2021-05-23 114 瀏覽
當我唔想煩,想主菜甜品一take過,又唔想花費咁多既時候,呢度就會係我既選擇!牛津果蟹肉凱撤沙律份量非常多,3-4人食都夠。沙律醬、煙肉同芝士既份量非常慷慨,食落好香好惹味,啱哂我!單骨水牛城雞翼同樣大大份,單骨食落好爽,雞肉嫩滑,加埋bbq醬都唔錯,不過比想像中唔辣,鍾意辣既人可能會唔滿足。三重芝士大啡菇黑松露牛肉burger係我每次嚟都必點既菜式。芝士既濃郁、爽滑既大啡菇同juicy既patty,配合得天衣無縫,一個字,正!嚟Hesheeat一定要食甜品,今次叫左抹茶心太軟同厚焗鬆餅。抹茶心太軟火候控制得好,切落口抹茶醬湧出嚟夠哂震撼,配埋豆腐雪糕一齊食,唔錯。但我更愛厚焗鬆餅,熱辣辣既鬆餅香軟程度爆燈,果種軟綿軟綿既感覺絕對會一試愛上,淋上簡單既糖漿或者焦糖漿,完美。食到飽一飽,都係$400左右埋單,我相信無論係旺角定其他地方,呢個價錢、呢個質素,難揾了。

2021-05-22 48 瀏覽
之前黎親都係食甜品,今次經過先發現有咁多唔同主菜嘅選擇,價錢仲好抵,於是入去試下牛油香草燒春雞配薯仔沙律大大份嘅燒春雞,煎得好香之餘仲保留住肉汁,調味啱啱好牛油果煙三文魚牛角包牛角包充滿牛油味,咬落去好脆,裏面煙三文魚同牛油果嘅份量都唔少試過先發現原來呢間餐廳嘅主菜都幾出色,下次可以主菜連甜品一齊食

牛油香草燒春雞配薯仔沙律

大大份嘅燒春雞,煎得好香之餘仲保留住肉汁,調味啱啱好

牛油果煙三文魚牛角包

今晚去旺角買d野 順便食完晚飯先返去揀左呢間有上下層的餐廳餐牌都有好多選擇 價錢又不貴首先叫了一份黑松露薯條 看色澤是新鮮炸起熱辣辣 又香又脆 很香的黑松露味接著叫了一份蜜糖芥末雞翼 皮脆肉滑 很開胃主食方面 我們點了一份扒虎蝦墨汁意粉 意粉挺彈牙份量很足夠 簡直係大件夾抵食仲有個春雞risotto 雞好大份 雞肉都幾滑幾入味又係大大份 好抵我地叫了一杯熱紫薯鮮奶 好香紫薯味 又不會太甜 好好飲最後我地仲叫左份抹茶紅豆hotcake作甜品 Hotcake 係新鮮整 上枱仲熱辣辣 好鬆軟 好香加上紅豆蓉和抹茶雪糕 又熱又凍的入口即溶口感 超好食 好飽都忍不住鯨吞了全碟侍應服務態度好 上菜又快 價錢都好相宜 值得再黎!

