2017-01-13 109 瀏覽
一直都想去呢間「龍蝦包專門店」食龍蝦包奈何佢本店位於銅鑼灣,不想過海既我終於等到佢哋喺旺角有新店喇!Kama Magic Drunk $58好夢幻嘅cocktail ! 本身係有一支test tube ,入邊係lemonade 俾你慢慢倒落去令到成杯嘢飲有漸變嘅顏色!影相真係一流😍而且味道酸酸甜甜鍾意酸啲嘅就可以到多啲落去!唔多酒精,不易醉,適合女仔飲!串燒小食做頭盤略微多了燒汁,不過整體也不錯,特別喜歡佢上碟方法,唔係一條條串燒,而係有精心放過,又係可以比我影好多相!燒安格斯牛柳十分出色,燒得剛好,唔會過火!龍蝦湯$88真係有龍蝦架!而且都唔算細隻,特別喜歡佢上邊嘅麵包,十分鬆脆而且甜甜地,配搭龍蝦湯,成件事好夾!龍蝦芝士mac and cheese $208芝士迷大愛!而且有成隻蟹鉗成碟長通粉沾滿左芝士汁同埋拉芝士食完都好飽下!全場都好多年輕人,氣氛十分好,希望下次在銅鑼灣試招牌龍蝦包!
Kama Magic Drunk $58
好夢幻嘅cocktail !
本身係有一支test tube ,
入邊係lemonade 俾你慢慢倒落去
令到成杯嘢飲有漸變嘅顏色!
影相真係一流😍而且味道酸酸甜甜
鍾意酸啲嘅就可以到多啲落去!
唔多酒精,不易醉,適合女仔飲!
串燒小食做頭盤
略微多了燒汁,不過整體也不錯,
燒安格斯牛柳十分出色,燒得剛好,唔會過火!
龍蝦湯$88
真係有龍蝦架!而且都唔算細隻,
龍蝦芝士mac and cheese $208
芝士迷大愛!
而且有成隻蟹鉗
成碟長通粉沾滿左芝士汁同埋拉芝士
食完都好飽下!

2017-01-10 121 瀏覽
好少寫食評,但呢間野真係要寫一寫。1)夜晚book桌限時個半鐘,講左無限咁多次好煩2)book個時講明要bb凳,但打黎確認個時問可唔可以唔要bb凳坐卡位?我話一定要bb凳,點知上到去無準備。3)餐廳坐位相當逼,我五大一細竟然安排四人卡位。反映太逼負責人回覆話可以換枱,但係都係俾返4人位。好過份4)我地反映話bb位就係廚房出菜位危險,而且仲係上菜位。但負責人回覆佢地會好小心一定無事。意外既野點會有一定5)野食好食賣相都好好值得一讚如果一家大細去既我完全唔建議去,個人我一定唔會再去,就算野食幾好食都好,上到去要受氣真係唔食好過
好少寫食評,但呢間野真係要寫一寫。
1)夜晚book桌限時個半鐘,講左無限咁多次好煩
3)餐廳坐位相當逼,我五大一細竟然安排四人卡位。

