2021-08-05 34 瀏覽
呢間餐廳一路想食終於食到喇!!!!!!!太掛住韓國嘅味道 🇰🇷🇰🇷🇰🇷今日一於去食韓國嘢 yeahhhhhh食韓國嘢點可以少得食炸雞呀🍗🥢香辣炸雞 🐔炸雞既炸漿恰到好處 夠曬脆口👍🏻每件雞都能夠掛上辣汁 辣汁帶甜唔食得辣既朋友都食到呀😜可以揀有骨 同 無骨 我就鍾意有骨 因爲d肉無咁鞋🥢芝士年糕拉麵 🍴鐵板上保溫效果比較好 芝士唔會好快變硬呢個組合應該冇人唔鍾意 全部都好邪惡🥰年糕煙韌 拉麵夾埋芝士食 正😎❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️下次食埋其他款式先 不錯不錯飽飽呀🥰
呢間餐廳一路想食終於食到喇!!!!!!!
太掛住韓國嘅味道 🇰🇷🇰🇷🇰🇷

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

下次食埋其他款式先 不錯不錯
飽飽呀🥰
2021-08-03 40 瀏覽
終於可以係觀塘食到dodam chicken 啦入面裝修好精美 環境舒適當然唔少得炸雞配啤酒啦雙拼:香辣脆雞+蜂蜜牛油脆雞$238兩種口味都有6件雞 上碟時仲係熱辣辣香辣炸雞 醬汁酸甜帶辣 雞肉嫩滑炸衣相當不錯 上完醬汁依然脆香蜂蜜牛油脆雞 醬汁帶有蜜糖風味 甜甜的再加上蒜片 推薦大家可以一試!配上啤酒炸魷魚鬚薯角 炸得剛好 又脆 又入味 不知不覺便清空了醬汁也是畫龍點睛最後叫個魚糕湯湯非常清甜 有白菜 芝士竹輪 不同形狀的魚糕 蛋蘿蔔 蘿蔔非常入味 無渣 清甜 絕對要食最後飲埋個湯就飽了 整體來講 食到韓國的味道 真係好感動
終於可以係觀塘食到dodam chicken 啦
入面裝修好精美 環境舒適

當然唔少得炸雞配啤酒啦

雙拼:香辣脆雞+蜂蜜牛油脆雞$238

兩種口味都有6件雞 上碟時仲係熱辣辣

香辣炸雞 醬汁酸甜帶辣 雞肉嫩滑
炸衣相當不錯 上完醬汁依然脆香

蜂蜜牛油脆雞 醬汁帶有蜜糖風味 甜甜的
再加上蒜片 推薦大家可以一試!

配上啤酒

蘿蔔非常入味 無渣 清甜 絕對要食

最後飲埋個湯就飽了
整體來講 食到韓國的味道 真係好感動

2021-08-01 150 瀏覽
突然想食炸雞🍗朋友推介🐔 拍得住橋村炸雞既水準😍👍🏻.🍗香蒜甜醬油炸雞🍗呢間既炸雞味道都有好多款香辣甜辣香蒜醬油 好多選擇可以order 半份或者一份🉑炸雞外皮炸到卜卜脆 再掛上甜甜醬油雞肉嫩滑多汁😋😋😋😋有係韓國食橋村炸雞既感覺.🥣鮑魚人蔘雞湯🥣非常足料有兩大隻雞髀🍗同埋鮑魚😌仲有原條人蔘、雜菌同韓國粉絲 好滋補既味道😋.韓國海鮮湯麵🍜有八爪魚、鮮蝦、青口同埋一大篤黑松露醬👩🏽‍🍳同韓式辛辣麵又幾夾 又再矜貴左😆
突然想食炸雞🍗朋友推介🐔
有係韓國食橋村炸雞既感覺

🥣鮑魚人蔘雞湯🥣
非常足料
有兩大隻雞髀🍗同埋鮑魚😌
仲有原條人蔘、雜菌同韓國粉絲 好滋補既味道😋

韓國海鮮湯麵🍜
有八爪魚、鮮蝦、青口同埋一大篤黑松露醬👩🏽‍🍳
同韓式辛辣麵又幾夾 又再矜貴左😆
喺觀塘返工嘅我,好掛住韓國☹️☹️☹️之前有食過銅鑼灣嘅分店超中意,知道觀塘開咗新分店,一於放工去食,一解我思鄉情懷先♥️🤭餐廳面積大,座位都幾寬敞,當然唔少得嘅就係,韓國MV啦🌝💕<招牌沙律>超多配料,有好多款沙律菜之餘,仲有提子乾、菠蘿、果仁等等等等,好refreshing! 仲有我至愛嘅芝麻醬♥️<三重芝士脆雞>呢個不得了!係好邪惡!超級多芝士😳呢度有好多款炸/烤雞揀🥰呢個雞嘅重點係個芝士醬,我地忍唔住點哂😳而個麵包亦好正,麵包係提子味,同芝士好match !<Strawberry yogurt smoothie><Yuzu yogurt smoothie>食炸雞又點少得smoothie♥️

