2022-05-03 207 瀏覽
雖然疫情已經慢慢受控,但出街食飯都係想搵d相對闊落坐得無咁逼既餐廳,於是就黎左呢間木系咖啡店🪵| 慢煮厚切日本四元豚肉。薯蓉。肉桂蘋果 |$198|8/10 水準之上👍🏻 豬胺切開有淡淡粉紅色,無overcook ,食落雖然無話驚喜地juicy,但都絕對唔乾身。薯蓉唔係想像中果種肥仔creamy 薯蓉,反而係重薯仔🥔味道,有少少咬口果隻肉桂蘋果一食落去果陣肉桂味真係好似麥當勞蘋果批🤣🤣🤣 但味道上當然層次高好多|𝘾𝙡𝙖𝙨𝙨𝙞𝙘 𝙥𝙞𝙯𝙯𝙖|$158|8/10有蔥油腸,煙肉,洋蔥配蕃茄醬底,出乎意料有好多芝士🧀 可以拉絲果隻😎 新鮮焗出黎既pizza 真係好惹味😋|𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝘿𝙞𝙧𝙩𝙮|$48/$42|8/10飲品方面叫左杯latte 同埋dirty ,高難度拉花拉左隻海馬出黎🤣 杯latte份量好足,大大杯,好大方呢🤩

|𝘾𝙡𝙖𝙨𝙨𝙞𝙘 𝙥𝙞𝙯𝙯𝙖|$158|8/10

|𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝘿𝙞𝙧𝙩𝙮|$48/$42|8/10
Classic  pizza
2022-05-01
Classic  pizza
2022-04-30 77 瀏覽
忙中偷閒的一日已經好耐冇出嚟食飯。繁忙嘅星期六,本身同朋友都要返屋企食晚餐。但就係想搵個地方坐下傾吓計食少少嘢。就記得呢一度好開心等一陣就有位,仲要喺窗邊舒服咁望吓出邊。環境舒適,空間足夠。唔會夾硬迫埋一齊。叫咗兩個小食兩杯飲品因為拍片cap返圖可能有啲蒙炸雞泡菜,夠熱夠脆炸薯角額外兩杯飲品,左邊Lake, 右係Hojicha latte拉花非常靚,係一隻天馬食咗唔夠一個鐘又要返去做嘢啦。可以喺咁繁忙嘅都市尋找到一個位置舒適感休息一下
忙中偷閒的一日
已經好耐冇出嚟食飯。

好開心等一陣就有位,仲要喺窗邊舒服咁望吓出邊。
環境舒適,空間足夠。唔會夾硬迫埋一齊。

叫咗兩個小食兩杯飲品
因為拍片cap返圖可能有啲蒙

炸雞泡菜,夠熱夠脆

炸薯角

額外兩杯飲品,
左邊Lake, 右係Hojicha latte
拉花非常靚,係一隻天馬

食咗唔夠一個鐘又要返去做嘢啦。

可以喺咁繁忙嘅都市尋找到一個位置
舒適感休息一下
2022-04-30
5 分鐘 (堂食)
市區一樣有空間感+採光度十足嘅cafe style餐廳😆配埋日系深木色風傢私好舒服😍位置就腳😌亦一人friendly💁🏻‍♀️見好多一個人黎都有窗口位坐🏙為左chill d 我地兩個人都揀平排窗口位望街😛食物選擇幾多 有意粉 pizza sourdough🍞等 另外❗️有成6-7款Grandma’s scone😱無低消買1粒都得🤣takeaway左抹茶🍵同焙茶☕️兩粒都有黑糖麻糬🤩📖menu放最後~🍝🍖明太子忌廉汁煙肉意粉 ($128)明太子同忌廉嘅份量好多😻夠分哂成碟👻配料有木魚 洋蔥同煙肉🍖入口非常creamy 帶微辣~忌廉味為主 略嫌明太子味唔太出🥺但睇落係多架wor🙉幾大碟 建議share食 好快飽😂🇯🇵🐷自家日本四元豚叉燒. 班尼迪蛋. 酸種包 ($118)係半肥瘦叉燒🤤流心水波蛋🍳味道同港式叉燒差唔多 易咬腍身 第一次見呢種配搭 有食黯然銷魂飯感覺🤣酸種包唔酸 ok煙韌 🥘Soup/🥗salad +麥茶 (+$15)南瓜湯🎃黑醋沙律🥗竹炭包幾soft😚
明太子忌廉汁煙肉意粉
🍝🍖明太子忌廉汁煙肉意粉 ($128)
自家日本四元豚叉燒. 班尼迪蛋. 酸種包
竹炭包

