2020-06-29 40 瀏覽
餐廳裝修後, menu同風格都改變了, 感覺更有格調的~ 餐牌上有很多款式的食物供選擇, 有越式粉麵、越式小食、米紙卷等等, 連傳統法包也有呢! 非常吸引人的餐牌, 很多款式都想試!牛油果奶昔🥑 - 質感好香滑, creamy!! 牛油味味道香濃突出, 是我會推薦的特飲。越式炒小椰菜 - 比較少在餐廳吃到這類蔬菜, 所以一看到餐牌上有小椰菜, 我們想也不想便點了。小椰菜炒得很香, 充滿蒜蓉味。特式鵝肝醬法包🥖 - 裏面有鵝肝醬、扎肉、醃酸菜。烘過的法包很香脆, 大大份的, 酸菜令人開胃, 鵝肝醬令法包味道更有層次!美國安格斯生牛肉粉 - 湯麵的份量很多, 生牛肉肉質鮮嫩, 店員亦會落幾滴魚露以提升整體的味道。

2020-06-29
  • 牛油果奶昔
  • 生牛肉湯粉
2020-06-29 41 瀏覽
係銅鑼灣行完街,突然好想食越南野,醒起之前食過一間幾高質下,咁岩又係L Square 附近就去食下去到先六點幾已經超多人,好彩未滿座唔使等位就可以入,發現menu同半年前唔一樣,多左好多新款菜係以前冇,好驚喜!本身想點火車牛魔粉但見到有個三層芝士pho係以前冇,我呢個芝士控馬上被吸引住;pho實物超大碗,兩個人share完全都可以,芝士慢慢融係湯底,配上安格斯靚牛冇得輸;原本擔心芝士會好膩但完全唔會 椰青飲落夠新鮮媽媽最愛既馬拉盞通菜,食落唔會太油膩仲有小食和牛丸都幾好味,肉質鮮嫩香口而甜品一樣咁高質,雪糕好重芒果味,酸酸甜甜,加埋椰果非常match

椰青飲落夠新鮮
媽媽最愛既馬拉盞通菜,食落唔會太油膩
仲有小食和牛丸都幾好味,肉質鮮嫩香口
2020-06-24
2020-06-28 37 瀏覽
位於銅鑼灣這間上樓的越南菜, 菜式選擇多, 而且夠新派, 亦有串燒可食, 價錢亦算中等價位, 絕對值得一試. 點了個(特式牛肉河) ($108)~ 份量超大, 絕對足夠二人份量. 配料多包括牛栢葉, 牛丸, 牛坑腩, 生牛肉, 牛筋片等. 湯底亦能飲得出好香既牛味😎 (特上小食拼盤)($188)~ 雖然這個感覺像有點兒貴, 但這個拼盤絕對足料, 物有所值. 分別有蝦餅, 蟹肉, 炸軟殼蟹, 肉棒和春卷. 雖然全部都係炸的, 但食落又不覺得太熱氣呢😎這餐廳除湯粉, 越式小食外, 還有串燒可選擇. 全部即叫即燒, 上枱時仍熱辣辣呢😎 🎂餐廳: 💕地址: 銅鑼灣駱克道459-461號The L. square 1樓

🎂餐廳: [Fuhn]
2020-06-22
10 分鐘 (堂食)
  • 特上小食拼盤
  • 特式牛湯粉
2020-06-27 109 瀏覽
去開銅鑼灣來這間食都唔錯,餐廳最近裝修翻新左新潮左,餐牌多左好多新野食。撈檬依然河粉大大碗抵食經濟,拎位時見幾full下,好彩唔駛等~平時食開河粉,今次轉下主攻小食。鮮蝦米紙卷 $78米紙煙韌透薄,包住米粉、蝦、蘿蔔、生菜味道清淡,蘸下惹味秘製花生醬汁先係靈魂所在。越式雞絲沙律配牛油芥辣汁 $75大量沙律菜、酸蘿蔔、甘荀絲,相當健康,加上軟淋淋的雞胸肉,撈埋牛油芥辣汁開胃又好味。特上小食拼盤 $188有六款小食各兩件,大堆頭望見開心。越式炸牛油雞翼雞皮脆口肉嫩,啖啖牛油蒜香味。手打蝦餅炸得金黃,咬落唔粉爽口彈牙,原粒蝦肉誠意可嘉。春卷蘸檬汁酥脆好味。炸扎肉似魚蛋口感彈牙外皮脆幾特別。扎肉串慢慢細味更加滋味。椒軟殼蟹炸得香脆,蘸下酸味沙律醬無咁膩。牛油果奶昔 $49大大杯凍飲無溝冰好襟飲,味道甜美可口,偏重奶味滑滑口感,淡淡牛油果香甜而不膩,仲飲到果肉,最尾一啖飲到薄荷香葉味好正~