餐廳面積大,座位都幾寬敞,當然唔少得嘅就係,韓國MV啦🌝💕

<招牌沙律>

<三重芝士脆雞>

<Strawberry yogurt smoothie>
<Yuzu yogurt smoothie>
炸雞又點少得smoothie♥️
  • 三重芝士脆雞
#跟住我食唔中伏.去觀塘海濱玩耍之前必須先吃飽飽😋今次選了間吃韓國菜的,這分店是新開的超人氣!餐廳位置很方便,從觀塘MTR station出穿過APM到地面不用3分鐘已到😎炎炎夏日不需走太多路才到的餐廳很重要😂店內樓底很高,枱數多亦不會感到壓迫,冷氣足夠坐得舒服👍🏻.配合寶寶沒有選炸的雞(媽媽很想吃炸的🙈)[香蒜豉油焗烤雞] #超讚賣相好美!寶寶看到超興奮還大叫呢🤭焗烤雞微脆,咬落口外皮的醬汁整個包住嫩滑的雞肉香蒜豉油十分香濃帶甜,咬一口之後就停不了口🤤焗烤雞午餐還配有沙律,平衡一下身體健康和心靈吃完雞再吃點沙律感覺上沒那麼邪惡🤣.[韓式雞湯飯]吃韓菜我最愛就是湯飯!機乎是每次都要order的菜品!寶寶不能吃辣和太濃味所以就選了這個😁誰不知都很好吃呢‼️裡面有兩隻大雞槌,雞肉都煮得很軟,用筷子輕鬆就夾到雞肉放湯的雞肉比較烤雞自然沒那麼嫩滑,但都吃到肉是吸了湯的精華湯頭真的超級鮮甜,裡面有大量蔬菜菇菌,還有韓式粉絲😍很喜歡韓式湯常保持著暖暖的,喝下去特別感覺幸福💞.惠顧午餐包自助飲料一杯,或可選韓式汽水我就喜歡熱柚子茶❤️.#下次我要來吃炸雞 🤣#ca師奶餐廳_觀塘
#跟住我食唔中伏
去觀塘海濱玩耍之前必須先吃飽飽😋
今次選了間吃韓國菜的,這分店是新開的超人氣!
店內樓底很高,枱數多亦不會感到壓迫,冷氣足夠坐得舒服👍🏻
配合寶寶沒有選炸的雞(媽媽很想吃炸的🙈)
[香蒜豉油焗烤雞] #超讚
賣相好美!寶寶看到超興奮還大叫呢🤭
焗烤雞微脆,咬落口外皮的醬汁整個包住嫩滑的雞肉
香蒜豉油十分香濃帶甜,咬一口之後就停不了口🤤
焗烤雞午餐還配有沙律,平衡一下身體健康和心靈
吃完雞再吃點沙律感覺上沒那麼邪惡🤣
[韓式雞湯飯]
吃韓菜我最愛就是湯飯!機乎是每次都要order的菜品!
寶寶不能吃辣和太濃味所以就選了這個
😁誰不知都很好吃呢‼️
裡面有兩隻大雞槌,雞肉都煮得很軟,用筷子輕鬆就夾到雞肉
放湯的雞肉比較烤雞自然沒那麼嫩滑,但都吃到肉是吸了湯的精華
湯頭真的超級鮮甜,裡面有大量蔬菜菇菌,還有韓式粉絲😍
很喜歡韓式湯常保持著暖暖的,喝下去特別感覺幸福💞
惠顧午餐包自助飲料一杯,或可選韓式汽水
我就喜歡熱柚子茶❤️
#下次我要來吃炸雞 🤣
#ca師奶餐廳_觀塘