Soup
🥘Soup/🥗salad +麥茶 (+$15)
南瓜湯🎃黑醋沙律🥗竹炭包幾soft😚
2022-04-30
自家日本四元豚叉燒. 班尼迪蛋. 酸種包
竹炭包
Soup
2022-04-29 82 瀏覽
Ordered Risotto with Pine Nuts, Pumpkin, and Vegan Cheese & Daily Soup, which was pumpkin soup! Risotto (158$) was very soft, heart, a harmonic amount of pumpkin, not to make it too sweet. Pumpkin soup (28$) was middle thick, good as well.My friend ordered Linguine with Mushroom in Chili Sauce, she did not like it though, it was dry.I like the decor, calm colors.

HOW意指How To Live Well,餐廳以木系質感為主,整個感覺充滿日系感覺。由門口擺放好似屋企沙發傢俬,而且有陳列架擺放文青擺設,加上店鋪空間感大,成個感覺坐得好舒適。🆂🅷🅰🆁 🆆🅸🆃🅷 🆈🅾🆄 -明太子忌廉汁煙肉意粉平時我對忌廉汁意粉係咩特別大興趣,而佢呢款好濃忌廉味,每啖都食到忌廉汁,而醬汁都配有明太子同埋煙肉,面頭鋪滿紫菜絲同埋木魚絲,口感好豐富。份量都好多,因為醬汁比較咸身,食到一半開始有少少膩。$168慢煮厚切日本四元豚肉係豚肉下面配菜係薯蓉同埋肉桂蘋果粒,豚肉都好鬆化,經過細味食到軟身配少少油脂味,肉桂蘋果粒嘅肉桂味好重,薯蓉係咩味,配埋豚肉中和返肉嘅油膩感,所以食完口腔都唔會太濃味或有好重油膩味。$198🆂🅴🅴 🆈🅾🆄…📍 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201-01號舖📍Branch Store銅鑼灣𝖂𝖊𝖑𝖈𝖔𝖒𝖊 𝖘𝖍𝖆𝖗𝖊 𝖞𝖔𝖚𝖗 𝖋𝖊𝖊𝖑𝖎𝖓𝖌𝖘 ✍🏻

🆂🅷🅰🆁 🆆🅸🆃🅷 🆈🅾🆄

慢煮厚切日本四元豚肉

🆂🅴🅴 🆈🅾🆄…
📍 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201-01號舖

📍Branch Store
銅鑼灣

2022-04-22 311 瀏覽
終於開返晚市堂食,當然要去食下好野😍收工就即刻去尖沙咀食個飯先。餐廳整個環境都係日式木系🪵設計,空間感非常大,佢仲設有唔同嘅座位,無論你想獨處定係一班朋友聚會都非常適合,令人覺得好舒服☺️炸薯角配黑松露醬 $78好鍾意呢度係用薯角唔係薯條,薯角炸得好香脆,係即叫即炸的👍🏻加埋香噴噴嘅黑松露醬真係一絕日式甜泡菜炸雞配日式芥末醬 $88🐔雞肉唔會鞋口,泡菜味道本身帶甜同少許辣,配上炸雞味道出奇地夾,再加上芥末醬,味道更加提升。慢煮厚切日本四元豚肉🐖 $248慢煮令到豚肉保持滑嫩,切開仲有肉汁,淡淡的肉桂香配上蘋果蓉,可以一解豬肉嘅油膩感覺。香烤澳洲羊肩肉 $188羊肩唔羶,熟成度啱啱好,伴碟仲配有香草煙肉薯粒和鮮蘆筍,令到整個菜更fresh。Classic Pizza🍕 $158Pizza非常大個,係脆邊厚底批,啱啱焗起芝士仲可以拉絲,配料包括蔥油腸、煙肉、白菌、洋蔥,配埋個蕃茄醬,非常嘢未,食唔停口。整體來講,環境開闊,座位舒適,食物質素中上,非常適合三五知己去聚餐👫🏻👭🏽👨🏻‍🤝‍👨🏽

炸薯角配黑松露醬 $78

Classic Pizza
炸薯角配黑松露醬
日式甜泡菜炸雞配日式芥末醬
2022-04-20 72 瀏覽
HOW to Live well?Lunch Set 🍤冬蔭公蝦天使麵🥩香烤澳洲羊肩肉☕️Dirty☕️FlatWhite加$15有餐湯和麥茶跟餐飲咖啡可以-$15店內有偌大玻璃日光充足地方很大環境舒適店員亦非常親切整體咖啡比食物出色食物味道未有在觀塘元祖店時令人深刻冬蔭公天使麵雖然份量方可是只有吃到酸味卻稍欠辣香烤羊肩軟嫩但味道偏淡而且以切好一片片上碟溫度稍暖份量亦不多跟餐咖啡比較小杯Dirty 味道偏淡Flat White 轉用oat milk味道可以
HOW to Live well?

