2023-08-24 23 瀏覽
:It's a one-of-a-kind restaurant that takes you on a journey back to the Italian Renaissance era. As you step inside, you'll be captivated by the restaurant's unique and stylish decor. 🎭Adorning the walls are several mesmerizing wine paintings, and intriguing masks add a touch of mystique to the atmosphere. 🖼️ The entire experience is truly special, creating an ambiance that is unlike anything you've seen before.ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ -🍔Wagyu Burger Cauldron Burger🍔Cauldron BurgerWith the burger lovingl

ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ -
🍔Wagyu Burger Cauldron Burger
🍔Cauldron Burger
With the burger lovingly nestled in a fluffy brioche bun. I appreciated the combination of fresh lettuce, tomatos, and melted cheese that elevated the taste.

🍹Blackcurrant Mango Drink
It was a refreshing blend of fruity goodness. The vibrant colors and the tangy notes of blackcurrant paired harmoniously with the sweetness of mango.

🍨Coconut Pineapple Gelato Toast
The crispy toast provided a satisfying crunch, while the coconut pineapple gelato added a creamy and tropical twist. It was a pleasant combination of flavors, creating a unique dessert experience.

𓆝𓆟𓆜𓆞𓆝𓆟𓆜

🍴 Exotica Gelatea 📍 G/F, 49 Sharp Street East, Causeway Bay

✨𝓖𝓾𝓽𝓮𝓷 𝓐𝓹𝓹𝓮𝓽𝓲𝓽 :  𝓜𝓪𝔂

#ItalianRenaissanceEraEats #UniqueDiningExperience #Causewaybay #CWB #Timessquare #ArtfulAmbiance #Foodie #HongKongFoodie #HKFoodieFinds #TasteofHongKong #FoodieAdventuresHK #HongKongEats #FoodieDiscoveriesHK #HKFoodExplore #時代廣場 #銅鑼灣 #ahmoontt_food
2023-08-24
5 分鐘 (堂食)
2023-08-24 15 瀏覽
朋友係burger愛好者,今次同佢搵到間喺銅鑼灣時代廣場後面個burger餐廳Exotica Gelatea 😎餐廳望落好有歐洲古典復古風格,好有格調🤩因為餐廳座位唔算多,去之前最好book位👍🏻就唔洗排隊等啦~而burger係即叫即整,期待感up up😋古代漢堡 combo $139嚟到點都要試下餐廳最signature嘅burger🌟漢堡包烘過真係鬆軟香甜又好食😍牛肉配合埋青醬帶出到牛香之餘亦中和肥膩感🍔薯條雖然偏幼但份量預得啱啱好👍🏻唔會食到個人好濟煙肉芝士牛肉漢堡🍔 $105反而覺得呢個burger比起古代漢堡更有驚喜😍 煙肉好香煙熏味一啲都唔韌,鹹度適中配埋微微燒過嘅芝士更加惹味🤤牛肉仲要又嫩又多汁,再配埋漢堡包皮嘅牛油&蛋黃醬,會唔會太好食😆Overall餐廳漢堡真心高質🤤本身好想試下佢地嘅Gelato,但太飽啦🤣下次再去試下先😎

古代漢堡 combo $139

煙肉芝士牛肉漢堡🍔 $105

2023-08-23
  • Bacon Cheese Burger
2023-08-22 29 瀏覽
喺Time Square附近,被Wagyu Burger 大大隻字吸引到。餐廳佈置帶點華麗,牆上掛畫以小丑同國王為主題,置身其中,仿如置身外國一樣。忙左一整日,完全無食嘢,決定要大擦一餐。揀左Cauldron Burger Set 🍔厚身和牛漢堡扒口感超好、肉汁豐盈、油脂四溢。厚切新鮮蕃茄,正好可以中和牛肉嘅油膩感。最驚喜係個包,塗滿牛油蒜蓉,凈食呢個牛油蒜蓉麵包都夠滿足。Exotical Rose Special 賣相超Fancy,女生/粉紅控必愛。好香嘅玫瑰花味,入口感覺清新,唔會太甜。Standard Yogurt 美味嘅原味乳酪,酸甜交融,令美味昇華,為愉快嘅一餐劃上句號。

