2021-02-13 148 瀏覽
我同家人當日到旺角新春購物,中午見到呢間餐廳,餐牌食物感覺唔錯就入去試吓。走入HeSheEat樓上,環境比較闊落,喺旺角繁囂嘅街道中,有一個休閒感覺嘅地方,頓時好似進入另一個世界,有其他食客都是一、兩個人飲下咖啡、食下甜品、好自在咁慢慢嘆;而且食中午特定午餐仲有買一送一優惠。特定午餐,我們選了BG2-芝麻菜瑪格麗特薄餅、BG3燒芝士雞胸佯伴香辣青醬燉飯再加一個 HE SHE EAT BRUNCH,點多個香蕉奶昔、西柚錫蘭紅茶好快就上咗個杯香蕉奶昔,主菜未到就飲晒杯奶昔,好味到唔停得口。之後上菜嘅係薄餅,一上嚟就熱辣辣,茄醬、芝士,加上新鮮蕃茄蓉, Pizza夠薄好香又脆。好好味。再之後係HE SHE EAT BRUNCH,香腸外皮整得好脆,內裹仲有少少肉汁,唔會太乾,正!其他嘅配搭就保持一定水準。最後上嘅主菜係燉飯,反而是最有驚喜的一個,有別於一般嘅risotto , 有辣味 ,芝士味唔會太重,唔油膩,最值得推介。

BG2-芝麻菜瑪格麗特薄餅
HE SHE EAT BRUNCH