反映太逼負責人回覆話可以換枱,但係都係俾返4人位。

好過份

4)我地反映話bb位就係廚房出菜位危險,而且仲係上菜位。
但負責人回覆佢地會好小心一定無事。

意外既野點會有一定

5)野食好食賣相都好好值得一讚

2017-01-06 141 瀏覽
流心芝士龍蝦三文治-大大件,份量多,二人食岩岩好,三文治龍蝦新鮮足料,配上流心芝士,胃口大增,芝士控必食!配上香脆薯條很美味。意式青醬豬肉丸粗通粉- 粗通粉彈牙,醬汁香濃挺多, 兩個人分著吃也覺有點膩,豬肉丸足料略有點硬。cookies & mist微微薄荷香氣配上朱古力和曲奇配搭新鮮,朱古力味道唔太甜, 不會太膩,值得一試。MINT LEMONADE -會變色的特飲,外相已吸引,飲下去更可消膩,混上檸檬汁漸會變色拍片一流!紅椒粉炸魷魚-魷魚香脆,重點是配上香蒸檸檬蛋黃醬, 酸酸甜甜,二重享受。酥炸大啡菇, 大啡菇外脆內軟, 保留了大啡菇肉汁,新鮮味美。
嚟到旺角山東街嘅Day and Nite by Master Kama。稍早前捲起一股龍蝦包熱潮,有關食店相繼開業,呢間就係其中一員。店入面嘅色調係淺藍同白色為主,牆上仲畫咗龍蝦圖案,不過距離太遠,加上當日餐廳食客幾多,走來走去嘅話好似唔太恰當,所以只係由遠處影下相咋。卡位旁邊係一列玻璃窗,向出面望係波鞋街街景。餐牌封面用咗多個唔同設計嘅logo合併而成,玩味十足。翻一翻內頁,原來除咗西式菜式外,餐廳亦有串燒、烏冬等等日式食物供選擇,呢個真係有啲意想不到。然而呢次我哋係為龍蝦而嚟,所以主力試相關菜式,另加兩杯飲品。隻碟印咗唔同圖案,簡單但幾靚。想試Unicorn Dream,淺藍同粉紅色咁睇落好夢幻,不過應該係杯色素為主嘅飲品,啱啱好見附近有檯叫咗Cookie & Mint,個樣望落都幾靚,配搭亦好似比較啱口味同穩陣,於是就試咗佢。淺綠色嘅薄荷沙冰打得細碎,入面仲有幾多曲奇碎,甜度恰好,最頂層仲用咗oreo夾心曲奇同薄荷朱古力點綴。眾多款飲品好似係為咗女仔而設,好多都係以外觀為先,就試咗已經算係冇咁花巧嘅Mint Lemonade,沙冰夾雜咗打碎嘅薄荷葉,檸檬味稍淡,但薄荷味濃郁,既提
卡位旁邊係一列玻璃窗,向出面望係波鞋街街景。
餐牌封面用咗多個唔同設計嘅logo合併而成,玩味十足。
隻碟印咗唔同圖案,簡單但幾靚。
Cookie & Mint、Mint Lemonade

眾多款飲品好似係為咗女仔而設,好多都係以外觀為先,就試咗已經算係冇咁花巧嘅Mint Lemonade,沙冰夾雜咗打碎嘅薄荷葉,檸檬味稍淡,但薄荷味濃郁,既提神又無負擔。
烤蒜蓉牛油龍蝦
侍應推介龍蝦匯套餐,可惜我唔太想食烏冬,於是決定散叫兩款菜式。

烤蒜蓉牛油龍蝦,拎到出嚟已傳來陣陣香氣,賣相極為吸引。
烤蒜蓉牛油龍蝦
半邊龍蝦上灑有蒜蓉等等,烤得剛好嫩滑唔韌,蒜蓉令龍蝦肉更鮮甜,而且仲有唔少肉汁,亦無任何雪味。
龍蝦包
龍蝦包,用咗厚身嘅甜排包夾住半隻起咗肉嘅龍蝦。
龍蝦包
龍蝦鉗大隻而完整,龍蝦肉同樣鮮味可口,麵包又烘得鬆軟有牛油香。
烤檸檬、檸檬牛油
兩款菜式嘅木板上都跟咗一瓣烤檸檬同一小碗檸檬牛油,唧少少鮮檸檬汁就可以提味,檸檬牛油就creamy微鹹,淡口得嚟又有啲似芝士醬,用嚟蘸龍蝦肉食都唔錯。
雜菜沙律
雜菜沙律就有櫻桃蘿蔔、車厘茄、紫椰菜、紫生菜、菊苣同有啲似莧菜嘅小葉菜,上面灑咗啲睇落係即磨嘅巴馬臣芝士碎,仲加咗橄欖油,食落清新爽脆。
雙重炸薯條
雙重炸薯條炸得外皮脆,表面灑咗啲鹽粒,金黃色嘅炸馬鈴薯口感較粉、偏橙黃色嘅炸番薯就軟糯微甜,我覺得炸番薯都幾好味,亦都比較特別。

