室內設計是雲石紋枱同木椅子仲有室外露天座位可以選擇⛱️環境有情調又夠chill 想脫離廣場人流海濱匯Flames係個唔錯既選擇食完仲可以行去觀塘海濱散步🍝Crab Meat Penne 看上去普通但有驚喜既蟹肉芝士蕃茄長通粉蟹肉分量好多舖滿成碟粉🦀食落去每一啖都沾滿creamy 的芝士同蟹肉微酸既蕃茄帶出蟹肉的鮮味🍅🐟Pan Seared Teriyaki Orange Roughty Fish Fillet等上菜既時眼尾看到廚房的火光以為會overcook 不過完全唔需要擔火鯛魚柳煎得外脆內嫩肉質紮實有魚味照燒汁微甜惹味分量亦夠2個人share Dessert of the Day 🍰Chocolate Millie Feullie 味道像沒有咖啡的opera蛋糕巧克力味道馥郁🍫中層夾著柔軟濕潤的海綿蛋糕底層是香脆可口的威化餅乾🍪口感紮實飽肚 同時層次感豐富適🈴️2-3人開心share
室內設計是雲石紋枱同木椅子

適🈴️2-3人開心share

2024-01-28
  • Crab Meat Penne
2024-02-01 111 瀏覽
今日收工嚟咗觀塘海濱匯呢間Flames食dinner餐廳位於一樓 有室內同室外座位見都有唔少人揀咗坐喺出面 環境都幾舒適餐廳簡約型格裝潢坐得舒服值得一讚嘅係所有員工都好好笑容好nice燒大蝦三文魚子龍蝦汁扁意粉 $158意粉份量充足 大蝦大大隻好新鮮厚肉 肉質爽口彈牙龍蝦汁都好香濃夠creamy 每啖都食到濃濃嘅龍蝦汁另外仲配有三文魚籽 食落去口感好豐富夏威夷薄餅 $178Pizza餅底外脆內軟 好有口感每塊pizza面頭都有一大片菠蘿 另外仲有 火腿 蕃茄同芝士芝士多到仲可以拉絲 好香芝士味香草蒜蓉包 $48蒜蓉包都好唔錯 足足有六大嚿咬落好鬆脆 面頭有滿滿嘅香草蒜蓉 非常香口Tropical Punch $68賣相好靚仲有大大個菠蘿紅茶底再配上菠蘿汁 飲落酸酸地好開胃

今日收工嚟咗觀塘海濱匯呢間Flames食dinner

Tropical Punch $68
賣相好靚仲有大大個菠蘿
紅茶底再配上菠蘿汁 飲落酸酸地好開胃
2024-02-01 54 瀏覽
由於朋友同我都好鐘意黑松露~所以我要搵一間有黑松露食既餐廳🤤今次我就搵左觀塘 Flames一坐低,唔洗諗🤣已經好快簡好食咩Snacks:香辣炸雞 $88炸雞炸到好香,仲好juicy🤤加埋d sause~辣辣地好惹味Maincourse: 新鮮黑松露蘑菇pizza $198個pizza放左d 新鮮黑松露,加埋黑松露醬,加埋d cheese~簡直係雙重享受😋 新鮮黑松露蘑菇扁意粉 $138每食一啖意粉都充滿住黑松露同忌廉汁真係好正~🤤

由於朋友同我都好鐘意黑松露~
所以我要搵一間有黑松露食既餐廳🤤
今次我就搵左觀塘 Flames
一坐低,唔洗諗🤣已經好快簡好食咩

Snacks:
香辣炸雞 $88
炸雞炸到好香,仲好juicy🤤
加埋d sause~辣辣地好惹味

Maincourse:
新鮮黑松露蘑菇pizza $198
個pizza放左d 新鮮黑松露,加埋黑松露醬,
加埋d cheese~簡直係雙重享受😋

新鮮黑松露蘑菇扁意粉 $138
每食一啖意粉都充滿住黑松露同忌廉汁
真係好正~🤤

2024-01-31 71 瀏覽
今天放工happy hour嚟到海濱匯呢邊見到呢間Flames, 咁啱又喺寫字樓附近又開得幾夜所以今次即刻試吓鮮蝦香草蕃茄忌廉扁意粉($108)扁意粉煮啱啱好少少彈牙又唔會太腍,煎到鮮嫩嘅鮮蝦煮得啱啱好非常爽口同有鮮味同香濃的蕃茄忌廉醬汁拌麵真係唔錯紅酒燴牛面肉草菇扁意粉($148)牛面肉燉煮得軟嫩少少入口即化嘅感覺,融合埋紅酒混合出嚟嘅醬汁更加將牛面肉嘅味道提升一個層次,食落去超配搭,而且層次十足意式辣肉腸薄餅($158)薄餅方面都做得唔錯。薄餅底脆口,辣肉腸微微辣嘅味道好能夠引起食慾,完美搭配埋薄餅上的起司和番茄,超邪惡