忙左一整日,完全無食嘢,決定要大擦一餐。

揀左Cauldron Burger Set 🍔
古代漢堡 Cauldron Burger

Exotical Rose Special

Exotica Rose Special

Standard Yogurt

2023-08-21 13 瀏覽
今日遊經銅鑼灣,見到一間以意大利古典歌劇裝修既餐廳,好吸引😍原來呢間係一間Burger餐廳,仲寫住「World's best wagyu burger」,咁真係不得不試啦😛餐廳以意大利古典歌劇裝修,著重於豪華和精緻的設計🎭當小編步入餐廳,即刻感受到一種典雅壯觀嘅氛圍牆上掛滿咗古典藝術掛畫,呢啲掛畫描繪咗古典歌劇中的場景和角色,令人感受到藝術故事既豐富✨另外,懸掛喺牆上既各種精緻面具,都經過精心製作的,代表著唔同的角色同情感,完全令人沉浸歌劇的魅力和藝術之中💜💙〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️💫Burger 種類都好多,小編今次揀咗和牛漢堡配薯條同古代漢堡💕🍔和牛漢堡配薯條(Combo $139)大推🩷和牛漢堡用咗優質既和牛肉製作而成,質地鮮嫩多汁,口感豐富,好重牛味,一啖咬落去爆哂汁😝漢堡嘅麵包好廷身脹卜卜而且鬆軟,配上新鮮的生菜、番茄和蔥等蔬菜,增添咗口感層次感另外,薯條作為burger既配菜,比較幼身,好脆同香口,喺絕佳搭配選擇無論喺外觀定喺口感,都係值得一食🩷🩷🍔古代漢堡 (Single $119)小編因為佢個名特別而嗌🤣Burger塊扒係A4牛,好厚身,肉質嫩滑多汁配菜有芝士

🍔和牛漢堡配薯條(Combo $139)
大推🩷
無論喺外觀定喺口感,都係值得一食🩷🩷

🍔古代漢堡 (Single $119)
小編因為佢個名特別而嗌🤣
Burger塊扒係A4牛,好厚身,肉質嫩滑多汁
配菜有芝士同香料🫦
包身都好香,好軟熟,唔錯👍

☕Latte( $45)
估唔到咖啡都出色✅
聞到濃郁嘅咖啡香氣同奶香混合的芳香
飲落輕盈的奶香和絲滑的質地喺口腔徘徊

2023-08-20 15 瀏覽
今日係銅鑼灣行完街, 就去左Exotica Gelatea食野, 餐廳好有異國風情,帶點古歐色彩我就叫左古代漢堡既combo set (配薯條)包身鬆軟, 入面既牛肉漢堡好厚身, 面頭仲有小小香草粉, 牛肉味香濃, 肉汁都幾多我仲加配blackcurrant mango drink好香黑加侖子味, 配埋芒果配撘清新👍最後食埋gelato Toast 做甜品Toast 焗得香脆, 面頭淋滿朱古力醬 🍫 配埋Dark chocolate 味Gelato, 雪糕口感好Rich , 朱古力味超濃郁😋

我就叫左古代漢堡既combo set (配薯條)

我仲加配blackcurrant mango drink
好香黑加侖子味, 配埋芒果配撘清新👍

最後食埋gelato Toast 做甜品
Toast 焗得香脆, 面頭淋滿朱古力醬 🍫
2023-08-20 18 瀏覽
因為要過海整啲野,所以要快快食個晚餐,經過見列呢間裝修幾特別就入左去試下喇😛😛(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑🌑和牛漢堡Combo($139)和牛漢堡見openrice都好多人會叫黎試,所以就叫左一個combo,即係有薯條既餐試下,個肉味係好濃,同埋都口感幾好幾軟熟,不過都幾飽肚,男小編食左3/4都覺得已經好飽😂😂不過薯條就係mc Donald薯條,冇太大特別,個人鍾意食粗薯條多啲😝豬肉漢堡($87)佢total 5款漢堡,其實想叫cheese試但因為唔鍾意食bacon就叫左豬肉漢堡,但點知都係有bacon😂😂😂呢個整體黎講就冇咩特別😂😂冇咩肉味,但有啲洋蔥碎就加番啲分🥸🥸Coconut Pineapple Gelato($56)我地叫左個standard size既gelato試一試,可以揀筒/杯,但為左方便share食,所以叫左杯,不過上到枱係覺得稍為細啲啲🫣🫣2個人食幾啖都食完🤣🤣味道黎講,個pineapple 味係幾出,仲好似食到啲菠蘿/椰子粒粒,不過會建議唔好加上面啲醬,有啲啲影響左個味道🫣😛價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑🌑Burger價錢都係平時差不多既價錢,貴啲個啲