今晚去旺角買d野 順便食完晚飯先返去

又係大大份 好抵

我地叫了一杯熱紫薯鮮奶 好香紫薯味 又不會太甜 好好飲

最後我地仲叫左份抹茶紅豆hotcake作甜品
Hotcake 係新鮮整 上枱仲熱辣辣 好鬆軟 好香

侍應服務態度好 上菜又快 價錢都好相宜 值得再黎!
ʜᴇsʜᴇᴇᴀᴛ食物質素一向有保證,堅持採用鮮果制作之外,多年來推出多款新菜式,所以食過都會一食再食~😃🦑|鮮魷魚火辣墨魚汁意粉|$88魷魚超級鮮味彈牙,墨魚汁意粉帶少許辣椒籽惹味得黎令人食慾大開~🤩🐖|西班牙黑毛豬有骨扒|$178扒餐跟沙律、餐湯、冰茶,沙律新鮮份量算多,但略嫌醬汁咸左少少蘑菇湯好多蘑菇碎,口感豐富~黑毛豬扒都腍又易咬~😋🍊|柚子沙冰配抹茶雪糕|$38柚子果肉都幾多😃果味真實唔似人造色素~上面仲有好幼滑嘅抹茶雪糕~🧇|楓樹糖漿梳乎厘班戟|$78呢個不得不讚~!蛋味好香!質感雖然無咁空氣感,勝在有真實口感,而且好夠鬆軟~上面嘅忌廉好香滑,混合黎食一流~😍
ʜᴇsʜᴇᴇᴀᴛ食物質素一向有保證,
堅持採用鮮果制作之外,
多年來推出多款新菜式,
所以食過都會一食再食~😃

🦑|鮮魷魚火辣墨魚汁意粉|$88
魷魚超級鮮味彈牙,
墨魚汁意粉帶少許辣椒籽
惹味得黎令人食慾大開~🤩

🐖|西班牙黑毛豬有骨扒|$178
扒餐跟沙律、餐湯、冰茶,
沙律新鮮份量算多,但略嫌醬汁咸左少少
蘑菇湯好多蘑菇碎,口感豐富~
黑毛豬扒都腍又易咬~😋

🍊|柚子沙冰配抹茶雪糕|$38
柚子果肉都幾多😃
果味真實唔似人造色素~
上面仲有好幼滑嘅抹茶雪糕~

🧇|楓樹糖漿梳乎厘班戟|$78
呢個不得不讚~!蛋味好香!
質感雖然無咁空氣感,
勝在有真實口感,而且好夠鬆軟~
上面嘅忌廉好香滑,混合黎食一流~😍

• 墨魚汁魷魚扁意粉
2021-05-11 88 瀏覽
來過幾次了! 有沙律、主菜、甜品、飲品供選擇, 食物款式超多! 《香辣柚子大蝦沙律》柚子同沙律菜都好新鮮🥗, 夠爽脆, 大蝦大大粒, 口感彈牙。沙律菜上面灑上辣椒籽, 味道清新又令人開胃!《'𝔾𝕠 𝔾𝕣𝕖𝕖𝕟' 𝕓𝕣𝕦𝕟𝕔𝕙》呢個係健康版既全日早餐, 較為light! 無肉全日早餐有大啡菇、番茄🍅、薯仔沙律、牛油果蓉🥑、三角薯餅、牛角包🥐、炒蛋、菠菜。迷你牛角包好鬆脆, 有牛油香, 用嚟搭配炒蛋🍳同牛油果, 好好食😋~ 大啡菇好juicy; 炒蛋炒得夠嫩滑, 有蛋香!《宇治金時厚焗鬆餅》(製作需時, 等候時間約20分鐘)厚鬆餅會配上紅豆、白玉、綠茶雪糕, 亦有黑糖漿以增加甜味。鬆餅好香蛋味, 又鬆軟!

《香辣柚子大蝦沙律》

《'𝔾𝕠 𝔾𝕣𝕖𝕖𝕟' 𝕓𝕣𝕦𝕟𝕔𝕙》

《宇治金時厚焗鬆餅》
(製作需時, 等候時間約20分鐘)
2021-05-11
  • 厚焗鬆餅
2021-05-07 79 瀏覽
朋友出外公幹咗2年,最近終於可以番香港,就約咗出黎旺角呢個交通發達既地方聚一聚,食完晚飯就梗係食甜品啦,但估唔到朋友咁耐唔係香港,都會主動提出要食。🍴 檸檬忌廉班戟卷鍾意食酸野既朋友仔應該會鍾意呢個,班戟卷包住檸檬味既cream,酸既味道較強,再配上檸檬味既雪糕,雖然本人唔太好酸味既野,但呢個食落又幾過癮。如果覺得太酸,碟邊有啲叮叮糖,咁就可以中和番喇。🍴宇治抹茶心太軟到底流唔流心架呢,用博一博既心態黎order呢個甜品 🙈答案係流心架!!😍 一切開佢,入面既抹茶醬係即刻流出黎。但味道就較甜,食2啖會有啲漏,但配埋豆腐味雪糕就剛剛好冇咁漏。🍴朱古力花生醬焦糖香蕉厚焗鬆餅 配杏仁雪糕熱呼呼既鬆餅上放咗凍冰冰既雪糕,所以絕對要儘快食。餐廳好細心,將朱古力醬同蜜糖分開上,客人可以自己調教喜歡既甜度。鬆餅口感軟熟,但花生醬既味道唔太出。香蕉唔太熟小小酸,但上面有焦糖脆甜甜地,剛好互補。