鮮蝦香草蕃茄忌廉扁意粉($108)

紅酒燴牛面肉草菇扁意粉($148)

意式辣肉腸薄餅($158)

2024-01-30 68 瀏覽
小編喺海濱公園跑完個靚步跑到海濱道Flames醫肚🥹呢度有inside同outside area小編今次對住outside area坐,空氣對流好流通,啱曬傾計chill chill🌟💕10盎司肉眼牛排:今次order咗medium 熟,10盎司肉眼牛排烹調得絕佳,肉質鮮嫩多汁,入口好juicy😛燒烤的火候都捉得恰到好處,散發出誘人嘅肉香💕夏威夷風味pizza:pizza厚薄週中夏威夷風味pizza結合咗新鮮的菠蘿和煙肉火腿份量好慷慨Pizza皮烘烤得酥脆金黃上面的配料豐富多樣清爽的果香和火腿完美融合
小編喺海濱公園跑完個靚步
跑到海濱道Flames醫肚🥹
呢度有inside同outside area

💕10盎司肉眼牛排:
今次order咗medium 熟,
10盎司肉眼牛排烹調得絕佳,
肉質鮮嫩多汁,入口好juicy😛
燒烤的火候都捉得恰到好處,散發出誘人嘅肉香

💕夏威夷風味pizza:
pizza厚薄週中
夏威夷風味pizza結合咗新鮮的菠蘿和煙肉
火腿份量好慷慨
Pizza皮烘烤得酥脆金黃
上面的配料豐富多樣
清爽的果香和火腿完美融合

<Flames> 📍觀塘/牛頭角🔸必食超脆烤乳豬 🥴 值得一戰!!!🔹位置唔就腳真係唯一壞處朋友介紹觀塘好西,食物正正子 💕💕💕 不過位置係海濱𣿬,位係觀塘同牛頭角交界,老老實實真係有啲隔涉 😅 不過食物是高質的。雖然有啲遠,但真心可一戰!SUCKLING PIG($318) — 半隻豬脾仔烤制而成,真正嘅皮脆肉嫩,餐刀輕輕砌落去「卡嚓」聲音清脆 。最最最最估佢唔到豬肉鮮嫩多汁、肉質飽滿,而且油脂均勻地分佈,口感豐富 😋😋😋 (推薦)KING PRAWN LINGUINE ($158) — 讚讚 🤩 大蝦肉質鮮嫩彈牙,仲帶有淡淡的海洋香氣。扁意大利充分沾上,龍蝦醬汁 🤤 令人垂涎欲滴。餐廳亦有平台位置,岩晒放工Happy Hour飲杯酒 🍻
<Flames> 📍觀塘/牛頭角
🔸必食超脆烤乳豬 🥴 值得一戰!!!
🔹位置唔就腳真係唯一壞處

雖然有啲遠,但真心可一戰!

suckling  pig

餐廳亦有平台位置,岩晒放工Happy Hour飲杯酒 🍻
suckling  pig
2024-01-27 67 瀏覽
牛頭角係好多朋友返工既地方,今晚約了friend放工時間食Dinner,見到呢間餐廳既大露台位非常多人happy hour咁,好奇就揀呢間試吓,坐低點菜時聽到原來係公司客訂既露天聚會,都幾Chill喎🫶 我地無坐出去但室內環境都好空曠舒服,朋友叫了香煎照燒汁橙鯛魚柳🐟,好多蔬菜伴碟咁,我也試幾啖鯛魚,的確非常脆嫩香口充滿鮮味🩷 而我就揀紅酒燴牛面肉草菇扁意粉🍝,牛肉軟滑到入口即溶有驚喜,意粉伴紅酒醬汁食很匹配💜 朋友唔食甜嘢就叫了杯Mocha☕️,唔只拉花靚飲落亦有濃厚朱古力香,而我梗係要甜品就點了自家製焦糖布甸🍮,上面啲桑果吾酸布甸夠滑都好好味,下次再嚟光顧一定揀坐露台先😛

