2023-08-04 22 瀏覽
小編經朋友介紹嚟到呢一間位於銅鑼灣嘅西餐廳,小編同老婆order咗一份Original和牛漢堡,同埋Combo嘅和牛漢堡,Combo嘅套餐包埋薯條,和牛漢堡Juicy,每一啖麵包同皇后嘅肉汁拼合埋一起相當出色,再加埋漢堡入邊嘅蔬菜色香味俱全,飲品方面,小編就order左一杯黑加倫子芒果汁,絕對值得大家order嚟飲。另外,甜品方面,Gelato絕對係呢間餐廳嘅首選,小編同老婆每人order左一球,質素絕對可以媲美市面上面賣到幾百蚊一球嘅餐廳

2023-08-03 13 瀏覽
餐廳位於時代廣場附近, 店内風格都以歌劇為主, 裝潢摩登有格調, 播放著經典英文的音樂, 配合歐陸吊燈、非常有特式, 主打多款口味漢堡及西式料理✨我們點了和牛漢堡配薯條🍔鬆軟麵包外脆内軟, 漢堡扒厚身啖啖肉, 牛肉嫩滑又濃郁、肉汁豐富, 配料滿滿, 厚切牛肉漢堡扒、蕃茄、新鮮生菜、芝士及自家製醬汁, 薯條炸得很香脆可口, 非常滿足, 必食推介👍🏻ɢᴇʟᴀᴛᴏ ᴛᴏᴀsᴛ - ᴠᴀʟʀʜᴏɴᴀ ᴅᴀʀᴋ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ口感超軟滑帶濃濃牛奶味, 外皮酥脆內裡柔軟, 配上意式黑朱古力雪糕, 朱古力味香濃芳香、口感幼滑, 一流的配搭😍飲品🍹ɪᴄᴇᴅ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ玻璃杯最底層用抹茶粉, 帶點茶香, 味道不錯這裹的店員是用英語溝通的, 服務不錯, 環境及氣氛都很一流, 整體性價比值高💕

我們點了
和牛漢堡配薯條🍔

飲品🍹
ɪᴄᴇᴅ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ
玻璃杯最底層用抹茶粉, 帶點茶香, 味道不錯

2023-08-03 37 瀏覽
冇風打都可以TGIF,好唔容易捱到放工,點都要過海鬆一鬆嚟到老銅食西餐又多人,不如改食漢堡,Time Square隔離有間漢堡店位置唔顯眼,但好有格調有款漢堡叫做古代漢堡,唔通佢想譯古早味漢堡?英文叫Cauldron Burger,大鑊飯就聽過,大鑊漢堡有幾大鑊呢?Size就唔係話超大,但啲調味都幾有風味,芝士同漢堡扒獨具味力如果漢堡想跟薯條,就要嗌Combo,幼身薯條都唔錯和牛漢堡打得好有質感,保持彈性牛香滿滿,新鮮嘅菜蔬會咇汁玫瑰milkshake比較少見,見佢有買一送一,就同胃民一人一杯。Milkshake極香玫瑰味,浸住莓味Gelato,超級好食呀
冇風打都可以TGIF,好唔容易捱到放工,點都要過海鬆一鬆

古代漢堡

如果漢堡想跟薯條,就要嗌Combo,幼身薯條都唔錯

和牛漢堡

和牛漢堡打得好有質感,保持彈性

牛香滿滿,新鮮嘅菜蔬會咇汁

Exotica Rose Special

2023-07-28
古代漢堡
和牛漢堡
Exotica Rose Special
2023-08-03 15 瀏覽
主打義式冰淇淋和輕食,位於銅鑼灣,裝飾風格超古意大利,超級有歷史感。之前試過佢地啲雪糕超級好吃,用的材料都是超新鮮的水果和其他超天然的原料,讓你品嚐到最天然的美味😋招牌菜🈶️Wagyu Burger麵包有牛油香,牛肉肉質酥鬆嫩 濃郁 超厚切生菜爽脆,芝士🧀️半溶A1 Pork Burger免治豬肉做的,肉味濃郁卻完全無腥味,漢堡包包身鬆軟有奶香,上下層都搽滿蛋黃醬,芝士片、煙肉、蕃茄和生菜,口感豐富。除了超級好吃的冰淇淋和輕食,還有舒適的用餐環境,讓你和家人朋友一起享受美好的用餐體驗。