鮮蝦米紙卷 $78

特上小食拼盤

牛油果奶昔 $49

牛油果奶昔
2020-06-23
5 分鐘 (堂食)
鮮蝦米紙卷
越式雞絲沙律配牛油芥辣汁
特上小食拼盤
牛油果奶昔
2020-06-27 36 瀏覽
朋友想食越南菜,記得之前同屋企人黎過Fuhn 食下午茶,感覺吾錯,今晚就約朋友黎呢度晚餐,上到去,全場滿座,等了一陣便有位。看看餐牌,比上次的不一樣,多了一些新款式,都幾吸引,鹹蛋黃薯條(粉粉的鹹蛋黃沾在香口的薯條,味道夾),串燒秋葵,串燒雞肉丸配上沙爹醬(沙爹醬惹味),越式豬肉蝦春卷配生菜(生菜包住外脆內淋的春卷,感覺清新而不油,口感味道增添了層次),香茅牛油雞翼(牛油味香,雞翼肥大且香口),自家特式濃湯雞絲粉配春雞脾(湯味濃郁且不咸,雞絲嫩,有雞味香),還有香茅豬扒河粉都好食。
2020-06-27 41 瀏覽
經過好幾次都有得睇冇得食,每次見到都好多人排隊!今次終於輪到我食啦!同爸爸兩個人兩碗越南河粉,佢有得加大份量,可以兩個人share一碗加大size嘅越南粉!但係我哋最後尾都各自帶一碗,因為我哋想食嘅餸都唔一樣!哈哈仲可以自己再加啲香料葉我覺得幾特別出面好少越南餐廳係有一盤好似盆菜嘅菜俾你自家香料落去碗粉度,真係好特別

2020-06-27 30 瀏覽
裝修之前黎過一次,今次黎完全唔同左style,感覺上高級左,難怪今次黎多人過上次咁多,仲要排隊等位不過好彩好快就有位,等左10分鐘左右門面比較colourful 餐具都有特色,唔會太沉悶是拉差,每枱都有,識食既人一定唔會錯過呢個係米紙卷,SIZE比一般的要大多D外皮通透爽口珍寶春卷,都脆,比平常越南春卷大多D好香口,幾好食通菜,即炒,夠熱,菜好新鮮,爽身朋友點左雞扒撈蒙,雞扒好厚肉,正,我就係生牛河,生肉半生熟好滑湯好濃味~好好味!!!
不過好彩好快就有位,等左10分鐘左右

