2018-02-06 267 瀏覽
係尖沙咀同男朋友影完燈飾,成10點鐘都未食嘢,大家都知道身邊嘅男人係唔餓得尖沙咀雖然夜晚都燈火通明,但係就係點都搵唔到佢鍾意食嘅嘢,而揾唔到嘢食就梗係去H8!呢間野就係好在有少女嘅嘢食,又啱佢呢啲大食嘅人入面嘅裝修都好有high tea嘅浪漫氣氛 ,但由於太餓嘅關係,我地一坐低就叫咗個木箱煙燻牛扒佢有一個好大嘅木箱,打開蓋就冒煙,未食已經影晒相。入面嘅牛扒唔會整得太熟 ,雖然唔算太厚,但係勝在夠大塊我哋最後都係夾硬先食得晒!男朋友本身好鍾意食意粉,呢個卡邦尼意粉上面仲有隻溫泉蛋,仲有超級多芝士粉,又唔會好似平時餐廳整得太軟。但講真有少少膩,如果三個人以上就食啱啱好,我哋兩個都食唔晒最好食就係黑松露薯條!我哋本身好鍾意食薯條,但係好多整出嚟都唔夠熱,呢個肯定係新鮮整出嚟,嗰醬仲要係大大份嘅黑松露醬兩個人食三樣嘢真係搬住個肚走不過食得好滿足呀!

呢間野就係好在有少女嘅嘢食,又啱佢呢啲大食嘅人

兩個人食三樣嘢真係搬住個肚走
不過食得好滿足呀!
2017-12-18
  • 黑松露薯條
2018-02-05 232 瀏覽
早幾個禮拜見到好多人介紹呢個冬日棉花糖火鍋TEA SET, 一於同MAMA去試下第一次HIGH TEA~禮拜6去全場爆滿,WAITER已經同定我地講要長D時間先會有食物上TEA SET既火鍋湯底有伯爵茶同紫米露揀,今次揀左紫米露。咸食有烤炸雞格仔餅🍗tacos、fish n chips cone等鹹點,不過食落口有d凍甜點方面除咗signature waffles外,亦有煙韌控至愛嘅三色粉圓、馬卡龍波板糖🍭藍白雲棉花糖等等,顏色真係好繽紛,但配埋紫米露食有d過甜🥞 飲品方面我地揀左花茶,有蘋果個個就酸少少,另一款就甜D,我就鍾意甜D個個$248 for 2係幾抵既,不過等野食等左成個鐘,如果快DD 會更好啦!!

顏色真係好繽紛,但配埋紫米露食有d過甜🥞

2018-02-04 385 瀏覽
朋友話食過呢間幾好食所以我地一次既聚會就簡左呢度 仲同朋友慶祝埋生日呢間餐廳openrice book位功能實在太方便宜家既訂座優惠係有25里Asia Miles同埋佢唔限用餐時間 岩晒中意一路食一路傾既大家當晚我地嗌左兩款小食 炸薯波同蜜糖雞翼因為見到好多人都話好食 但我同朋友都覺得十分普通完全無驚喜 同埋都唔平😂建議嗌多個甜品或主菜仲好去到主食方面我地嗌左墨汁pizaa、咸豬手、卡邦尼同黑松露意粉墨汁pizza好特別但我覺得過咸所以麻麻地,但朋友就覺得好好食咸豬手食落有驚喜,佢個皮好脆,唔會好似有d餐廳咁過硬或者上到黎就已經腍腍就算凍左都係脆既個肉係軟硬適中,唔會過硬都唔會過腍,好多時食左舊咸豬手就會飽 但佢又唔會意粉方面我地都覺得卡邦尼意粉好食好creamy汁唔會過多岩岩好,意粉都係煮到岩岩好唔會過硬亦唔會腍另外黑松露意粉我地都覺得普通,無咩味、黑松露既味都唔重、好似食緊一個無味既野咁食完主菜就到甜品啦!我地原本想係呢間鋪訂蛋榚,但因為佢得朱古力mousse同芝士餅簡、無記錯$150 1磅、佢仲有綿花糖係上面,但因為無實圖無人留言訂過,所以唔敢試,但當晚見到有人訂左朱古力mous
呢間餐廳openrice book位功能實在太方便

