約好的2月在這裏。有位舊同事4月生日,。他是個大忙人,能約到他吃飯實在太好了,February挺特別,剛經過,有緣一試。一入門口,周圍都白雪雪,只有February一間粉紫色的餐廳,很注目,再加上熱血的我們看見"火焰豬手",我們非去吃不可。裏面氣氛很有情調,有BAR 枱和五花八門的紅白酒、啤酒,五光十色的燈配上轟烈的HIP HOP歌,令這餐廳生色不少。第一道是白松露忌廉野菌湯,喝下去有白松露味,吃有菇粒,味濃口感好,夠熱,挺好喝。前菜是青芒蝦沙律,沙律平凡中帶點不平凡,蝦有蝦味,菜有菜味,間中有吃到芒果味,感覺很Fresh,如果吃前把所有材料MIX 一MIX,汁和沙律更MARCH、更出眾。主菜是德國火焰豬手,嘩!很大隻豬手,比我的手更大,待應一點火,整隻豬手着火,火由藍色變紅色再變回藍色再紅色,紅藍交滙。想不到吃豬手,也可以看到熊熊烈火呢!細心的侍應替我們碎上,很貼心的服務,不得不比個"讚"February,只有它,有火焰豬手吃;只有它,讓我尋回消失的味度豬手味道令人喜出望外,特別是半肥廋位置,當中有些汁漏出來,再配合埋秘制醬一起吃,皮脆肉厚,有別於普通豬。龍蝦汁海鮮意大利飯:主角有大
龍蝦汁海鮮意大利飯:主角有大頭蝦、蜆肉,配角—飯反而不輸蝕,一粒粒的飯有蝦味,又滑又多汁。
約好的2月在這裏,在這裏吃,與友人渡過一個美好的傍晚..
2016-04-18
5 分鐘 (堂食)
2016-03-27 420 瀏覽
有朋友介紹,就去左呢間係觀塘新開既西餐廳試下。 入面環境幾好,啱晒一班人想搵個地方食下野傾下計食物水準中上,服務態度好我呢次一行四人,每人都有嗌佢既draft beer味濃既菜配leffe 係幾正唔好啤酒既佢地都有白酒,紅酒同咖啡
2016-03-21
20 分鐘 (堂食)
意大利雜菜濃湯
巴馬火腿沙律
  • 火焰豬手,黑松露飯,巴馬火腿沙律,雜菜湯
2016-03-23 623 瀏覽
平時返工附近既餐廳而經食到好悶上網睇討論區介紹咁岩又見到觀塘有間新開仲要係正我公司對面於是就上去試下lunch時間下面好多人反而上面冇乜人上到2f終於見到間餐廳門面吾錯但附近好多都係裝修更怪吾得冇咩人上去入到去店員招呼好親切因為lunch時間我都係把握時間好快咁叫左個龍蝦汁海鮮意大利飯龍蝦既肉質夠鮮甜同好多肉青口都好新鮮仲有不得不讚既係D飯入晒味好香濃飯粒軟硬到適中仲見到隔離枱隻着火豬手好香噴噴好吸引下次一定在試其他野
平時返工附近既餐廳而經食到好悶

仲見到隔離枱隻着火豬手
好香噴噴好吸引
下次一定在試其他野

龍蝦汁海鮮意大利飯
10 分鐘 (堂食)
午餐