🍴 檸檬忌廉班戟卷

🍴宇治抹茶心太軟
到底流唔流心架呢,用博一博既心態黎order呢個甜品 🙈
答案係流心架!!😍 一切開佢,入面既抹茶醬係即刻流出黎。

🍴朱古力花生醬焦糖香蕉厚焗鬆餅 配杏仁雪糕
熱呼呼既鬆餅上放咗凍冰冰既雪糕,所以絕對要儘快食。
鬆餅口感軟熟,但花生醬既味道唔太出。
香蕉唔太熟小小酸,但上面有焦糖脆甜甜地,剛好互補。
2021-05-06 83 瀏覽
🌟🌟🌟———————————————————————<火辣墨魚汁意粉>(鮮魷魚)$88成碟意粉有四塊墨魚,夠爽口彈牙,唧埋檸檬汁夠晒惹味😋意粉份量算多,而且煮得幾al dente~墨魚汁就略嫌唔夠味,淨係食到鹹鹹地咁🤔不過勝在cp值算高,環境都唔錯整體ok,可以一試✅<蕃茄芝士火腿雞胸牛角包>$56首先個牛角包上到枱唔係熱嘅🥲配料就全部都正正常常咁,冇乜特別整體普通🌝BTW依家有指定款式買一送一優惠🙌🏻————————————————————————推薦指數🌟🌟🌟+0.5🌟(5🌟最高)《HeSheEat》地址:旺角白布街22號藝興大廈地下4號舖
🌟🌟🌟

———————————————————————
<火辣墨魚汁意粉>(鮮魷魚)$88
成碟意粉有四塊墨魚,夠爽口彈牙,唧埋檸檬汁夠晒惹味😋
意粉份量算多,而且煮得幾al dente~
墨魚汁就略嫌唔夠味,淨係食到鹹鹹地咁🤔
不過勝在cp值算高,環境都唔錯
整體ok,可以一試✅

<蕃茄芝士火腿雞胸牛角包>$56
首先個牛角包上到枱唔係熱嘅🥲
配料就全部都正正常常咁,冇乜特別
整體普通🌝

BTW依家有指定款式買一送一優惠🙌🏻
————————————————————————
推薦指數🌟🌟🌟+0.5🌟(5🌟最高)
《HeSheEat》
地址:旺角白布街22號藝興大廈地下4號舖

2021-05-03 202 瀏覽
約左舊同事出旺角食飯,我地揀返去HeSheEat gathering,因為晚餐甜品一條龍,可以唔洗轉場慢慢chill,而且價錢相宜,食物質素好,所以我地雖然早去到,但店內都已經開始多人,好彩坐左一晚都冇趕我地走,傾得非常盡情。餐廳望落好似唔太大間,但其實有閣樓,坐得舒服。裝修幾特別,好有藝術特色。有dinner set,亦都可以單點,食物種類都幾多元化,有小食,有沙律,main course, dessert樣樣齊。牛油果牛肉漢堡配田園沙律:牛肉漢堡嘅麵包有烘過,脆脆熱熱;漢堡咬落去有濃烈既牛肉香味,充滿肉汁;肉質唔會太鬆散,食落唔鞋口,可以order煮熟d塊漢堡。配上芝士,番茄,生菜,牛油果,原本漢堡都已經好厚身,加埋各種配料,疊到漢堡超高身,賣相吸引。講到牛油果,呢排係豬嘅最愛,軟滑既口感加上獨特既氣味,夾喺漢堡入面增強整個漢堡嘅層次及味道。同事嘅炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯,紅飯係用左番茄蓉煮珍珠米,食落有焗豬扒飯嘅味道。厚切黑毛豬炸到脆卜卜,外脆內軟,而且豬扒帶有香濃肉香,肉質非常軟腍,好味道。滑蛋夠嫰滑,火喉控制剛好。由於我地兩個都好想食燒春雞,所以二人share左個牛油香草燒

炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯

由於我地兩個都好想食燒春雞,所以二人share左個牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律,燒雞充滿香蒜、香草、檸檬、牛油嘅香氣。外層香脆,肉質軟嫩而且肉汁豐盛,烹調時間、溫度及調味掌握得唔錯。

牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律

最後當然要order甜品,呢度嘅甜品係做得好出色,舊同事因為唔可以食凍野冇叫到,真係好可惜囉

雲呢拿士多啤梨奶凍

呢個雲呢拿士多啤梨奶凍,用透明玻璃杯載住,成個水晶球咁,靚到不得了。個士多啤梨果肉好鮮甜,配埋士多啤梨雪糕一齊食,真係好喜歡酸酸甜甜嘅味道,每一口都充滿住幸福感。雲呢拿奶凍奶味香濃,質感細滑,最特別係側邊嗰d蛋白脆餅同紅莓粒粒,香甜鬆化,一試愛上,係必食,必食,必食推介

雲呢拿士多啤梨奶凍
呢間餐廳梳乎厘系列有六隻味,全部即叫即整,bookmark好耐😋不過留意番要等30mins,最好一開始落單嘅時候叫定!————————————————————————<tiramisu 梳乎厘班戟>$118外觀好澎湃,打卡一流🤞🏻分別有兩塊pancake,好香蛋香味,空氣感適中Cream方面份量充足,幾香奶味,質感輕盈另外仲有兩塊好酥脆嘅餅,不過個人都係鍾意tiramisu 配手指餅多啲至於附送嘅咖啡都好香,好夠味,淋上塊pancake到 層次豐富咗,成件事好tiramisu 😹整體好滿意,值得一試✅————————————————————————推薦指數:🌟🌟🌟🌟(5🌟最高)《HeSheEat》地址:旺角白布街22號藝興大廈地下4號舖

<tiramisu 梳乎厘班戟>$118
外觀好澎湃,打卡一流🤞🏻
分別有兩塊pancake,好香蛋香味,空氣感適中
Cream方面份量充足,幾香奶味,質感輕盈
整體好滿意,值得一試✅
————————————————————————
推薦指數:🌟🌟🌟🌟(5🌟最高)
《HeSheEat》
地址:旺角白布街22號藝興大廈地下4號舖
2021-05-02 86 瀏覽
【旺角區】每次去到旺角都諗唔到食咩...咁就上網睇吓有咩推介🧐咁岩見到呢間,咁就懷住一個普普通通食嘢嘅心情去啦🍽意外地有驚喜因為佢係有買一送一✔️因為好肚餓咁就叫左4樣野👇🏻另外可以向左睇更多圖喔👈🏻-🍝 軟殼蟹配蟹醬扁意粉💲1️⃣9️⃣8️⃣賣相還可,軟殼蟹方面冇乜特別🤏🏻還好~試埋個扁意粉味道都唔錯🥰 🍛 燒三文魚配日式甜醋飯 💲1️⃣8️⃣8️⃣(因買一送一所以呢個可免$188)個燒三文魚幾好食😋味道還可以~中等✔️但不是我口味~但我另外位友人覺得幾好食🍴🍗單骨水牛城雞翼💲4️⃣0️⃣講真我覺得個雞翼係成個餐裏面最吸引😂嚟到嗰刻仲好熱好脆🍴呢個值得推介✨🥤Oreo奶昔💲3️⃣8️⃣麥旋風嘅味道~但佢係偏稀~都有好多曲奇咬到👍🏻算係好飲👍🏻而且圖中環境相是喺網上度搵的💻不過同真實都冇乜分別^_^--📍 HeSheEat (白布街) (旺角)旺角白布街22號藝興大廈地下4號舖-最後個人少少總結📌如果問我下次會唔會再去~我亦都可能會選擇去多次✨✨-純粹分享個人意見🥰🍴希望大家可以多多支持⏩比個like❤️

