2021-07-25 46 瀏覽
Dodam Chicken (亞太中心) (觀塘).照燒汁魷魚筒-原條魷魚筒,淋上照燒汁,完全唔會overcook.招牌芝士甜辣無骨烤雞-又黃又紅,睇到已經食慾大增,醬汁酸甜,雞件全部夠細一口份量,另有大量韓式年糕及芝士獅子狗作配料仲會比一小碟蘿蔔你消膩 .韓式水冷麵- 暫時無一間韓國餐廳嘅水冷麵好食過呢間,少少冰保持麵爽口,內有青瓜炒紅蘿蔔絲雪梨片等,可隨個人喜好加入大量白醋,夏天食實為消暑.Terra Omg- 呢到好多人有叫的飲品,原支啤酒倒係飲品上面,我揀左血橙芒果🥭飲落不太飲得出啤酒味
Dodam Chicken (亞太中心) (觀塘)

仲會比一小碟蘿蔔你消膩

2021-07-25 42 瀏覽
難得既假日,當然要搵番靚餐廳好好chill下放鬆下😎,甘岩Dodam Chicken觀塘分店全新開幕,一於過去啤一啤先🙈。。黎到呢間,當然要食炸雞🤪。雖然烤雞都好好食,但係我覺得始終炸雞+啤酒先係最經典最冇得輸😆。入返正題,呢間炸雞好好食,非常入味,尤其係香辣味,辣得好過癮🔥😎。不過同外面既炸雞店有d吾同既係佢冇乜炸粉包住隻雞黎炸,多吾多炸粉其實各有特色🤔,不過我就比較鐘意全件雞都包住一層薄薄既炸粉,比較有口感🙈。。另外仲叫左餐廳招牌芝士年糕拉麵,味道上黎講吾錯👍🏻,好有韓國風味,而且賣相睇落火紅火辣,見到都流晒口水🤤。

2021-06-30
2021-07-25 32 瀏覽
Dodam Chicken (亞太中心) (觀塘).好開心dodam喺觀塘近我咁多都開咗!我真係超級喜歡食佢嘅水冷麵!.🔹招牌芝士甜辣無骨烤雞🔹.勁大盤邪惡嘅拉絲芝士,配上酸甜汁雞件,佢呢到有樣好係啲雞唔會勁大舊,好易入口!仲有芝士獅子狗加韓式年糕,吸左啲汁,少少辣又甜,好食! .🔹韓式水冷麵🔹.唔好睇佢其貌不揚,凍冰冰嘅麵配上酸嘅湯,一吸人口真係透心涼,就算無任何配料我地都秒清,好好食! 推薦! ! !呢度嘅水冷面係我食過咁多間韓式餐廳入邊最好食最好食,精華佢會俾埋醋同埋Wasabi你加入調味!白醋必加!.🔹照燒汁魷魚筒🔹.魷魚燒得剛剛好🦑,不會過韌,另有沙律醬沾,又一好吃小食!—————————————————————-環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️ .📌 Dodam Chicken (1亞太中心) (觀塘) 觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓1號舖
Dodam Chicken (亞太中心) (觀塘)

🔹招牌芝士甜辣無骨烤雞🔹
仲有芝士獅子狗加韓式年糕,吸左啲汁,少少辣又甜,好食!

🔹韓式水冷麵🔹

🔹照燒汁魷魚筒🔹
魷魚燒得剛剛好🦑,不會過韌,另有沙律醬沾,又一好吃小食!

—————————————————————-
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 Dodam Chicken (1亞太中心) (觀塘)
觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓1號舖

2021-07-22 94 瀏覽
終於試到Dodam Chucken聽講炸雞超好食😍我係勁鍾意食炸雞🔅韓式甜豉油脆雞呢款炸雞咬落勁Juice啖啖似又多汁😋平時炸雞一咬就係炸好的雞皮呢度就係將個甜豉油汁封乾咬落係好似冰糖葫蘆果隻脆皮感覺然後先到炸左嘅雞皮 係兩種口感雞肉好嫩好多肉汁早知叫夠一份 食極都停吾到口半份真係吾係好夠食下次想試下其他味道😋🔅鮑魚人蔘雞湯一上枱就好香用左兩隻大雞腿黎煮湯鮑魚好正常 個湯都幾好飲驚喜係兩隻大雞腿超嫩超淋勁好食