(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑🌑

和牛漢堡Combo($139)

豬肉漢堡($87)

Coconut Pineapple Gelato($56)

價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑🌑
Burger價錢都係平時差不多既價錢,貴啲個啲要過$100,如果想食平少少都可以揀豬肉漢堡就會低過$100😝😝不過gelato價錢就稍為貴啲啲,因為見佢個鋪頭名係有gelato,所以都叫左一個黎試下🤣🤣

交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
係時代廣場行番出去鵝頸橋方向,係正過馬路個個位置,因為佢鋪面唔算大,所以唔算好突出,但係入面食緊都會見到好多人經過都會透過玻璃裝入黎望下😂😂過海食野通常都係因為有野要做所以冇揸車,但附近最近都有時代廣場既停車場😛

環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑
入面鋪頭唔算大,都係得3-4張枱,但佢既裝修都有啲格調,係走一個藝術既風格🤔老實講,入到去唔會覺得似係食漢堡包😂😂咁岩去食既時候算早所以唔算好多人,食得都幾舒服🤩🤩

服務:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
鋪頭既店員係外藉人士,不過廣東話非常好,我地叫完野有另一枱入黎同佢用英文溝通😂😂但大家下次黎唔使擔心可以用廣東話的,不過佢地都幾忙,整野食又係佢地,落單收錢都係佢地🤣🤣

性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
而家食burger真係大部分都要過$100,如果大家覺得貴,呢到仲有一款叫tasting,就醬份啲但平啲,岩啲胃口冇咁大既女仔,但呢到既和牛漢堡係唔錯既,經過既不妨可以試下😋😋
銅鑼灣真係好多野食,同事推介我試下呢間高質burger店,一於放工去試下先,餐廳除左供應多款burger之外,仲有牛扒、意粉同Gelato等等,太多選擇花多眼亂唔知點揀好,太大個burger又驚食唔哂,店員推介我地試下佢地既tasting size burger,性價比都幾高🌟Wagyu Beef Burger ($77)🌟Bacon Cheese Burger ($55)雖然話係tasting size但實際都唔細份,女仔食就剛剛好,tasting size burger跟埋薯條🍟一人一份唔洗爭,和牛漢堡夠juicy,另一款煙肉芝士漢堡都好出色,芝士半溶既狀態加上牛肉漢堡扒既肉汁,口感層次非常豐富🌟Iced Matcha Latte ($55)🌟Iced Chocolate ($55)呢排天氣咁熱當然要叫返啲冰凍既特飲啦,我就揀左Iced Chocolate,朱古力味香濃唔會死甜,同事係抹茶控當然叫左杯Iced matcha latte啦,夠哂透心涼

🌟Wagyu Beef Burger ($77)
🌟Bacon Cheese Burger ($55)

🌟Iced Matcha Latte ($55)
🌟Iced Chocolate ($55)
2023-08-20 15 瀏覽
在繁忙的銅鑼灣,你不會預計到有此特色小店,鄰time Square 一兩步就到。Cauldron Burger with Fries:漢堡和牛肉汁豐富,有厚切蕃茄,呢間飽塗滿牛油蒜蓉。Exotical rose Special 滿有玫瑰花香味,唔會太甜,雪糕球係藍莓味,好味。為愉快的一餐劃上句號#Hong Kong foodie #係正time Square 旁#Exotica Gelatea#去食超方便#仲有最愛嘅Gelato #裝修都好歐陸feel#銅鑼灣burger 好去處#和牛#打卡好地方#價錢合理

