2022-02-10
食開Burger嘅都一定有聽過Honbo!佢曾被Bloomberg選為「2020年全球最佳漢堡」,仲係香港唯一入榜嘅漢堡店。前排我同朋友去咗尖沙咀分店一路飽覽海景一路品嚐Burger😍~CHEESE BURGER $98我同朋友order咗每人一個Cheese Burger。Burger入面有4oz嘅牛肉、芝士、黃瓜、洋蔥同生菜,非常豐富。配上秘製醬汁,漢堡更有層次感。漢堡包微微烘過,好香牛油味。漢堡扒煎到焦脆,恰到好處。芝士呈半溶狀態,非常邪惡。CHEESE FRIES $58呢個價錢來講唔算貴,因為真係有好大盆薯條~面頭嘅芝士醬味道濃郁,底下薯條幼切,炸得非常香脆,一啲都唔油膩。BUFFALO WINGS $78一碟共有5隻水牛城雞翼,隻隻雞翼都脹卜卜。雞翼表面佈滿醬汁,食落辣辣地,好惹味。MIKE'S LEMONADE $38Lemonade好fresh,飲落酸酸甜甜,非常解渴。APPLE PIE ICED TEA $38依杯飲品飲落唔覺得佢似蘋果批味,但玉桂味好出,幾特別。
CHEESE BURGER $98
CHEESE FRIES $58
BUFFALO WINGS $78
MIKE'S LEMONADE $38
Lemonade好fresh,飲落酸酸甜甜,非常解渴。
APPLE PIE ICED TEA $38
依杯飲品飲落唔覺得佢似蘋果批味,但玉桂味好出,幾特別。