墨汁pizza
黑松露意粉
卡邦尼意粉
咸豬手

食完主菜就到甜品啦!我地原本想係呢間鋪訂蛋榚,但因為佢得朱古力mousse同芝士餅簡、無記錯$150 1磅、佢仲有綿花糖係上面,但因為無實圖無人留言訂過,所以唔敢試,但當晚見到有人訂左朱古力mousse、望落幾靚、下次會試下😂
所以我地預先order Oreo waffle再寫埋字上去,佢呢個waffle外脆內軟,入面唔會太多料唔會太厚,仲有d朱古力蛋榚定唔知brownies係中間,加埋雪榚一齊食真係好正
Oreo  waffle(大)
卡邦尼意粉
咸豬手
Oreo  waffle(大)
2018-02-03 240 瀏覽
又係街裡愛人一對對的季節 諗到同另一半食咩未🤨今年Espuma 推出All You Eat is Love套餐$688/2位 價錢唔太貴 大家係時候book定枱啦飲品叫左花茶同牛奶朱古力!熱熱地幾好!前菜係鮮無花果伴香煎鵝肝配草莓汁鵝肝好軟身 油香豐富 配酸甜草莓汁幾特別主菜三揀二 會推介大家揀烤安格斯肉眼扒配黑松露蟹肉蛋餅及意大利雲呑 同 香煎帶子及大蜆黑糯米雜菌意大利飯牛扒約五六成熟 煮得剛剛好 唔多太肥 口感軟綿綿🤤Risotto配上黑糯米 係幾新奇的配搭但食落口感又幾夾 硬度適中 唔會好似出面有啲軟到好似食粥咁帶子好大粒又好滑🤤 大蜆都好厚肉另外個太平洋深海石斑柳伴龍蝦尾就相對失色有少少Overcooked 肉質太鞋口情人節大餐梗係要甜甜蜜蜜咁結尾甜品係法式朱古力脆餅佛手柑慕斯蛋糕 望落好Colourful佛手柑的酸同朱古力的甜剛好中和 味道質感都夾得幾好☺️要book就快手啦 仲有唔夠兩星期就到啦!
又係街裡愛人一對對的季節 諗到同另一半食咩未🤨
$688/2位 價錢唔太貴 大家係時候book定枱啦
飲品叫左花茶同牛奶朱古力!熱熱地幾好!

前菜係鮮無花果伴香煎鵝肝配草莓汁

另外個太平洋深海石斑柳伴龍蝦尾就相對失色

有少少Overcooked 肉質太鞋口
情人節大餐梗係要甜甜蜜蜜咁結尾

佛手柑的酸同朱古力的甜剛好中和 味道質感都夾得幾好☺️
要book就快手啦 仲有唔夠兩星期就到啦!
用餐優惠
試食活動
2018-02-02 204 瀏覽
同朋友提起好耐無見過軟棉棉大大舊棉花糖,佢即刻約我去d間餐館Lunch & High tea我們先點了兩款食物share做午餐鹽焗原條海爐魚配檸檬欖油汁 $208,原條爐魚外層用了超厚海鹽包裹住,再用焗爐焗15-20分鐘。上菜後,經過烤焗而變硬的鹽層要用鎚仔敲碎才看到原條爐魚,肉質鮮甜嫩滑,燒得剛剛好,再配上旁邊的檸檬汁,非常泰風味😋另外我們還點了一個燒烤風味雜肉腸薄餅,薄餅有很多雜肉腸及意式腸,薄餅是薄批的,皮薄而且很脆。到了下午茶時間,我們叫了一個Afternoon tea set給大家分享。Tea set 有以下不同的食物:Side dish 是牛油鬆餅配忌廉及果醬,鬆餅十分鬆軟,很好吃。Fondue Soup Base 有兩款選擇,分別是伯爵茶火鍋及紫米露火鍋,我們選擇了伯爵茶火鍋。火鍋在巨大綿花糖之下,火鍋有火熱著,保持溫暖。綿花糖會因為這個火鍋的熱力而熔在伯爵茶火鍋上,增加了甜味。Savouries 有:炸雞格仔餅八爪魚鮮芒莎莎迷你炸魚薯條筒忌廉粟米肉碎脆卷Sweet Treats 有:香脆窩夫自家製藍白雲棉糖馬卡龍波板糖三色粉圓鮮什果這個Tea Set 真是十分好味,有甜