招牌菜🈶️Wagyu Burger
麵包有牛油香,牛肉肉質酥鬆嫩 濃郁 超厚切
生菜爽脆,芝士🧀️半溶
A1 Pork Burger

2023-08-03 13 瀏覽
放假前夕 放工chrill一下去咗下一站銅鑼灣 異風風情古歐色彩主打burger同gelato 食later dinner 餐廳播放著歌劇音樂好像致身於中古歐洲 店員都是說英語的好在破英語都點餐成功 點左 Waygu Burgers Original 因為有少少🔥,氣所以點 Original 淨食唔要薯條。有新鮮蕃茄同生菜非常fresh 一解和牛同芝士油膩芝士味香濃 和牛漢堡非常香一咬起來非常,juicy 爆肉汁漢堡包質焗得香口同帶鬆軟再點多一個Gelato toast 厚身蜜糖加麵包烘起身外脆內軟加椰子菠蘿味gelato雪糕有如冰火之間 pincolada 😋再有朱古力醬 錦上添花Moctail blackcurrant mango drink酸酸甜甜 帶果香 一解暑熱同消滯。Exotica Gelatea (銅鑼灣)銅鑼灣霎東街49號地舖#Exoticagelatea#cwb#銅鑼灣美食#古典漢堡#和牛漢堡#hkfoodblogger #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodsnap #hkfood#探店
放假前夕 放工chrill一下
好像致身於中古歐洲 店員都是說英語的
好在破英語都點餐成功
點左 Waygu Burgers Original
因為有少少🔥,氣所以點 Original
淨食唔要薯條。有新鮮蕃茄同生菜
非常fresh 一解和牛同芝士油膩
芝士味香濃 和牛漢堡非常香
一咬起來非常,juicy 爆肉汁
漢堡包質焗得香口同帶鬆軟
Moctail
blackcurrant mango drink
酸酸甜甜 帶果香 一解暑熱
同消滯。

Exotica Gelatea (銅鑼灣)
銅鑼灣霎東街49號地舖

2023-08-02 38 瀏覽
最近發現公司附近有間隱世漢堡包, 位置係時代廣場後面, burger 有7款,original 同combo 分別係跟薯條, tasting 係size 細一半。餐廳gelato 都好似係主打, 本身想試下GELATO HONEY TOAST, 可惜吐司售罄。最後揀和牛漢堡同煙肉芝士牛肉漢堡, 另加左杯蜜桃茶。♡ Wagyu Burger combo $139原來餐廳標榜世界最好食和牛漢堡, 當然要試一試。漢堡好足料, 好高好大個, 有生菜、蕃茄、芝士。麵包有烘過,有挺度而且非常鬆軟,和牛肉質軟腍,肥瘦適中, 仲有成2cm 厚,果然名不虛傳。薯條係幼薯條,外脆內軟,有薯味, 放到最後食都仲好好食😋 推介大家要加薯條, 好後悔我只加左一份♡ Bacon Cheese Burger original $105一樣有生菜、蕃茄、芝士同牛肉漢堡。 煙肉有3塊, 煎得好香,牛肉肉質比和牛瘦, 襯煙肉咸咸香香亦都好好食。 ♡ add on drink(peach tea) +$35餐廳好貼心, 見我地點左一杯餐似另外俾左杯冰水。蜜桃茶唔會太甜, 有蜜桃香味。

