2020-05-26 237 瀏覽
冇諗到荃灣都有可以望到海景嘅靚Cafe!非常surprise之餘,食物質素都幾好😉“Omelet“risotto with Japanese style grilled eel招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯$158 有大大條嘅名古屋蒲燒鰻魚喺蛋包飯上面,淨係個樣已經網絡好吸引,蛋包飯好特別,因為佢入邊係risotto,第一次見,risotto軟硬度適中,仲有蘑菇,食落口感非常唔錯。Slowcook Australia Wagyu beef cheek with red wine and mash potato红酒燉澳洲和牛面肉配滑忌廉薯蓉 $ 188雖然有啲細份,但和牛嘅質素好高,加上下面嘅忌廉薯蓉,食完好滿足😋+$1 雪糕放題見到呢個咁抵,真係忍唔住叫!每人加一蚊就可以任食雪糕,仲有雪米糍!質素亦都OK 㗎,我就鍾意食black sesame同埋Chocolate,同行友人就最鍾意雲呢拿同埋cookiencream😛📍Daily 13 Cafe地址:荃灣柴灣角街38-40號銓通工業大廈13樓A室

招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯$158

红酒燉澳洲和牛面肉配滑忌廉薯蓉 $ 188

+$1 雪糕放題

見到呢個咁抵,真係忍唔住叫!

📍Daily 13 Cafe
地址:荃灣柴灣角街38-40號銓通工業大廈13樓A室
2020-05-24 44 瀏覽
最近網絡上有好多人介紹咗一間海景餐廳!原來喺荃灣工廈附近,放咗工同朋友即刻去荃灣度探店!喺荃灣西行過去大概10分鐘左右就去到啦比我想像中難搵,要有大廈正門入先可以上到去,路痴嘅我行咗條冤枉路哈哈店內環境都幾闊落。七點左右去到都已經好多人啦急不及待咁嗌左嘢食先我揀咗個餐會配埋龍蝦濃湯同埋嘢飲龍蝦濃湯味道唔錯而且都幾香海鮮味再叫咗一個香桃花蜜出乎預期之外好好飲而且店員仲好樂意為你添加水!加分!慢煮牛肉配薯蓉,牛肉煮得軟林林咁入口好鬆軟又多汁!薯蓉落咗牛奶入口好香濃牛奶味而且好滑身睇落去份量唔唔係好多但係都幾有飽肚感!另外在帶咗一個青口再加多$13就可以任食青口啦,呢個promotion都真係幾抵然後每人再加一蚊就可以任食雪糕啦第一轉我就食咗抹茶同朱古力味之後仲食咗雪米遲添呢一餐真係好滿足!跟餐仲有個甜品我揀咗朱古力味蛋糕
店內環境都幾闊落。
七點左右去到都已經好多人啦
急不及待咁嗌左嘢食先我揀咗個餐會配埋龍蝦濃湯同埋嘢飲
龍蝦濃湯味道唔錯而且都幾香海鮮味
再叫咗一個香桃花蜜
出乎預期之外好好飲而且店員仲好樂意為你添加水!加分!

另外在帶咗一個青口再加多$13就可以任食青口啦,
呢個promotion都真係幾抵
跟餐仲有個甜品我揀咗朱古力味蛋糕
2020-05-23 38 瀏覽
大少帶我食好嘢😆雖然喺工廠區但都好易搵,上到去店員好有禮貌咁幫我哋量體溫,之後又好禮貌地介紹今日有咩優惠,當日去時有$1任食雪糕&雪米滋,又或者兩個人叫一客青口然後每位+$13就可以無限追加青口🤩但大少當日想食雪糕多啲🤣🤣🤣呢間cafe環境寧靜,又有個窗望下海,坐位亦寬敞,食物質素亦算高質但價錢一啲都唔貴😎👍🏻.🦞法式干邑龍蝦湯 $38唔會好稀,每啖都好濃郁嘅龍蝦味🥰🍝溫泉蛋卡邦尼意粉 $98意粉煮得好好,好彈牙唔會煮得過熟,個汁亦較得好好,好cream但唔會覺得好膩👍🏻🐚蒜蓉牛油白酒煮蜆 $78好抵食,呢度應該有成廿幾三十隻蜆😹而且冇沙👍🏻蒜蓉味唔會蓋過左蜆嘅鮮味,食落仲有少少酒香👍🏻👍🏻🐔脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬 $58呢個好好食,大少叫左兩份😹雞翼似老麥嗰種炸法,個食落又唔油又唔厚粉,仲好有肉汁,配埋個醬真係冇得輸丫!🐮避風塘風味炒厚切牛舌粒 $68雖然係勁厚切,個好淋🤤🍫金莎朱古力 $43好濃郁嘅朱古力,飲落仲有少少朱古力碎🍑水蜜桃果茶 $42🍨$1任食雪糕,叫一轉都飽哂🥰🥰🥰好滿足