未食過其他餐廳嘅龍蝦包,所以未能作出比較。不過第一次試,印象都唔錯嘅。
Cookie & Mint、Mint Lemonade
雙重炸薯條
2017-01-03 192 瀏覽
聖誕節狂歡過後,忙碌了一個月的男友,終於有時間可以補償我的聖誕大餐。要食當然吃好點,慰勞下工作辛苦的他,最重要是慰勞一下我的胃,準備儲好脂肪過冬期待已久的龍蝦包,早一陣被Facebook洗版的寵兒,隨處可見,最近好似風頭已過,還是還是無減我對龍蝦的熱情。早前於銅鑼灣分店已經試過這店,評價不錯,心思思,再來試試旺角店的水準。食物價錢可以說是豐儉由人,普通一個意粉和其他的西餐廳差無幾,既然目標是龍蝦,當然是要吃好一點,吃豪一點,吃得滿足一點。先來龍蝦茶碗蒸清清味蕾,入口第一感覺就是鮮,所有食材的味道都注入了這嫩滑無比的雞蛋中,口感絲滑,入口即化,不得不給予最高的評價。再來串燒,燒牛舌只有五片,每片的厚度和熟度都恰到好處,軟嫩中帶些少咬勁,不錯。燒豬仔髀看落平平無奇,但勝在肉味香濃,不過需要一點牙力,手動起來,開撕吧,粗豪才顯得食物更為滋味。串燒帆立貝尺寸比平時的日式店鋪較為大粒,吃起來不會太乾。重頭戲kama龍蝦匯終於出場,剛是分量就令人傾心。半邊牛油焗龍蝦,龍蝦包,雙色薯條,再加龍蝦湯海鮮烏冬,足夠兩人吃飽的分量$428,可以說是十分抵食。香脆的牛油麵包中間夾著滿滿的波士頓龍蝦肉,包尾放
燒豬仔髀
燒帆立貝
串燒帆立貝尺寸比平時的日式店鋪較為大粒,吃起來不會太乾。
Kama龍蝦匯
香脆的牛油麵包中間夾著滿滿的波士頓龍蝦肉,包尾放上和手心一樣大的龍蝦鉗,飽滿的鉗肉再配上清淡的檸檬醬汁,甚是吸引。
Kama龍蝦匯
烘焗後的麵包,外層焦脆,帶濃郁的牛油香氣,內層柔軟,一啖咬下,香,鮮,甜融合一起,飽肚滿足。配角薯條也深得我心,薯仔做的薯條和番薯做的薯條,本人比較偏愛後者,甜度和軟滑度都超水準。
Kama龍蝦匯
再嚐蒜蓉牛油焗龍蝦,味道比龍蝦包更濃郁,味道更重更香。龍蝦肥美肉厚,彈牙爽口,滿口的龍蝦肉,好爽,滿足感爆燈。
Kama龍蝦匯
最後的龍蝦湯海鮮烏冬,西式龍蝦湯配日式烏冬,美味crossover。熱辣辣還冒著煙的石鍋,裡面的烏冬還滾動著,立即暖笠笠。湯底濃稠,鮮甜,烏冬口感偏軟,順滑,滑溜溜的一下就見底了。
Unicorn Dream
店員大推的unicorn dream,童話般夢幻的少女色彩,影相呃like一流。
Master Magic Soda
Master Magic Soda玩味重,將試管中的黃色檸檬汁倒入藍色梳打水中,搖身一變,紫色帶些少果汁味的可口飲品就出現了,味道清新。