♡ Wagyu Burger combo $139

Wagyu Burger  combo
Wagyu Burger  Combo
Bacon Cheese Burger
2023-08-02 13 瀏覽
🎪 Exotica Gelatea (銅鑼灣)銅鑼灣霎東街49號地舖(🦶🏻Times後面)門口落地玻璃貼住“World’s best Wagyu burger”😎就睇下有幾好食👀店內外籍店員好友善,廣東話仲好流暢🤣店內枱數不多,行歐陸古典風,晏晝係度感覺幾休閑🍹☺️🌟Exotica Wagyu Burger & French fries $139✨Iced americano +$35果然名不虛傳🤣好juicy,咬落去啲汁係滴落黎‼️肉質入口好軟嫩好香,配料如常有芝士、生菜🥬和番茄🍅,感覺頗清新不油膩,好快就食完burger🥹店中必點之選☝️🌟Exotica Veggie Burger & Onion Rings $135✨Blackcurrant mango +$35素食既朋友都有得揀☺️配料除左芝士、生菜和番茄,仲加多左炒洋蔥🧅素肉既肉質偏厚實,吃上去較緊實又有嚼感,份量多,食完有飽足感🥣☺️
🎪 Exotica Gelatea (銅鑼灣)
銅鑼灣霎東街49號地舖(🦶🏻Times後面)

✨Iced americano +$35

✨Blackcurrant mango +$35
2023-08-01 20 瀏覽
銅鑼灣一向不乏美食,之前成日經過耀華街、霎東街,尤其耀華街好多美食,霎東街就有一間burger小店,環境充滿古堡氣息,點都估吾到會系一間burger店,仲有gelato食。先試試Wagyu Burger,即和牛漢堡🍔有芝士🧀️蕃茄🍅和牛🐮漢堡包塗滿牛油,亦吾系單純牛油,好似有啲牛奶咁,帶點香甜。和牛肉汁豐富,值呢個價錢。另一個系Cauldron Burger,即古代漢堡, 同和牛漢堡嘅材料大致相同,系多咗阿根廷青醬,確實多咗一份古代感😁不過個人都系中意和牛漢堡多啲。黎到呢度除咗burger,同樣要試吓gelato🍨分別試咗兩隻味:椰子🥥菠蘿🍍、桂花菊花,椰子菠蘿系夏日氣息,酸酸甜甜。桂花菊花味似菊花茶🤣比較清新。
Wagyu Burger

Cauldron Burger
2023-07-29
Wagyu Burger
Cauldron Burger
2023-07-29 10 瀏覽
同朋友仔係銅鑼灣行街行到攰攰地🛍️緊係要揾野醫下肚先啦🤰🏻見到呢間餐廳好得意咁😚就決定入去食下佢啦~😋和牛肉眼牛扒 配洋蔥圈 💰409肉眼扒煎得幾唔錯🔥一上枱已經聞到好香🤤唔洗點其他醬汁都已經好惹味😋洋蔥圈好脆好香口💕和牛漢堡 配薯條 💰139和牛漢堡扒好juice 唔會乾🍔加埋蕃茄好fresh好清新 一啲都唔會膩🍅玫瑰奶昔💰99 (Buy 1 get 1 free) (with 2 meal orders)小c妹個人覺得奶昔有啲甜🤫但on top既雪糕有啲驚喜🥰重點係做緊買一送一優惠💰🤑緊係要試下佢啦🤭
同朋友仔係銅鑼灣行街行到攰攰地🛍️