🦞法式干邑龍蝦湯 $38
唔會好稀,每啖都好濃郁嘅龍蝦味🥰

🍝溫泉蛋卡邦尼意粉 $98

🐚蒜蓉牛油白酒煮蜆 $78

🐔脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬 $58

🐮避風塘風味炒厚切牛舌粒 $68
雖然係勁厚切,個好淋🤤
🍫金莎朱古力 $43
好濃郁嘅朱古力,飲落仲有少少朱古力碎

🍑水蜜桃果茶 $42
🍨$1任食雪糕,叫一轉都飽哂🥰🥰🥰好滿足
2020-05-22 53 瀏覽
幾個月都困在家中,停了同朋友飯局,疫情有好轉跡象,就去happy friday食個晚飯。夏威夷果仁咖啡:咖啡有很香果仁焦烘焙味,非常幼滑,奶味可自行調較。水蜜桃果粒茶:蜜桃的清香配上茶香,味道清新,另配蜜糖自行調味,不過清飲已經很清爽。泰式冬陰功海鮮會意大利粉:冬陰功醬料帶點微酸及辣味,香料味又唔會太重,意粉吸收十了醬汁,非常惹味,還有爽彈蝦仁及魷魚圈,份量十足。紅酒慢煮澳洲和牛面頰肉配幼滑忌廉薯蓉:牛面頰煮至肉質很腍,基本上唔需要咬,入口糜爛,紅酒汁有牛肉香,配上幼滑薯蓉更添風味。甜品就加$1食任食雪糕,六款口味既雪糕及三款雪米糍,甜到入心。

2020-05-22 377 瀏覽
第二次光顧這間高質的黃色Café喜歡它的環境、食物和服務店員會落力介紹signature dish和優惠情調不錯,最遠窗台位置還可看到海景餐廳每個月都有不同的優惠,詳情可留意社交平台專頁今個月沒有加$38的甜品放題但有加$1的雪糕放題加$68升級套餐包括沙律/小食、餐湯及甜品飲品半價法式干邑龍蝦湯龍蝦頭及殼打得非常碎濃稠的質感,鮮香濃烈的滋味少許忌廉,培添香滑秘制脆香辣雞塊配沙津炸雞新鮮熱辣,表皮酥脆內嫩,加少許沙津醬更滋味另外,清新爽口的柚子醋沙律正好緩解其熱氣紅酒慢煮澳洲和牛面頰肉配幼滑忌廉薯蓉 - $188兩大塊牛面頰膠質豐富,含大量骨膠原和牛比普通牛肉油花更細緻,肉質更嫩滑軟腍、口感豐富香滑的薯蓉很軟綿,幼滑如絲般香草蕃茄雞肉腸馬莎莉娜芝士長通粉 - $98Mozzarella cheese特點淡淡的芝士香,毫不肥膩及鹹蕃茄酸甜開胃,意式香草又有去油漬之用三種味道配合得天衣無縫拉絲效果亦非常好,正好黏著長通粉金莎朱古力 - $43除了表面原粒的金莎外餐廳把數粒金莎打成粉碎,加到朱古力中喝下口感像無數的果仁,實際是金莎碎底部極多金莎碎凝固,記得要拌勻水蜜桃果粒茶 - $42沖泡後
第二次光顧這間高質的黃色Café
喜歡它的環境、食物和服務
店員會落力介紹signature dish和優惠
情調不錯,最遠窗台位置還可看到海景

