bookmarked 左好耐,平日嘅tea time 黎真係包埋場😚同朋友靜靜地嘆下午茶,仲有夕陽灑在白牆上嘅樹影🌿今次啲相超仙氣👼🏻餐廳打咭位好齊,有INN signature 希臘白柱、藤椅、玻璃屏風同水晶燈🔮但特別喜歡荔枝角分店窗邊嘅一排仿真花樹🌲捕捉到啱嘅陽光,窗邊角落呢個打卡位真係不得了📸𝙁𝙤𝙤𝙙🍔煙肉芝士和牛漢堡配薯條 $108見到大過塊面,和牛好厚料得黎唔會煎過龍~咬開係粉紅色,牛味重得嚟肉質彈牙,跟埋座薯條山好食🐖香燒焗豬肉眼配肉桂蘋果醬 $108當你以為漢堡已經成舊石咁大,呢塊pork ribeye 簡直係成座山🤭肉大塊都算,連薯菜都完全冇慳🤗仲要個擺盤都非常用心,食慾大增🤤特別讚下個醬配肉汁好match,酸酸甜甜好清新~𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨🍋西柚檸檬梳打 $46唔太甜,雖然係西柚同檸檬,但成杯呈粉紅色,好有少女味🍓士多啤梨藍莓奶昔 $48奶昔同樣大大杯,粉紫色夠夢幻,莓味好出,係邪惡但Jenny鍾意!跟餐嘅湯係非常香滑嘅松露蘑菇湯🥣可以用闊佬嚟形容間野🤣超大碟, $100比埋湯😚又係糧尾之選因為幾人氣嘅關係,又要避開正餐時間或者book定位啦😇@hungry_meanjen

𝙁𝙤𝙤𝙙
🍔煙肉芝士和牛漢堡配薯條 $108

🐖香燒焗豬肉眼配肉桂蘋果醬 $108

𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨
🍋西柚檸檬梳打 $46
唔太甜,雖然係西柚同檸檬,但成杯呈粉紅色,好有少女味

🍓士多啤梨藍莓奶昔 $48

因為幾人氣嘅關係,又要避開正餐時間或者book定位啦😇

@hungry_meanjenn
煙肉芝士和牛漢堡配薯條
煙肉芝士和牛漢堡配薯條
  • 士多啤梨藍莓奶昔
2021-08-05 37 瀏覽
最近疫情冇地方去,於是同朋友係香港地搵好嘢食,我上網見到依間餐廳,好多好評,於是拉埋朋友過嚟一齊試吓👍🏻真心推介,無論係裝修定係環境定係嘢食,都做到好高嘅水平,特別係嘢食,真係幾高水準😛就算一入到黎,呢度嘅環境都裝修好靚,用咗好多花花草草做主題,啱晒各位過嚟打卡👅而嘢食方便都好正!我最推介嘅係依度主菜同埋甜品🍮主菜:香煎北海道帶子配香蒜羅勒意粉我絕對係一個意粉,每次食西餐都要嗌意粉,依間餐廳嘅意粉絕對符合我嘅要求,首先意粉軟硬適中,上邊仲有好多配料,我最鍾意係北海道帶子,味道好鮮甜,同成個意粉嘅味道好夾💕另外仲叫咗一個甜品: 提拉米蘇好香嘅朱古力同埋咖啡味,入口嘅感覺好鬆軟,絕對高質👍🏻🤩