但on top既雪糕有啲驚喜🥰
重點係做緊買一送一優惠💰🤑
緊係要試下佢啦🤭
2023-07-28 13 瀏覽
與久違沒見面的昔日半個好同工相約在銅鑼灣吃晚飯聊個天,這個從來不缺好吃食肆的地區,在比較少人經過的霎東街,卻有著實力很好的漢堡包店,這次相聚的地點就是來到這店了Wagyu Burger Combo Set $139Foie Gras Beef Burger Combo Set $269Blackcurrant Peach Tea +$35漢堡是這店的招牌菜,款式不算太多,經店員介紹後來吃最受歡迎跟最新推出的漢堡啊~ 先說店家的漢堡分成三款:Original、Combo跟tasting,接近100%客人都會選擇Combo的因為會有一個正常size的漢堡跟薯條啊!先來介紹一下薯條,店家採用的是幼身薯條,炸得剛好上手不油膩,薯條雖幼咬開仍帶有薯肉;調味方面鹽沒有灑太多就來吃原味的感覺很喜歡!想味道豐富點可以自行加入蕃茄醬伴著吃啊~來到主角本身,和牛漢堡可說是最受歡迎的菜色,麵包塗上牛油再放到鐵板上烘,和牛漢堡會煎兩邊鎖住肉汁,再放到烤爐烤一會取出後再在鐵板上再煎成金黃表面,期間放入芝士片再以火槍燒熱至半溶狀態,配上新鮮的蕃茄、生菜跟少許沙律醬,簡單的配搭卻是美味的代名詞啊!如果你不喜歡簡約,
Wagyu Burger Combo Set $139
Blackcurrant Peach Tea +$35

來到主角本身,和牛漢堡可說是最受歡迎的菜色,麵包塗上牛油再放到鐵板上烘,和牛漢堡會煎兩邊鎖住肉汁,再放到烤爐烤一會取出後再在鐵板上再煎成金黃表面,期間放入芝士片再以火槍燒熱至半溶狀態,配上新鮮的蕃茄、生菜跟少許沙律醬,簡單的配搭卻是美味的代名詞啊!如果你不喜歡簡約,可以試試新推出的鵝肝牛肉漢堡,多一份鵝肝鵝油的香氣跟質感,由完成到入口都充斥著鵝肝濃郁的味道,未入口也感受到那種美味!
漢堡的size真的一口不可以掌握,餐具提供不會少,也可以請店員幫忙切半容易進食,但無論怎樣吃,也難逃漢堡的肉汁四濺!牛味香濃肉香油份夠卻不膩口,和牛也好手打漢堡都好同樣出色,加上鬆軟帶牛油香的麵包、清爽的蔬菜跟鹹香芝士,另一款的鵝肝更是煎得外脆內軟,味道層次更豐富~ 難怪成為客人心中的最愛啊!
如果覺得吃漢堡跟薯條好像缺少了什麼,加朋飲品就可以了!飲品有多款選擇,我們就簡單選了黑莓桃茶,醇厚芳香的紅茶帶香甜的蜜桃果香跟酸爽的黑莓味道,酸甜爽口,配漢堡和薯條吃很搭呀~
Standard Gelato 1 scoop on Honey Toast $99 (另加一服務費)
餐廳另一款signature就是gelato啦!除了單點gelato來吃,也推薦大家點這款用gelato製成的甜品啊~
一球自選口味gelato跟即製蜜糖多士,先說餐牌上的所有口味都可以選擇,全都是店家自行製作,有常見的也有獨特的就看大家喜歡什麼了!朋友選了以法國Valrhona黑朱古力製作的gelato,味道有如同時間吃了多片黑朱古力一樣濃郁,加上入口香滑綿密,朱古力控必點之選!而蜜糖多士是即點即製,麵包鬆軟還是烘得暖暖香脆的,表面塗上蜜糖煎到金黃色,放上一球gelato後再擠上朱古力醬,味道層次變得更豐富,不過略嫌多士有點偏甜,或者是我倆低估了這個組合的甜度,如果揀選一款口味清新的或許會更好!溫馨提示gelato融化速度比較快,如拍照太久或吃得太慢都會錯過
店家位於銅鑼灣核心地段旁邊的一座大廈地鋪,坦白說是一個很容易就忽略的位置,但美食有時就是身藏在這些地方有點難找呀!地方雖少只能容納12人,裝潢也充滿以意大利文藝復興時代特色,也是全香港獨有啊:少許充滿歐陸風情的壁畫跟吊燈作點綴,讓客人在進食的同時沉浸在意境當中,非常有趣特別!店家的美食的食物質素高,更是曾被世界旅遊者及美國紐約公關公司的董事長經理分別稱為世界最好吃漢堡和香港最好之一!美味如此實在不用多解釋!
2023-07-11
[ #caloriefoodie銅鑼灣 ]• 𝙴𝚡𝚘𝚝𝚒𝚌𝚊 𝙶𝚎𝚕𝚊𝚝𝚎𝚊 •🐿-位於銅鑼灣喺時代廣場附近嘅漢堡包專門店🍔呢邊嘅人流相對上冇咁多 更容易發掘到一啲小店!!-🐮 和牛漢堡 𝙲𝚘𝚖𝚋𝚘 💰$139店家招牌主打漢堡 牛味濃厚肉汁juicy配上秘製醬汁、生菜、蕃茄等配料 配搭豐富😗推薦鐘意嘅牛嘅大家試呢款和牛漢堡٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و-🧀 超芝士漢堡 𝙲𝚘𝚖𝚋𝚘 💰$149超芝士漢堡嘅牛肉肉味肉質就冇和牛漢堡咁高質但就多咗幾分邪惡👻因為係漢堡上加咗幾重芝士個人來講就鍾意和牛漢堡多啲٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و-🥭 黑加侖子芒果特飲 𝚂𝙴𝚃 +💰$35夏日炎炎要飲啲夏日氣息重嘅飲品 味道酸酸甜甜難得有特調mocktail 有機會要試吓呢٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و-📍銅鑼灣霎東街49號地舖-#caloriefoodie
[ #caloriefoodie銅鑼灣 ]
• 𝙴𝚡𝚘𝚝𝚒𝚌𝚊 𝙶𝚎𝚕𝚊𝚝𝚎𝚊 •
🐿
位於銅鑼灣喺時代廣場附近嘅漢堡包專門店🍔
呢邊嘅人流相對上冇咁多 更容易發掘到一啲小店!!
🐮 和牛漢堡 𝙲𝚘𝚖𝚋𝚘 💰$139

