2019-02-01 73 瀏覽
夜晚7點未夠巳見門外人龍好彩等左半小時就有得入喇原本一心為pancake而黎 但見到啲主食都唔錯 就叫左個明太子海膽意粉試下成個味道好夾 唔會太咸或者太膩Pancake都冇令人失望好香蛋香 口感軟滑而且士多啤梨都好甜十分滿意🥰
夜晚7點未夠巳見門外人龍

Pancake都冇令人失望

好香蛋香 口感軟滑
而且士多啤梨都好甜
十分滿意🥰
30 分鐘 (堂食)
2019-02-01 78 瀏覽
🥞🍓Strawberry Custard Pancake with homemade ice cream 食得多soufflé pancake 就想食返傳統既😆 呢個整得好正 幾厚身 綿密 香牛油味🤩 士多啤梨比得好多 custard 好香奶同忌廉味唔會太甜 vanilla 雪糕好都滑🍦食落就係幸福既味道💕🍝🦐 Seafood Pasta with tomato sauce 意外地呢道既意粉都好正!我同朋友都覺得係食過最好食既蕃茄意粉👅 個蕃茄醬煮得甜甜地 又有蕃茄既酸 好多茄肉 意粉係幼身既天使麵 🍝 好好咬口。海鮮有一隻大蝦 兩粒帶子 同三隻青口 😝全部都好新鮮又靚 大大隻👍☕️ Iced vanilla latte 好creamy 又有咖啡香 🥰 🍫 Iced mint mocha好似食緊mint chocolate 雪糕咁 正 🍫

☕️ Iced vanilla latte
好creamy 又有咖啡香 🥰

🍫 Iced mint mocha
好似食緊mint chocolate 雪糕咁 正 🍫
2019-02-01 85 瀏覽
Located inside i.t. fashion store in Festival Walk, J.S. Foodies is a newly opened restaurant that sells western cuisines in Japanese style, such as pancakes, souffle pancakes (by Flippers), burgers, and coffee.Similar to Flippers in Causeway Bay, J.S. Foodies has an interior design with a blue colour tone. I particularly like this massive burger sticker near the bar table.We ordered a burger and pancake to share between the two of us. This Cheese Burger with caramelized onion is absolutely love

Cheese Burger

We ordered a burger and pancake to share between the two of us. This Cheese Burger with caramelized onion is absolutely lovely! The bun was so fluffy with a crispy top, tomato and lettuce were fresh (not that I care as I hate veggies but just so you know
). The beef patty was loosely held together, probably because it’s home made with fresh minced beef? The cheese was melted right to the point, but the caramelized onion kinda take away its shine. Make sure you ask for caramelized onion (for free) to enjoy your burger to its best flavour. Thick fries are just thick fries, but they were freshly fried and delicious.
Caramel Brownie Pancake

We love this Caramel Brownie Pancake with Coffee Ice Cream dearly! It’s such a nice combination to have brownie, pancake and ice cream at the same time as a dessert to satisfy your three cravings. The brownie made a good and moist filling for pancakes. The caramel wasn’t overly sweet and was right to the point to give a sweet scent to the pancake. The coffee ice cream? Fantastic! It’s so enjoyable!! Not to miss out the caramelized nuts on the side, we swiped them clean quickly worrying that the waiters/waitresses would take away our plate before we had a chance to finish them.

It was a nice, filling and satisfying early dinner. The waiting time was just a few minutes when we got there at around 17:30.
2019-01-31
10 分鐘 (堂食)
下午茶
Cheese Burger
Caramel Brownie Pancake
2019-01-31 86 瀏覽
PANCAKE熱潮喺香港都仲未退減 而家仲越開越多間添呀仲要好多都係日本既過江龍今次同朋友去左食J.S FOODIE為左避開人潮 專登早返工所以放6點左右就去到去到排左幾分鐘就可以入座啦因為朋友未食過FLIPPER’S所以我地點左一個原味Soufflé Pancake食FLIPPER’S既班戟每一口都散發濃濃既蛋味超香 而且空氣感十足我地仲點左個人氣Crème Brulee Pancake 要讚既係...佢既焦糖一d都唔漏 食落去口感仲好豐富薄薄一層既焦糖好脆口 班戟又鬆軟 無諗過又會咁match另外 睇餐牌既時候發現左個蕃茄汁天使麵 忍唔住點埋估唔到除左Pancake之外 熱食都咁好食 真係超有驚喜蕃茄汁超香 仲帶有濃濃既蝦味 令我食唔停口雖然帶子大蝦都係急凍品 但無雪味又有咬口好值得試
PANCAKE熱潮喺香港都仲未退減