2021-07-30 206 瀏覽
Fancy 的韓式炸雞餐廳Dodam Chicken (亞太中心) (觀塘)@觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓1號舖超華麗的炸雞餐廳!裡面的感覺好像在一家西餐廳fine dining 一樣,非常舒適侍應們都很年輕有魄力,令人驚訝點了個無骨炸雞實在意想不到那麼好吃,上桌時熱辣辣,雞油春氣撲鼻,入口酥脆,而且外皮不會硬,size大約有三人份量、非常多但無骨,所以其實啖啖肉,比原來外間炸雞更抵更春濃招牌沙律好有層次味的沙律,除了菜,還有大量堅果和芝士粉,超多汁又爽脆,同炸雞相當襯!
Fancy 的韓式炸雞餐廳

Dodam Chicken (亞太中心) (觀塘)

@觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓1號舖

侍應們都很年輕有魄力,令人驚訝

點了個無骨炸雞

招牌沙律

2021-07-29 55 瀏覽
星期五晚,我同兩個朋友仔約食韓國炸雞啦,本身觀塘區嘅炸雞店都唔多,呢間又未食過,所以試試. 我哋7點左右到度,大概等咗半個鐘呢就已經有位. 食物方面,款式都幾多,炸雞、燒雞、韓國湯、飯粉、嘢飲種類都ok,有唔同選擇. 我都幾欣賞舖頭都可以俾客人叫一份或半份;有骨或者冇骨. 我哋叫咗兩碟一份嘅有骨炸雞,一個蜜糖味、一個鹹蛋黃味,另外叫咗個牛骨湯. 蜜糖味,值得一讚,好夠味;鹹蛋黃味,反而差少少. 牛骨湯就好足料,足足有五舊牛骨. 由於我哋呢食唔到咁多野,其實想試吓佢個芝士包. 不過可能星期五晚,服務員都比較忙,人手緊張,基本上無幫我哋倒水、問我哋食咩. 希望下次會好啲.

2021-07-16
30 分鐘 (堂食)
2021-07-29 35 瀏覽
觀塘呢座大樓有幾層食店,有日式放題、火鍋等,還有今天約久違朋友食的韓式炸雞店。店大樓底高,闊落。「柚子年糕腸仔無骨脆雞」:炸雞食得多,但係將年糕同腸仔mix埋一齊就幾特別,加埋柚子味嘅配搭幾新鮮,味道幾好,年糕煙煙韌韌唔會好乾,還有淡淡柚子味令年糕唔寡。至於脆雞唔會俾比下去,美中不中就係無咁脆,但keep到香口,不錯。「泡菜餅」:泡菜控嘅我們開頭有啲擔心,泡菜會否太濕令餅會淋,不過呢份擔心又似乎過慮了,餅底keep到乾身脆口,泡菜亦keep那份濕潤感。整體味道不錯,侍應服務周到,印象良好。
觀塘呢座大樓有幾層食店,有日式放題火鍋等,還有今天約久違朋友食的韓式炸雞店。

店大樓底高,闊落。

整體味道不錯,侍應服務周到,印象良好。
2021-07-29 35 瀏覽
۵ ❥ Dodam Chicken ⋆ ۵⑀∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝✑ ✑ 黎自韓國嘅Dodam Chicken第一間 餐廳係銅鑼灣 最近觀塘分店全新開幕 裝修好唔錯 Dodam分別有烤雞和炸雞🥰🥰本身想食雙重芝士麵包辣烤雞 有香脆鬆軟麵包搭配炸雞同海量水牛芝士 不過我地怕食唔晒 🤣所以點韓式蒜香🧄醬油炸雞$198 外皮脆香 雞肉雞腿位置嫩滑 雞胸炸得有點過火 稍乾➴➴/✿. 𝚈𝚞𝚖:𝟰/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕𝟰/𝟻˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞☞ ☞ Dodam Chicken觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓1號舖˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞
۵ ❥ Dodam Chicken ⋆ ۵

∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝

/✿
. 𝚈𝚞𝚖:𝟰/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕𝟰/𝟻
☞ ☞ Dodam Chicken
觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓1號舖
2021-07-28 43 瀏覽
之前一直都好想食呢間韓國餐廳, 但因為要突登過海去銅鑼灣先食到就放棄左~~直至最近知道觀塘開左分店就即刻衝去食喇餐廳環境裝修都幾靚~D枱算大張, 座位又舒服呢道有超級多韓式菜選擇!!!淨係炸雞都有無數款式~要揀個最想食既都需要D時間, 哈哈蜂蜜牛油脆雞 (半份) $138睇黎睇去心大心細, 最後都係揀食蜂蜜牛油脆雞脆雞賣靚超靚丫!! 完全係心心眼半份份量都唔少架, 每件雞都幾大件, 2-3人食都好夠~~真心好食到一個點!! 係超超超好食!!好少食到咁好味既炸雞雞皮炸到好鬆好脆, 配埋甜甜地既蜜糖味道真係超夾!!雞肉更加係非常嫩滑又juicy~~整件雞完全係外脆內軟想食炸雞既一定要黎食丫!!!牛排骨湯 $195飲完之後覺得呢間餐廳質素堅冇得頂!!牛排骨湯係完全冇味精, 飲完都唔會覺得口渴湯煲內有多件牛排骨~每塊都好厚好大塊牛排骨肉質軟腍,唔會硬又唔會太淋,恰到好處Strawberry Yogurt Smoothies $58士多啤梨味道鮮甜,酸酸甜甜咁好開胃 好好味
直至最近知道觀塘開左分店就即刻衝去食喇

餐廳環境裝修都幾靚~
D枱算大張, 座位又舒服

呢道有超級多韓式菜選擇!!!
淨係炸雞都有無數款式~
要揀個最想食既都需要D時間, 哈哈

蜂蜜牛油脆雞 (半份) $138
睇黎睇去心大心細, 最後都係揀食蜂蜜牛油脆雞

脆雞賣靚超靚丫!! 完全係心心眼

半份份量都唔少架, 每件雞都幾大件, 2-3人食都好夠~~
真心好食到一個點!! 係超超超好食!!
好少食到咁好味既炸雞

雞皮炸到好鬆好脆, 配埋甜甜地既蜜糖味道真係超夾!!
雞肉更加係非常嫩滑又juicy~~
整件雞完全係外脆內軟

想食炸雞既一定要黎食丫!!!
牛排骨湯 $195
飲完之後覺得呢間餐廳質素堅冇得頂!!
牛排骨湯係完全冇味精, 飲完都唔會覺得口渴

湯煲內有多件牛排骨~
每塊都好厚好大塊

牛排骨肉質軟腍,唔會硬又唔會太淋,恰到好處

士多啤梨味道鮮甜,酸酸甜甜咁好開胃
好好味

• 蜂蜜牛油脆雞
  • 牛排骨湯
叫一個lunch set包飲品+自助韓國小菜非常抵食又份量十足!可encore!建議去前book枱,lunch hour真係好多人!自助韓國小菜有泡菜同粉絲泡菜辣度適中,而且新鮮,絕對唔係包裝左好耐有陣味果款泡菜。韓國粉絲好惹味,麻油香而不膩!食完可無限refill ,正!牛排骨湯配飯湯係即叫即整,好滾好熱辣辣!非常好飲牛排骨份量有5塊左右,初初見到個湯以為好少餸,點知係好足料!仲有少少粉絲同菇!牛肉肥瘦平均,又夠淋同入味!配飯好好食!推介建議預時間製作。牛油蜜糖焗雞一上菜勁香牛油味,加上蜜糖好夾!份量超級多,應該有半隻雞。雞肉嫩滑皮脆!一啲都唔馬夫,推介!
叫一個lunch set包飲品+自助韓國小菜
非常抵食又份量十足!

可encore!
建議去前book枱,lunch hour真係好多人!

自助韓國小菜有泡菜同粉絲
泡菜辣度適中,而且新鮮,
絕對唔係包裝左好耐有陣味果款泡菜。

韓國粉絲好惹味,
麻油香而不膩!
食完可無限refill ,正!

牛排骨湯配飯
湯係即叫即整,
好滾好熱辣辣!
非常好飲
牛排骨份量有5塊左右,
初初見到個湯以為好少餸,

點知係好足料!
仲有少少粉絲同菇!
牛肉肥瘦平均,又夠淋同入味!

配飯好好食!推介
建議預時間製作。

牛油蜜糖焗雞

一上菜勁香牛油味,
加上蜜糖好夾!
份量超級多,應該有半隻雞。

雞肉嫩滑皮脆!

一啲都唔馬夫,推介!