店家招牌主打漢堡 牛味濃厚肉汁juicy
配上秘製醬汁、生菜、蕃茄等配料 配搭豐富😗
推薦鐘意嘅牛嘅大家試呢款和牛漢堡٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

夏日炎炎要飲啲夏日氣息重嘅飲品 味道酸酸甜甜
📍銅鑼灣霎東街49號地舖

#caloriefoodie
2023-07-25 26 瀏覽
喺銅鑼灣時代附近有間漢堡包店,小店的裝修以歌劇為主題,充滿歐陸風格,播放着優雅的musical,好似進入了古代歐洲的世界中。店內位置不多,大約只有五至六張枱。我地入去就坐左喺有畫既角落。食物的售賣方式以快餐style為主,先到收銀處購買,坐低有專人為你送上食物,除了漢堡包薯條,店內也有雪糕,是自家製,有好多味道,仲有蜜糖吐司甜品。Wagyu Burger Combo搭配薯條$139,漢堡肉質鮮嫩多汁,搭配埋薯條,薯條是幼身的,炸得香脆。另外,Gelato on Honey Toast (Coconut Pineapple flavour)$99,雪糕融合了椰子和菠蘿的風味,搭配上鬆脆的蜜糖吐司,同雪糕口感非常夾!最後,Iced Chocolate 係我揀既飲品,跟餐價$35,味道正常發揮啦。食評總結:裝修特別,以古時歐洲作為主題,而和牛漢堡包好Juicy,配埋即炸幼身薯條,味道的確唔錯,而雪糕口味非常多,去開銅鑼灣想食漢堡包係個唔錯嘅選擇。