蕃茄汁超香 仲帶有濃濃既蝦味 令我食唔停口
雖然帶子大蝦都係急凍品 但無雪味又有咬口
好值得試
2019-01-30 113 瀏覽
知道又一城開了新的斑戟店, 早前與愛食斑戟的好友去了J. S. Foodies食嘢. 這裡除了甜品外, 也有咸點和小食選擇. 友人點了原味班戟. 而我就見到有限定的原隻龍蝦班戟, 我第一時間就點了這個. 飲品點了Frappe. 味道有幾款選擇, 我選了Cookie. 入口有淡淡的Cookie味道, 最重要質感夠幼滑. 唔會感覺好多碎冰係口中, 加上忌廉, 兩重口感, 非常好飲. 原隻龍蝦班戟上枱. 賣相相當吸引和精緻. 龍蝦的份量真係幾多. 龍蝦肉質夠爽口和彈牙. 另外, 多附上一杯龍蝦汁, 可以混入班戟中. 班戟尚算鬆軟. 平日多食甜班戟, 今次初試咸的食法, 估唔到也好好食. 友人的原味班戟也好吸引. 兩款食法, 各有好食. 下次有機會要一試佢地的漢堡包和意粉.
這裡除了甜品, 也有咸點和小食選擇.

友人點了原味班戟.

而我就見到有限定的原隻龍蝦班戟, 我第一時間就點了這個.

飲品點了Frappe.

味道有幾款選擇, 我選了Cookie.

Frappe

入口有淡淡的Cookie味道, 最重要質感夠幼滑.

原隻龍蝦班戟上枱.

原隻龍蝦班戟

賣相相當吸引和精緻.

龍蝦的份量真係幾多.

龍蝦肉質夠爽口和彈牙.

另外, 多附上一杯龍蝦汁, 可以混入班戟中.

班戟尚算鬆軟.

平日多食甜班戟, 今次初試咸的食法, 估唔到也好好食.

友人的原味班戟也好吸引.

兩款食法, 各有好食.

下次有機會要一試佢地的漢堡包和意粉.
Frappe
原隻龍蝦班戟
2019-01-30 61 瀏覽
Flipper's 姊妹店 J.S Foodies 終於進駐九龍塘喇💓 有新開嘅梳乎厘班戟專門店, 當然唔可以放過😂 今日就拉咗媽媽一齊去潮聖下💕🌟 士多啤梨藍莓香蕉班戟🍓🍌🥞♡ 製作需時25分鐘,要食好嘢嘅就梗係要有耐性等下啦🤤 梳乎厘班戟漲卜卜,好鬆軟,蛋香味濃郁😋🥚 賣相色彩繽紛,未食先興奮☺🌟 牛油果配煙三文魚班戟🥑🐟♡ 班戟有原味同全麥味選擇,不愛健康嘅我當然就係揀返原味啦😜 班戟雖然比較薄身, 但係比起麥當勞略勝一籌👍 沾上酸忌廉同埋糖漿 🍯,班戟食落唔會太乾身😇♡ 牛油果夠熟透🥑煙三文魚油脂十足又大片🐷 有兩大superfood坐陣,令整個班戟減低咗罪惡感😈🌟Matcha Latte ☕ × Earl Grey 🍵
🌟 士多啤梨藍莓香蕉班戟🍓🍌🥞