餐廳的店員禮貌不俗,食物落枱會介紹食物名,石鍋太熱會小心提醒不要燙到,細心度100分。加上店內環境清幽,是情侶約會的好地方.....
2016-12-29
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節
燒豬仔髀
燒帆立貝
Unicorn Dream
  • kama龍蝦匯
2016-12-19 2411 瀏覽
今年年初香港突然吹起一陣龍蝦包熱,不少餐廳都以此物來作招徠,每個動輒過百元。今天的這家是其中一家做得最有聲有色的,在網絡上時有看到其照片,加上短時間內已迅速擴展,勾起了我的興趣。 旺角分店開業不久,雖是樓上舖但附近人流暢旺,閒日晩上八時幾乎全場滿座,店內以藍白色為主調,店外的霓虹燈與店內的射燈交錯著,環望四周好像加了一塊冷色濾鏡,感覺怪怪,加上和鄰座距離近,不算太舒適。 關西大阪燒 $58用一個圓形小鐵板上的大阪燒甚為可愛,上面舖滿了木魚碎和沙律醬,第一口味道還好,但粉漿本身沒調味,全靠面頭的醬汁補救,吃到中間不知怎的又寡又結實,未達心中標準。 海膽忌廉蟹肉意粉 $148餐牌沒附上圖片,沒想到會有這麼多的醬汁,加上細蔥霎眼看有點像譚仔哈哈;意粉煮得彈牙,帶有丁點的海膽味,忌廉味香濃,但醬汁實在下得重手,放了一會開始凝結,兩個人分著吃也覺膩;另外面頭的海膽不夠新鮮腥腥地,用料一般。 龍蝦包 $188原先我是想吃那三文治的,但原來只在午市提供,一場來到,也要試一試它的名物,龍蝦包在下單後不消一會便送上,龍蝦用上波士頓龍蝦,肉質爽口彈牙,份量不算多,欣賞包身烘得香脆,滿有牛油香,味道甜甜的

關西大阪燒 $58

海膽忌廉蟹肉意粉 $148

龍蝦包 $188
原先我是想吃那三文治的,但原來只在午市提供,一場來到,也要試一試它的名物,龍蝦包在下單後不消一會便送上,龍蝦用上波士頓龍蝦,肉質爽口彈牙,份量不算多,欣賞包身烘得香脆,滿有牛油香,味道甜甜的,是我喜歡的口味,而伴上的雙色薯條沙律皆在其位,一香脆一清新,好吃。

菜單上的菜式十分多元化,甚至是有點過了火,又西又日,看得人眼花繚亂;最後感覺好像沒吃到些什麼埋單已經四百多,性價比不高,總括來說只是擺盤一環較得我歡心,要在熱潮淡卻後繼續站得住腳的話需多下點功夫。
2016-11-30
2016-12-13 2057 瀏覽
上次中午到來,得知早晚餐牌有別,特意晚上再來一次。意式龍蝦海鮮薄餅 ($168+10%)龍蝦頭座落於薄餅之上氣吞山河,霸氣十足。龍蝦蝦身已經拆肉與海鮮同作薄餅餡料,不過龍蝦鉗內仍然充滿結實的龍蝦肉,絕不欺場,整隻龍蝦使盡渾身解數,興薄餅二合為一。 薄餅餅底比較薄身,多吃數件也絕不覺膩。龍蝦芝士Mac N Cheese ($208+10%)這款豪華版Mac N Cheese不但加入了龍蝦蝦肉,更以鐵鑊熱騰騰地呈上。與別不同的是這裡的Mac N Cheese並非用上Macaroni(通心粉),而是用上Penne(斜管長通粉),比通心粉能掛上更多芝士醬汁。Melon Cream Soda ($55+10%)梳打分為杯裝及樽裝,樽裝的份量更多,適合興朋友分享。鮮艷的熒光綠色梳打上唧上軟滑的牛奶雪糕,喝到最後雪糕融化與梳打融為一體,味道帶點忌廉溝鮮奶的感覺。早晚餐牌菜式各有特色,龍蝦菜式亦突破傳統框框,值得一試。
上次中午到來,得知早晚餐牌有別,特意晚上再來一次。
Melon Cream Soda
意式龍蝦海鮮薄餅 ($168+10%)
意式龍蝦海鮮薄餅
龍蝦頭座落於薄餅之上氣吞山河,霸氣十足。
意式龍蝦海鮮薄餅
薄餅餅底比較薄身,多吃數件也絕不覺膩。

