2018-10-06
最近好想食生蠔, 逐隻叫又係貴, 有得食蠔既自助餐又唔荒平😨居然, 皇天不負有心人, 比我搵到一間有食任食即開生蠔既半自助餐🔆🤤即係叫一份主食就有得任食生蠔!! 除左生蠔, 佢仲有凍蟹, 青口, 凍蝦🦐🦀, 刺身🐟, 沙律吧☘️🌽, 餐湯, 甜品講真款式唔係真係好多🙈, 不過以呢個價錢可以任食生蠔, 其他野又岩食, 都算係J得過👍🏻_________________________🔹semi buffet(2小時) $298+10%星期日到四 仲有6人同行, 1人免費.我個日呢個款蠔偏細隻, 蠔肉唔算好厚, 不過幾新鮮, 有D海水味同肉質幾爽可能開得有D急, 有些少蠔殼碎飛左入去每人每次只可以拎2隻, 想食就要再排隊喇, 不過佢都算清隊清得幾快既.我發現我真係蝕本貨黎, 生蠔之外, 我最中意食既居然係蒜蓉包同湯, 任食蒜蓉包堆到成座山咁, 塊塊都焗到好脆! 佢個湯無因為任拎而降grade, 個日既南瓜湯真係食得出係南瓜打成蓉, 真材實料! 同埋佢個湯應該係日日都唔同架, 朋友話我知佢上次黎係蘑菇湯, 一樣都好好飲.🔹主食🌸法式寶雲酥羊架一上台真係有少少嚇親, 3大條羊架, 睇到都覺得飽叫
_________________________
🔹semi buffet(2小時) $298+10%
星期日到四 仲有6人同行, 1人免費
可能開得有D急, 有些少蠔殼碎飛左入去
🔹主食
🌸法式寶雲酥羊架
一上台真係有少少嚇親, 3大條羊架, 睇到都覺得飽叫左7成熟
叫左7成熟, 切開係最愛既粉紅色, 好嫩咁. 外面鋪滿左脆脆既寶雲酥, 外脆內軟
最欣賞佢墊底既薯蓉, 打到超級幼滑, 仲索哂羊架既肉汁精華, 如果有得單點就好!
🌸澳洲肉眼扒(8安士)配黑菌汁
叫左5成熟, 相比起羊架就無咁驚豔, 都叫幾大塊下, 不過唔係好厚
肉質正正常常帶少少筋, 個黑菌汁反而係亮點, 幾好食
間餐廳開最大賣點係除左食物OK, 環境夠哂大同寬敞之外, 佢有埋標把同桌球台可以比大家玩下
平時book場都要比錢喇, 呢度唔洗錢就有得玩, 好jetso~