🌟 牛油果配煙三文魚班戟🥑🐟

🌟Matcha Latte ☕ × Earl Grey 🍵

2019-01-29 361 瀏覽
2019 就剛開始不到一個月,回看2018年,除了珍珠奶茶,班戟都算是大熱食物之一。班戟的主題餐廳越開越多,似乎吃班戟已在大家心目中有一個重要位置。J.S. FOODIES 屬於 FLIPPER’S 的姊妹店,選擇於又一城開店,同樣以班戟掛帥。大家除了一樣賣班戟,另一相似的地方是同樣有長長的人龍,平日晚上七時已經有數十人在輪候,可見其吸引力。餐牌上除了出名的班戟,也有意粉,漢堡等的咸點選擇,所以這裡食客也不是清一色的吃班戟。當然,如果喜歡班戟的,也可以試試限定的原隻龍蝦班戟,龍蝦配班戟絕對有新鮮感。法式焦糖班戟 $129如果你愛吃班戟,這裡的法式焦糖班戟絕對值得一試。招牌班戟加上法式焦糖效果,令到班戟的空氣感上多加一份脆口的焦糖面,蛋香碰上焦糖香,味道十分豐富。牛油果芝士漢堡 $129甜點以外選擇了牛油果芝士漢堡。雖然餐廳不是出名漢堡,但吃過以後你會發現質素絕對比得上漢堡店。香脆的包中有厚厚的漢堡,份量十足,充滿肉汁又juicy,配上芝士和牛油果,更能豐富整個味道。厚切薯條是即炸的,入口熱辣辣,非常討好。Cookie Frappe $39香滑的沙冰中會吃到曲奇碎,整體味道少甜不膩。J.
法式焦糖班戟 $129
牛油果芝士漢堡 $129
Cookie Frappe $39
香滑的沙冰中會吃到曲奇碎,整體味道少甜不膩。

J.S. FOODIES 除了延續自身班戟的優良品質,班戟以外的食物同樣充滿驚喜,絕對不止吃班戟咁簡單。
2019-01-25
2019-01-29 153 瀏覽
【J.S. FOODIES TOKYO】源於日本的 JOURNAL STANDARD,原本是賣服飾與傢俱的,透過飲食文化所推出的風格選食餐飲店。近年「班戟」熱潮受一眾女生的喜愛,J.S. Foodies 在九龍塘又一城I.T. Blue Block內,以美國漢堡與日本班戟最為人氣。場內與銅鑼灣Flippers 一樣,座位不算多如果假日前來也需要耐心等候。店內的食物近期也有Seasonal系列:原隻龍蝦班戟,意粉、漢堡、班戟及飲品等。選擇食物困難症,但其實飲品也相當多種類。店內最出名是「Frappe」 系列或Latte及Coffee! 晚飯時間想喝Fruity 的飲品都有另一選擇:Flippers Punch 與平常的雜果賓治有少許分別,甜度不高有少許生果襯托色彩繽紛。Honey Orange  梳打含量不高,橙味濃郁,解渴生津連同蜜糖,清潤之選。主菜出場-煙肉蛋漢堡(可選擇獨家秘製蕉糖洋蔥),一上桌相當吸晴全因被那太陽蛋🍳吸引著,內裡有安格斯肩肉手打製作,每一口牛肉充滿肉汁。夾著兩小塊香煎煙肉,連同秘製洋蔥汁同吃非常美味。漢堡包也是靈魂所在,包身烘焙得微脆而且有少許蛋黃醬,令人津津有味
【J.S. FOODIES TOKYO】源於日本的 JOURNAL STANDARD,原本是賣服飾與傢俱的,透過飲食文化所推出的風格選食餐飲店。近年「班戟」熱潮受一眾女生的喜愛,J.S. Foodies 在九龍塘又一城I.T. Blue Block內以美國漢堡與日本班戟最為人氣。
選擇食物困難症,但其實飲品也相當多種類。店內最出名是「Frappe」 系列Latte及Coffee! 晚飯時間想喝Fruity 的飲品都有另一選擇:Flippers Punch 與平常的雜果賓治有少許分別,甜度不高有少許生果襯托色彩繽紛。Honey Orange  梳打含量不高,橙味濃郁,解渴生津連同蜜糖,清潤之選。
Flippers Punch
Honey Orange
主菜出場-煙肉蛋漢堡可選擇獨家秘製蕉糖洋蔥),一上桌相當吸晴全因被那太陽蛋🍳吸引著,內裡有安格斯肩肉手打製作,每一口牛肉充滿肉汁。夾著兩小塊香煎煙肉,連同秘製洋蔥汁同吃非常美味。漢堡包也是靈魂所在,包身烘焙得微脆而且有少許蛋黃醬,令人津津有味。旁邊更有香脆炸薯條 即叫即整·熱騰騰不錯!
煙肉蛋漢堡(可選擇獨家秘製蕉糖洋蔥)
終於來到主角壓軸出場班戟。班戟的種類繁多,以傳統班戟或梳乎里班戟兩者之分。吃過Flippers的梳乎里班戟,今次倒不如吃前者吧。傳統的班戟都有7種之分,每款我都想吃,不過肚皮空間有限,只能選擇其一。
日本人氣熱賣-法式蕉糖班戟