終於試到Dodam Chucken

驚喜係兩隻大雞腿超嫩超淋
勁好食
2021-07-16
2021-07-20 96 瀏覽
之前食過銅鑼灣嗰間Dodom, 一直都想再去食,見到觀塘開咗分店,當然要去試吓~ 我哋下午茶時間去,所以唔算多人,見到都有唔少韓國人去食,應該唔錯~ 餐廳好大,坐得舒服😚~我地兩個人叫咗一份黃金鹹蛋黃脆雞試吓😋~ 都幾大份👍🏻 我哋叫咗有骨~ 叫「脆雞」,真係皮脆肉嫩😋 鹹蛋黃味同份量適中,剛剛好,唔會好油膩👍🏻 整體味道好👍🏻 附送醃蘿蔔,可以refill 😆👍🏻 有時間會同朋友去試多啲其他嘢食~

2021-07-20 55 瀏覽
dodam chicken 嘅炸雞真係好新鮮係即叫即炸,而且鹹蛋味濃郁,加埋佢哋獨特嘅醃料,真係要食過先明白有幾好食!怕熱氣嘅我都忍唔住食多兩件🤭水冷麵夏天必食,酸酸凍凍配埋雪梨真係好開胃,消暑又解膩!而且仲有酸汁同芥末,可以畀你自己調配個人口味。部隊鍋好足料,見到個賣相已經好開心,而且味道層次豐富!唔夠飽的話食完角部隊鍋即刻飽曬😆而家去唔到韓國旅行,當然要食返啲正宗韓國美食,好好慰勞一下自己啦🥳

• 鹹蛋炸雞
自從上次係銅鑼灣嘅dodam chicken食完三重芝加哥士炸雞之後,一直對佢個提子包同入面裝著嘅芝士醬念念不忘💭今日放假同男朋友去開觀塘,諗緊晚餐食咩好嘅時候竟然係亞太中心見到有dodam chicken嘅新分店!當然要入去食啦😋今次我哋點咗一份雙重芝士麵包烤辣雞(boneless)😋, Blueberry yogurt smoothie 同zero 可樂😋雙重芝士麵包烤辣雞🐓🍗:同三重芝士炸雞一樣都係有個烤過嘅提子包裝住好好食嘅芝士醬😋但今次係食有芝士同韓式辣醬嘅烤雞😋辣醬味道偏甜,甜甜辣辣咁😋醬汁入面仲加入咗泡菜😋少少酸味同爽口可以中和番食得太多芝士嘅膩感👍烤雞雖然冇炸雞嘅脆口,但烤得好香口😋完全冇比炸雞差👍仲有配搭年糕👍年糕口感較軟👍同辣醬好夾!飽肚好食👍一份雞同男朋友一齊share都好夠飽😋👍Blueberry yogurt smoothie: 見到有粒粒打爛咗嘅藍莓🫐Smoothie打得好滑!同夠凍😋加咗yogurt 味道酸酸甜甜咁😋好開胃👍
見到有dodam chicken嘅新分店!當然要入去食啦😋

雙重芝士麵包烤辣雞🐓🍗:

一份雞同男朋友一齊share都好夠飽😋👍

Blueberry yogurt smoothie:

2021-07-01
  • 雙重芝士麵包辣烤雞
2021-07-15 108 瀏覽
今日放假,我男朋友去咗食韓國菜😋,好耐冇放假chill下啦,返工搞到個人精神壓力好大 ,好多人排晒大隊呀😍,今日我地食dodam chicken 。我地叫左炸雞😍,揀左香辣脆雞味mix韓式甜豉油味,份量超大份呀,有分有骨同無骨,不過我地都係鐘意食有骨雞😋🙈,味道吾太辣,炸得好脆,而且肉質juice👍🏻👍🏻,而韓式甜豉油味,甜甜地,不過略嫌有小小平平無其,都係辣好味啲🙈 。芝士年糕拉麵😘哇,好耐無食啦,材料非常豐富,有蛋,魚腐,年糕,拉麵,獅子狗,洋蔥等等,芝士有拉絲效果😍,辣辣地,非常入味😍。。