門面比較colourful

餐具都有特色,唔會太沉悶

是拉差,每枱都有,識食既人一定唔會錯過

呢個係米紙卷,SIZE比一般的要大多D
外皮通透爽口

珍寶春卷,都脆,比平常越南春卷大多D
好香口,幾好食
通菜,即炒,夠熱,菜好新鮮,爽身

朋友點左雞扒撈蒙,
雞扒好厚肉,正,

我就係生牛河,生肉半生熟好滑
湯好濃味~好好味!!!
2020-06-25 41 瀏覽
今日朋友生日,又帶佐佢黎CWB 既THE L SQUARE搵野食,呢棟樓出名多新野試,又抵食,每次都黎都有驚喜。今日我地就揀佐食越南野啦黎到都幾多人,係疫情其間都咁多人,睇黎都真係幾出名,好在我地唔係等佐好耐就有位,仲好好彩咁安排都係靠窗既位置。同隔離枱仲有一大塊布隔開。一行三人點佐四樣野,好在無點得多JA,每樣都好大碟,如果唔係三個人都幾大食就真係唔使旨意食得曬啊先黎係一個特上小食併盤,黎得食越南野梗係必食佢既小食,因為太多種類,我地就直接點個咩都有既小食併盤啦,有埋軟殼蟹都係188 真心抵黎到仲齊曬醬汁俾你點,任你想點食都得唔好以為併盤就得好小野,真係差不多你講得出都齊,軟殼蟹仲要好大件不得不提佢個炸蝦餅,入面全部係蝦肉,根本個效果就好似食緊原隻蝦咁,超級彈牙,正﹗香茅豬扒飯,呢個我食越南野必點,可以話係我最愛份量係嚇親人咁大,真係一個飯都夠三個人食,大大件豬扒,最緊要係呢度既恖蓉唔似其他越南店需要你叫佢 俾多D,因為佢真係已經超級足料豬扒大大件厚切仲要好鬆軟,都係賣緊78 ,出面個D真係爭幾皮我有個朋友呢輪戒肉,估唔到呢度聲牌都有個素食欄,即刻點佐個素肉粉俾佢食,估唔到黎到都係一

黎到仲齊曬醬汁俾你點,任你想點食都得

特上小食併盤

香茅豬扒飯,呢個我食越南野必點,可以話係我最愛
香茅豬扒飯+荷包蛋
我有個朋友呢輪戒肉,估唔到呢度聲牌都有個素食欄,即刻點佐個素肉粉俾佢食,估唔到黎到都係一樣,大大碗,想唔同佢SHARE都唔得

素菜肉湯粉
其實黎到坐低個時已經俾佐一大碟配菜俾我地自己加,細心。

最後揀佐樣都幾冷門既菜,蒜蓉蝦炒秋葵,因為呢輪大家都忽然間非常熱愛秋葵,但自己煮都幾難控制得好食,出黎食飯梗係要試下啦

蒜蓉蝦炒秋葵

佢地真係炒得好出色,秋葵無OVERCOOK,仲保持到個質感,蝦大大隻重蒜,正。
飲野方面佢都幾多特色野飲,我自己點佐杯蜜桃沙冰,極清甜,夏天飲真係無得頂
白桃沙冰
食咁多越南野,呢間都真係足料抵食仲要高質,絕對值得再黎
2020-06-22
10 分鐘 (堂食)
特上小食併盤
香茅豬扒飯+荷包蛋
素菜肉湯粉
蒜蓉蝦炒秋葵
白桃沙冰
  • 香茅豬扒飯
2020-06-24 41 瀏覽
天氣熱就想食越南菜因酸酸甜甜開曬胃知道fuhn餐廳已更新menu同做左裝修就同男友去食一食先餐廳裝修後menu同風格都改左個人感覺又清新又舒服見到新餐單感覺吸引立即叫野食先一開始店會好似係越南咁比香葉同芽菜比你自己加按自己口味火車牛魔粉佢嘅用料真係非常之多安格斯牛肉.牛坑腩.手打牛丸.牛筋片,牛腩邊.牛柏葉一上場,份量好多,一陣陣牛味已經傳過嚟再試湯底,真係牛味在每一個味蕾牛肉又彈牙.安格斯牛肉味真係得,牛坑腩夠味牛迷一定大愛另豬扒河粉就真要講一講豬扒炸得夠脆湯同扒分開上湯不會浸到豬扒林晒又真好細心軟殼蟹米紙卷米紙加埋山菜.越南粉. 軟殼蟹層次非常多而口感同味道都好滿意炸蝦餅個蝦餅真係好足料薄薄嘅脆面包着蟹肉大層蝦肉蝦肉又爽身推薦必食總括而言依餐好滿足
天氣熱就想食越南菜