而嘢食方便都好正!我最推介嘅係依度主菜同埋甜品🍮
主菜:香煎北海道帶子配香蒜羅勒意粉

另外仲叫咗一個甜品: 提拉米蘇

好香嘅朱古力同埋咖啡味,入口嘅感覺好鬆軟,絕對高質👍🏻🤩
2021-08-05 39 瀏覽
今日黎到呢間餐廳第一時間就俾佢既裝修吸引住!成個環境都小清新同舒服😙坐低望下餐牌有咩簡先~呢個餐牌個畫風也太有趣了吧😎是日lunch set既餐湯係蘑菇湯,不果略嫌覺得個湯有啲稀,同埋如果有多啲蘑菇就可以口感豐富啲~朋友叫左杯long black~~我點左杯matcha latte 味道好好,唔會覺得死甜焗豬肉眼配肉桂蘋果醬個扒十分夠份量!😎法式班戟配eggs benedict, 菠菜, Parma ham呢個pancake重點係個餅底,因為其他配料反而每間餐廳唔會太大分別,但呢間個餅底相當香口,好有奶香味!
今日黎到呢間餐廳第一時間就俾佢既裝修吸引住!
成個環境都小清新同舒服😙

坐低望下餐牌有咩簡先~
呢個餐牌個畫風也太有趣了吧😎

朋友叫左杯long black~~

我點左杯matcha latte 味道好好,唔會覺得死甜

焗豬肉眼配肉桂蘋果醬
個扒十分夠份量!😎

2021-08-04 29 瀏覽
今日係荔枝角工廈跳完舞想搵嘢食,openrice 下見到呢間cafe都幾多好評,就去試下喇☺️餐廳裝修都十分有情調,仲掛左畫🖼佢地有前菜、意粉、主食同甜品,好多選擇~🥑青芥末牛油果三文魚䰵蟹肉多士多士有3件,上面係青芥末撈左既牛油果,加埋蟹肉同三文魚䰵,味道清新又帶少少辣~加埋鮮甜蟹肉,好好食😋🐠Fish n chips 有兩塊好大嘅炸魚,再加埋鬆脆粗薯條~炸魚個脆漿好鬆脆,魚肉幼滑~🍝奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉呢個意粉都好足料~鮮蝦係煎過嘅,下面嘅忌廉意粉好creamy,仲有好多煙肉,每啖都好滿足~
餐廳裝修都十分有情調,仲掛左畫🖼

佢地有前菜、意粉、主食同甜品,好多選擇~
🥑青芥末牛油果三文魚䰵蟹肉多士

🐠Fish n chips

🍝奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉
2021-08-03 31 瀏覽
行咗上荔枝角工廈這間餐廳門面好靚, 餐牌又有美女與野獸,就入去試一試我自己叫咗北海道刺身帶子墨汁意大利飯朋友就叫咗奶油大蝦嫩菠菜煙肉意粉我呢個墨汁意大利飯,食到個嘴黑媽媽覺得好搞笑,啲飯係似正宗意大利飯,個心係有少少生生地,煙煙靭靭好好食,面嗰兩嚿帶子感覺都好新鮮,啱啱好熟唔會韌, 味道我覺得係好好食嘅朋友嗰個奶油大蝦嫩煙肉菠菜意粉感覺有啲似卡邦尼, 意粉同樣係有一點帶煙韌的口感, 蝦嗰方面係爽口,而且仲有四隻,都算大隻兩個人輕鬆吃了一餐有氣氛的晚餐
行咗上荔枝角工廈
這間餐廳門面好靚, 餐牌又有美女與野獸,就入去試一試

我自己叫咗北海道刺身帶子墨汁意大利飯
朋友就叫咗奶油大蝦嫩菠菜煙肉意粉

兩個人輕鬆吃了一餐有氣氛的晚餐

2021-08-03
呢間坐落於荔枝角工廈的 Cafe,有別於一般工廈的頹canteen,裝修得好靚,環境布局都好闊落,好適合放工同閨蜜來傾計同chill一chill🧡我哋本身想叫一個意大利雲吞,點知果日咁啱賣晒,就叫左兩碟意粉😂🍝奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉 $118意大利面條本身都煙韌,咬落都幾有口感。煙肉忌廉比較似卡邦尼汁,好食不過有少少fat fat。大蝦嫩滑爽口,都幾大隻。唯一美中不足的是我哋食完發現隻碟有仲有一底油,可能廚房嗰邊落油比較重手。🍝香煎北海道帶子配香蒜辣味羅勒意粉 $138意粉有少少蒜香嘅味道,都幾開胃同惹味👍🏻有食到羅勒的香草味道,香口有層次。海鮮都好足料,有四大粒帶子,嫩嫩地又飽滿,都幾抵食👌🏻🤎環境 整體來講環境都算非常舒服,枱與枱之間都比較闊落,不會太迫,好適合放工同朋友嚟放鬆同傾偈👍🏻留意到餐廳都花咗好多心思裝修同設計打卡位,都適合影返幾張靚相😌