芝士年糕拉麵😘

2021-07-03
2021-07-02 428 瀏覽
韓式風味原來觀塘開咗一間新嘅韓式餐廳🍴太耐冇得去旅行啦,好掛住韓國嘅味道!所以專登book呢間餐廳來試試到底有冇韓國嘅感覺🇰🇷🇰🇷1.芝士辣味年糕撈麵 $158「飽」首先講吓啲年糕,幾彈牙,同埋啲魚片溝埋啲辣椒醬,即刻掛住韓國,味道係唔錯嘅(不過唔好以為見到張相紅噹噹以為好辣 其實都只係介乎於小辣嘅lv 個人覺得唔食得辣嘅人都可以試一試🤣)2.香脆雞翼配薯角🍟 $88配有六件大大件雞翼,咬落去個皮好脆卜卜,稍為有少少厚(開頭以為好乾)但係又唔影響個肉質,肉質鮮嫩多汁。薯角就有少少乾,不過味道都OK👍3.凍檸檬可樂
韓式風味

1.芝士辣味年糕撈麵 $158「飽」

2.香脆雞翼配薯角🍟 $88

3.凍檸檬可樂

2021-06-30 107 瀏覽
炸雞一路都係食開大財團連鎖,朋友介紹依間係觀塘新開,唔止炸雞好食,佢話其他野都好食,仲有七折,我就梗係試下價格同一般韓國餐廳都差唔多,有七折就真係平左既,叫左一個芝士蛋捲同埋泡菜餅,一杯柚子乳酪,已經好飽🤣🤣🤣芝士蛋捲 佢既芝士真係拉絲到嚇死人🤣🤣🤣而且撈埋d醬,芥末醬同沙律醬,夾埋厚厚的蛋,一齊食,真係人間天堂!不過一定一定要share食!自己一個食會太膩🤣🤣🤣🤣泡菜餅泡菜味好香,唔太辣,岩一家大小都食到,由於芝士蛋捲已經令到我好飽,我就拎左泡菜餅返屋企食,第二日用焗爐烤佢都依然好食!柚子乳酪唔太甜,中和返岩岩野食既滯就岩哂🤣
芝士蛋捲

泡菜餅

柚子乳酪
唔太甜,中和返岩岩野食既滯就岩哂🤣
2021-06-30 52 瀏覽
我見新開嘅炸雞店好似幾正咁,就趁着星期六去食,為咗避免繁忙時間我今日就好早六點已經入到舖頭食啦所以嗰陣就冇乜人嘅。叫左一個炸雞同一杯野飲,一個人食就夠哂,其實我覺得太飽🤣🤣🤣份量好夠,兩個人食應該先岩岩好叫左蜜糖蒜片炸雞,熱辣辣真係好好食,佢嘅蜜糖你唔會太重,而且同蒜片夾埋好夾,而且個皮係超脆,係我最近食過暫時最高質嘅炸雞之一,所以下次都想試埋佢個烤雞!同一大班人食多幾款就岩哂啦!加多d檸檬汁仲好清新!至於野飲叫左chocolate smoothie, 食完d熱辣辣既雞嘆返杯凍飲就岩哂,香濃朱古力味岩哂我依個朱古力愛好者🥰🥰🥰

2021-06-29 386 瀏覽
未疫情前,一年去幾次韓國,而家冇得去,又掛住韓國炸雞,所以上網睇睇邊間韓國炸雞好食,見有人推介呢間韓國炸雞都唔錯,於是今日就去試吓。入面嘅裝修都好有韓國feel,仲有電視播住韓國女團嘅MTV,好似去咗韓國咁。睇睇餐牌,其實都幾多款炸雞款式,今日我地決定試吓香蒜甜醬油炸雞,佢地都幾好,可以叫一份或者半份,我地叫咗半份,因為我地想試埋其他野,上碟嘅賣相都好靚,雖然係半份,但份量都唔少,雞皮炸到脆卜卜,加上甜醬油,非常惹味,食落雞肉仲好juice,外脆內嫩,真係好似喺韓國食果d味道。食韓國野,唔少得食年糕啦,我地叫咗芝士年糕拉麵,佢係用鐵板上,熬辣辣,d半熔嘅芝士加埋d公仔麵同年糕一齊食,勁正,除咗年糕外,仲有好多魚糕喺入面,真係非常滿足。