我們先點了兩款食物share做午餐

鹽焗原條海爐魚配檸檬欖油汁

牛油鬆餅配忌廉及果醬

Fondue Soup Base 有兩款選擇,分別是伯爵茶火鍋及紫米露火鍋,我們選擇了伯爵茶火鍋火鍋在巨大綿花糖之下,火鍋有火熱著,保持溫暖。綿花糖會因為這個火鍋的熱力而熔在伯爵茶火鍋上,增加了甜味。

Savouries 有:

Sweet Treats 有:

鮮什果

這個Tea Set 真是十分好味,有甜、有咸、每件都很有特色及有創意。
鹽焗原條海爐魚配檸檬欖油汁
  • Afternoon Tea Set
2018-02-02 1534 瀏覽
Espuma每逢節日都會有新搞作,今個冬天佢地就推出左個Cotton Candy Fondue,今日終於得閒帶媽咪去食。呢個tea set可以揀伯爵茶湯底或者紫米露,媽咪鍾意食紫米露,所以我地就揀左紫米露。<蜜桃柚子茉莉茶>媽咪叫左呢個蜜桃柚子茉莉茶,酸酸地,等佢熱啲既時候好飲啲。同埋食完個tea set飲就好舒服,無咁膩。<招牌水果茶>平時飲開凍既水果茶,估唔到熱既都幾好飲,唔算太甜,而且好有果香。<牛油鬆餅配忌廉及果醬>首先黎左個鬆餅先,個鬆餅好重牛油味,未必個個接受到。不過我就幾錘鍾意食,勝在夠香夠鬆!加埋忌廉仲好味。<Cotton Candy Fondue (二人份),$248>呢個tea set賣相絕對一流,絕對係打卡必備,我地都影左好多靚相!個set有四款鹹點有五款甜點,兩個人食絕對都夠哂飽。<紫米露湯底>紫米露湯底好值得讚,連本身唔食紫米露既我都覺得幾好味,味道唔會太濃太淡,就咁食都好好味!<炸雞格仔餅>炸雞香脆,不過凍左,如果熱辣辣就好味!格仔餅比想像中淡味,不過點紫米露食幾

蜜桃柚子茉莉茶

Cotton Candy Fondue

紫米露
<紫米露湯底>

<炸雞格仔餅>
炸雞香脆,不過凍左,如果熱辣辣就好味!
格仔餅比想像中淡味,不過點紫米露食幾好味!

<八爪魚鮮芒莎莎>
冷盤既鮮芒莎莎,八爪魚粒、芒果粒配蕃茄粒,食落好開胃。

<迷你炸魚薯條筒>
炸魚同薯條都好脆同埋都仲係熱既,唔算太油膩好味!
下面個迷你雪糕筒都比想像中好,都好脆。

<忌廉粟米肉碎脆卷>
呢個脆卷令我有驚喜,忌廉粟米肉碎既份量岩岩好,唔會太膩。

<香脆窩夫>
個窩夫係最好味之一,好香脆,點埋紫米露食又係另一個感覺。

自家製藍白雲棉花糖
<自家製藍白雲棉花糖>
棉花糖個賣相好靚,食落都可以,不過就太甜。點左紫米露反而食落仲無咁甜!

<馬卡龍波板糖>
綠色既係開心果味,好好食,都唔算太甜。
黃色係檸檬定柚子味,食唔出,不過開心果好食好多!

三色粉圓 (香芋、甜薯、紫薯)
<三色粉圓 (香芋、甜薯、紫薯)>
本身好期待呢個粉圓,不過食落就有啲失望。以為會係煙煙韌韌,但一咬就係食粉團咁。

棉花糖
<棉花糖>
已經好耐無食過呢個棉花糖,絕對有返童年既回憶!初初諗住會好甜,不過食落唔算太甜,我食左大半個。

鮮雜果
<鮮雜果>
當食完咁多甜點之後,食返啲新鮮生果,即刻無咁膩。
2018-01-29
蜜桃柚子茉莉茶
招牌水果茶
Cotton Candy Fondue
紫米露
棉花糖
2018-01-28 201 瀏覽
家姐極力推介,買點係1)價錢超值,佢個Tea set講緊係248蚊兩位,出面類似既Tea set 248蚊可能只係一位價錢,甚至唔只;2)個買相係超加分,影相打卡位,岩晒我同閨蜜去。而Facebook 都有見好幾位朋友係本店打過卡。個火鍋可以簡,我地簡左伯爵火鍋,朋友唔鍾意食太甜既野,除左伯爵火鍋好適合佢,另外食野方面都係,只有馬卡龍同雲既綿花糖係甜,咸甜都佔多d鬆餅細細件,岩岩好,唔會頂住個肚我點左烏龍茶,而朋友點左伯爵茶雖然有限時,有兩個鍾用餐時間,但如果冇客等都唔會趕你走,現場都十份多閨蜜,姊妹影相打卡

