2024-01-21 75 瀏覽
觀塘海濱公園跑完個靚步🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♂️走到海濱匯醫肚仔😎門口望望Menu 📃見「Flames」有Brunch食 🍽️拿拿臨入去醫下肚仔🙆🏻‍♀️套餐配埋飲品 我貪心小小加錢配埋沙律🥗|果汁🍹|甜品🍰 做完運動真係好放肆🤭+$15 配沙律🥗|餐湯🥣沙律菜新鮮爽脆 大大碟南瓜湯正常發揮+$18 Upgrade果汁🍹選了橙汁🍊菠蘿汁🍍 甜度適中 +$35 配甜品是日甜品係Blueberry cheesecake 🍰 上面鋪滿藍莓醬 中和膩感❣️主菜有十款選擇✨沙律🥗飯🍚麵🍝pizza🍕樣樣齊👍🏿✨FLAMES 特盛早餐特盛早餐有烤煙肉🥓烤香腸 太陽蛋🍳炒雜菌🍄烤蕃茄🍅烤多士🍞食完滿滿Energy 💪✨香草紅酒汁燴牛面肉配黃薑蕃茄飯🍚牛面肉口感軟腍 帶小小黏口😛黃薑蕃茄飯粒粒分明 沾上紅酒汁惹味至極🙌海濱匯

+$15 配沙律🥗|餐湯🥣

✨FLAMES 特盛早餐

✨香草紅酒汁燴牛面肉配黃薑蕃茄飯🍚

海濱匯
2024-01-17 79 瀏覽
前幾日有朋友問我點解幾乎每篇食評第一張相都係放薯條,我至發覺最近真係食得太多😂所以今晚下定決心食返健康少少:嗌咗個北海道帶子沙律、青醬雞胸肉闊條麵、夏威夷pizza 既然要食得健康,當然要食沙律啦,呢個沙律清新之餘又唔會太齋,北海道帶子燒得好入味,而且落咗又粗去調味,好開胃其他地方嘅青醬意粉通常好油膩,不過呢間餐廳炒得好乾身,再加上幾片厚厚嘅雞胸肉,好食之餘又有營養前兩次食咗黑松露pizza,因為我好想食菠蘿,所以叫做夏威夷pizza,呢個pizza厚薄適中,火腿份量非常之慷慨,再加上甜甜酸酸嘅菠蘿,令人垂涎三尺除咗食嘢之餘,你間餐廳亦都係一個happy hour熱門之選,今晚所見,好多喺樓上返工嘅打工仔放工之後都嚟飲兩杯,輕鬆又開心#flames

#flames
2024-01-17
15 分鐘 (堂食)
用餐優惠
試食活動
  • 避風塘雞翼
  • 是日餐湯
  • 黑松露薯條
  • 雞肉凱撒沙律
  • 蟹肉巴馬臣芝士脆脆蕃茄忌廉汁通粉
2024-01-16 108 瀏覽
這間位於觀塘海濱匯的【Flames】,除了有室內座位外,還有室外,可以飽覽觀塘海濱景色。餐廳主打西餐,午市時間有Brunch menu,包括pizza、扒及意粉等,可以加錢轉套餐,而且點brunch set會送一份小朋友套餐,適合一家大細。沙律凱撒沙律新鮮爽脆,有些麵包粒及煙肉碎更惹味。意式辣肉腸薄餅薄餅焗至餅底香脆又鬆軟,中間舖滿了辣肉腸、芝士等,而且份量十足。Flames特盛早餐太陽蛋煎得很靚,還有煙肉及腸,牛油雜菌,蒜蓉包香脆。藍莓芝士蛋糕芝士蛋糕結實且幼滑,芝士味濃郁。最後飲返杯Latte。