2024-01-25 113 瀏覽
✨甫進入餐廳,環境好靚好高級,地方寬敞,有不同角落位置選擇,最讚的是好大outdoor位,好適合三五知己來傾心事,氣氛相當舒適。***** ***** ***** ***** ***** 我哋order咗兩個餐:🐥葡式香辣燒雞配薯條 $128賣相好得,食落燒雞肉遠腍,外層燒成卜卜脆好惹味,薯條外脆內軟熱辣辣,勁好味。🍕意式辣肉腸pizza $158帶有輕微辣度,同辣肉腸好匹配,好味成一件接一件,停唔到口。🥗沙律$15是我最喜歡卜卜脆新鮮羅馬菜🫕餐湯$15☕️Americano$18☕️Cappuccino$18兩杯咖啡很濃香,配合這個環境,坐響度傾計真係會唔捨得走,此餐廳好值得推介,一定會回訪。

***** ***** ***** ***** *****

我哋order咗兩個餐:

🐥葡式香辣燒雞配薯條 $128

🍕意式辣肉腸pizza $158
帶有輕微辣度,同辣肉腸好匹配,好味成一件接一件,停唔到口。

🥗沙律$15
是我最喜歡卜卜脆新鮮羅馬菜

🫕餐湯$15

☕️Americano$18

☕️Cappuccino$18

1K
2024-01-25 68 瀏覽
去左觀塘海濱匯店, 環境闊落仲有outdoor 鋪左綠草地好Chill. 見到好多一家大細去, d 細路幾開心咁跑. wkend 都有嘅brunch menu 唔貴.意式辣肉腸薄餅 $158Pepperoni PizaPepperoni 帶微, 加埋 tomato sauce 幾惹味. 即焗起Mozzarella Cheese 仲可以拉絲. Pizza 底邊位帶微脆有口感, 好食葡式香辣燒雞薯條 $128Peri Peri Chicken 雞醃得好入味, 燒得外皮金黃. 配左兩款sauce. 薯條香脆Set 包飲品, 叫左凍檸茶亦可加錢轉coffee+$15 有daily soup, 當日周打蜆湯都幾creamy

意式辣肉腸薄餅 $158
Pepperoni Piza

葡式香辣燒雞薯條 $128
Peri Peri Chicken

Set 包飲品, 叫左凍檸茶亦可加錢轉coffee

位於觀塘海濱匯的Flames,地點方便,我和同事叫咗兩個意粉同埋一個pizza,水準依舊✨今日天氣好好,望住戶外嘅景色,享用午餐,渡過一個愉快的週末💗🌟紅酒燴牛面肉草菇扁意粉牛面肉經過紅酒的燴煮,讓肉質變得柔軟多汁,並吸收了紅酒的香氣🤤草菇的鮮美和嫩滑的口感與牛肉非常搭配👍🏻而扁意粉則是將所有的美味串聯在一起,每一口都帶來滿滿的滿足感🫶🏻🌟燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉大蝦經過燒烤,肉質鮮嫩多汁,香氣十足😋三文魚籽的鮮味增添了濃郁海鮮風味✨扁意粉柔軟彈牙,與濃郁的龍蝦汁完美結合,絕對會令你味蕾陶醉其中🫶🏻🌟巴馬火腿火箭菜薄餅薄餅底部酥脆,口感輕盈,非常好的一個薄餅底👍🏻巴馬火腿的鹹香味與車厘茄和火箭菜的清新口感相得益彰🫶🏻聖馬札諾番茄和巴馬臣芝士增添豐富層次和口味,而馬蘇里拉芝士的溶化使整個薄餅更加濃郁💗🌟雜果汁🍹菠蘿mix蔓越莓汁,酸酸甜甜,冰冰涼涼,生津解渴✨

🌟紅酒燴牛面肉草菇扁意粉

🌟燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉

🌟巴馬火腿火箭菜薄餅

🌟雜果汁🍹
菠蘿mix蔓越莓汁,酸酸甜甜,冰冰涼涼,生津解渴✨
午餐
  • 燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉
  • 紅酒燴牛面肉草菇扁意粉
2024-01-24 37 瀏覽
嘩嘩嘩,環境超正,可選戶外與陽光共舞,呼吸清新空氣,可以選戶內梳化閑坐。不少顧客帶了寵物,小孩子到來享用午餐,支持與寵物和諧共處的食店。我點選了8安士紐西蘭肉眼扒配燒蔬菜,愛肉的我,這是不二之選。肉眼要了七成熟,用切肉刀輕易就可以切開肉了,肉味厚實,有質感。紅酒汁是神來之筆能帶出牛香。朋友點了夏威夷薄餅(當中有菠羅,火腿,俄勒岡葉,聖馬札諾番茄,馬蘇里拉芝士),朋友最愛菠蘿及火腿,我就最愛可芝士。想不到有6大塊,嚇了一跳,真心跟朋友說,我最多可以KO兩塊,好在朋友幫手完成。簡單以清新檸檬茶作結。價錢合理,正。#觀塘好地點#海濱匯#Flames#高質雅致#優閑#開心chill地