Lunch Set

Dirty 味道偏淡
Flat White 轉用oat milk
味道可以

2022-04-18 197 瀏覽
Miss咗自己嗰區嘅團購,唯有自己嚟食,仲新鮮☺️。🍗『日式甜泡菜炸雞 配 日式芥末醬』$88~其實就咁Kimchi炸雞已經好夠味;如果無日式芥末醬,都可以⋯⋯🍝『明太子忌廉汁煙肉意粉』$168~十分creamy小編平時好少叫忌廉汁,但因為好多人都推介,所以就試吓;有明太子同煙肉感覺會好鹹,但係我覺得味道適中;但未必會再叫,純粹自己唔係太好忌廉汁⋯⋯🥐『炸深海魚柳、香芒牛油果醬、珍寶牛角包』$158~魚柳炸完都仲幾鮮嫩,珍寶牛角包的確有驚喜大大件超鬆脆🍰『芋泥麻薯戚風』$68~芋泥質地紮實;蛋糕鬆軟;但價錢略貴。📍 HOW to live well (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201-01號舖。【小編的話】➡️同Grandma scone 長期合作,好幾次都見到有得賣➡️坐得好舒服
Miss咗自己嗰區嘅團購,唯有自己嚟食,仲新鮮☺️

🍗『日式甜泡菜炸雞 配 日式芥末醬』$88
日式甜泡菜炸雞 配 日式芥末醬

⋯⋯
🍝『明太子忌廉汁煙肉意粉』$168

⋯⋯
🥐『炸深海魚柳、香芒牛油果醬、珍寶牛角包』$158
~魚柳炸完都仲幾鮮嫩,珍寶牛角包的確有驚喜大大件超鬆脆

🍰『芋泥麻薯戚風』$68
~芋泥質地紮實;蛋糕鬆軟;但價錢略貴
芋泥麻薯戚風

📍 HOW to live well (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201-01號舖