龍蝦芝士Mac N Cheese ($208+10%)
龍蝦芝士Mac N Cheese

Melon Cream Soda ($55+10%)
Melon Cream Soda

早晚餐牌菜式各有特色,龍蝦菜式亦突破傳統框框,值得一試。
龍蝦芝士Mac N Cheese
2016-12-10 288 瀏覽
龍蝦包呀💓💓💓 Hit左咁耐我終於都去呢間野試啦😂 之前想試銅鑼灣個間但未有機會, 今次親愛既表姐升職, 當然要請我食飯啦 叫左個龍蝦匯$428 (包括龍蝦包, 半份龍蝦, 龍蝦什錦溫鮮石鍋湯飯)好開心呢… 我中意啖啖肉, 呢個餐同表姐Share, 食個龍蝦包就有D唔夠喉, 但絕對夠飽, 不過可能我地太細食啦🙈湯飯黎啦....唔好俾個龍蝦頭呃左, 以為仲有下半身, 其實得個頭架咋🙈 係!!!! 我認我開頭俾佢呃左😒熱辣辣滾到D湯卜卜卜咁送上黎, 係好吸引湯底好有龍蝦味, 唔會太過濃, 食完個龍蝦包再食佢, 第一碗幾好食幾特別但食第二碗可能已經飽左一大半, 就會膩😅

係!!!! 我認我開頭俾佢呃左😒

熱辣辣滾到D湯卜卜卜咁送上黎, 係好吸引

但食第二碗可能已經飽左一大半, 就會膩😅

2016-12-09
2016-12-09 251 瀏覽
星期六晚睇完 "怪獸與牠們的產地"之後去食飯,咁岩睇到呢間餐廳好似幾多人讚好就訂左位,估唔到即晚訂位都仲有得訂,真意外!一心諗住試食龍蝦…點知唔記得左同行友人係唔食得海鮮,所以一整個頹左。因為個餐牌除左龍蝦之外就冇咩菜式好揀,所以就係為數唔多ge選擇入面揀左幾樣。最快上枱竟然係pizza,我地叫個parma ham pizza,食落咸咸地,都算叫香,而且餅皮都算唔錯。跟住先輪到小食,焗牛油粟米同炸雙色薯條。個焗粟米好牛油又好香,而且份量唔少,不過對比番個價錢,其實cp值都差唔多,唔算好高。跟住個炸薯條就真係算唔錯,佢隻薯條係普通薯仔同蕃薯條,雖然唔係好食得出佢地原本ge味,但個醬係幫佢加分ge地方,配左蜜糖芥末醬、沙律醬同龍蝦汁。個蜜糖芥末醬係由外表到味道都同老麥個隻差唔多,驚喜係其餘兩隻,沙律醬係食得出好食,酸酸甜甜得黎,又唔會有平貨個隻咁死實實。龍蝦汁更加唔駛講,招牌所在冇得輸,龍蝦汁入面仲有d龍蝦肉粒,雖然係有少少似龍蝦湯粉開出黎個隻味…不過都算拎番少少分。最後上係乳豬,佢聲稱西班牙乳豬,不過就肥到媽媽聲…而且只係得一隻脾咁多,仲要有勁粗骨,扣除肥膏同骨頭,其實d肉分分鐘少過走地