🍝奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉 $118
意大利面條本身都煙韌,咬落都幾有口感。

香煎北海道帶子配香蒜辣味羅勒意粉

🍝香煎北海道帶子配香蒜辣味羅勒意粉 $138

海鮮都好足料,有四大粒帶子,嫩嫩地又飽滿,都幾抵食👌🏻

🤎環境

2021-08-03 35 瀏覽
我真係好少會幫襯樓上cafe 不過港女女朋友今日又忽發奇想 想去cafe 食 咁我都樂意奉陪嘅😂呢間喺長沙灣嘅一幢大廈入面 位置都幾便利 cafe位於二樓 有一部低層專用嘅𨋢可以去到 所以都唔係等𨋢等咗好耐🥰餐廳燈光比較有浪漫情調 二人檯與二人檯中間放咗一盆植物 令到隔離檯冇咁易望住 食相肉酸啲都冇咁尷尬👀 啱晒兩個人撐枱腳英式炸魚薯條 炸魚都幾大塊同厚身 薯條係熱辣辣嘅 所以好香脆 旁邊仲有配到一個熱情果汁嘅沙律 感覺幾fresh🍃 冇諗過呢碟炸魚薯條會配埋個沙律🥗奶油大蝦嫩波菜煙肉忌廉意粉 意粉係一貫cafe嘅輕盈份量 不過蝦有四隻咁多 每隻都好大隻同彈牙 忌廉汁唔會好膩 所以唔會好快就飽 就算一人食晒都唔會太邪惡🤪Tiramisu 呢個係我最期待嘅菜式 可以為晚餐畫上完美句號 不過我略嫌佢唔夠多層次 只有一層沾左expressio既餅底 一層cream cheese一層可可粉 同埋面頭有多一舊cream 如果每層薄啲而重複多層餅同cream cheese 感覺會滿足啲🙊 不過勝在唔會好甜整體嚟講 呢間cafe都幾有氣氛 好適合情侶嚟撐枱腳💛

整體嚟講 呢間cafe都幾有氣氛 好適合情侶嚟撐枱腳💛
2021-08-02 45 瀏覽
荔枝角平時都係工作多, 好少會有好野食。 但朋友介紹話工廈都有好多好野食, 所以就即管試下。做完野, 黎食個lunch + tea. 上到去, 真係別有洞天。 宮廷式既設計, 同工廈個feel完全唔同。 入到去地方唔係好大, 以為細cafe未必有咁多野食。 但menu都幾多野簡。 沙律, 小食, 飯, 麵, 漢堡, 扒, 咖啡, 花茶, 特飲, 真係好齊全。 因為太肚餓,就點左: 烤菠蘿, 焗加拿大豬肉眼配燒汁+熱情果薄荷梳打。仲有磨菇餐湯。磨菇餐湯超香磨菇味, 雖然睇落好稀, 但味道係唔錯。主菜黎到, 賣相超靚。 烤菠蘿好大塊,好好味。而加拿大豬肉眼扒都真係好大件,勁厚身。 而且焗得好啱時間, 熟得黎好juicy, 又唔硬。 切落仲有d似义燒。 熱情果薄荷梳打特飲又係好香, 好好味。 唔會太甜, 酸酸甜甜, 非常消暑。真係令人好滿意既餐廳。
做完野, 黎食個lunch + tea.
仲有磨菇餐湯。
磨菇餐湯超香磨菇味, 雖然睇落好稀, 但味道係唔錯。

