2021-12-02
FLAGSHIP位於船街一個安靜的角落,形式比較近似bistro, 但充滿著驚喜.第一次黎同朋友試二人set dinner, total $588, 平均每人$294, 係灣仔區真係比較難搵到咁reasonable price既西餐,仲要好食, 簡直係超值!! Soup of the day係栗米湯Appetizer 試哂Scallopswith tomato consommé 三個帶子上有edible flowers, 尚算精緻; Foie gras french toast 好多西餐廳都未必有得食, 上面個脆脆都幾好食.Truffle mushroom pasta 黑松露汁多味濃, 每條pasta都沾滿白汁, 好滋味!Iberico pork collar 塊豬牛扒好厚身, 但肉質唔會硬實痴牙, 慢煮夠稔好野!我地仲加左個 on_menudessert , 跟set dinner只係要比多$38, Thai milk tea crème brulee泰式奶茶味夠特別; 仲有加多兩杯白酒, first glass of wine有買一送一優惠, 好呀!我地平日晚食,雖然地方唔太大,佢
形式比較近似bistro, 但充滿著驚喜.
Soup of the day係栗米湯
Appetizer 試哂Scallops
我地仲加左個 on_menu
我地平日晚食,雖然地方唔太大,佢full booking, 有啲枱仲翻左一轉.啲人keep 住7點幾8點幾都照黎。
樓高兩層
有心做食物既餐廳,係食得出既,性價比超高, 絕對值得推介比朋友, 第日有機會係午飯時間可以黎灣仔既話, 我都想試埋個lunch.