比香葉同芽菜比你自己加
按自己口味

火車牛魔粉

佢嘅用料真係非常之多
安格斯牛肉.牛坑腩.手打牛丸.牛筋片,牛腩邊.牛柏葉

一上場,份量好多,一陣陣牛味已經傳過嚟
再試湯底,真係牛味在每一個味蕾
牛肉又彈牙.安格斯牛肉味真係得,牛坑腩夠味
牛迷一定大愛

推薦必食

總括而言
依餐好滿足
2020-06-23 44 瀏覽
有朋友介紹話呢間越南餐廳又好味又抵食,所以過來試一試。見到食物嘅相都已經好吸引。我地今次好難得齊腳 8人來食飯,可以叫多d 唔同嘅食物share. 小食拼盤,咩都有d,一d 都唔hea, 有軟穀蟹咖。 我地8個人叫左好多野食,三輪蝦餅,有3種唔同嘅味道,d蝦餅外面好脆,內面d 蝦肉好彈口。3色雞翼,我同我d 朋友嘅至愛,有“是拉差” 口味,辣辣地,好好食,而且d 雞翼醃得好入味!好正! 全晚我同我嘅朋友超級期待佢地個 "beef legend Fuhn" 超大盤,裡面超級多料,有生牛肉,熟牛腩片,有牛柏葉,牛筋,牛丸,& etc. 仲配埋個香蔥牛骨髓擦面包,呢個唔係間間餐廳都有得食! 我同我嘅朋友都係第一次食。呢盤Fuhn 仲配埋煎牛仔骨! 超級有誠意!
  • 牛油果奶昔
  • 特上小食拼盤
  • 越式手打炸蝦餅
2020-06-22 38 瀏覽
之前都黎個銅鑼灣呢間食越菜既餐廳幾次,呢間餐廳水準好高,所以最近又同朋友再黎食晚餐,發現佢重新裝修過,環境更加好,又有新menu,啲野食望落好吸引!我地今次點左幾樣野食,有啲係以前冇既新菜式。首先,我地點左三文魚牛油果醬配特式脆米紙,呢個小食都幾特別,出面好少見,脆脆既米紙點上香濃既三文魚牛油果醬,有少少辣,好惹味!另外,我地仲點左越式香芧牛仔骨,牛仔骨既肉好嫩滑,唔錯!仲點左越式扎肉串同埋鹹蛋黃薯條,薯條真係超香,好快食哂!仲有好靚既蝶豆花飲品!
另外,我地仲點左越式香芧牛仔骨,牛仔骨既肉好嫩滑,唔錯!
仲點左越式扎肉串同埋鹹蛋黃薯條,薯條真係超香,好快食哂!
仲有好靚既蝶豆花飲品!
很久沒到銅鑼灣了,朋友介紹這間他常來的越南餐廳,他說餐廳最近新裝修,又更新了餐牌,一定要叫我來試試,環境真的不錯喔,寬敞明亮,有舒服的兩人位置,又有一大班朋友的大枱位,而菜式也十分多選擇呢(*゚▽゚)ノ我們首先點了大蝦柚子沙律,大蝦好爽好鮮甜,加上新鮮的沙律菜,淡淡的柚子好清新,大蝦好鮮甜兩種加埋一齊吃,超棒!蝦堡升級鹹蛋黃薯條,薯條用鹹蛋黃碎製成,真的吃得我們停不下來,超想再吃,即叫即炸,十分香鹹蛋黃香味,蝦堡好大份量(๑❛ꆚ❛๑)一定要用刀切開來慢慢品嘗,蝦堡好爽好彈牙,超級多蝦呢!超值的蝦堡吃到碟子也乾乾淨淨🤣🤣🤣特式牛湯粉,又是超大份量!有大大件的牛坑腩、牛筋片、手打牛丸、牛腩邊、等等,當然不少的生牛肉😍😍我們選擇了金邊粉,很美味!湯底香濃,值得再回味(⑉°з°)-♡我一定會專誠到銅鑼灣再吃😍
很久沒到銅鑼灣了,
朋友介紹這間他常來的越南餐廳,
他說餐廳最近新裝修,又更新了餐牌,
一定要叫我來試試,
環境真的不錯喔,寬敞明亮,
有舒服的兩人位置,
又有一大班朋友的大枱位,
而菜式也十分多選擇呢(*゚▽゚)ノ

我們首先點了大蝦柚子沙律,
大蝦好爽好鮮甜,
加上新鮮的沙律菜,
淡淡的柚子好清新,
大蝦好鮮甜兩種加埋一齊吃,超棒!
大蝦柚子沙律

蝦堡升級鹹蛋黃薯條,
薯條用鹹蛋黃碎製成,
真的吃得我們停不下來,
超想再吃,即叫即炸,
十分香鹹蛋黃香味,
蝦堡好大份量(๑❛ꆚ❛๑)
一定要用刀切開來慢慢品嘗,
蝦堡好爽好彈牙,
超級多蝦呢!超值的蝦堡
吃到碟子也乾乾淨淨🤣🤣🤣
蝦堡升級鹹蛋黃薯條