【小編的話】
➡️坐得好舒服

2022-03-20
10 分鐘 (堂食)
日式甜泡菜炸雞 配 日式芥末醬
芋泥麻薯戚風
去到門口已見到內部環境比我相像中闊落同大。全木系配搭非常平靜同舒適。沙發位好寛敞好軟熟👍🏻好岩同友人去閒談同hea返一個下午🥰而且平日人唔多唔會好嘈吵!下午時間,大家都食唔到太多。我哋點咗一set scone同沙律🥗scone可以兩個唔同味,我地就揀咗earl grey同原味各一。伯爵茶味司康比較好食,原味有啲太濕潤。司康偏曲奇感,但甜度適中。士多啤梨果醬最好食😘至於沙律份量都算多,雞胸一啲都唔柴👍🏻店員們都好好,好有禮貌!
店員們都好好,好有禮貌!
2022-04-09 103 瀏覽
星期六下午來,等左大半小時,入坐要我哋坐高櫈。 但朋友有左BB, 要求唔要高櫈,坐普通座位,佢話全部吉枱有人訂咗枱,(當時有五至六張吉枱)要我地出去再排過。 結果照坐高櫈,朋友只可以小心啲。之後落單上菜服務好好,食物一般。 Latte 一般,咖啡豆帶微苦,奶泡打得比較粗鞋,幾分鐘後,成杯已經起泡。 牛扒唔建議,肉眼質素差,肉質粗鞋。玉子燒,惹味但煎過龍,玉子燒蛋質好鞋同實。唔係軟滑。 泡菜炸雞,炸得外脆內嫩,幾好食。 配泡菜冇咁油膩。
星期六下午來,等左大半小時,入坐要我哋坐高櫈。
結果照坐高櫈,朋友只可以小心啲。
之後落單上菜服務好好,食物一般。
牛扒唔建議,肉眼質素差,肉質粗鞋。
玉子燒,惹味但煎過龍,玉子燒蛋質好鞋同實。唔係軟滑。
泡菜炸雞,炸得外脆內嫩,幾好食。 配泡菜冇咁油膩。
2022-04-09
40 分鐘 (堂食)
午餐
餐廳選擇困難症最後想食明太子意粉又唔想行咁遠 所以就食呢間lu· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ✨𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢 𝙼𝚎𝚗𝚝𝚊𝚒𝚔𝚘 𝚂𝚙𝚊𝚐𝚑𝚎𝚝𝚝𝚒 𝚠/ 𝙱𝚊𝚌𝚘𝚗明太子忌廉汁煙肉意粉 $𝟷𝟼𝟾:每一啖意粉都沾滿明太子忌廉汁😻sᴏ ᴄʀᴇᴀᴍʏ!!! ✨𝙷𝚘𝚔𝚔𝚊𝚒𝚍𝚘 𝙿𝚘𝚛𝚔 慢煮厚切日本四元豚肉 $𝟷𝟿𝟾:日式餐廳 所以要食返日本嘢😆配菜係薯蓉+肉桂蘋果粒 這個配搭頗不錯 淡淡肉桂香 蘋果本身帶酸 同豚肉一齊食 不怕太膩 而且更開胃 ✨𝙳𝚒𝚛𝚝𝚢/𝙼𝚘𝚌𝚑𝚊 $𝟺𝟺/$𝟺𝟾:友人點的ᴍᴏᴄʜᴀ係木馬拉花🎠好靚好靚好靚呀!超有心思的 叫人點捨得飲👉🏻👈🏻· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ 餐廳空間很大 我哋直接ᴡᴀʟᴋ ɪɴ佢唔同種類嘅座位都有 想獨處或一大班朋友相聚都有合適的位置木系裝潢 枱櫈都係木製🪵疫情期間要用透明板隔住都唔會太焗促 只係透視😛 Follow my instagram 📍tr.eatday
餐廳選擇困難症
最後想食明太子意粉
又唔想行咁遠 所以就食呢間lu

· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈

明太子忌廉汁煙肉意粉 $𝟷𝟼𝟾
:每一啖意粉都沾滿明太子忌廉汁😻sᴏ ᴄʀᴇᴀᴍʏ!!!

:日式餐廳 所以要食返日本嘢😆

木系裝潢 枱櫈都係木製🪵
疫情期間要用透明板隔住
都唔會太焗促 只係透視😛

2022-02-03
10 分鐘 (堂食)
  • dirty
以前 ʜᴏᴡ 還在觀塘工業區的時候有光顧過兩次 記得風格很特別既是餐廳 ᴄᴀғᴇ 也是傢具 sʜᴏᴡʀᴏᴏᴍ 自從觀塘店關閉 再開了尖沙咀和銅鑼灣店後很難找到時間再訪 這次終於找到機會了可以在網站預訂好日期時間 方便 ~ 因為想坐窗邊的座位也特地 ʀᴇᴍᴀʀᴋs 了 用餐的面積比以前大很多 採光度一流啊 餐點選擇也很廣泛 有選擇困難𓋪 𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺 𝘔𝘦𝘯𝘵𝘢𝘪𝘬𝘰 𝘚𝘱𝘢𝘨𝘩𝘦𝘵𝘵𝘪 𝘸/ 𝘉𝘢𝘤𝘰𝘯𓋪 𝘚𝘲𝘶𝘪𝘥 𝘊𝘢𝘳𝘵𝘪𝘭𝘢𝘨𝘦 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 𝘪𝘯 𝘚𝘰𝘺 𝘚𝘢𝘶𝘤𝘦𓋪 𝘑𝘢𝘱𝘢𝘯𝘦𝘴𝘦-𝘚𝘵𝘺𝘭𝘦𝘥 𝘍𝘳𝘪𝘦𝘥 𝘚𝘦𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘞𝘪𝘯𝘨𝘴𓎺 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦𓎺 𝘍𝘭𝘢𝘵 𝘞𝘩𝘪𝘵𝘦點了兩份小食跟一份主食和友人分享醬油魷魚軟骨沙拉 沙拉的部分份量略少但魷魚軟骨倒是給得蠻多的 煙煙軔軔很好吃又涮嘴 不過我們忘記先攪拌好再吃吃到底醬油偏鹹了哈哈日式脆炸芝麻雞翼 這個也蠻驚喜的外脆內軟 雖然是新鮮炸的也沒有太重的油膩感 不錯 ~ 主食還是很沒大志 點了明太子忌廉汁煙肉意粉 ... 實際比看上去的份量要大很多質感 ᴄʀᴇᴀᴍʏ 鹹淡也適中 如果再加半熟蛋就真的滿分了!總體來說 餐
以前 ʜᴏᴡ 還在觀塘工業區的時候
有光顧過兩次 記得風格很特別
既是餐廳 ᴄᴀғᴇ 也是傢具 sʜᴏᴡʀᴏᴏᴍ
自從觀塘店關閉 再開了尖沙咀和銅鑼灣店後
很難找到時間再訪 這次終於找到機會了