和牛漢堡套餐

雪糕蜜糖多士

和牛漢堡套餐
雪糕蜜糖多士
  • Gelato Honey Toast
2023-07-25 20 瀏覽
放工同朋友仔行銅鑼灣,偶爾經過Times Square附近既呢間Burger店,Burger 吸引之外仲有得食Gelota 😍😍我地諗都冇諗就入咗去食喇!🤣🌟和牛肉眼扒配洋蔥圈我地order 左5成熟和牛肉質鮮嫩,可以見到中間粉嫩嘅紅色😍洋蔥圈脆卜卜好好食!🌟和牛漢堡Combo🍔超級巨型既漢堡!個包好脆,充滿牛油香加上juicy 既和牛漢堡同埋芝士,正☺️🌟Exotica Rose Special 🌹成杯都粉紅色,好靚好吸引呀!😍玫瑰味好濃,長面仲有球玫瑰桑梅雪糕,食完真係透心涼!☺️餐廳唔大,勝在氣氛唔錯店員態度友善,推介!👍🏻

我地諗都冇諗就入咗去食喇!🤣

🌟和牛肉眼扒配洋蔥圈
我地order 左5成熟
和牛肉質鮮嫩,可以見到中間粉嫩嘅紅色😍
洋蔥圈脆卜卜好好食!

🌟和牛漢堡Combo🍔
超級巨型既漢堡!
個包好脆,充滿牛油香
加上juicy 既和牛漢堡同埋芝士,正☺️

🌟Exotica Rose Special 🌹
成杯都粉紅色,好靚好吸引呀!😍
玫瑰味好濃,長面仲有球玫瑰桑梅雪糕,食完真係透心涼!☺️

餐廳唔大,勝在氣氛唔錯
店員態度友善,推介!👍🏻
2023-07-24 690 瀏覽
喺銅鑼灣霎東街佳美有一間以意大利古典歌劇裝修的小店《Exotica Gelatea 》@exoticagelatea ,門口除咗有好特別的歌劇面具之外,大大個招牌寫住 "World Best Wagyu Burger",標榜住最正嘅和牛漢堡,咁吸引當然一定要試啦!餐廳雖然地方不大,但是裝修極具心思,牆上的各種歐洲古典藝術掛畫,歌劇面具,精緻吊燈,營造出歐式典雅的氛圍!🔮Wagyu beef Burger 餐廳所有Burger都是即叫即做的,我好八卦偷偷咁裝入去廚房,見到店員好努力咁煎緊塊和牛扒,陣陣好香嘅牛肉味湧着出嚟,睇見都好想食,整個和牛漢堡都真係好大個,中間塊和牛扒,差唔多有成2cm厚,輕輕打開Burger來睇,見到整塊溶溶地既芝士包住成塊扒,又靚又吸引,配上新鮮嘅蕃茄和生菜,一啖咬落去,嘩!和牛扒又香又juicy,啲牛肉汁直程湧住出嚟,質地肉嫩,牛味十足,漢堡包表面輕烘,先脆後鬆軟,整個漢堡,口感上不但有層次,而且的牛味濃郁的和牛和清新的蔬菜,味道互相平衡,真係好好食呀!🔮Apple crepes set with standard gelato即叫即整Crepes配上home

🔮Wagyu beef Burger

即叫即整Crepes配上homemade 蘋果肉桂餡,蘋果和肉桂,這對好拍檔,在味道上一定冇得輸啦,甜味配搭得宜,最正係上邊可以自由選擇自家製的Gelato,我揀咗Standard Coconut Pineapple口味,個Gelato超正呀!入口還有椰絲和菠蘿蓉,味道非常清新!與Crepes有種冰暖交融的感覺,確實別有一番滋味呀!

