2016-06-05
觀塘食飯嘅新場真係特別多,今次同朋友行後多少少,就發現了這間店,個商場係新開,間店係2樓,對正電梯!地方唔算太大!但勝在座得舒服,入門口方向右邊,有個大梳化位置,一班朋友暢敘真的一流!看看餐牌點了小吃水牛城雞翼$72在香脆外皮上加上醬汁,醬汁同平時吃的水牛城雞翼有少少不同,酸甜開胃,雞肉嫩滑!餐湯要另外叫,我就選擇了白松露忌廉野菌湯$42白松露香味濃郁,湯底中野菌容充滿在湯中主菜就是該店之推介之選德國火焰鹹豬手$282上枱時店員會在鹹豬手上淋酒點火!整隻鹹豬手都火熊熊起來!當火熄滅後,便請店員幫忙由廚師切開再上!鹹豬手肉質彈牙味道帶少少咸,皮脆帶煙韌有嚼勁龍蝦汁海鮮意大利飯 152中間有一隻大蝦,蝦肉彈牙爽口,味道鮮甜!旁邊放了兩隻青口,配埋濃郁龍蝦汁嘅意大利飯入口真係感覺到自己好似就在西班牙食緊一樣!啲飯吸收了龍蝦汁,飯身又帶少少硬身,好有口感!最後加埋甜品特濃朱古力心太軟$62特濃朱古力心太軟配上一球士多啤梨雪糕,一冷一熱,加埋係特濃嘅朱古力流心,真的滿足了!雖然比平時行遠了,但吃到美食都值得行多少少路!
水牛城雞翼$72
白松露忌廉野菌湯$42
白松露香味濃郁,湯底中野菌容充滿在湯中
德國火焰鹹豬手$282
上枱時店員會在鹹豬手上淋酒點火!
鹹豬手肉質彈牙味道帶少少咸,皮脆帶煙韌有嚼勁
中間有一隻大蝦,蝦肉彈牙爽口,味道鮮甜!
啲飯吸收了龍蝦汁,飯身又帶少少硬身,好有口感!
特濃朱古力心太軟$62