Cauldron Burger with Fries:
漢堡和牛肉汁豐富,有厚切蕃茄,呢間飽塗滿牛油蒜蓉。

Exotical rose Special
滿有玫瑰花香味,唔會太甜,雪糕球係藍莓味,好味。

為愉快的一餐劃上句號

#打卡好地方
#價錢合理

• Gelato
2023-08-19 11 瀏覽
【香港搵食🍴】Exotica Gelatea 今日去銅鑼灣行完街 喺Time Square 後面見到呢間小店唔係太多座位 裝修有啲歐洲feel 幾吸引我主打食漢堡包 combo就係有埋薯條 🍟 🔹️古代漢堡 (Combo)安格斯牛肉🐮搭雙層芝士 🧀🧀生菜蕃茄🍅漢堡包皮好香牛油味🧈個青醬味道令成個包無油膩嘅感覺薯條啱啱炸起 好脆🔹️豬肉漢堡 (Original)超足料 🥓🧀🐖🍅🧅要擘到個口勁大先塞到個包入口 😂😂 呢度亦提供大量口味自家製Gelato 🍨 🔹️Chocolate Banana Gelato👦覺得甜 我就覺得啱啱好好綿 ☁️ 重香蕉味 🍌 製作需時 稍安毋燥✅啲肉好厚 好鬆軟 ✅juicy到不停滴汁 💦✅Friendly Staff
【香港搵食🍴】Exotica Gelatea

唔係太多座位 裝修有啲歐洲feel 幾吸引我
主打食漢堡包 combo就係有埋薯條 🍟

🔹️古代漢堡 (Combo)
安格斯牛肉🐮搭雙層芝士 🧀🧀生菜蕃茄🍅
漢堡包皮好香牛油味🧈
個青醬味道令成個包無油膩嘅感覺
薯條啱啱炸起 好脆
🔹️豬肉漢堡 (Original)
超足料 🥓🧀🐖🍅🧅

✅啲肉好厚 好鬆軟
✅juicy到不停滴汁 💦
✅Friendly Staff
2023-08-18 12 瀏覽
去咗異國風情嘅餐廳食嘢環境典雅 適合 安靜 適合約朋友聊天餐廳主要係做漢堡同GELATOS呢兩樣招牌一定要試下-和牛漢堡combo 🍟combo係套餐 包埋薯條加飲品都係$35漢堡扒好大塊 咬落好多肉汁加埋番茄 生菜🥬等一齊咬落口真係好滋味🍔😋-古代漢堡comboBurger超大隻 麵包入口鬆軟食落去覺得酸酸辣辣然後配埋古法醬汁同埋新鮮蔬菜又幾好食 😋真係好正🍔GELATOS食完漢堡之後,我就試咗下GELATOS我地揀咗Chocolate Banana同Rose Mulberry CreamGELATOS唔同普通雪糕 食落去更棉滑Rose Mulberry Cream酸酸甜甜Chocolate Banana 相對較甜但兩個味道都好好食😋餐廳氣氛好舒適 服務員好友善 真係值得一去😊#銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #銅鑼灣好去處 #打卡餐廳 #小店推介 #美食推介 #美食地圖 #吃貨 #相機食先
去咗異國風情嘅餐廳食嘢

食落去覺得酸酸辣辣
然後配埋古法醬汁同埋新鮮蔬菜
又幾好食 😋真係好正🍔

GELATOS
食完漢堡之後,我就試咗下GELATOS
GELATOS唔同普通雪糕 食落去更棉滑
Rose Mulberry Cream酸酸甜甜
Chocolate Banana 相對較甜
但兩個味道都好好食😋

餐廳氣氛好舒適 服務員好友善 真係值得一去😊

2023-08-16 11 瀏覽
今日去銅鑼灣行街,經過霎東街見到呢間漢堡包🍔店裝修好特別,好似歌劇style 咁,因為我鍾意睇歌劇,所以入黎試下好唔好食🍽️我地今日叫左1️⃣Wagyu Burger combo💰139中文名係和牛漢堡,和牛扒好厚身,煎得啱啱好,肉質鮮嫩,咬落去好多肉汁流出,牛肉味香濃。另外,芝士味都好突出,加上清新解膩嘅生菜🥬同番茄🍅,好快KO成個包🫣😽2️⃣Cauldron burger combo💰139呢個包叫古代漢堡,漢堡包加左牛油煎過,軟熟又香。牛肉扒厚身,面層仲有一層特制醬汁,有特別嘅香味,同埋配埋生菜同番茄,成個包一啲都唔肥膩,仲因為加左特製醬汁,胃口更好,我地覺得好食🤤跟餐送嘅薯條🍟炸得好香脆,薯仔味濃,第一次唔點茄汁都覺得好食😋3️⃣peach tea 💰35桃🍑茶好香濃桃味,飲落酸酸甜甜,又唔係好甜,開胃❤️另外想讚下店員服務態度好好,我地雖然只係叫左一杯野飲share, 但係店員主動提供多一杯冰水,好耐無見過咁好服務嘅小店🥹🥹🥹消費價錢:2人💰345,人均💰172.5結論:(5個⭐️為滿分)味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️餐廳名稱:Exotica Gelatea餐廳地址:銅