2021-06-27 425 瀏覽
呢排突然好想食韓國菜🇰🇷,揾下揾下先知亞太中心開左新韓國餐廳Dodam chicken,新開張期間有75折,即刻book檯試試佢😆當日點左芝士雞蛋卷、蜂蜜牛油香蒜焗雞、芝士年糕拉麵同vanilla milkshake😋🥚🧀芝士雞蛋卷🍳 推介度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️雞蛋卷上面鋪滿蟹籽,裏面充滿芝士,加上沙律醬、茄汁同蜜糖芥末醬酸酸甜甜,值得一試👍🏻✨🫕芝士年糕拉麵🧀推介度:⭐️⭐️⭐️⭐️魚糕、年糕同蔬菜份量算多,辣度適中,唯獨最想食嘅拉麵份量較少🥺🐔蜂蜜牛油香蒜焗雞推介度:⭐️⭐️整晚最令人失望嘅反而係碟雞,焗雞唔夠味,除左雞髀同雞翼,其他部位斬得好奇怪,有點失望

🥚🧀芝士雞蛋卷🍳
推介度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🫕芝士年糕拉麵🧀
推介度:⭐️⭐️⭐️⭐️
🐔蜂蜜牛油香蒜焗雞
推介度:⭐️⭐️

2021-06-26 323 瀏覽
銅鑼灣總店於觀塘開了新分店,openrice 預期坐單有30% off .超抵食😍😍💠三種芝士雞 𝙏𝙧𝙞𝙥𝙡𝙚 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 🧀🍗$198見相片時, 以為份量好大, 雞件細小. 炸雞香脆. 麵包用提子包盛芝士汁, 如果是農夫包就會好食好多. 包都比較小, 所以醬汁也不能太多, 致食到後期不夠沾. 雖然本身雞四周也有芝士, 但好快變硬黏底.💠辣年糕 𝙏𝙤𝙥𝙤𝙠𝙠𝙞 🌶$138幾好食, 但不辣, 太甜和有少少咸. 年糕份量不多, 有其他魚糕, 醬汁比較多.

💠辣年糕 𝙏𝙤𝙥𝙤𝙠𝙠𝙞 🌶$138
2021-06-25 4037 瀏覽
除了炸雞,還有牛骨湯、鮑魚蔘雞湯、部隊鍋、冷麵、辣海鮮湯麵等韓食,還有數款薄餅,炸雞及薄餅可以選半半,前後幫襯兩次都有點半半薄餅,第一次吃時就覺得薄餅太濕,第二次吃就剛剛好,餅底夠脆,兩次都是點古岡拉芝士拼芝士蕃茄薄餅,個人覺得前者好味啲。(註:怕臭芝士味就不要點前者)至於炸雞,兩次都點無骨,但第一次嚟錯左有骨,我地冇退照要,點原味炸雞;第二次食原味拼香蒜,冇骨。比較過兩次既味道,覺得帶骨既炸雞口感好啲,不過皮/炸漿偏厚/多。而冇骨既炸雞肉質偏腍,同埋越食越膩。人多一齊分享好啲。另外還試了招牌沙律、辣芝士年糕拉麵及牛排骨湯。沙律菜不算新鮮,細份,可以不試。辣芝士年糕拉麵及牛排骨湯同樣細份,不過味道好好。芝士年糕拉麵甜甜辣辣好好味,如拉麵份量多啲更佳。牛排骨湯雖然細份,但內有6大件牛排骨,另有少少冬菇、金菇同韓國粉絲,調味適中,不會過鹹或過淡,像韓國食堂任飲既牛骨湯味道。飲品方面,有Yogurt Smoothie、奶昔、汽水/梳打、茶、酒等,我就試過芒果同柚子Yogurt Smoothie,兩杯味道都ok,但我偏愛芒果味多啲。新張期內,下午茶時間有65折,晚餐有75折,所以都叫抵食。不過

飲品方面,有Yogurt Smoothie、奶昔、汽水/梳打、茶、酒等,我就試過芒果同柚子Yogurt Smoothie,兩杯味道都ok,但我偏愛芒果味多啲。新張期內,下午茶時間有65折,晚餐有75折,所以都叫抵食。不過如果正價呢,就可能覺得有啲唔抵食了。
辣芝士年糕拉麵
原味炸雞(帶骨)
招牌沙律
半半(原味拼香蒜)
半半薄餅
牛排骨鍋