鬆餅細細件,岩岩好,唔會頂住個肚

我點左烏龍茶,而朋友點左伯爵茶

2018-01-27
慶祝紀念
生日
2018-01-28 189 瀏覽
今日去尖沙咀行街,行到好攰,就同朋友上左去食Tea, 上到去人唔太多,服務員十分有禮,而且安排我地坐沙發坐,十分體貼!我地叫左一個二人cotton Candy fondue tea set, 首先來了鬆餅,味道不錯,點鮮忌廉同士多啤梨醬更正!之後再來是十分漂亮的主角來了,粉紅色的棉花糖夾在中間,好似輕氣球一樣,好靚呀!我們先食鹹點,炸雞格仔餅有驚喜,估唔到佢地咁夾,但個炸魚實在太少完全唔覺係食緊炸魚,雖然係迷你但魚可以大少少!之後食甜點,macaroon同三色粉圓點伯茶火鍋也十分好味!值得一提係佢既水果茶,滿滿水果配蜜糖,因為佢有暖住所以冬天飲完暖笠笠!下次一定會再來呀!我哋仲叫咗另一杯winter drink, 一層厚厚嘅泡上面灑上棉花糖,賣相別緻!呢杯棉花糖伯爵茶我哋都好鍾意,唔會太甜。仲有呢度有pizza 意粉同黑松露薯條,下次都要試下!

• 招牌水果茶
2018-01-27 259 瀏覽
因為係突然決定相約出街,所以就即日揀間CAFE想大家可以傾計,又可以食少少野!網上見到ESPUMA有Tea Set,仲好似好靚,當然就黎試啦要~黎到好彩未算多人,唔使排隊,可以即時入座,我地一行三人。最後除左Tea Set仲叫左好多野食....真係連dinner都一次過食埋!呢度環境好好,又舒適又寬敞.....而且服務態度不錯,雖然無訂座,不過都即時安排我地入座.....仲一坐就幾個鐘真係傾計好地方。講返野食先....一黎當然要講個個靚靚Tea Set.....Tea Set  $248/2人 (包2杯飲品)成個Tea Set好靚...首先我地揀左伯爵茶火鍋,好濃郁的伯爵茶味,唔會太甜,不過好濃啊!!!!揀選前待應有提醒,紫米露火鍋味道較甜...所以揀的時候大家可以根據返個人口味!之後有咸點,牛油鬆餅,加鮮忌廉及果醬....格仔餅、鮮芒沙律、粟米肉碎脆卷、窩夫、白雲棉花糖、馬卡龍、粉圓及生果。筆者覺得如果沾上伯爵茶的話,係完全只食到伯爵茶的味道,所以有D食物可以就咁食...反而可能會更好味!最特別當然是白雲棉花糖,食落同普通棉花糖不同,感覺有D像Jelly,馬卡龍不太甜,大愛啊!!!講
黎到好彩未算多人,唔使排隊,可以即時入座,我地一行三人。
仲一坐就幾個鐘真係傾計好地方。
講返野食先....
一黎當然要講個個靚靚Tea Set.....
Tea Set  $248/2人 (包2杯飲品)
最特別當然是白雲棉花糖,食落同普通棉花糖不同,感覺有D像Jelly,馬卡龍不太甜,大愛啊!!!講到味道特別的,一定要試粟米肉碎脆卷,好脆口,豐富口感~