主菜黎到, 賣相超靚。 烤菠蘿好大塊,好好味。
而加拿大豬肉眼扒都真係好大件,勁厚身。

真係令人好滿意既餐廳。
2021-08-02
下午茶
  • 熱情果薄荷梳打
  • 烤菠蘿焗加拿大豬肉眼配燒汁
2021-08-02 45 瀏覽
當日2:30同朋友去呢個工廠大廈食午餐,入到餐廳環境比想像中更加好,而且坐滿晒人😚📎是日餐湯當日去食嘅時候嗰餐湯係蘑菇湯,免頭仲加咗少少忌廉,飲落去都幾香滑,仲會食咗少少蘑菇粒🥰唔錯📎烤菠蘿焗加拿大豬肉眼配燒汁豬肉眼好厚,切開之後仍然好嫩好Juicy🤤配搭埋烤菠蘿同埋伴碟嘅蔬菜🥬整體都好大份,絕對對得住呢個價錢👍🏻📎香煎帆立貝意式茄蓉意大利飯呢一個比頭先嘅豬肉眼更加出色😙帆立貝煎到兩面焦脆,凍咗之後都唔會有腥味😊意大利飯稍為比正宗嘅risotto淋少少,但係亦都保持到咬口😉個人覺得口感唔錯📎香蕉朱古力奶昔🍌🍫📎士多啤梨藍莓奶昔🍓🫐兩杯奶昔都比較清淡,同平日飲到甜膩嘅感覺唔同,比較fresh環境:餐牌:

📎是日餐湯

📎烤菠蘿焗加拿大豬肉眼配燒汁

📎香煎帆立貝意式茄蓉意大利飯

📎香蕉朱古力奶昔🍌🍫
📎士多啤梨藍莓奶昔🍓🫐

環境:

餐牌:
2021-07-31 32 瀏覽
[荔枝角]INN - I'm Not Nothing.青芥末牛油果三文魚籽蟹肉多士食剩指數:0/100呢個小食有3件多士係一片片既法包牛油果加青芥末沙律醬好開胃蟹肉都有幾多成件多士食落都好fresh三文魚籽就得幾粒點綴用.波士頓龍蝦肉羅勒忌廉意大利飯食剩指數:0/100波士頓龍蝦好大隻多膏多肉表面焗芝士好脆加埋龍蝦肉幾鮮唔錯意大利飯底都幾creamy香草味同調味都夠.法式班戟(芒果、熱情果、忌廉)食剩指數:10/100班戟係偏軟身但蛋香都ok芒果熱情果呢個組合一甜一酸都唔錯記得兩樣一齊食.西柚檸檬梳打食剩指數:0/100梳打個賣相唔錯飲落又唔會好甜酸酸地幾清新
[荔枝角]INN - I'm Not Nothing
表面焗芝士好脆
加埋龍蝦肉幾鮮唔錯
意大利飯底都幾creamy
香草味同調味都夠
法式班戟(芒果、熱情果、忌廉)
食剩指數:10/100
梳打個賣相唔錯
飲落又唔會好甜
酸酸地幾清新
2021-07-31 26 瀏覽
▪️Crab Avocado Toast 蟹肉牛油果多士🖤 8/10前菜但是size非一般🙈 Baguette有手掌那麼大,而且很鬆脆。配上跟芥末醬混合的牛油果令蟹肉吃起來很creamy。略嫌蟹肉有一些「雪」味,但是整體很開胃😋▫️Shrimp, Spinach & Bacon Cream Spaghetti 奶油大蝦菠菜煙肉忌廉意粉🖤 8.5/10這個意粉比我期待的高質,意粉有煮到al dente硬度。另外醬汁很creamy但是完全不會膩,吃到最後會有點鹹。另外要讚一下用了4隻珍寶大蝦(而且已經去殼👍🏻)非常好,蝦肉和cream sauce很搭而且本身肉質鮮甜🤤▪️Masala Roasted Spring Chicken 烤焗馬沙拉咖哩春雞配薯菜 🖤 8.8/10這個春雞完全不小隻啊,充分夠3-4個人份量。我選擇了醬汁另上,但是雞肉本身應該有用masala spice作為醃料,所以不沾醬也有masala的香味。非常欣賞旁邊的蔬菜選擇用薄片烤香的作法,出了很香香草味之外,口感也是介乎於蒸和炸中間,外皮香脆但裡面仍保有薯仔的軟糯👍🏻最喜歡雞胸啖啖肉,而且很容易分題,不用擔心吃得沒儀態😝
▪️Crab Avocado Toast 蟹肉牛油果多士
🖤 8/10