沙律
凱撒沙律新鮮爽脆,有些麵包粒及煙肉碎更惹味。

Flames特盛早餐
太陽蛋煎得很靚,還有煙肉及腸,牛油雜菌,蒜蓉包香脆。

藍莓芝士蛋糕
芝士蛋糕結實且幼滑,芝士味濃郁。

最後飲返杯Latte。

2024-01-15 92 瀏覽
之前都食過其他分店嘅flames,對佢嘅嘢食都好深刻又正面嘅印象,今次去開MegaBox,順便嚟帶朋友黎觀塘呢邊度試吓佢嘅lunch set!同埋環境寬敞,又好光猛,今次坐嘅位置仲對住outside area,空氣好流通,同朋友傾偈食飯就最啱啦!1. 8安士紐西蘭肉眼扒配燒蔬菜或薯條呢塊肉眼扒好大塊,我地叫左五成熟,煎得剛好,唔會過熟,入口好juicy,而且肉質嫩滑。而薯條嘅份量亦都好多,好欣賞係粗薯條,每條都係熱辣辣,上枱要攤凍一陣先可以食!2. 黑松露卡邦尼扁意粉扁意粉軟硬適中,每一啖扁意粉都有好多黑松露,份量適中,加上配料豐富,食落口感有多層層次!3. 馬格麗特薄餅 呢個pizza有羅勒葉、番茄、巴馬臣芝士、馬蘇里拉水牛芝士等材料。而最欣賞係佢嘅手拉薄餅,表面係好香脆,食落係煙煙韌韌,非常出色!4.Flat White即磨咖啡,入口香濃,奶同咖啡比例非常合宜!5.檸檬茶&奶茶兩杯都係紅茶底,檸檬好多片,亦係自己加糖漿,呢個做法非常欣賞。熱奶茶亦不過不失!

1. 8安士紐西蘭肉眼扒配燒蔬菜或薯條

2. 黑松露卡邦尼扁意粉

3. 馬格麗特薄餅

4.Flat White
即磨咖啡,入口香濃,奶同咖啡比例非常合宜!

5.檸檬茶&奶茶
熱奶茶亦不過不失!
2024-01-15 61 瀏覽
本來環境很好,食物質素都不錯,但一位男服務員應該是菲律賓人,他的傲慢態度令我們有點不舒服,見我攞相機出嚟影,態度開始好轉一些,其他服務員態度都不錯,Pizza,Fish and chips樣樣都幾好味,餐湯同沙律都是每樣加$12, 還有20% discount,其實都算好抵食,我們都會再去的,環境真是不錯,如果這個男服務員態度能改善,就perfect了,還有一個缺點就係沖檸檬茶時,職員用手拿檸檬沒有用鉗,這是open kitchen,會否不太好😅。這個沖檸檬水是一個女服務員不是Bar tender。希望他們留意一下。但總括來說,食物質素性價比高,環境亦很好。
Pizza,Fish and chips樣樣都幾好味,
但總括來說,食物質素性價比高,環境亦很好。
2024-01-15
真係好鍾意去觀塘海旁一帶食嘢☺️嗰度特別Chill😛意式辣肉腸薄餅用咗大量我最愛嘅Mozzarella Cheese😍勁香奶香味仲可以拉絲!辣肉腸鹹鹹辣辣勁惹味,底下仲有啲辣肉腸醬🥰Pizza餅底焗得脆之餘仲口感帶點煙靭!紅酒燴牛面肉草菇扁意粉超重牛肉味嘅牛面肉燴得軟腍又入味🤤煮到爽彈嘅扁意粉撈埋草菇醬,唔會過分油膩仲有點小清新嘅感覺!可以平衡下我呢個牛魔王😆松露薯條炸到金黃酥脆嘅粗薯條撈咗大量嘅黑松露😎熱辣辣勁好食~叫多杯Sapporo, 呢一餐好完美😍📍Flames (海濱匯) (觀塘)觀塘海濱道77號海濱匯1樓2號舖
真係好鍾意去觀塘海旁一帶食嘢☺️嗰度特別Chill😛

意式辣肉腸薄餅

辣肉腸鹹鹹辣辣勁惹味,底下仲有啲辣肉腸醬🥰
Pizza餅底焗得脆之餘仲口感帶點煙靭!

