2019-06-14
今日同朋友決定遠離市區 於是就走左去西環行下 貪呢度夠靜無咩遊客 行行下覺得攰 於是我地就入左呢間dreamer cafe🤗 一入到嚟覺得好舒服好寧靜 牆上掛左吾少插畫😍 成個氣氛都好peaceful 我同朋友分別叫左all day breakfast 同daily pasta食🤩 all day breakfast果然無失望 炒蛋十分滑好creamy 多士十分香脆 配埋甜甜地的apple earl grey jam好夾 煙肉同芝士腸煎得啱啱好 仲有我最中意的牛油果😍 Pasta就係紅酒煙鴨胸意粉 個醬比一般意粉濃稠 聽店主個sauce係自己調配 香料味好特出 意粉軟硬適中😚😚 我地仲試左焙茶latte同roasted hazelnut☕️焙茶味好香好濃 roasted hazelnut都有咖啡味 hazelnut甜甜地 味道都好特別🤩🤩🤩有機會嚟到呢邊一定會再幫親 感覺係一間好有heart的小店😇😇😇