🖤 8.5/10

🖤 8.8/10

想搵間靚靚餐廳打卡☺️見I’m not nothing既環境好似不錯😇而荔枝角分店最近我放工地點,所以黎左呢間試下🤣地鐵站行去餐廳唔洗10分鐘,都算幾方便😛一出lift就見到入口剩係門口既裝修已經吸引到我😆餐廳入面既環境設計得好華麗💓另外有好多花花草草做裝飾,俾人清新感覺🌸🌼6點左右去到,果陣仲係冇乜人,可以瘋狂影相打卡📸💓青芥末牛油果三文魚籽蟹肉多士 $88💓牛油果配芥末,呢個配搭幾有新鮮感🤩香脆既多士上面鋪滿啖啖既蟹肉碎,仲有幾粒三文魚籽,口感幾豐富😆作為前菜黎講唔錯,幾開胃😚💓澳洲肉眼扒8安士配薯菜 $168💓份量十足😳啱啱好5成熟,唔會過熟或過生🥳咬落口肉汁豐富,唔會太韌😋好重牛味,配埋燒汁更加香口~薯條脆卜卜,可以點埋茄汁🤤食完牛扒+薯條後再食個番茄,可以減一減肥膩感😇💓榛子朱古力班戟 $68💓即叫即製,送上枱時有溫熱既感覺,好加分👍班戟好軟身,上面鋪滿士多啤梨+好多香蕉切片,加埋濃郁既榛子朱古力醬同埋cream,味道好夾,感覺亦唔會太漏🥰仲有d脆脆地既杏仁片喺上面,口感不錯!💓Passion Fruit & Mint Soda $46💓又熱情果又薄荷,感覺好fresh,唔會太
想搵間靚靚餐廳打卡☺️
見I’m not nothing既環境好似不錯😇
而荔枝角分店最近我放工地點,所以黎左呢間試下🤣
地鐵站行去餐廳唔洗10分鐘,都算幾方便😛

一出lift就見到入口
剩係門口既裝修已經吸引到我😆

餐廳入面既環境設計得好華麗💓
另外有好多花花草草做裝飾,俾人清新感覺🌸🌼
6點左右去到,果陣仲係冇乜人,可以瘋狂影相打卡📸

💓青芥末牛油果三文魚籽蟹肉多士 $88💓
牛油果配芥末,呢個配搭幾有新鮮感🤩
作為前菜黎講唔錯,幾開胃😚

💓澳洲肉眼扒8安士配薯菜 $168💓
份量十足😳啱啱好5成熟,唔會過熟或過生🥳
咬落口肉汁豐富,唔會太韌😋
好重牛味,配埋燒汁更加香口~
薯條脆卜卜,可以點埋茄汁🤤
食完牛扒+薯條後再食個番茄,可以減一減肥膩感😇

💓榛子朱古力班戟 $68💓
即叫即製,送上枱時有溫熱既感覺,好加分👍
仲有d脆脆地既杏仁片喺上面,口感不錯!