紅酒燴牛面肉草菇扁意粉

超重牛肉味嘅牛面肉燴得軟腍又入味🤤

可以平衡下我呢個牛魔王😆

松露薯條

炸到金黃酥脆嘅粗薯條撈咗大量嘅黑松露😎熱辣辣勁好食~

叫多杯Sapporo, 呢一餐好完美😍

📍Flames (海濱匯) (觀塘)
觀塘海濱道77號海濱匯1樓2號舖
  • 松露薯條
  • 紅酒燴牛面肉草菇扁意粉
  • 意式辣肉腸薄餅
位於觀塘工廈區既Flames人氣十足,雖然位置隱世,但係平日夜晚都好快坐滿,可想而知餐廳有幾好食🤭 Flames主打澳洲菜,由室內裝潢至食物,都令人體驗到澳洲既休閒文化,感覺輕鬆寫意,適合與三五知己黎chill下🥂❝ 𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑪𝒐𝒓𝒏 $𝟓𝟖 ❞巴馬臣芝士香烤栗米 ‧ 栗米鮮甜🌽 炸至微微焦香十分香口,灑上芝士粉更增添豐富口感.ᐟ ❝ 𝑲𝒊𝒏𝒈 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏 𝑳𝒊𝒏𝒈𝒖𝒊𝒏𝒆 $𝟏𝟓𝟖 ❞燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉 ‧ 虎蝦係珍寶size🤤 口感彈牙,開邊後放上三文魚籽,單睇賣相已經好吸引😍 意粉都好出色,沾滿濃厚龍蝦汁,入口creamy,令人回味無窮👍🏻❝ 𝑺𝒆𝒂𝒇𝒐𝒐𝒅 𝑷𝒊𝒛𝒛𝒂 $𝟐𝟐𝟖 ❞海鮮香草茄醬薄餅 ‧ PIZZA好豐富足料,值得試下👍🏻 餅皮係手工製作,邊皮好有空氣感,質感薄脆,感覺唔會太肥膩~ PIZZA已分好6件,每件都有大蝦、魷魚、煙三魚,新鮮滋味,確保每件都足料~ 整體調味以忌廉、芝士﹑茄醬為主,成個搭配都好出色🌟❝ 𝑭𝒍𝒂𝒎𝒆𝒔 𝑱𝒖𝒏𝒈𝒍𝒆 𝑱𝒖𝒊𝒄𝒆 $𝟗𝟖 ❞❝ 𝑺𝒂𝒏𝒈𝒓𝒊𝒂 𝑹𝒆𝒅 $𝟗𝟖 ❞Happy Hour 3-8pm期間酒精類飲品買一

❝ 𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑪𝒐𝒓𝒏 $𝟓𝟖 ❞

❝ 𝑲𝒊𝒏𝒈 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏 𝑳𝒊𝒏𝒈𝒖𝒊𝒏𝒆 $𝟏𝟓𝟖 ❞

❝ 𝑺𝒆𝒂𝒇𝒐𝒐𝒅 𝑷𝒊𝒛𝒛𝒂 $𝟐𝟐𝟖 ❞

❝ 𝑭𝒍𝒂𝒎𝒆𝒔 𝑱𝒖𝒏𝒈𝒍𝒆 𝑱𝒖𝒊𝒄𝒆 $𝟗𝟖 ❞

❝ 𝑺𝒂𝒏𝒈𝒓𝒊𝒂 𝑹𝒆𝒅 $𝟗𝟖 ❞

Happy Hour 3-8pm期間酒精類飲品買一送一,好抵飲🍻 兩杯酒都係重果香味,味道清新,幾易入口😆

2024-01-14 55 瀏覽
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯觀塘區一向多嘢食,今次我就去到海濱匯搵嘢食。以前試過晚餐時段去過食《Flames》,今次就試下lunch有乜食先。葡式香辣燒春雞見到深棕色嘅外皮就知道夠哂火喉,外層薄薄嘅雞皮燒到香脆,獨特嘅醬汁帶出辣中嘅微,雞肉內層又夠哂多汁。另外仲配搭藜麥和蔬菜,夠哂飽肚。厚燒三文魚佢地用左比較厚身嘅三文魚,三文魚兩邊煎香到深橙色,再放上適當嘅香草和海鹽做調味。平時食三文魚好驚好乾,佢地啲款魚皮香脆,內層魚肉又夠肉汁。個Tiramisu真係意想不到咁好食如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯Flames (海濱匯) (觀塘)觀塘海濱道77號海濱匯1樓2號舖樓 ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

