,同埋鮮甜!唔會死鹹👏🏻👏🏻✨ 紅酒燴牛肩胛肉呢個菜式牛扒嘅生熟程度係冇得我哋揀嘅!但係廚師拿捏得都幾好,有牛肉味之餘,亦都唔會鞋!薯蓉就非常滑,而且牛油味好香!值得一讚就係擺盤都幾靚同埋用心!✨精選甜品:紅絲絨蛋糕估唔到都唔係幾甜,蛋糕一啲都唔乾,仲有濕潤嘅感覺!同埋質素幾高!

✨白酒忌廉汁煮青口

✨軟殼蟹南瓜意大利飯

每粒飯都幾有口感,飯嘅質地偏向硬身!

✨ 紅酒燴牛肩胛肉

✨精選甜品:紅絲絨蛋糕

估唔到都唔係幾甜,蛋糕一啲都唔乾,仲有濕潤嘅感覺!
同埋質素幾高!
2023-02-02 81 瀏覽
今晚收工又同朋友去尖沙咀行,食好西。門面布置得幾靚,裝飾得好好,幾有氣氛。餐廳仲有外面的位置,坐外面都幾有feel.軟殼蟹南瓜意大利飯($148):個飯真係好juicy好多汁,又好creamy,甜甜的南瓜味真係幾香,然後炸軟殼蟹好香脆口,好好食,同南瓜意大利飯又好夾好match,幾正,唔錯。去食西餐最喜歡就是吃牛排了,今次我也不停外,點了炭燒美國1855黑安格斯肉眼排($298)。我點了5成熟的肉眼排,真的是剛剛好,不會太老太韌但又不會太過生,我覺得5成熟真的是最好。肉眼排食落又真係好重肉味,肉質都好好,非常好食。另外餐廳還提供了一隻有點似日式燒汁的汁去點牛排,又幾好食。然後配上焗薯,就更加正。薯仔好香滑。
今晚收工又同朋友去尖沙咀行,食好西。

門面布置得幾靚,裝飾得好好,幾有氣氛。

餐廳仲有外面的位置,坐外面都幾有feel.

然後配上焗薯,就更加正。薯仔好香滑。

2023-01-31
2023-01-31 38 瀏覽
今日喺麼地道附近食lunch,搵到呢間Book Jagger,喺舊K11附近,好容易搵到。餐廳有室外座位,坐得舒服自在。一行二人,叫左個野菌卡邦尼意粉同冬蔭功炸蝦墨魚麵。卡邦尼意粉以為味道較清淡,一食落去,好香口嘅奶油出晒嚟,會吸引你馬上食第二口,呢個適合想食清淡而又好味道嘅食客。另外個炸蝦墨魚麵,個炸蝦甚至好食過一般日本餐廳整出嚟嘅天婦羅炸蝦,因為個炸漿做得啱啱好,咬落去脆卜卜,非常爽口,冬蔭功味又唔會太辣,搭墨魚麵又幾特別,有啲刺激,又有啲清新。餐飲都係好細心的,dirty沖得唔澀,啱啱好中和左個麵辣度,至於flat white上面拉左個天鵝拉花,俾人一種充滿放鬆嘅感覺,顯示到製作嘅用心。價錢方面,性價比係好高,值得推薦再黎!
2023-01-26 247 瀏覽
其實我好享受同朋友食飯然後小酌一杯當晚要求安排露天梳化位置店員都好好安排到比我地🫶🏻但呢間餐廳既食物真係令我體驗好差當晚叫乜冇乜,明白過時過節可能有啲食物要預訂但係一間位於尖沙咀食肆林林總總既麼地道又要有Walk in食客,係咪應該要準備多少少呢😮🙏🏻講返食物質素,無論係食物定飲料,全部味道都唔突出,最失望嘅係龍蝦意粉,淡而無味-JAGGER 小食拼盤 $158·芝麻雞翼·芝士棒(入邊空心完全唔覺有芝士)·脈炸魚柳·薯格-黑松露芝士焗薯 $78-波士頓龍蝦配龍蝦汁意粉(半隻)$268-冬陰功海蝦墨魚麵 $138-軟殼蟹南瓜意大利飯 $148-白酒忌廉汁煮青口 $98-法國新鮮生蠔 (12p) $380-Jumbo Jungle $68-Sex On The Beach $88-Manhattan $98-Just For You $98整體而言,性價比極低唔會再幫襯‼️
其實我好享受同朋友食飯然後小酌一杯
當晚要求安排露天梳化位置
店員都好好安排到比我地🫶🏻
但呢間餐廳既食物真係令我體驗好差
當晚叫乜冇乜,明白過時過節可能有啲食物要預訂
但係一間位於尖沙咀食肆林林總總既麼地道
又要有Walk in食客,係咪應該要準備多少少呢😮🙏🏻

-JAGGER 小食拼盤 $158
·芝麻雞翼
·芝士棒(入邊空心完全唔覺有芝士)
·脈炸魚柳
-Jumbo Jungle $68
-Sex On The Beach $88
-Manhattan $98
-Just For You $98

整體而言,性價比極低唔會再幫襯‼️
2023-01-23 58 瀏覽
Jagger 是一間位於尖沙咀的餐廳,我最近晚上去了一趟。我點了炸魚柳、紅酒燴牛肩肉、芝士菠菜意大利雲吞,還有兩杯名叫 Sick Leave 的 mocktail。首先,炸魚柳的味道非常鮮美,酥脆的外皮加上鮮嫩的魚肉,搭配上酸甜的醬汁,吃起來非常美味,讓人食指大動。炸的時間掌握得很好,不會過熟或過乾,一口咬下去口感鮮脆。紅酒燴牛肩肉也十分出色,牛肉鮮嫩多汁,滑順口感,紅酒燴的香味更是讓人回味。不會過軟或過硬,口感鮮嫩。芝士菠菜意大利雲吞的口感非常順口,菠菜和芝士的搭配也很棒。芝士的味道非常香濃,菠菜脆嫩,配上意大利雲吞的口感非常順口。Sick Leave mocktail 味道也很不錯,是一款由水果和花香調製而成的飲品,非常清新爽口。混合了不同的水果及花香,清甜口味,很適合搭配食物。總結來說,Jagger 是一間非常棒的餐廳,食物美味又新鮮,服務也很好。我會向我的朋友推薦這間餐廳。