又熱情果又薄荷,感覺好fresh,唔會太甜☺️
夏天飲呢杯真係一流❤️

總括而言 今次用餐既感覺很好😊
除左食物質素唔錯之外
環境真係一流!
可以舒服傾計、又可以影相打卡😝
2021-07-20
去到門口,門口裝修一啲都唔馬虎,好華麗。入面空間唔會話算好大,大約20幾張枱,更有一張大枱,可以坐到6-8人,入面以白色為主調,黑白格仔檯配白色雲石檯,頭頂仲有水晶吊燈,勁有打卡感覺!-👅:例湯-黑松露忌廉湯一上枱都滿滿既黑松露味,黑松露嘅香味好突出,湯中仲可以咬到微細嘅野菌粒,飲完一碗都想問佢拎多碗黎飲🤣🤣🤣-👅:奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉 🍝$118尼個意粉真係好好食,奶油同埋忌廉味超重🤩🤩餐廳用嘅大蝦🍤好彈牙,好新鮮,下次會再食🤩🤩👍🏻-👅:牛肝菌野菌意大利飯佢個飯唔太淋,可能煮既時間未夠長,不過佢嘅牛肝菌同埋惹菌都多,不過食到最後有啲鹹🥲
👅:例湯-黑松露忌廉湯
👅:奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉 🍝$118
👅:牛肝菌野菌意大利飯
2021-07-26 42 瀏覽
今次嚟到依家荔枝角嘅樓上Cafe試下新野先☺️-餐湯呢個松露忌廉蘑菇湯真係冇令人失望🤤蘑菇打到好細滑,連埋松露油一齊食就Perfect-意式茄醬海鮮意大利飯一入口好香濃嘅茄汁味,青口都幾鮮甜👍🏻香燒焗豬肉眼配玉桂蘋果醬呢個趁熱食真係好好味☺️ 個豬肉扒本身唔算好濃味 不過好在蘋果醬酸酸甜甜好開胃😜一齊食就啱啱好朱古力香蕉奶昔呢個奶昔有少少失望🥺香蕉味有啲假,同埋面頭嘅cream唔係我expect嘅輕身蛋糕cream派對白桃烏龍茶白茶幾唔錯~入口好香白桃味 暖胃一流
今次嚟到依家荔枝角嘅樓上Cafe試下新野先☺️

-餐湯

-意式茄醬海鮮意大利飯
一入口好香濃嘅茄汁味,青口都幾鮮甜👍🏻

香燒焗豬肉眼配玉桂蘋果醬

朱古力香蕉奶昔

派對白桃烏龍茶
白茶幾唔錯~入口好香白桃味 暖胃一流
2021-07-25 51 瀏覽
I'm not Nothing超有型格嘅一個餐廳名字!!我倆很想去試一試😻😻有幾間分店,book左荔枝角,地鐵站行過去一分鐘就到非常方便!一入去昏暗嘅燈光優雅嘅裝修給人一種好浪漫嘅感覺😍澳洲肉眼扒安士配薯菜 $168擺盤好靚仲有少量沙律大量嘅薯條😝肉眼牛味濃郁揀咗五成熟表有點焦香內裏還是粉紅的,一都落去沒有任何血水,火侯拿捏得很好的🤤🤤英式炸魚薯條 ,西餐嚟講係signature菜式,分量很足呢,炸魚外皮脆卜卜,內裏還很嫩🥳有芒果pancake😻😻作為甜品很適合,還加了一個雲呢拿雪糕,熱熱的 crepe加上冰凍嘅雪糕口感真係一流😍就算夜晚都忘不掉一杯咖啡🤣🤣Iced cappuccino 好香濃嘅咖啡,就是cream多了一點菜式賣相一流!服務亦周到,價錢好合理,地方就腳,會常來😌

一入去昏暗嘅燈光優雅嘅裝修給人一種好浪漫嘅感覺😍

澳洲肉眼扒安士配薯菜 $168
擺盤好靚仲有少量沙律大量嘅薯條😝

有芒果pancake😻😻

就算夜晚都忘不掉一杯咖啡🤣🤣
Iced cappuccino
好香濃嘅咖啡,就是cream多了一點

菜式賣相一流!服務亦周到,價錢好合理,地方就腳,會常來😌