之後要特別講下其他食物....叫左個海鮮飯及Pizza~
兩款不同的食物都幾特別.....
Pizza因為係三重芝士
濃濃的芝士味,不過因為芝士原因所以皮邊會比較"濃",芝士味好重,不過筆記認為個羊芝士味太濃,令到整個pizza味道有點怪...
可惜了點,若果不太接受到羊的話...可能食前要考慮清楚啊!
再來是這個海鮮飯.....食材非常多,真係啖啖海鮮啊.....個飯爆好味,入面有赤貝、蜆、大蝦、青口等....
味道亦是尚當濃郁,食落都好飽下啊~~~多人一齊分享絕對OK!!!!
整體黎講呢度不論食物環境,筆者都推薦大家黎試啊
而且一坐可以坐耐少少,傾計的話係好岩~~~
當日亦見到唔少情侶黎食野拍拖.....
大家應該都明啦~HAHA
唔錯唔錯架!
2018-01-14
2018-01-27 324 瀏覽
今日與3位美少女加1位猛男去了這間位於尖沙咀厚福街的樓上鋪吃了一個Afternoon Tea Set. 這間Espuma  Tea Set 很特別,有甜有咸,款式很多,而且樣式細小,很適合女士嘗吃。環境很舒服,很適合聊天吹水。Afternoon Tea Set Menu 是這樣:首先送上來的是牛油鬆餅配忌廉及果醬,鬆餅送來時仍然熱及很鬆化。Fondue Soup Base 選擇了伯爵茶火鍋,它在巨大綿花糖之下,綿花糖會因為這個火鍋的熱力而熔在伯爵茶火鍋上,增加了甜味。Savouries 咸點有:八爪魚鮮芒莎莎八爪魚鮮芒莎莎迷你炸魚薯條筒忌廉粟米肉碎脆卷Sweet Treats 甜品有:香脆窩夫自家製藍白雲棉糖馬卡龍波板糖,真的好似波板糖。三色粉圓鮮什果另外我們還點了一個燒烤風味雜肉腸薄餅,是薄批的,皮薄而且很脆。以及盬焗原條海鱸魚配檸檬欖油汁($208),這條魚很特別,送來時它是用大量海鹽包住,你需要用搥仔敲打之後才可看見鱸魚,建議切去魚的表面,因為黏著很多鹽,很鹹啊! 鱸魚肉質很爽,味道鮮美。
環境很舒服,很適合聊天吹水。

Afternoon Tea Set Menu 是這樣:

Afternoon Tea Set

Savouries 咸點有:

Sweet Treats 甜品有:

自家製藍白雲棉糖

馬卡龍波板糖,真的好似波板糖。

燒烤風味雜肉腸薄餅

2018-01-21
Afternoon Tea Set
燒烤風味雜肉腸薄餅
2018-01-22 283 瀏覽
Espuma一向係女生聚會嘅好地方,偶爾都會有朋友話要去食😂今次已經係第三次去食,不過係第一次試佢嘅tea set。餐廳限時兩個鐘,每人最低消費$150。我哋3個人叫咗一個Cotton Candy Fondue Tea Set + 一個意粉 + 散叫一杯飲品,盛惠$466。Cotton Candy Fondue Tea Set ($248)呢個係二人用tea set,除咗有一般餐廳tea set嘅鹹甜食,仲有一個迷你火鍋,我哋揀咗紫米露火鍋。成個tea set靠顏色嚟點綴,擺盤可見用心 佢個底係一個轉盤,方便大家夾到想食嘅嘢。 影相出嚟嘅效果好靚,適合女仔去打卡。食物: 大大粒棉花糖:唔夠鬆軟,好難先扯得開。紫火露火鍋:好甜,建議倒啲芋圓落去一齊煮。鬆餅:會分開上,係第一樣送到嘅食物 。我同朋友都覺得好難食,好似濕咗嘅餅咁, 冇辦法食曬成嚿。炸雞格仔餅:呢個配搭唔夾 ,又鹹又甜,不過雞炸得幾香脆。八爪魚鮮芒莎莎:所有配料都切到細細粒,夾埋一齊幾好味幾開胃,不過就食唔出每樣配料係咩😂迷你炸魚薯條筒:呢個配搭好得意,將三樣脆脆地嘅嘢食加埋,又出奇哋幾好味!係最好味嘅一樣嘢食忌廉粟米肉碎脆卷

Cotton Candy Fondue Tea Set

食物:
大大粒棉花糖:唔夠鬆軟,好難先扯得開。
紫火露火鍋:好甜,建議倒啲芋圓落去一齊煮。
牛油鬆餅

炸雞格仔餅:呢個配搭唔夾 ,又鹹又甜,不過雞炸得幾香脆。

忌廉粟米肉碎脆卷:個底就唔係好脆,不過啲配料夾埋幾好味。
香脆窩夫:唔夠香脆,一般。
自家製藍白雲棉花糖:兩種顏色一樣味,棉花糖太濕,一啲都唔好食。
馬卡龍波板糖:只係用竹籤插住馬卡龍,味道正常,中間嘅忌廉應該係加咗食用色素,兩隻顏色食落都係普通忌廉味。
雜果:正常