最後上係乳豬,佢聲稱西班牙乳豬,不過就肥到媽媽聲…而且只係得一隻脾咁多,仲要有勁粗骨,扣除肥膏同骨頭,其實d肉分分鐘少過走地雞。最慘係上枱之後,由於我地唔識切,所以完全無從入手,等左勁耐先有個男侍應走黎問要唔要幫手切…而且配菜少得可憐,酸椰菜絲就一少堆,焗薯切半得三個半面,d燒汁更加食唔出咩味,早知唔叫好過叫。

佢d野飲我地都叫左黎試下,朋友叫左杯薄荷蜜桃ge cocktail,我就叫左杯朱古力baileys,仲有叫左杯熱情果溝柚子,上藍下紅ge野飲。呢幾杯都不過不失,又唔算特別好飲,但又唔算難飲,平均線水準啦,好似望落好有特色,實則入口都冇咩特別味道,都係甜甜地又有小清新咁啦。不過朱古力個杯係有少少甜到膩,建議食唔飽可以一試。
2016-12-03
  • 炸雙色薯條
2016-12-08 348 瀏覽
終於可以食到只有晏晝先提供嘅龍蝦三文治超多芝士,如果再多小小龍蝦應該會更好,但已經好好味喇!非常推介,而且價錢合理。另外叫左個龍蝦燴飯都好正,好入味!!!!!!!
終於可以食到只有晏晝先提供嘅龍蝦三文治

另外叫左個龍蝦燴飯都好正,好入味!!!!!!!
2016-12-05
2016-12-05 262 瀏覽
因在網上看到了流心芝士龍蝦三文治實在太吸引, 所以專誠前來!可惜原來夜晚是沒有的! 還好有龍蝦芝士riscotto不過比想像中份量少.. 但味道不錯! 好鮮甜的龍蝦.. 飯都好入味!著條加肉醬吉列牛排不會太硬, 好好味.. 反而烏冬味道就淡了一點!Double Berries紅莓&藍莓外型好吸引!! 有沙冰既感覺正體也不錯! 只是人手方便慢了一點

可惜原來夜晚是沒有的! 還好有龍蝦芝士riscotto
Lobster mac n cheese risotto
芝士肉醬薯條
著條加肉醬
吉列牛排配忌廉蘋果咖哩撈烏冬
吉列牛排不會太硬, 好好味.. 反而烏冬味道就淡了一點!
紅莓&藍莓

外型好吸引!! 有沙冰既感覺

正體也不錯! 只是人手方便慢了一點
15 分鐘 (堂食)
2016-12-01 239 瀏覽
:Double Berries & Unicorn Dream $58each 呢兩杯smoothies真係好吸睛😍 完全係靚到一個點!粉藍色粉紅色呢杯係波子汽水既味道💦 而紫色粉紅色既飲落berries味道冇想像中重🍓 反而好似有少少棉花糖既甜味咁🤔 :龍蝦芝士 Lobster Mac N Cheese $208 嘩嘩嘩😍 一上檯就見到個龍蝦鉗一啲都唔細~ 相反成個pan比起預期中細好多😂鍾意食通粉既你會覺得唔夠食哈哈 好開心呢到係用闊同長通心粉 最岩可以兜埋芝士一齊食🧀 龍蝦拆左殼之後就啖啖肉好鮮甜!仲叫左呢款有薯條有蕃薯條 同埋好多唔同sauce既snacks!同埋有呢個爆芝士既龍蝦三文治~~臨走仲見到呢個好簡約既燈箱哈哈。

呢兩杯smoothies真係好吸睛😍 完全係靚到一個點!

反而好似有少少棉花糖既甜味咁🤔

鍾意食通粉既你會覺得唔夠食哈哈 好開心呢到係用闊同長通心粉

最岩可以兜埋芝士一齊食🧀 龍蝦拆左殼之後就啖啖肉好鮮甜!