可以在網站預訂好日期時間 方便 ~
因為想坐窗邊的座位也特地 ʀᴇᴍᴀʀᴋs 了
不過我們忘記先攪拌好再吃
吃到底醬油偏鹹了哈哈
日式脆炸芝麻雞翼 這個也蠻驚喜的
外脆內軟 雖然是新鮮炸的
也沒有太重的油膩感 不錯 ~
主食還是很沒大志 點了明太子忌廉汁煙肉意粉 ...
實際比看上去的份量要大很多
質感 ᴄʀᴇᴀᴍʏ 鹹淡也適中
如果再加半熟蛋就真的滿分了!
總體來說 餐點蠻高質的
每一道餐點都中上的水準
不過以週末單點的價錢 真的有點昂貴
平日有套餐的話性價比絕對是不錯的 ~
有機會安可的話想要把銅鑼灣店也蒐集起來
2022-02-20
對How 嘅認識由觀塘工業區開始,好記得地方好大同擺設係木製傢俬,有個露台,環境好Chill。而座落K11呢間分店都唔輸蝕,地方夠大,而且又有窗外望加拿分道嘅景,睇住啲行人行,感覺好寫意。1️⃣6️⃣1️⃣5️⃣ 下午茶時間🍴日式甜泡菜炸雞配日式芥末醬好好食嘅泡菜雞,講真個皮唔算好脆但咬落入面嘅雞肉仍可以鎖住肉汁,泡菜已經夠惹味,點埋芥末醬更加好食😋(每次都必點嘅小食)🍴日式櫻花蝦芝士玉子燒拉出嚟嘅芝士絲條條都長😂 玉子夠熱配上個汁同蝦係好夾的。🍴Four Cheese Pizza呢個不得了!用咗4種唔同芝士焗香個薄餅,最岩芝士控食!個人口味我喜歡厚批,因為喜歡食麵包,但呢個薄批整得好脆,同埋用咁多芝士最好配薄批,咁就無咁膩了。 ☕️ Hot Latte好有啡香嘅,符合標準。講真嚟話幾次,環境好,最啱同朋友食飯傾偈chill下(有酒飲架),另外灣仔嗰間How食物都不錯的,有機會可以一試啊。