燒鴨胸紅菜頭意粉 ($98)
原來紅菜頭可以用嚟煮意粉,醬汁整得好食,紅菜頭嘅甜同意粉嘅鹹夾到,調得幾好味。可惜鴨胸太太太韌,咬唔開,大打折扣!
燒鴨胸紅菜頭意粉

飲品:
朱古力榛子瑪奇朵 (熱,$42)
泡泡唔夠綿,咖啡味比較濃,唔太飲到朱古力榛子味。
朱古力榛子瑪奇朵

水果茶
第一啖有啲酸,之後味道好淡

整體嚟講,espuma係名過於實嘅餐廳,tea set嘅食物味道好一般,飲品亦不值得推介。另外,餐廳服務同衛生有待改善。員工覆咗兩次單都係落錯我杯嘢飲,食食下野廁所條渠仲塞咗,搞到成地係水,我哋要一路望住佢通渠一路食嘢

餐廳價錢稍貴,規定最低消費都令到食客缺乏自由度,同價格可能有更好嘅選擇。
2018-01-21
2018-01-20 225 瀏覽
Espuma既tea set一向都幾抵食,知道佢地最近又有新款既tea set,所以呢個星期六就約左好姐妹黎尖沙咀分店high tea兼談談心依家做緊個“Cotton Candy Fondue tea set(For two)”HKd$248+10%包兩杯飲品,價錢依舊唔貴,睇到個meun已經覺得好吸引個tea set一黎到,我地兩個都忍住嘩左一聲兼心心眼左呢個tea set既賣相真係好夢幻,唔單止個fondue上面有一大球棉花糖,而盛載食物既大木碟仲會好似旋轉木馬咁樣可以轉架fondue有紫米露同伯爵茶兩款口味可以揀,我地就揀左後者,味道香濃無揀錯tea set入面既呢5款甜點都同個 Earl Grey fondue 好夾,當中自己就最中意用個窩夫沾個醬黎食,窩夫外脆內軟又有蛋香,配埋個伯爵茶醬一齊食就份外滋味而可愛既棒棒馬卡龍沾上伯爵茶醬咁食會減低甜度,令到本身比較甜膩既馬卡龍變得容易入口朋友就話最中意用啲芋圓點黎食,貪佢地煙韌有咬口咸點方面都有四款,味道就不過不失啦,勝在食物夠熱夠温度雖然每樣既份量唔算多,但食均全部都幾飽肚架個tea set仲有兩個scones架,拎黎食住咁嘆埋

個tea set一黎到,我地兩個都忍住嘩左一聲兼心心眼左

朋友就話最中意用啲芋圓點黎食,貪佢地煙韌有咬口

咸點方面都有四款,味道就不過不失啦,勝在食物夠熱夠温度

雖然每樣既份量唔算多,但食均全部都幾飽肚架

個tea set仲有兩個scones架,拎黎食住咁嘆埋杯飲品就岩岩好啦

每人平均百五蚊到就可以食到個咁呃like既下午茶,難怪tea time時份會咁爆場啦

2018-01-19 260 瀏覽
年尾清假系列, 去朋友公司shopping之後 就一齊食飯 ,搵咗間好chill嘅西餐廳所有餐都包任食沙律吧, 沙律吧有幾種菜 ,但係都唔錯!餐湯係蘿蔔湯, 好creamy ,用色彩繽紛嘅杯飲湯, 特別賞心悅目! 叫咗一個肉眼扒, 一個蘋果汁豬扒 ,同埋一隻春雞。 仲加咗20蚊配黑松露薯條! 但我哋發現…… 其實每個餐都有薯條或者薯角, 所以我哋食咗好多好多薯仔!牛扒叫medium,但佢嚟咗 medium well 。豬扒有啲鞋,但個蘋果得唔錯! 呢兩個肉都係用chop board上, 好大塊board ,但係食物好似得好少咁 ,我覺得佢哋嘅擺盤有啲問題…最後嗰雞係唔錯, 黑松露薯條都好味! 我哋最後每人叫咗一杯咖啡 ,咖啡機好飲, 又有拉花 ,為全餐午飯拉番少少分....

所有餐都包任食沙律吧, 沙律吧有幾種菜 ,但係都唔錯!