日本人氣熱賣-法式蕉糖班戟,相信在香港比較少見,三層的班戟皮都沾滿蕉糖,並有輕輕燒過面層,每一口都脆身滿有口感,驚喜之作。香滑的忌廉連同新鮮的士多啤梨、香蕉、藍莓等,令人一試難忘。吃過太多班戟,這個蕉糖應該是近年我最愛的班戟之一
Flippers Punch
Honey Orange
煙肉蛋漢堡(可選擇獨家秘製蕉糖洋蔥)
  • 煙肉蛋漢堡
2019-01-29 77 瀏覽
又一大熱的日式班戟店J.S. Foodies再度打進香港,當然引來不少Pancake迷前來一試,而我也不例外了。幸好現在的工作模式,可以讓我避開繁忙時段,等了15分鐘即可入座,對於只可以在繁忙時段光顧的打工仔,不好意思囉! 簡潔的J.S. Foodies與充足的光線,走一貫日式餐飲店,不過與Flippers不一樣的是J.S. Foodies 的菜單上提供了Pancake以外更多的選擇,可以在同一地方吃到主食和甜品,不須再多為去哪裡吃甜品而煩惱。 人流不算太多,總叫我們可以寫意地吃個午餐。和朋友分享著兩款主食,首先要介紹的是蕃茄海鮮意粉,賣相吸引。特別的是他的蕃茄醬汁偏甜,反而沒有平時的茄醬意粉帶點酸意,所以吃起來反而點不一樣呢!另外在意粉上的大蝦、帶子、青口,份量都挺多的! 在點單時,可以叫店員幫忙把漢堡切成一半,跟朋友分享更為方便。以木板擺放著薯條和經典漢堡,是聊天必備的小吃。而漢堡方面,也有幾款配料選擇。更為我驚喜的是漢堡內的牛肉,Juicy多汁呢!即使是內外也不是「乾爭爭」的感覺 ,是少數做得不錯的漢堡呢! 吃過主餐後,到我們期待的甜食出場了。不過製作也要點時間,所以差不多吃完主

吃過主餐後,到我們期待的甜食出場了。不過製作也要點時間,所以差不多吃完主餐再點就剛剛好了,我們貪心地點了兩個甜食,去到最後又基於不想浪費,吃得有點吃力,還是勸大家要量力而為啊! 我們點了Flippers Pancake。水準跟Flippers一樣,都是令人滿意的,鬆軟美味!現在有太多這類的空氣感Pancake了,難免會有比較,但即使如此,Flippers和J.S. Foodies 也有信心保證,不會失望而回。下次想吃Pancake的,不用過海到銅鑼灣吃了!
對法式焦糖班戟充滿期待,那時候的我心裡沒有其他,只有法式焦糖班戟!終於來到我的面前了,這個是J.S. Foodies的招牌,幾乎每枱都會點的,不過要注意並不是每個班戟都會焦糖在表層的! 吃慣了班戟的鬆軟,原來加多一層焦糖更是別的風味,脆得來又帶點甜味,令班戟增加多點味道。除了表層的生果外,班戟之間也藏了半條香蕉,可讓班戟看起來更有層次。
咬破焦糖層吃到鬆軟的班戟層,享受每口的滋味,吃起來有一份幸福的感覺,法式焦糖班戟最出色了!來到J.S. Foodies 怎能不嚐嚐這個呢?
J.S. FOODIES
2019-01-28 236 瀏覽
雖然日式班戟店在香港的熱潮已爆發了好一陣子,近日的鋒頭似乎都被台式黑糖珍珠奶茶蓋過,但其實,日式班戟仍然是不少人的心頭愛,特別是年輕少艾的女生,即使要排長龍等候才能在心愛的餐廳吃到美味的班戟,仍然願意等待。而這一間在九龍塘又一城開業,與另一人氣班戟店 Flipper's同樣隸屬於日本時裝品牌 Journal Standard旗下的 J.S.FOODIES,食物水準極高,正是一間令人值得期待和等候的餐廳。 這一夜,兩夫妻坐在這餐廳內面向著商場的高身座位上,拿過餐牌一看,雖然餐牌上的食物款式不算很多,但每一款看來都甚為吸引,直教我看得眼花繚亂,既想要這,又想要那,實在有點選擇困難。 幾經思量,終於決定一鹹一甜,先來個鹹食,再來個甜的,加上兩杯飲品,這一餐,就是這樣好了。先選鹹食,這兒期間限量供應的「原隻龍蝦班戟」($298)雖然吸引,但龍蝦與班戟一鹹一甜的組合,我總覺得有點兒怪怪的,所以本來只打算點一個有大蝦、帶子、藍青口做材料的「蕃茄海鮮意粉」($198)做主食,不過後來當我看見餐牌上的一行細字寫著可選意粉之後,便決定改變主意,點來一試。這用了原隻美國緬因州龍蝦拆肉烹煮的「原隻龍蝦

