2020-06-25 41 瀏覽
今日朋友生日,又帶佐佢黎CWB 既THE L SQUARE搵野食,呢棟樓出名多新野試,又抵食,每次都黎都有驚喜。今日我地就揀佐食越南野啦黎到都幾多人,係疫情其間都咁多人,睇黎都真係幾出名,好在我地唔係等佐好耐就有位,仲好好彩咁安排都係靠窗既位置。同隔離枱仲有一大塊布隔開。一行三人點佐四樣野,好在無點得多JA,每樣都好大碟,如果唔係三個人都幾大食就真係唔使旨意食得曬啊先黎係一個特上小食併盤,黎得食越南野梗係必食佢既小食,因為太多種類,我地就直接點個咩都有既小食併盤啦,有埋軟殼蟹都係188 真心抵黎到仲齊曬醬汁俾你點,任你想點食都得唔好以為併盤就得好小野,真係差不多你講得出都齊,軟殼蟹仲要好大件不得不提佢個炸蝦餅,入面全部係蝦肉,根本個效果就好似食緊原隻蝦咁,超級彈牙,正﹗香茅豬扒飯,呢個我食越南野必點,可以話係我最愛份量係嚇親人咁大,真係一個飯都夠三個人食,大大件豬扒,最緊要係呢度既恖蓉唔似其他越南店需要你叫佢 俾多D,因為佢真係已經超級足料豬扒大大件厚切仲要好鬆軟,都係賣緊78 ,出面個D真係爭幾皮我有個朋友呢輪戒肉,估唔到呢度聲牌都有個素食欄,即刻點佐個素肉粉俾佢食,估唔到黎到都係一

黎到仲齊曬醬汁俾你點,任你想點食都得

特上小食併盤

香茅豬扒飯,呢個我食越南野必點,可以話係我最愛
香茅豬扒飯+荷包蛋
我有個朋友呢輪戒肉,估唔到呢度聲牌都有個素食欄,即刻點佐個素肉粉俾佢食,估唔到黎到都係一樣,大大碗,想唔同佢SHARE都唔得

素菜肉湯粉
其實黎到坐低個時已經俾佐一大碟配菜俾我地自己加,細心。

最後揀佐樣都幾冷門既菜,蒜蓉蝦炒秋葵,因為呢輪大家都忽然間非常熱愛秋葵,但自己煮都幾難控制得好食,出黎食飯梗係要試下啦

蒜蓉蝦炒秋葵

佢地真係炒得好出色,秋葵無OVERCOOK,仲保持到個質感,蝦大大隻重蒜,正。
飲野方面佢都幾多特色野飲,我自己點佐杯蜜桃沙冰,極清甜,夏天飲真係無得頂
白桃沙冰
食咁多越南野,呢間都真係足料抵食仲要高質,絕對值得再黎
2020-06-22
10 分鐘 (堂食)
特上小食併盤
香茅豬扒飯+荷包蛋