叫咗一個肉眼扒, 一個蘋果汁豬扒 ,同埋一隻春雞。

最後嗰雞係唔錯, 黑松露薯條都好味!
2017-12-18
2018-01-19 203 瀏覽
一入到呢間餐廳覺得好舒服餐廳嘅擺置同用具用色配搭得好好我同朋友都好鐘意呢度 因為俾人感覺好舒適我地叫左2個lunch set share一個係蜜桃汁雞扒配薯角 另一個係蜆肉意粉個意粉真係好好食! 自己真係整唔到本身唔知包埋沙律吧 知道左之後即刻食啲沙律菜有兩款醬選擇 整體都唔錯成個午餐最驚喜真係個意粉!真係好好味!雞扒略賺太鹹🙈🙈
一入到呢間餐廳覺得好舒服

有兩款醬選擇 整體都唔錯

成個午餐最驚喜真係個意粉!真係好好味!雞扒略賺太鹹🙈🙈

2018-01-18
2018-01-18 238 瀏覽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀假若,你不清楚Espuma在香港年青女性心中的受歡迎程度的話, ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀只要抽一個週末的下午,來這裡叫上一杯即磨咖啡☕ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀再環顧四周,便不難發現,幾乎每一枱都是相聚中的閨蜜而且都是精心打扮😍😍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀所以L小姐從不會讓我孤身前來🤣🤣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀當然,亦不乏一對對的情侶,還有,那位正在默默飲咖啡的你。 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣廚囈百科:紅絲絨簡單而言是紅色的朱古力,其色澤在舊時是來自未經加工的可可 、甜菜糖或製作過程的化學變化,到了現代,其色澤不時會由其他食材或色素替換😳😳 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣棉花糖火鍋 set💲248 for 2💭伯爵茶湯底香味都充足,但奶味較重😳💭配埋三色粉圓食都幾盞鬼🤣但就未夠煙韌💭牛油鬆餅夾埋果醬食味道不錯🤤💭迷你炸魚薯條桶好香口,會想食一吃再吃💭八爪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
假若,你不清楚Espuma
只要抽一個週末的下午,
來這裡叫上一杯即磨咖啡☕ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
再環顧四周,
便不難發現,
幾乎每一枱都是相聚中的閨蜜
而且都是精心打扮😍😍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
所以L小姐從不會讓我孤身前來🤣🤣
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
當然,亦不乏一對對的情侶,
💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀ ⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀ ⠀
1⃣棉花糖火鍋 set💲248 for 2
💭伯爵茶湯底香味都充足,但奶味較重😳
💭配埋三色粉圓食都幾盞鬼🤣但就未夠煙韌
💭牛油鬆餅夾埋果醬食味道不錯🤤
💭迷你炸魚薯條桶好香口,會想食一吃再吃
💭八爪魚鮮芒莎莎好清新開胃😍😍
💭炸雞就唔夠脆,同埋較乾身😣
💭格仔餅偏厚身大件,口感一般😣
💭棉花糖賣相滿分😳食落香但偏甜
💭唔怕食得狼狽😎因可問侍應攞濕紙巾抹手
💭自家制白雲棉花糖質感偏濕,入口即化😝
💭馬卡龍喺斑蘭同芒果味,口感幾鬆化🤤
💭鮮雜果可以適當解膩,所以最好直接食用
💭整體而言成個Tea Set是偏甜😳😳
💭建議鹹甜交替咁食,會無咁易漏 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2⃣牛奶熱朱古力💲42 (推介👍🏻)
💭當熱朱古力倒入牛奶當中🤤
💭會慢慢形成一座小火山😳😳
💭成件事喺玩味十足,打卡一流!
💭而入口溫暖亦不會過甜,冬天啱嗮😍
💭一場黎到唔飲都要嗌翻杯玩下😝😝 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
3⃣斑蘭紅絲絨熱朱古力💲42
💭同樣是玩味十足😆😆
💭斑斕味香而不膩😎
💭紅絲絨就剛好能夠補充甜味😍
💭開頭仲以為會怪味😳實際上卻幾夾
💭唔知遲d有無機會會推出抹茶味呢?
🔘供應時間1400 to 1730
🔘棉花糖火鍋附送兩杯餐飲,首選Novell咖啡
🔘謹記關於美女既見聞雖是J先生親身經歷😆
🔘但實在難保閣下下次光臨時😝都有如此運氣