我地今日叫左
1️⃣Wagyu Burger combo💰139

2️⃣Cauldron burger combo💰139

3️⃣peach tea 💰35
桃🍑茶好香濃桃味,飲落酸酸甜甜,又唔係好甜,開胃❤️

消費價錢:2人💰345,人均💰172.5

結論:
(5個⭐️為滿分)

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

餐廳名稱:Exotica Gelatea
餐廳地址:銅鑼灣霎東街49號地舖
  • 和牛漢堡
  • 古代漢堡
2023-08-16 9 瀏覽
陪好姊妹去銅鑼灣時代廣場舉辦“迪士尼100週年”活動主題人物(米奇)打卡📸見到間burger店雖然環境不是好大,佈置好特別好歐陸,播放歌劇院歌,猶如置身於外國一樣😅Order佐兩款不同Burger Combo set😋🍔Wagyu with frie Burger✨🐮(和牛漢堡)和牛超厚,肉味濃郁,肉汁極度豐富😋😍煎焗後仍留到軟嫩既口感連半溶芝士再加埋蕃茄超足料,口感好豐富,好好味💯🍔 Bacon cheese beef Burger✨🐮(煙肉芝士牛肉漢堡)牛肉厚度適中,肉味濃,加上煙肉煎到好香脆連同半溶芝士再加埋蕃茄超足料,多重口感好滋味😋💖連同炸到好脆口薯條食好滿足😋🌹Rose Mulberry Cream Gelato topped on Rose Milk shake🍨(玫瑰桑葚奶油冰淇淋配玫瑰奶昔)🌹玫瑰花主題雪糕奶昔🍨入口啖啖玫瑰花香,味道濃厚,雪糕有桑葚籽,感覺用真實材料做出來😅杯飲品好靚好吸睛📸忍唔住要叫💖而且跟餐買一送一,推介👍餐具高貴,環境很有古歐主題,微黃燈光,好chill,好relax❣️

Order佐兩款不同Burger Combo set😋
🍔Wagyu with frie Burger
✨🐮(和牛漢堡)
🍔 Bacon cheese beef Burger✨🐮
(煙肉芝士牛肉漢堡)
💖連同炸到好脆口薯條食好滿足😋
(玫瑰桑葚奶油冰淇淋配玫瑰奶昔)
🌹玫瑰花主題雪糕奶昔🍨
杯飲品好靚好吸睛📸忍唔住要叫💖而且跟餐買一送一,推介👍

2023-08-11
  • BaconCheeseBurger
  • WagyuBurger
2023-08-16 7 瀏覽
🎭經過見到餐廳裝修幾有特色,除左有漢堡包,仲有意大利雪糕食,餐廳位於時代廣場既隔離街🔸Wagyu Burger - Combo🍔漢堡包既選擇好多,自己就揀左和牛漢堡,麵包表面烘到好脆,🐂和牛油脂味香濃,肉質軟軟,唔會煎到乾哂同過熟,中間有肉汁💦加埋蕃茄同生菜口感豐富,Combo係連埋薯條,🍟薯條幼身香脆🔸Apple Crepers Set🫓薄餅即叫即煎,入面包住蘋果肉,🍎果粒甜甜地帶有肉桂味,雪糕揀左乳酪味,酸酸甜甜,夾埋薄餅一齊食,正😋