1️⃣6️⃣1️⃣5️⃣ 下午茶時間

🍴日式甜泡菜炸雞配日式芥末醬

🍴日式櫻花蝦芝士玉子燒
拉出嚟嘅芝士絲條條都長😂 玉子夠熱配上個汁同蝦係好夾的。

🍴Four Cheese Pizza

☕️ Hot Latte
好有啡香嘅,符合標準。

2022-03-10
下午茶
  • 日式櫻花蝦芝士玉子燒
  • Four  Cheese  Pizza
2022-03-28 136 瀏覽
HOW to live well ❤️🪵🪑𝘿𝙚𝙘𝙤𝙧𝙖𝙩𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙖 𝙣𝙖𝙩𝙪𝙧𝙖𝙡 𝙬𝙤𝙤𝙙𝙚𝙣 𝙞𝙣𝙩𝙚𝙧𝙞𝙤𝙧 𝙙𝙚𝙨𝙞𝙜𝙣, 𝙃𝙊𝙒 𝙩𝙤 𝙡𝙞𝙫𝙚 𝙬𝙚𝙡𝙡 𝙥𝙪𝙩𝙨 𝙖 𝙝𝙪𝙜𝙚 𝙚𝙢𝙥𝙝𝙖𝙨𝙞𝙨 𝙤𝙣 𝙨𝙞𝙢𝙥𝙡𝙞𝙘𝙞𝙩𝙮 𝙬𝙝𝙚𝙧𝙚 𝙩𝙝𝙚 𝙚𝙣𝙫𝙞𝙧𝙤𝙣𝙢𝙚𝙣𝙩 𝙞𝙨 𝙝𝙤𝙢𝙚𝙡𝙮 𝙖𝙣𝙙 𝙨𝙥𝙖𝙘𝙞𝙤𝙪𝙨. 𝙊𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡, 𝙞𝙩 𝙞𝙨 𝙖𝙣𝙤𝙩𝙝𝙚𝙧 𝙅𝙖𝙥𝙖𝙣𝙚𝙨𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙬𝙚𝙨𝙩𝙚𝙧𝙣 𝙛𝙪𝙨𝙞𝙤𝙣 𝙘𝙖𝙛𝙚 𝙛𝙤𝙧 𝙥𝙚𝙤𝙥𝙡𝙚 𝙩𝙤 𝙨𝙡𝙤𝙬 𝙙𝙤𝙬𝙣 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙥𝙖𝙘𝙚𝙨, 𝙗𝙪𝙩 𝙨𝙤𝙢𝙚 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙢𝙖𝙞𝙣 𝙙𝙞𝙨𝙝𝙚𝙨 𝙖𝙧𝙚 𝙨𝙡𝙞𝙜𝙝𝙩𝙡𝙮 𝙚𝙭𝙥𝙖𝙣𝙨𝙞𝙫𝙚 𝙖𝙩 𝙥𝙧𝙞𝙘𝙚𝙨 𝙧𝙖𝙣𝙜𝙞𝙣𝙜 𝙛𝙧𝙤𝙢 𝙃𝙆𝘿 150 𝙩𝙤 𝙃𝙆𝘿 200. 𝙄 𝙬𝙤𝙪𝙡𝙙 𝙩𝙝𝙚𝙧𝙚𝙛𝙤𝙧𝙚 𝙧𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙 𝙥𝙚𝙤𝙥𝙡𝙚 𝙩𝙤 𝙜𝙤 𝙛𝙤𝙧 𝙖 𝙙𝙧𝙞𝙣𝙠, 𝙚𝙨𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡𝙡𝙮 𝙩𝙝𝙚 𝙞𝙘𝙚𝙙 𝙝𝙖𝙯𝙚𝙡𝙣𝙪𝙩 𝙡𝙖𝙩𝙩𝙚. 𝙀𝙖𝙧𝙩𝙝𝙮, 𝙨𝙬𝙚𝙚𝙩 𝙖𝙣𝙙 𝙩𝙤𝙖𝙨𝙩𝙮.🤧💸☕️👌Drinks: coffee, hand dri
HOW to live well ❤️

Drinks: coffee, hand drip, soft drinks, tea, wine and draft beer

1️⃣Iced Hazelnut latte HKD 48

2️⃣Roasted U.S Spring Chicken with roasted potatoes and okra HKD 238

3️⃣Waffle with fresh fruit and ice cream HKD 88

尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201-01號舖 (Tsim Sha Tsui)
2022-03-27 121 瀏覽
上星期去咗尖沙咀行街行吓有啲攰搵個地方想坐低飲杯嘢尖沙咀咁多人想搵個地方坐都真係唔容易去到K11最後搵咗呢一間餐廳相對地係最小人同埋陽光充足而且座位歡堂最後我哋嗌咗兩杯咖啡一杯係榛子咖啡一杯係奶泡咖啡然後加咗一個是日精選手作蛋糕問咗店員佢話個蛋糕係朱古力焦糖味嚟到嘅時候滿心歡喜但係原來個味道有少少出入完全食唔到焦糖味有心形拉花白色杯個杯就係榛子咖啡另外一杯玻璃杯嗰個就係cappuccino ~ 個蛋糕就係你頭先講嘅焦糖朱古力味佢相對地個奶味就比較偏重同埋個朱古力味比較出同埋佢哋餐廳啲員工唔會不停過嚟騷擾你又話執呢樣執果樣可以一直好休閒咁樣坐傾偈好舒服
上星期去咗尖沙咀行街行吓有啲攰搵個地方想坐低飲杯嘢

問咗店員佢話個蛋糕係朱古力焦糖味
嚟到嘅時候滿心歡喜但係原來個味道有少少出入
完全食唔到焦糖味

有心形拉花白色杯個杯就係榛子咖啡

另外一杯玻璃杯嗰個就係cappuccino ~

個蛋糕就係你頭先講嘅焦糖朱古力味
佢相對地個奶味就比較偏重