2022-02-10 13 瀏覽
Honbo𝗕𝗹𝗼𝗼𝗺𝗯𝗲𝗿𝗴 𝟮𝟬𝟮𝟬年全球最佳漢堡唯一入榜嘅香港漢堡店🍔漢堡味道有驚喜,值得去朝聖特別係海港城分店可以歎住海景食Burger,感覺特別chill🌀The Gold Standard ($178)(Double 4oz beef patty, double cheese, bacon, pickles, onion, lettuce, house sauce)漢堡扒邊位煎至焦脆,4oz 嘅肉量又厚又juicy牛肉味超級濃漢堡扒入面仲會咬到牛肉粒,口感up up up不得不提半溶嘅芝士🧀滲透晒在漢堡扒入面,令肉質更有芝士咸香煎得又香又脆嘅煙肉片,為漢堡帶來多一種口感配有生菜,洋蔥,芝士和青瓜,中和了整個漢堡的油膩感🌀Grilled Chicken Burger ($98)(Grilled Organic Chicken, homemade teriyaki, lettuce, kewpie)相對比較清爽,厚厚嘅雞扒外脆內嫩無令人失望雖然望落平凡,加埋生菜同蛋黃醬其實都好好味呢個簡單嘅配搭更突出麵包嘅出色麵包圓碌碌好飽滿,輕微烘過,質感鬆軟,麵包控表示滿意🌀 Buffalo
Honbo

🍔漢堡味道有驚喜,值得去朝聖

🌀The Gold Standard ($178)
漢堡扒入面仲會咬到牛肉粒,口感up up up
不得不提半溶嘅芝士🧀滲透晒在漢堡扒入面,令肉質更有芝士咸香
煎得又香又脆嘅煙肉片,為漢堡帶來多一種口感
配有生菜,洋蔥,芝士和青瓜,中和了整個漢堡的油膩感

🌀Grilled Chicken Burger ($98)
相對比較清爽,厚厚嘅雞扒外脆內嫩無令人失望
雖然望落平凡,加埋生菜同蛋黃醬其實都好好味
呢個簡單嘅配搭更突出麵包嘅出色
麵包圓碌碌好飽滿,輕微烘過,質感鬆軟,麵包控表示滿意

🌀 Buffalo wings ($78)
雞翼炸得香脆,醬汁係BB辣
個底隱藏住小驚喜嘅blue cheese,份外惹味

🌀 Chili Fries ($78)
食burger總覺得一定要配薯條🍟
薯條上面鋪滿左芝士同肉醬,辣度十足

🌀Apple pie ice tea ($38)
蘋果批冰茶甜度適中,帶點肉桂味
仲加上蘋果乾,唔係好多地方飲得到🥤

Honbo (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2602號舖