這用了原隻美國緬因州龍蝦拆肉烹煮的「原隻龍蝦意粉」雖然價錢並不便宜,但味道實在好,龍蝦汁濃稠味美,龍蝦肉份量不少,而且肉質緊緻爽彈,味道鮮甜,幼細的意粉索了龍蝦醬汁,也變得特別好味。

吃過美味的「原隻龍蝦意粉」,來到甜品環節,在眾多魅力無窮,難分高下的班戟款式中,最終我還是點選了最喜愛的檸檬口味「檸檬芝士班戟配自家製風乾檸檬片」($109)做鹹食之後的甜吃。
這「檸檬芝士班戟配自家製風乾檸檬片」又是值得一讚的出品,三大件的鬆軟班戟上是鹹香的奶黃色半溶 Ricotta芝士和雪白軟滑的忌廉,而且還有不少大小不一的細碎糖漬檸檬粒作為陪襯。把所有材料混合後進食,每口都是美味,清新可口,幸福感油然而生。

至於飲品方面,這次兩夫妻不約而同都選了 Virgin Mojito做飲品,這兒的 Virgin Mojito味道調較得極好,又夠大杯,清新涼快,喝得人十分舒服。
雖然因為「原隻龍蝦意粉」收費不菲的關係,整頓晚餐的價錢並不便宜,但這晚餐從意粉到班戟再到飲品,全部都十分美味,我覺得仍是物有所值的。
20 分鐘 (堂食)
  • 原隻龍蝦意粉
  • 檸檬芝士班戟配自家製風乾檸檬片
  • Virgin Mojito
2019-01-28 88 瀏覽
終於唔係排隊啦!最近 J.S. FOODIES 係又一城開業,主打漢堡包和班戟,還能吃到 FIPPER’S 的兩款梳乎厘班戟喔!先有士多啤梨藍莓香蕉班戟。即叫即做,班戟十分有空氣感,很有蛋香及鬆軟。主打的鹹味班戟,以全麥班戟配上惹味的咖喱烤雞。咖喱不算太辣,肉質很嫩。餐廳亦提供日本米飯或原味班戟選擇。最後一份是檸檬班戟,配上香滑芝士,杏仁碎及風乾檸檬,很有口感。我很喜歡這個班戟配搭!最後有黑松露薯條。香濃的黑松露醬加酸忌廉加上香口薯條真是食過不停!
Kiseki Pancake - Strawberry, blueberry, banana
Tandoori Chicken With Pancake
Lemon Ricotta Pancake - With homemade dried lemon crumbs
Truffle French Fries with Sour Cream
Virgin Mojito, Lemon Ginger Lemonade
2019-01-15
Tandoori Chicken With Pancake
2019-01-28 39 瀏覽
Coffee☕️or tea🍵? 試左又一城FLIPPER'S嘅姊妹店,除左pancake仲多左咸食同新款飲品,咸食定價偏高所以無試~抹茶牛奶沙冰同朱古力冰都好好味!($38@)有茶香同咖啡香,同牛奶嘅比例啱啱好~如果多返d碎冰會更好!食嚟食去都係嘅原味pancake係最好,呢間多左薄pancake,諗來諗去都係食返厚pancake!食落味道同銅鑼灣姊妹店係一樣架!!!終於唔洗過海就食到啦!yeah