🍝 軟殼蟹配蟹醬扁意粉💲1️⃣9️⃣8️⃣

🍗單骨水牛城雞翼💲4️⃣0️⃣

🥤Oreo奶昔💲3️⃣8️⃣
麥旋風嘅味道~但佢係偏稀~都有好多曲奇咬到👍🏻算係好飲👍🏻

而且圖中環境相是喺網上度搵的💻不過同真實都冇乜分別^_^

📍 HeSheEat (白布街) (旺角)
旺角白布街22號藝興大廈地下4號舖
最後個人少少總結📌
如果問我下次會唔會再去~我亦都可能會選擇去多次✨✨
純粹分享個人意見🥰🍴
希望大家可以多多支持⏩比個like❤️
2021-05-01
  • 單骨水牛城雞翼
2021-04-29 47 瀏覽
餐廳牆身是粉紅色,感覺浪漫,而光線充足,所以食飯時都好舒服。沖繩黑糖菠蘿沙冰,黃色的沙冰上,灑上黑糖。沙冰陣菠蘿味好濃郁,加上黑糖有陣特別的味道,好香好好飲。香辣番茄蒜片蝦配多士,每件多士都可配一隻蝦。醬汁有小小番茄酸,加小小辣的味道。燒烤bb豬肋骨配日式薯仔沙律,豬肋骨大件又多肉,沙津菜加了黑醋,酸酸地配起來好開胃。個日式薯仔,質地不是太蓉,食到薯仔,而且味道好好。扒虎蝦火辣墨魚汁意粉,意粉份量多,而墨汁都好多,食到全個嘴都黑哂。芒果拿破崙,拿破崙勁脆,中間的芒果吉士醬又不會太甜,配了新鮮芒果肉,酸甜的味道剛好。

沖繩黑糖菠蘿沙冰,黃色的沙冰上,灑上黑糖。
沙冰陣菠蘿味好濃郁,加上黑糖有陣特別的味道,好香好好飲。

香辣番茄蒜片蝦配多士,每件多士都可配一隻蝦。
醬汁有小小番茄酸,加小小辣的味道。

2021-04-29 1927 瀏覽
Hesheeat的厚 Pancake真是非常出色,令人每隔一段時間就非常想念它。所以今天朋友約我吃飯我又提議了到HESHEEAT。現時餐廳有指定套餐買一送一,很划算!不過我和朋友想試試另外一些食物,所以選了單點。白桃白茶和西柚青茶,飲品內加了生果·白桃吃下很清甜,而西柚青茶喝下透心涼,十分清新。我最喜歡它的茶即使沒有小甜,甜度也剛剛好。芝士汁扒海蝦意粉,它的意粉是較幼身的扁意粉,帶有蛋香,海蝦爽口彈牙,醬汁有點像酒樓的芝士龍蝦伊麵,芝士味很濃,但又不會過膩,朋友表示很喜歡,喝光所有醬汁!紐西蘭一級肉眼牛扒配沙律和薯條,薯條面層好像加上了一層薄薄的炸漿,比平常吃的薯條更脆口,而且有略略調味,很好吃!牛扒口感質實富有牛味,以這個價錢來說質素不錯啊。終於來到我最期待的甜品環節,我最愛的甜品,岩鹽焦糖厚PANCAKE,品質非常穩定,每次吃都是同樣美味。PANCAKE 鬆軟濕潤又富有牛油味,加上焦糖醬和楓糖醬,簡直是絕配!另外我們還叫了白桃刨冰,我是桃的愛好者哈哈。刨冰刨得很細,入口即溶,牛奶味濃郁。其實我本身不太愛吃冰,因為覺得很凍,但這個刨冰非常有驚喜,加上面層的白桃醬,令刨冰的味道更豐富,