葡式香辣燒春雞

厚燒三文魚

個Tiramisu真係意想不到咁好食

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

Flames (海濱匯) (觀塘)
觀塘海濱道77號海濱匯1樓2號舖樓

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡
2024-01-14 115 瀏覽
Flames地址:觀塘海濱道77號海濱匯1樓2號舖係觀塘海濱附近,有海濱匯依座結合寫字樓同餐飲既建築物,入面都有唔少高品質餐廳,見到依間Flames既裝潢時尚簡約,佢既酒吧臺亦相當吸睛,餐廳環境舒適寬敞,適合同情侶朋友過黎Chill吓😁新鲜黑松露蘑菇薄餅 $198薄餅新鮮熱辣辣,個餅底仲非常脆口,撲鼻而來的松露香,配上鮮嫩蘑菇,融合順滑忌廉與熔化馬蘇里拉,每口都食到意大利既風味蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉 $158鮮甜既蟹肉與濃郁巴馬臣芝士完美交織,蕃茄忌廉汁提亮通粉,營造出意式經典與創新的和諧滋味😋😋PEACH SPARKLING LEMONADE $98whisky, peach puree, rosemar syrup, sparkling wine芳香桃子與玫瑰瑪利醇香交織,威士忌底蘊中帶出微醺,氣泡酒的輕盈封存夏日氛圍,口感絕佳👍👍TROPICAL PUNCH $68melon syrup, passionfruit purée, raspberry purée, pineapple juice, black tea熱帶水果的甜蜜洋溢在每一口,蜜瓜香氣撲鼻,百香果與覆盆子
Flames
地址:觀塘海濱道77號海濱匯1樓2號舖

新鲜黑松露蘑菇薄餅 $198

蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉 $158

PEACH SPARKLING LEMONADE $98

TROPICAL PUNCH $68

熱帶水果的甜蜜洋溢在每一口,蜜瓜香氣撲鼻,百香果與覆盆子的酸甜交織,鳳梨汁帶來清新,而黑茶的深沉底蘊為這杯鮮活的Tropical Punch增添了層次感,值得一飲
2024-01-13 32 瀏覽
觀塘篇:觀塘係美食既寶藏,身為觀塘友,當然為大家介紹下屋企附近嘅餐廳啦。📍觀塘鴻圖道既Flame我地今晚揀咗二觀塘篇:觀塘係美食既寶藏,身為觀塘友,當然為大家介紹下屋企附近嘅餐廳啦。我地今晚揀咗二人餐$398White drink buy one get one free 頭盤:南瓜湯x2南瓜湯好濃郁,好香滑,表現都唔錯。主菜:12安士紐西蘭安格斯肉眼扒加薯蓉肉眼扒表現中規中矩,個薯蓉整得好綿,好滑燒大蝦三文魚子龍蝦湯扁意粉大蝦同三文魚子都表現不錯,但是龍蝦湯唔係太特別甜品:心太軟:入口即溶,有流心,唔會太甜。芝士蛋糕:表現都中規中矩總結:餐廳環境好靚,位置舒服,適合約朋友食飯一邊傾吓一邊食嘢或者商業聚餐。10分滿分)價錢:7.5/10味道:7/10環境:7/10 #

📍觀塘鴻圖道既Flame

我地今晚揀咗二人餐$398
頭盤:南瓜湯x2
南瓜湯好濃郁,好香滑,表現都唔錯。
主菜:12安士紐西蘭安格斯肉眼扒加薯蓉
肉眼扒表現中規中矩,個薯蓉整得好綿,好滑
燒大蝦三文魚子龍蝦湯扁意粉
大蝦同三文魚子都表現不錯,但是龍蝦湯唔係太特別
甜品
心太軟:入口即溶,有流心,唔會太甜。
芝士蛋糕:表現都中規中矩
10分滿分)
價錢:7.5/10
味道:7/10
環境:7/10