特式牛湯粉,又是超大份量!
有大大件的牛坑腩、牛筋片、手打牛丸、
牛腩邊、等等,當然不少的生牛肉😍😍
我們選擇了金邊粉,很美味!
湯底香濃,值得再回味(⑉°з°)-♡

我一定會專誠到銅鑼灣再吃😍
  • 特色牛湯粉
2020-06-20 50 瀏覽
呢道裝修左 menu更新左 好吸引所以即刻約朋友黎食下1. 牛魔粉不得了 有牛腩牛丸牛柏葉牛筋豐富到你唔信😂😂😂你可以揀河粉又得 金邊粉又可以 小編就中意後者啦😍😍完全系二份量咁大碗 可能因為小編唔大食2. 蝦餅呢個好有驚喜 好彈牙 蝦肉多到痴左線外脆內熱 必點😎😎3. 軟殼蟹米紙卷友人中意米紙卷 小編喜愛軟殻蟹剛剛好 佢個sauce真系好match !!!!呢個都好好味4 蒜蓉牛油雞翼一上枱 香到不得了丫小心辣口 因為真係好熱 正🤩
呢道裝修左 menu更新左 好吸引

呢個好有驚喜 好彈牙 蝦肉多到痴左線
外脆內熱 必點😎😎

3. 軟殼蟹米紙卷
友人中意米紙卷 小編喜愛軟殻蟹
剛剛好 佢個sauce真系好match !!!!
呢個都好好味

4 蒜蓉牛油雞翼
一上枱 香到不得了丫
小心辣口 因為真係好熱 正🤩

2020-06-18 49 瀏覽
朋友話這店裝修完,仲換左新餐牌,所以我地相約去食下。店內換左裝修,感覺闊落左,用左好多暖色嘅桌子及椅子。中間位置以2人枱為主。旁邊位以4-8人枱為主。睇返餐牌,有湯河,炒飯,越南特色小食等等。我地叫左佢主打嘅牛魔粉,粉可以揀金邊粉或者河粉,我地揀左河粉,越南河粉食落好滑,仲要個湯底好重牛骨味。安格斯牛,係好似平時嘅生牛肉河咁,要用湯黎整熟佢,咁樣先可以Keep住唔會老。食落比平時嘅生牛肉更好味。牛坑腩,牛筋片,牛腩邊都燘得好腍好入味。牛丸好彈牙。牛柏葉切得大小適中。湯仲配有唔少香菜同芽菜,建議一送黎就落左先🥰軟殻蟹米子卷,食落有炸左嘅辣蒜,配埋軟殻蟹嘅味道都幾鮮味,有d 避風塘蟹嘅味。入面都仲有幾多菜,成個一齊食好fresh ☺️自家制蝦餅😍上台仲係熱辣辣入面真係勁多蝦仁🦐🦐外脆入面係彈牙嘅蝦仁😆好好味👍🏻新鮮椰青,飲落清甜🥰好多水,仲可以食埋椰肉🤓

睇返餐牌,有湯河,炒飯,越南特色小食等等。

新鮮椰青,飲落清甜🥰好多水,仲可以食埋椰肉🤓
2020-06-18 82 瀏覽
朋友通知Fuhn 原來出左好多新菜式,其實佢自己好想再去飲牛油果奶昔🤣咁一去到緊係會叫返主打菜式「特式牛肉粉啦」~其實見到個蕃茄蟹粉都好想試,但當日無了,所以有啲新菜式都係要去到先知食唔食到了。但另外職員超nice 介紹我哋新出既蝦堡加黃金「鹹蛋黃」薯條,真係岩曬我口味。一上檯都無令人失望,仲好細心知我哋share,所以拎左刀俾我哋自己砌,當砌既時候已經好有驚喜。蝦扒又大又厚,砌落去仲有汁流出黎的👍🏻黃金薯條係即炸加上熱辣辣既蛋黃,超驚喜既作品。一定要食之選!仲有都會叫的雞扒撈檬,真係唔好睇少啲肉量,一啖粉加一件肉都唔過份,兩個女仔食仲有肉淨。其他之前讚過既牛油果奶昔,真材實料,都唔係度度可以飲到的。
其他之前讚過既牛油果奶昔,真材實料,都唔係度度可以飲到的。