抹茶牛奶沙冰同朱古力冰都好好味!
($38@)
有茶香同咖啡香,同牛奶嘅比例啱啱好~
如果多返d碎冰會更好!

2019-01-27 478 瀏覽
繼續開 (窩)心生日飯!好友們投我所好;揀選了這家剛於上月中旬開幕、時裝品牌JOURNAL STANDARD所開設的日系美式Cafe - 集合了「J.S. BURGER CAFE」及「J.S. PANCAKE CAFE」的特色菜。Flipper’s的梳乎厘班戟向來是我的所愛,因兩者份屬同一集團「BAYCREW’s」旗下;以後吃「它」就方便得多了,我的友人們真知我心!雖然位置不太顯眼,然時近八點仍有人龍。Seasonal Recommendation- 原隻龍蝦班戟,極之吸引,目標鎖定!除話題Pancake外,沙律、漢堡、Pasta、Risotto 一應俱全;最啱港人瓣瓣愛的要求。招牌沙律配柚子醬~沙律菜配柚子醬零舍夾,加埋三色椒自然更加有營。酸忌廉黑松露薯條~外脆內粉軟的薯條搭酸忌廉 / 黑松露,敎人墮入邪惡的深淵⋯⋯印度烤雞配日本米~雞肉出奇的嫩滑,香料惹味卻不過濃,配微辣的咖哩醬汁,佐白飯確是一流。明太子醬海膽意粉~爽脆的三文魚子夾鹹香鮮美的明太子醬、人人愛的海膽;真是邪惡至極,味道雖然不俗,可大部分也是落入了男仕們的腹中。原隻龍蝦意粉~總覺還是與意粉最為匹配。龍蝦份

雖然位置不太顯眼,然時近八點仍有人龍。

招牌沙律配柚子醬~
沙律菜配柚子醬零舍夾,加埋三色椒自然更加有營。
招牌沙律配柚子醬

酸忌廉黑松露薯條~
酸忌廉黑松露薯條

印度烤雞配日本米~
印度烤雞配日本米

明太子醬海膽意粉~

原隻龍蝦意粉~
總覺還是與意粉最為匹配。龍蝦份量超多,且爽彈鮮甜,惟pasta略嫌過淋,不太合本人偏愛「硬淨」的口感。
原隻龍蝦意粉

主餐已畢,主角 (班戟) 出場,點了原味班戟「KISEKI PANCAKE」及焦糖布朗尼雪糕班戟。

原味班戟~
口感鬆軟,牛油味香濃,為確保質素,一貫沿用來自日本的麵粉及雞蛋,「震騰騰」的賣相和鬆軟感依舊,但中心卻較濕潤。
原味班戟

焦糖布朗尼雪糕班戟~
其上的咖啡雪糕啡香濃郁,與香滑的忌廉和甜香的焦糖亙相牽引,班戟外脆內軟,鬆軟綿密;中央的布朗尼令層次加添,值得推薦!
焦糖布朗尼雪糕班戟

Piccolo~
咖啡是我的心頭好之一,對此也有一定要求,奶啡中我偏愛Piccolo,餐牌沒有列出,也姑且問問侍應小姐吧,殷勤的她折返後即時為我落單。呷一口,味道也算香滑,啡奶的比例不錯,拉花也有一定程度,但兩口過後;奶泡便呈鬆散狀態,打泡技術上仍有進步空間。
Piccolo