簡單以清新檸檬茶作結。

價錢合理,正。

#觀塘好地點
#海濱匯
#Flames
#高質雅致
#優閑
#開心chill地

2024-01-24 38 瀏覽
海濱匯意式餐廳🍴最近和家人一起去海濱匯吃晚飯餐廳非常有氛圍感 還能欣賞美麗的海景海鮮香草茄醬薄餅 $228薄餅底非常鬆脆 不同於一般的餅皮香脆的同時又帶點口感每一塊都有蝦仁 魷魚圈 煙三文魚芝士的份量也是滿滿的新鮮黑松露蘑菇扁意粉 $138黑松露濃郁程度剛剛好奶油醬汁濃郁而不油膩扁意粉掛滿醬汁 入口很滿足灑上芝士粉非常香濃可口提拉米蘇 $78每桌必點的甜品!!馬斯卡彭奶油醬濃郁又香甜蛋糕體被咖啡酒浸泡至微苦帶香
海濱匯意式餐廳🍴

奶油醬汁濃郁而不油膩
扁意粉掛滿醬汁 入口很滿足
灑上芝士粉非常香濃可口

提拉米蘇 $78
每桌必點的甜品!!
馬斯卡彭奶油醬濃郁又香甜
蛋糕體被咖啡酒浸泡至微苦帶香

2024-01-24 51 瀏覽
佢地有會員系統🥸只要join左會員, 叫A la carte會有8折優惠, 都幾抵! 我就好鍾意佢停車場夠多位😂泊完車直接可以搭𨋢上到餐廳🚗『蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉』HK$138蕃茄忌廉汁好creamy, 食落去有淡淡蕃茄味, 巴馬臣芝士好香芝士味, 成個pasta 個味都係靠佢, 蟹肉都好多!『葡式香辣燒雞薯條』HK$128葡式燒雞一向好出名, 食到個雞醃得好入味, 薯條都正常幼薯條啦! 絕對夠脆口!!另外叫左凍檸茶同蘋果汁, 係西餐iced tea同正常蘋果汁👍🏻+HK$15有個忌廉湯, 湯入面有啲蔬菜、香草係, 都幾好味, 沙律都係+HK$15m 啲沙律菜都新鮮, 加15蚊都抵食!!! 沙律菜出街買都幾貴架嘛😂😂佢夠晒大碗😋°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°Flames 📍觀塘海濱道77號海濱匯1樓2號舖

『蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉』HK$138

『葡式香辣燒雞薯條』HK$128

Flames
📍觀塘海濱道77號海濱匯1樓2號舖
2024-01-23 39 瀏覽
💕今次介紹既係觀塘海濱匯既多國菜🫴🏻室內環境以雲石紋臺同木色椅為主,室外環境都好chill✨好適合一班人黎飲酒聚會🥂食物黎講大份兼味道都唔錯😋❤️價錢合理,推薦👍🏻👍💛Shelter Chicken Wings💛避風塘雞翼🐔雞翼加左豆豉,食落微辣都幾惹味,外皮香脆可口又夠咸香,內裡肉質嫰滑💛Suckling Pig💛脆皮乳豬西蘭花苗配黃薑蕃茄飯🐷乳豬好大份,食落皮脆肉香,黃薑飯比較乾身,食落淡淡茄香同黃薑味💛TROPICAL PUNCH 💛飲落充滿唔同既果香🍹蜜瓜味、百香果味、菠蘿味、樹莓味集於一身,仲有淡淡茶香,味道豐富得黎又好飲

💛Shelter Chicken Wings💛

💛Suckling Pig💛

💛TROPICAL PUNCH 💛

• 避風塘雞翼
2024-01-23 38 瀏覽
今日同朋友去觀塘海濱行下,附近有個商場幾多野食, 我地今次就揀左flames,中意佢夠開揚,打開門仲有戶外坐位,食個brunch夠晒chill!蟹肉白湯套餐加15蚊就有蟹肉湯,好抵!湯都算大碗,而且蟹肉夠香,好味!意式辣肉腸Pizza $158呢間pizza好有水準!餅底夠薄,而且係煙韌同唔乾,上面既兩種芝士好香,加埋辣肉腸好惹味,一啲都唔會漏!餐廳將pizza盛高左,打卡都好靚!肉眼扒 $188朋友叫左肉眼扒,熟度medium,上到黎外面焦香裡面軟林,裡面既肉少少紅色,廚師夠晒功夫!食晒好香肉味,一啲都唔乾,好味!午市套餐仲送埋嘢飲,凍飲都唔使加錢㗎😂

蟹肉白湯

意式辣肉腸Pizza $158

肉眼扒 $188
午市套餐仲送埋嘢飲,凍飲都唔使加錢㗎😂