🔸Wagyu Burger - Combo

🔸Apple Crepers Set

2023-08-15 36 瀏覽
意大利歌劇服裝非常華麗,最引人入勝嘅喺演員好多時都會佩戴有氣派又做工相當精美嘅面具。除咗增加戲劇性,亦都適當咁隱藏住面具背後既演員。唔理喺邊個,唔理年紀,俾你純粹欣賞肢體動作同埋歌聲。 呢間以歌劇院為主題嘅漢堡包店,反而反其道而行。麻雀雖小,但裡面嘅裝飾,非常貼合歌劇院嘅主題。唯一唔同既係佢將面具掛係牆上,於是放肆地毫無遮掩地,喺門口寫明World's Best Wagyu Burger. 🍖 咁我就當然要去試下佢引以為傲嘅和牛漢堡。個包脹卜卜,保持著光滑同埋冇巢皮,而且一刀切落去索索聲。證明表面好脆,但裡邊又好柔軟。和牛處理得非常好。好多時手打和牛,會太過油膩,有時又會太過濕潤,肉就非常容易散開。呢度就唔好,和牛保持柔軟,但又互相黏連,保持口感。而且好有肉味。配合新鮮蕃茄,生菜,芝士。果然係值得驕傲嘅菜式。 🍖同聽歌劇一樣,去之前做定準備,就可以盡情咁享受供應者預先幫您預備嘅細節。同行朋友唔食肉,我一早上網睇定呢度有 Impossible meat既veggie漢堡。肉質保持 Impossible meat  一貫水準。但係除咗芝士之外,佢仲加入左洋蔥。洋蔥炒得甘香,又有爽脆咬口。再

🍖同聽歌劇一樣,去之前做定準備,就可以盡情咁享受供應者預先幫您預備嘅細節。同行朋友唔食肉,我一早上網睇定呢度有 Impossible meat既veggie漢堡。肉質保持 Impossible meat  一貫水準。但係除咗芝士之外,佢仲加入左洋蔥。洋蔥炒得甘香,又有爽脆咬口。再加埋沙律醬汁。朋友似乎好滿意我嘅安排。

🍺既然喺意大利做主題,當然一定要飲cappuccino.一般我唔會飲凍嘅。但係配合漢堡包,似乎都係應該以凍飲為伴。大口大口咁飲,大口大口咁食。超滿足!

✨️呢度另一個出名既係Gelato,決定下次再約埋朋友,一次過食佢既Gelato rainbow platter
和牛漢堡
和牛漢堡
2023-08-14 12 瀏覽
📍Exotica Gelatea係銅鑼灣想食burger,除左好出名個幾間連鎖店之外仲有呢間小店,門口仲大大隻字寫住world’s best wagyu burger~即刻想睇吓佢咩料子(๑•॒̀ ູ॒•́๑)🍽食物✨Wagyu burger Combo set $139 8/10一上枱已經聞到好香嘅牛味~ 和牛patty都有一定厚度,切開一半可以見到啲肉汁流出嚟,咬落去油脂感爆發,勁邪惡🥹薯條比較接近麥當勞個種幼薯條,都係熱辣辣同脆口嘅,不過如果係粗薯條我會開心啲🤣另外我最中意佢個包好鬆軟!有空氣感之餘又唔會好乾,同埋唔會俾啲醬搞到濕晒!食到最後都仲keep到鬆軟度!✨Cauldron Burger $119 8/10至於呢個cauldron burger比起和牛漢堡就多啲咬口,比較食到免治牛肉嘅口感,不過同樣一啲都唔乾,肉汁爆曬出嚟~ 同埋麵包會烘過再搽咗沙律醬/蛋黃醬,甜甜哋令味道更加有層次~👍🏻Exotica Rose special $79 7.5/10上面有一球gelato,係Rose Mulberry Cream口味,而下面就係Rose Milk shake,成杯粉紅色勁少女💕味道
📍Exotica Gelatea

🍽食物

✨Cauldron Burger $119 8/10

上面有一球gelato,係Rose Mulberry Cream口味,而下面就係Rose Milk shake,成杯粉紅色勁少女💕味道方面係好清香嘅玫瑰味,gelato酸酸哋,配埋creamy柔滑嘅奶昔就岩岩好~

⛩環境
👉🏻鋪頭比較細,只係得大約5張枱,不過場身掛左好多有特色嘅畫,裝修有種復古味~

💁🏼‍♀️服務
👍🏻店員態度親切友善

📝總評 8/10
個burger高到一啖咬唔晒啲料!櫻桃小咀嘅女孩子要用刀叉食先唔會食得好呢hea🤣食完一個包都夠飽😂質素絕對唔會差過連鎖店~

👛人均消費 ~$186 (連加一服務費)

⏱冇限時