同埋有呢個爆芝士既龍蝦三文治~~
臨走仲見到呢個好簡約既燈箱哈哈。

係ig見到呢間cafe, 俾龍蝦吸引哂視線唸住豪豪地食餐西式龍蝦(因為一直以來都淨係係酒樓食過中式焗龍蝦)於是叫左龍蝦pizza, 玉子燒, 兩杯飲品不過就有小小失望 龍蝦pizza上面嚿龍蝦好重雪藏味食左幾啖就食唔到落去izza, 飲品就不過不失:可能係我唔識(因為我見到佢仲有龍蝦湯同其他, 或者嗰啲好食啲? 玉子燒反而幾o:可能我本身係玉子:而且啲野食賣相幾:
係ig見到呢間cafe, 俾龍蝦吸引哂視線
於是叫左龍蝦pizza, 玉子燒, 兩杯飲品
不過就有小小失望
龍蝦pizza上面嚿龍蝦好重雪藏味
食左幾啖就食唔到落去
izza, 飲品就不過不失
:可能係我唔識
:可能我本身係玉子
:而且啲野食賣相幾
2016-10-02
2016-11-26 206 瀏覽
去年曾在銅鑼灣吃過master kama, 對他們的龍蝦包一直念念不忘。近來知道旺角也開了master kama分店,所以來這裡一試!這裡和銅鑼灣不同之處是,這裡的menu分day和night,菜色也有所不同,而且有些菜色是旺角店限定的。我們點了一個意式龍蝦海鮮薄餅($168)和他們的招牌名菜龍蝦包($188)。薄餅上面有一隻大大的龍蝦頭,十分吸引眼球。它是薄批,批皮脆卜卜,芝士十分香濃,醬汁是和海鮮很配合的千島醬,上面有龍蝦肉、八爪魚、青口等海鮮配料。龍蝦包的外皮烤得香脆,龍蝦啖啖肉,加上檸檬牛油汁,又juicy又香。薯條和蘿蔔條炸得很香脆可口。飲品點了兩杯cocktail: Marshmallow Fizz 和 Good Nite Dear (各$58)。Marshmallow Fizz 是士多啤梨味的,口感creamy, 味道較甜,女士們大愛!Good Nite Dear 是朱古力味的,內有bailey酒,上面有棉花糖。朱古力味和bailey十分合拍,很滿足的感覺。
2016-11-21
  • 龍蝦包
2016-11-25 201 瀏覽
我老婆大人好咀尖的但間唔中有一兩間食店她會經常掛在咀邊,好似呢間Day and Nite by Master Kama同朋友食過一次後便經常話要同我去食。飲品選擇好多賣相仲好靚女士們來一定喜歡,最後我揀咗Starwbeery & Rose Tea,她則選了Pineapple & Mint Tea。Starwbeery & Rose Tea味道香甜而且大大杯也不過$48抵飲。我哋飲住揀嘢食,不過這重任都係交比老婆大人吧!第一樣係石頭鍋先揀好湯底我哋選了龍蝦濃湯$12配飯,湯底超濃香加上軟熟米飯係好吸引架。龍蝦濃湯內仲有日式魚蛋蟹柳宇等配料,味道好足但咸了少許,不過份量超足細食的兩人一鍋都夠晒皮。而主菜我哋揀咗流心豚肉卷$78,流心芝士香口但不漏,豚肉夠淋而且炸得香脆又唔油,最正係伴有椰菜沙律用嚟解膩一絕。另一份係老婆大人話必吃的吉列牛扒配忌廉蘋果咖哩撈烏冬$128賣相好得體吉列牛扒須係全熟,但口感軟淋味道也不錯。而白雪雪的忌廉蘋果咖哩撈烏冬就十分出色,先試了忌廉蘋果醬滑到不得了,再撈匀底下的咖哩香到冇嘢講囉!烏冬又夠煙韌我比足100分佢呀!
我哋飲住揀嘢食,不過這重任都係交比老婆大人吧!

賣相好得體吉列牛扒須係全熟,但口感軟淋味道也不錯。
2016-11-20