#
📍 Flames📍 觀塘 𝗞𝘄𝘂𝗻 𝗧𝗼𝗻𝗴 • 海濱道77號海濱匯 The Quayside 1樓2號舖 (Multiple locations)-周末逛觀塘海濱逛到了尾部,來到了附近的商廈「The Quayside 海濱匯」找吃的,貪其周末應該人流較少~-位於一樓的《Flames》在香港分店不少,此前也有到訪過他們的黃埔分店,但整體而言,對此次經驗更感滿足,可能是因為點的菜式更合口味,也可能是因為他們有室外位置,感覺更chill 🤍-最令人意想不到的是,原來也有不少人像我們一樣,專程來到這裡用餐,高峰期時甚至是座無虛席呢!-餐廳現正提供「二人晚餐六折」、「Happy Hour酒類買一送一」等不同用餐優惠,不妨來嚐嚐!-是日選擇了單點菜式~-香草白酒煮青口配薯條 ($268/Half kg)除了因為想吃青口,伴隨的松露薯條也吸引了我們點這道!而我們也真的選得沒有錯,薯條好好吃!一大碗份量,一點都不吝嗇;上桌時熱呼呼的,一上桌已飄出陣陣松露香;粗度適中,比幼薯條厚一點點,吃上去外層香脆、內裡吃到軟滑薯仔肉另外主角青口當然也不錯,每隻都肉厚飽滿:味道新鮮,而且沙子也不多•意式辣肉腸薄餅
📍 Flames
是日選擇了單點菜式~
香草白酒煮青口配薯條 ($268/Half kg)
除了因為想吃青口,伴隨的松露薯條也吸引了我們點這道!
而我們也真的選得沒有錯,薯條好好吃!
松露薯條

意式辣肉腸薄餅 ($158)
這個好吃耶!難怪廚師跟不少網民都推薦!
這裡的披薩都是新鮮焗起,吃起來熱辣辣🔥;趁熱吃還能吃到拉絲芝士呢🧀
上桌時以高架架起,也已預先切成六件,方便分吃🍕
薄餅厚度不太厚、不太薄,口感鬆軟,而且帶韌度
這款【意式辣肉腸薄餅】配料除了一塊塊的辣肉腸、San Marzano番茄、水牛芝士,還有畫龍點睛的主角「Nduja」香辣香腸抹醬,更添香辣、惹味味道🌶️
意式辣肉腸薄餅

香煎照燒汁橙鯛魚柳 ($198)
這個也好吃耶!
橙鯛魚柳與照燒汁的配搭神奇的好吃😝
香煎過後,外層帶焦香、亦帶照燒汁的甜味,內裡肉質嫩滑細緻,好吃!
伴碟有不少烤蔬菜,滿豐富~
香煎照燒汁橙鯛魚柳

Flames lemonade ($68)
酸甜清新~不知怎的還嚐到了熊仔糖的味道🤣
Flames lemonade
香煎照燒汁橙鯛魚柳
2024-01-11 50 瀏覽
星期日由觀塘海濱行去海濱匯Flames 食Brunch ,呢度設有室內同戶外位置,天氣好坐戶外感覺好chill,佢Weekend brunch 抵食,選擇都幾豐富。Brunch Set , 另外可以加湯、沙律、甜品、小食。是日餐湯系周打漁濃湯充滿海鮮同奶油香味,湯汁濃郁,口感濃郁滑順。蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁長通粉估唔到咁多蟹肉,同巴馬臣芝士好夾,佢個蕃茄忌廉汁撈埋芝士同蟹肉,口感層次豐富,好鐘意長通粉口感,軟硬適中而且好掛汁。卡邦尼薄餅呢個pizza幾特別,忌廉同巴馬臣芝士香濃,有豐富嘅意式煙肉,用咗半熟鵪鶉蛋,意大利奶酪芝士,忌廉,巴馬臣芝士,馬蘇里拉芝士,特顯卡邦尼特色,配埋香脆餅底,味道層次豐富。是日甜品Blueberry Cheesecake 賣相出色,芝士蛋糕底層嘅餅底充滿牛油香,入口即化,甜度適中,藍莓醬點綴又香又好味。

Brunch Set , 另外可以加湯、沙律、甜品、小食。

是日餐湯系周打漁濃湯
充滿海鮮同奶油香味,湯汁濃郁,口感濃郁滑順。

蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁長通粉

卡邦尼薄餅

是日甜品
Blueberry Cheesecake

2024-01-11 47 瀏覽
🌟 Last night, my friend and I had the pleasure of dining at Flames in Kwun Tong. Having previously tried their sister restaurant, Mano, in Causeway Bay, I had high expectations, and I was not disappointed! The restaurant had a fantastic atmosphere, with a rooftop garden outside and a connected pub. After dinner, I enjoyed a leisurely stroll along the Kwun Tong promenade, making it a truly enjoyable and relaxed evening.1️⃣ Loaded Nachos $108This dish features a generous portion of crispy tortilla c

1️⃣ Loaded Nachos $108
This dish features a generous portion of crispy tortilla chips loaded with melted cheese, savory meat sauce, tangy salsa, and other delectable toppings. It's the perfect appetizer to share with friends or enjoy as a satisfying snack.

