2020-04-17
好耐無食過Burger,都係朋友介紹發現日街呢間漢堡包店平時最多去星街睇吓,今次發現日街原來都好多間食店全部主打外藉人士室內半開放式設計,都有做齊抗疫措施座位好舒服,適合三五知己小聚試咗招牌Honbo,有2x2oz Beef、Cheese、Pickles、Onion、Rouse Sauce即係雙層牛肉同芝士,配搭蔬菜同醬汁牛肉唔係機製,食得出係人手打出嚟手打肉質入口唔同,食到肉嘅口感肉質軟腍而有咬口,而且好入味肉味濃郁,醬汁令burger更惹味另一款貴啲嘅係The Golden Standard包含Double 4oz Beef、Double Cheese、Pickles、Onion、Lettuce、Rouse Sauce感覺係加倍嘅Honbo打孖上嘅牛肉同芝士,加埋醬汁同蔬菜仲有煙肉,所以呢款鹹香味十足入口比Honbo鹹,但餡料更豐富,味道更濃郁可以加Sides,叫咗Sweet Potato Fries同Coleslaw即係炸甜蕃薯條同野菜沙律其實有薯條可以揀,不過好少見用甜蕃薯整呢個好驚喜,厚切甜蕃薯條本身帶香甜味經脆炸後,表皮炸成金黃色,只係輕脆,唔似平時啲普通薯條咁脆到硬入面蕃
平時最多去星街睇吓,今次發現日街原來都好多間食店
全部主打外藉人士
室內半開放式設計,都有做齊抗疫措施
座位好舒服,適合三五知己小聚
即係雙層牛肉同芝士,配搭蔬菜同醬汁
牛肉唔係機製,食得出係人手打出嚟
手打肉質入口唔同,食到肉嘅口感
肉質軟腍而有咬口,而且好入味
肉味濃郁,醬汁令burger更惹味
另一款貴啲嘅係The Golden Standard
感覺係加倍嘅Honbo
打孖上嘅牛肉同芝士,加埋醬汁同蔬菜
仲有煙肉,所以呢款鹹香味十足
入口比Honbo鹹,但餡料更豐富,味道更濃郁
即係炸甜蕃薯條同野菜沙律
其實有薯條可以揀,不過好少見用甜蕃薯整
呢個好驚喜,厚切甜蕃薯條本身帶香甜味
入面蕃薯蓉溏心軟綿綿
另外沙律有加入紅菜頭同椰菜絲等
配搭咁高熱量嘅burger就好適合
清清哋,減去主食嘅油膩感
Drinks叫咗Mike's Lemonade同Ginger Lime Lemonade
前者有青瓜同菜味,比較清新,好fresh
後者有青檸同薑味,入口帶酸甜味,好爽甜