另外我們還叫了白桃刨冰,我是桃的愛好者哈哈。刨冰刨得很細,入口即溶,牛奶味濃郁。其實我本身不太愛吃冰,因為覺得很凍,但這個刨冰非常有驚喜,加上面層的白桃醬,令刨冰的味道更豐富,底部還有白桃肉和蛋白糖。

很滿足的一餐!我又開始想念厚PANCAKE了。。。
  • 岩鹽焦糖厚焗鬆餅
2021-04-28 1183 瀏覽
今晚揀咗一間位於旺角白布街的西餐, 唔去唔知,原來呢帶都好多嘢食。餐廳有兩層,餐廳佈置得溫馨舒服。牛油果蟹肉凱撒沙律著重健康的我 ,揀咗沙律作前菜,淡淡的牛油果配上較濃味的蟹肉, 口感豐富 ,食落去都幾夾。紅花海鮮燴意大利飯紅花醬汁調得幾特別,意大利飯軟硬適中,海鮮大塊足料, 有個大蝦、元貝、魚柳 大蜆。白菌煙腩肉溫泉蛋意粉卡邦尼風格,溫泉蛋在碟中間賣相吸引,食得到煙腩肉的油香,唯一美中不足是醬汁有D水汪汪感覺。朱古力梳乎厘班戟寫到明含橙酒,但酒味唔會太出,返而橙味好香濃,這是日式梳乎厘的style,空氣感十足。
餐廳有兩層,餐廳佈置得溫馨舒服。

白菌煙腩肉溫泉蛋意粉

白菌煙腩肉溫泉蛋意粉

2021-04-14
2021-04-24 702 瀏覽
再次來到這家店吃東西,我們吃為吃梳乎厘班戟而來的🙈,這家的味道質棒我們很喜歡吃的💕。店舖位於旺角黑布街,共有兩層位置,現在還在做折扣優惠,可以便宜一點吃東西。💥單骨水牛城雞翼 HKD$55,單骨版本更方便吃,這個一份有四隻雞翼。面頭有醬汁味道更惹味🙈,雞翼的外皮脆脆的,口感酥脆不油膩,雞翼肉質嫰滑有肉汁😆。💥宇治抹茶芝麻醬梳乎厘班戟 HKD$108,這個很喜歡吃,抹茶味道濃郁,抹茶不會太甜。另有濃郁的芝麻醬,也有甜甜的紅豆/口感煙韌的白玉和厥餅,令到口感更豐富🤤,梳乎厘班戟口感鬆軟,蛋味香濃不太甜。💥提拉米蘇梳乎厘班戟 HKD$118,這個賣相不錯,提拉米蘇味道香濃,同時間吃到酒香味和提拉米蘇的甘苦味,令到梳乎厘班戟的口感更豐富🤤。另有黑糖醬可倒進去吃,這份增加了黑糖醬,所以口感更濕潤。💥熱紫薯鮮奶 HKD$35,這個是大杯裝版本,這杯飲品每次也會點來飲的。這次看到面頭加了玫瑰花花瓣,所有味道更香😆。紫薯味道濃郁,味道甜而不膩。而且吃到紫薯果肉,所以很喜歡飲😍。💥Oreo奶昔 HKD$38,這杯飲品看似平平無奇,面頭還有忌廉。雖然是雪白色的賣相,但Oreo味道重,奶味沒有蓋過Oreo的

💥Oreo奶昔 HKD$38,這杯飲品看似平平無奇,面頭還有忌廉。雖然是雪白色的賣相,但Oreo味道重,奶味沒有蓋過Oreo的香味。裡面有Oreo碎,所以口感豐富。

吃完之後已經很飽了,我們也很喜歡吃🤤。食物質素不錯,價錢一般,期待店家有新產品推出🙈。

2021-04-21
20 分鐘 (堂食)
2021-04-22 99 瀏覽
滿心歡喜黎食綠茶心太軟,等左15mins左右,外觀都幾好。超級可惜,一食落去心唔軟不特止,好似食緊蛋糕咁,仲要食到燶燶地。超級失望☹️ 下次再食甜品的話,唔會再黎食,真心可一不可再。
綠茶心太軟