2021-07-26 69 瀏覽
今晚揀左呢間DODAM黎到唔算好FULL但坐到梳化位都幾闊落呀點左~蜂蜜牛油蒜香烤雞等左好似20-25分鐘黎到係熱辣辣又會比埋手套我地都幾貼心呀我地幾鍾意個汁幾好味幾香牛油味但就唔係好食到蜂蜜雞肉都幾滑兩個人剛好KO左~柚子米酒呢個幾特別呀面頭好似有層泡咁下邊沉底係柚子都幾多柚子下呀飲落唔重酒味幾易入口下呢個推介好啱唔想好酒精既人試下
今晚揀左呢間DODAM

呢個推介
好啱唔想好酒精既人試下
2021-07-12
2021-07-26 53 瀏覽
原來係APM隔離有幢野叫亞太中心放成幢都係餐廳,勁多野食🤭見到3樓開左間炸雞,幾年前同朋友食過,都幾好味,所以今日就同左姐姐一齊去食😆•鮑魚人蔘雞湯 🥘 $168人蔘味唔太重,甘甘地,幾好飲。而且幾多料,有兩大隻雞脾🍗啲肉好嫩係搵隻鮑魚搵左好耐😂 因為放左係最底🙈•韓式炒牛肉粗粉絲 $158其實我真係好鍾意食粉絲😂 因為係甜甜地,好好味😋•三重芝士脆雞 🧀 $198勁鍾意食拉絲既芝士,不過食得多會好膩🤭 食左大半已經飽哂個雞皮脆肉嫩,正😚 除左側邊啲拉絲芝士,仲可點麵包入面啲芝士醬😎本來以為唔夠食,點知最後食淨。好彩無叫多樣,咪就做大哂鬼🤪姐姐食完呢餐,已經忍唔住問人拎外賣紙,話之後可以叫外賣返公司食。點知原來鋪頭係新開無耐,仲未有外賣紙😅
原來係APM隔離有幢野叫亞太中心放成幢都係餐廳,勁多野食🤭

•鮑魚人蔘雞湯 🥘 $168
係搵隻鮑魚搵左好耐😂 因為放左係最底🙈

•韓式炒牛肉粗粉絲 $158
其實我真係好鍾意食粉絲😂 因為係甜甜地,好好味😋

•三重芝士脆雞 🧀 $198
勁鍾意食拉絲既芝士,不過食得多會好膩🤭 食左大半已經飽哂

本來以為唔夠食,點知最後食淨。好彩無叫多樣,咪就做大哂鬼🤪

2021-07-26 42 瀏覽
平日收工黎到One Pacific Dodam Chicken唔算太多人而且唔會十分嘈吵 店入面播住韓文歌幾適合放工同朋友黎傾下計chill一chill蜂蜜牛油香蒜炸雞 $195呢款係餐廳推介就試一試佢餐廳有提供膠手套俾你拎上手食更加方便衛生炸雞上枱既時候係超級熱辣辣 熱到用手係拎唔到 即叫即炸蜂蜜包住炸雞 中和了本身有d膩既炸雞 甜甜入口既味道 再加埋juicy既雞肉一絕!芝士年糕拉麵 $158呢款同樣係餐廳推介用鐵板上令到芝士唔會好快凍而結塊年糕煙韌口感剛剛好 再配埋拉麵、魚糕同芝士 搵番韓國既味道
而且唔會十分嘈吵 店入面播住韓文歌

一絕!

芝士年糕拉麵 $158
呢款同樣係餐廳推介
用鐵板上令到芝士唔會好快凍而結塊
年糕煙韌口感剛剛好 再配埋拉麵、魚糕同芝士 搵番韓國既味道
2021-07-25 37 瀏覽
原來觀塘亞太中心開左間專食韓國炸雞既餐廳,鋪面好大,座位好夠多,入面都係咁播住唔同既韓國歌,好似去左韓國咁。今日趁happy Friday 早收工6點就泥食。呢度呢度點可以唔點炸雞,佢其實有好多選擇,有唔同口味,可要燒雞或炸雞,雙拼都得,好夠彈性!我地兩個人要左咸蛋黃無骨炸雞半份,但半份都好大碟,份量唔可以睇少,咸蛋黃夠香濃,有起沙,炸雞都夠嫩滑,十分惹味,令人一口接一口!佢仲有唔同既韓國食物,我地要左招牌辣炒年糕,好有韓國既風味,辣度夠!年糕份量都係超多,好煙韌彈牙!食辣野炸雞,點可以無野飲解辣,佢有韓國啤酒特飲選擇添,不過我唔飲酒,所以要左一jar 檸檬梳打,飲完夠哂refreshing! 到我地食完埋單原來已經full house 好多人排隊!