2️⃣ King Prawn Linguine $158
This pasta dish showcases succulent king prawn nestled in a rich, flavorful lobster bisque sauce. The addition of salmon roe adds a burst of briny goodness, elevating the dish to a whole new level of indulgence.

3️⃣ Parma Pizza $168
Topped with delicate slices of Parma ham, juicy cherry tomatoes, and a combination of San Marzano tomato sauce, rocket leaves, parmesan, and mozzarella cheese, this pizza is a perfect harmony of flavors. Each bite offers a delightful balance of salty, tangy, and savory notes.

💰 The total bill came to $477, including service charge.
2024-01-10
$238.5 (晚餐)
2024-01-10 56 瀏覽
星期日最緊要有個好開始😌呢間餐廳環境好舒服 係半開放式架有風吹埋嚟真係好chill😙Brunch menu夏威夷薄餅($178)Pizza大細適中 上面加咗好多芝士 仲有香甜嘅菠蘿😚 好啱呢個環境 而且餅底唔會太硬👍🏼餐湯(+$15)套餐可以加餐湯 我哋嗰日係周打湯 味道都幾濃 夠晒足料😋蘋果汁(+$18)套餐亦可以升級果汁 我哋就揀咗蘋果汁 啱晒朝早飲呀🍹避風塘雞翼($78)呢個避風塘雞翼好特別 係有豆豉喺入面㗎😂😂 食落都幾香口 又唔會太鹹太辣 幾有新意👏🏼黑松露薯條(+58)呢個真係我最愛😍 口感香脆 仲要每一條都好夠黑松露 好感味道都一流😋

Brunch menu
夏威夷薄餅($178)

餐湯(+$15)
套餐可以加餐湯 我哋嗰日係周打湯 味道都幾濃 夠晒足料😋

蘋果汁(+$18)
套餐亦可以升級果汁 我哋就揀咗蘋果汁 啱晒朝早飲呀🍹

避風塘雞翼($78)

黑松露薯條(+58)
2024-01-09 54 瀏覽
🍝Flames (海濱匯) (觀塘) 📍今次嚟到觀塘呢間餐廳食fusion菜😍,居然有乳豬揀❗️🍴脆皮乳豬西蘭花苗配黃薑蕃茄飯 $318本身見到個價錢覺得好似有少少貴,但一上到嚟就即刻覺得物有所值🤑;係成隻乳豬髀嚟,差唔多有¼隻乳豬咁滯🐷。個乳豬皮勁脆,啲油泌晒出嚟💦,而啲肉亦都好嫩👍🏻。而個飯亦都好特別🍚,唔係用一般嘅米,仲會有啲蕃茄黃薑味🍅。不過建議一大班人嗌嚟share,兩個人食會有少少膩。🍴香辣炸雞 $88 個炸雞份量都唔少🍗,而個腌料味道亦都好特別,好似係店家秘製,隻味係第一次食到,點埋佢嗰秘製醬,同檸檬就即刻清新咗🍋。🍴黑松露薯條 $58薯條係偏向粗薯嗰款🍟,有淡淡嘅黑松露味,下次試吓雞鹽嗰個多啲🧂,香港比較少見到。宜家仲要做咗個餐廳嘅會員,散叫有8折優惠🈹!
🍝Flames (海濱匯) (觀塘) 📍
今次嚟到觀塘呢間餐廳食fusion菜😍,居然有乳豬揀❗️

🍴脆皮乳豬西蘭花苗配黃薑蕃茄飯 $318

🍴香辣炸雞 $88

🍴黑松露薯條 $58

宜家仲要做咗個餐廳嘅會員,散叫有8折優惠🈹!