2021-11-09
位於船街盡頭嘅呢間西式小館⛴ 室內雖然好細小但感覺幾溫馨 裝潢vintage 配合埋昏黃柔和嘅燈光 聽著輕柔嘅音樂 有一種特別的調調 溫暖嘅氛圍💡呢度嘅菜式亦都幾特別 西式得黎又運用到一啲中式嘅spice 令人有意外驚喜˜”*°•𝑪𝒍𝒂𝒎𝒔 𝒊𝒏 𝑭𝒖𝒔𝒊𝒐𝒏 𝑺𝒊𝒄𝒉𝒖𝒂𝒏 𝑺𝒂𝒖𝒄𝒆($158)🐼🎋•°*”˜ 呢一道entree已經非常有驚喜 菜式面頭鋪滿好多花椒粒 香氣撲鼻 雖然好多花椒 但食落又唔會太麻 混合埋蒜蓉同奶油🧈 令到個味道好舒服 呢個fusion得黎唔會突兀 味道啱啱好 要讚嘅係佢有配到蒜蓉包 如果唔係我又要好味到齋飲個sauce😂👍🏻˜”*°•𝑻𝒓𝒖𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑴𝒖𝒔𝒉𝒓𝒐𝒐𝒎 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂($158)🍄🍝•°*”˜ 黑松露意粉正常發揮 通常有黑松露嘅dish都唔會唔好食 要讚嘅地方係個cream都算light 唔會令人覺得好漏˜”*°•𝑹𝒐𝒂𝒔𝒕𝒆𝒅 𝑭𝒓𝒆𝒏𝒄𝒉 𝒀𝒆𝒍𝒍𝒐𝒘 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑺𝒉𝒂𝒐𝒙𝒊𝒏𝒈 𝑾𝒊𝒏𝒆($298)🐔🥃•°*”˜ 呢道又係fusion菜 以中式嘅紹興酒入饌 三黃雞雞皮比較厚 油脂豐富 除左食到salt&pepper調味之外
呢道又係fusion菜 以中式嘅紹興酒入饌 三黃雞雞皮比較厚 油脂豐富 除左食到salt&pepper調味之外 仲多左重黃酒嘅香味 味道幾有層次 雞肉肉質軟熟多汁 好似吸左水嘅海綿咁🧽 配埋雞髀菇同燈籠椒 感覺唔會淨係啖啖肉太heavy👍🏻