🔮Ice matcha latte
抹茶味香濃,入口順滑,飲落還有一種抹茶的甘澀味,與crepe這度甜品一齊食,確實可以互相平衡的
Ice matcha latte
Ice matcha latte
Wagyu beef Burger
平時去開𝑻𝒊𝒎𝒆𝒔 𝑺𝒒𝒖𝒂𝒓𝒆成日經過呢間漢堡店~😙😎見佢哋成日都幾多食客,而且又香噴噴咁,今日終於去了一嘗他們的滋味~店内裝修挺特別,以歐洲古典 𝑶𝒑𝒆𝒓𝒂 歌劇風為主,令人印象深刻🎶雖然地方唔大,但係坐得都幾舒服~🩶~𝑬𝒙𝒐𝒕𝒊𝒄𝒂 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 𝑺𝒆𝒕~❥𝑪𝒐𝒎𝒃𝒐 - 𝑾𝒂𝒈𝒚𝒖 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 𝒘/𝑭𝒓𝒆𝒏𝒄𝒉 𝑭𝒓𝒊𝒆𝒔 ($𝟏𝟑𝟗): 𝟒.𝟐/𝟓🍔和牛肉煮得恰到好處,上枱已經聞到香噴噴,口感豐富多汁,入口即化漢堡扒上面鋪滿了豐富的奶酪🧀、新鮮的生菜🥬和甜美的番茄🍅,配搭柔軟微甜的麵包夾住,營造完美的口味平衡,不會有重油膩感,讓你一口接一口,是這間必食的推介💯💯❥𝑻𝒂𝒔𝒕𝒊𝒏𝒈 - 𝑩𝒂𝒄𝒐𝒏 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 𝒘/𝑭𝒓𝒆𝒏𝒄𝒉 𝑭𝒓𝒊𝒆𝒔 ($𝟓𝟓): 𝟑.𝟗/𝟓𝑻𝒂𝒔𝒕𝒊𝒏𝒈 份量 = 𝑴𝒊𝒏𝒊 𝒔𝒊𝒛𝒆,份量超適合小女生一個人去吃🥰對喜歡不同口味的人來說,培根芝士漢堡配薯條也是一個很好的選擇🥓🧀培根增添了煙燻和風味,讓已經美味的漢堡更加美味,而融化的奶酪為多汁的肉餡提供了一種滑溜的質地,完美地襯托了漢堡的口感😚❥𝑬𝒙𝒐𝒕𝒊𝒄𝒂 𝑹𝒐𝒔𝒆 𝑺𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍 ($

平時去開𝑻𝒊𝒎𝒆𝒔 𝑺𝒒𝒖𝒂𝒓𝒆成日經過呢間漢堡店~😙

雖然地方唔大,但係坐得都幾舒服~🩶

~𝑬𝒙𝒐𝒕𝒊𝒄𝒂 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 𝑺𝒆𝒕~

❥𝑬𝒙𝒐𝒕𝒊𝒄𝒂 𝑹𝒐𝒔𝒆 𝑺𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍 ($𝟕𝟗)
/𝑹𝒐𝒔𝒆 𝑴𝒖𝒍𝒃𝒆𝒓𝒓𝒚 𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎 𝑮𝒆𝒍𝒂𝒕𝒐 𝒕𝒐𝒑𝒑𝒆𝒅 𝒐𝒏 𝑹𝒐𝒔𝒆 𝑴𝒊𝒍𝒌 𝑺𝒉𝒂𝒌𝒆/

❥𝑰𝒄𝒆𝒅 𝑴𝒂𝒕𝒄𝒉𝒂 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 ($𝟓𝟓)

在炎炎夏日中降溫,𝑬𝒙𝒐𝒕𝒊𝒄𝒂 𝑹𝒐𝒔𝒆 𝑺𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍是一個令人耳目一新的飲品🥤
🌹玫瑰奶昔花香四溢,口感輕盈~特別鍾意花香味的可以一試🤣

🧊冰抹茶拿鐵,茶和牛奶比例恰到好處,口感平滑,另外一點也不甜,推介給不喜歡喝甜的🍵

📍 𝑬𝒙𝒐𝒕𝒊𝒄𝒂 𝑮𝒆𝒍𝒂𝒕𝒆𝒂 (銅鑼灣)
🐰: 𝟒.𝟏/𝟓

#eatwithkeikei #ExoticaGelatea
#sweetiedaily_cwb