笑聲笑聲滿載溫馨,又過了一個「甜甜」的晚上,再一次感謝好友們的細心安排!
2019-01-22
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
原味班戟
焦糖布朗尼雪糕班戟
  • Piccolo
2019-01-27 173 瀏覽
你也需要一份奇跡の班戟俘虜你的心嗎☺️?同Flipper’s同一集團既J.S. Foodies抵港💖因為試過flipper’s覺得幾掂加上阿妹考試考得好好😚所以當係獎勵佢帶佢呢個甜品控試下呢間新既過江龍啦🤩星期六晏就12點去到 竟然又唔係好多人喎冇上次flipper’s咁誇張 大概排咗半個鐘就入得.排排下隊會送fortune cookie俾你🤣幾過癮入面真係有張紙條仔 塊餅又幾好食 而且超脆👻.大推呢個🤩!超好食!相比空氣感十足既梳乎厘班戟我更愛呢種實實在在有口感既經典班戟😍每塊pancake都被脆卜卜既焦糖覆蓋每層pancake都呈外脆內軟既狀態💖Pancake周圍佈滿新鮮水果有士多啤梨🍓有補眼藍莓 有原條香蕉🍌雖然水果唔算好甜 但係咁先至係冇添加嘛🤤.期間限定既栗子班戟🌰大致上水準同銅鑼灣間flipper’s差唔多都係咁濃蛋香😍而且口感係再實在啲添面頭多咗pat由粟子蓉整成既cream😇微甜得嚟食到陣陣既粟子香😈不過唯一唔鐘意既地方就係佢個糖漬粟子😥我prefer食原汁原味既粟子 多過浸過糖水既.整體嚟講我鐘意JS多過flipper’s🤣一來佢個法式班戟真係無得輸 二來又唔洗排咁耐隊
你也需要一份奇跡の班戟俘虜你的心嗎☺️?

因為試過flipper’s覺得幾掂

Fortune  cookie

排排下隊會送fortune cookie俾你🤣幾過癮
入面真係有張紙條仔 塊餅又幾好食 而且超脆👻
法式焦糖班戟

大推呢個🤩!超好食!
相比空氣感十足既梳乎厘班戟

不過唯一唔鐘意既地方就係佢個糖漬粟子😥
我prefer食原汁原味既粟子 多過浸過糖水
整體嚟講我鐘意JS多過flipper’s🤣
一來佢個法式班戟真係無得輸
二來又唔洗排咁耐隊💆🏼‍♀️ (諗起隻腳都酸酸地)
員工士氣同服務態度都超好💁🏼‍♀️
坐耐啲同朋友吹水又唔會有壓力💩
有機會會試下佢個龍蝦班戟同海膽意粉🤗
2019-01-26
30 分鐘 (堂食)
奇跡の栗子班戟
呢一年疏乎厘pancakes都好受女士歡迎,做得出色餐廳都大排長龍,最近係又一城I.T新開J.S. FOODIES都相當吸引。今日約咗大食朋友一齊試吓,佢最關心嘅係主打甜品嘅餐廳,到底識唔識得飽?J.S. FOODIES關心到呢一點,有推岀意粉、沙律、漢堡包等,絕對可以食飽飽即刻食甜品,女朋友帶男朋友嚟,就唔使擔心啦!明太子醬海膽意粉 有鮮甜海膽已經係首選~ 有晶瑩魚子增加口感,帶點辛辣嘅明太子醬,化身可愛い粉紅色,配上幼天使麵意粉味道一流,加上紫菜伴碟增添和式風味。番茄海鮮意粉海鮮有大蝦、青口同兩粒厚身帶子,海鮮份量都挺豐富,配酸甜蕃茄特別開胃。兩款意粉都好好食,有海鮮味道好性價比高!2個人share唔會太膩可以留肚食甜品~Honey Orange Lemonade ,Green Tea Latte Kiseki Strawberry Pancakes 🍓🥞疏乎厘pancake有原味同士多啤梨揀,送上時一陣濃郁蛋香飄過,Pancakes超鬆軟,配酸甜士多啤梨味都唔會單調,特意排隊試試也值得,需要大約15分鐘製作襯熱食喔😋J.S. FOODIES星期一至日: 11:00-22:00地

Kiseki Strawberry Pancakes 🍓🥞
Kiseki Strawberry Pancakes

J.S. FOODIES
星期一至日: 11:00-22:00
地址: 九龍塘達之路80號又一城LG2樓30號舖i.t blue block
電話: 22658019
平均消費$100-300/位