餐廳每個月都有不同的優惠,詳情可留意社交平台專頁
今個月沒有加$38的甜品放題
但有加$1的雪糕放題

加$68升級套餐
包括沙律/小食、餐湯及甜品
飲品半價

龍蝦頭及殼打得非常碎
濃稠的質感,鮮香濃烈的滋味
少許忌廉,培添香滑

秘制脆香辣雞塊配沙津
炸雞新鮮熱辣,表皮酥脆內嫩,加少許沙津醬更滋味
另外,清新爽口的柚子醋沙律正好緩解其熱氣
紅酒慢煮澳洲和牛面頰肉配幼滑忌廉薯蓉

紅酒慢煮澳洲和牛面頰肉配幼滑忌廉薯蓉 - $188
兩大塊牛面頰膠質豐富,含大量骨膠原
和牛比普通牛肉油花更細緻,肉質更嫩滑軟腍、口感豐富
香滑的薯蓉很軟綿,幼滑如絲般
香草蕃茄雞肉腸馬莎莉娜芝士長通粉

香草蕃茄雞肉腸馬莎莉娜芝士長通粉 - $98
蕃茄酸甜開胃,意式香草又有去油漬之用
三種味道配合得天衣無縫
拉絲效果亦非常好,正好黏著長通粉
金莎朱古力

金莎朱古力 - $43
除了表面原粒的金莎外
餐廳把數粒金莎打成粉碎,加到朱古力中
喝下口感像無數的果仁,實際是金莎碎
底部極多金莎碎凝固,記得要拌勻
水蜜桃果粒茶

水蜜桃果粒茶 - $42
沖泡後果茶酸甜適中,茶色微紅,帶有水蜜桃微甜
可無限添加熱水,無限飲用

帶有濃郁味道的辣椒可以衝破單純的甜味
呈現更加多元的新感覺
美人椒有着獨特的鮮美香氣,而且辣度低、肉質厚
切成細小的碎末,既平衡了慕斯的奶油感,又不至於太過於辣口
2020-05-21
紅酒慢煮澳洲和牛面頰肉配幼滑忌廉薯蓉
香草蕃茄雞肉腸馬莎莉娜芝士長通粉
金莎朱古力
水蜜桃果粒茶
辣椒黑朱古力慕絲蛋糕
最近同事💁🏻‍♀️介紹左間係荃灣嘅超隱世cafe比小妹, 仲極力推介咁話😎, 小妹身為為食敢小隊隊長🙋🏻‍♀️, 就緊係要去試試去, 📍地點方面的確對於小路痴嚟講係有d難度🧐🙈, 所以極度建議同埋朋友仔一齊嚟😆😂一入去有好多花花草草🌷🌱嘅怖置, 感覺幾清新寫意帶點文青嘅感覺! 雖然最近受疫情影響, 但仍然有好多人嚟食野, 好彩小妹7點幾到左, 因為過多一陣就不停有好人嚟walkin!👫🏻👨‍👩‍👧法式干邑龍蝦湯🦞🥣龍蝦湯味道正常, 不過不失😊金莎朱古力🍫金莎朱古力味十!分!濃!郁!而且唔係太甜, 加上冰量唔多, 質感更厚重😋, 非常邪惡😈, 推介!👍🏻白酒忌廉香草煮智利藍青口今晚做緊優惠🈹️, 叫一客青口每人只需加13蚊就可以無限任添🤭😆!!!一上枱就已經聞到好香嘅酒味🍾同香草味🌱, 份量仲要唔少添, 隻隻都大大粒肉質鮮甜, 好抵食!脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬🐔炸粉唔厚而且炸得十分脆, 入面嘅雞肉非常juicy, d雞油仲流哂出嚟, 加埋微辣🌶嘅蛋黃醬, 非常滋味!😋露筍墨魚汁意大利飯配香煎北海道刺身帶子串及挪威煙三文魚🍝E個墨汁意大利飯係小妹食過最濃嘅, 先講下佢嘅墨汁係完完全全覆蓋住每一

法式干邑龍蝦湯🦞🥣
龍蝦湯味道正常, 不過不失😊

金莎朱古力🍫

白酒忌廉香草煮智利藍青口

脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬🐔

露筍墨魚汁意大利飯配香煎北海道刺身帶子串及挪威煙三文魚🍝
E個墨汁意大利飯係小妹食過最濃嘅, 先講下佢嘅墨汁係完完全全覆蓋住每一粒米, 而且質地非常濃稠, 飯粒煙煙韌韌加埋微微煎香過嘅刺身帶子同挪威煙三文魚🐟, 味道非常夾而且一d都唔膩, 推介!☺️

避風塘風味炒厚切牛脷粒🐂
避風塘風味醬汁有少許辣, 非常惹味, 牛脷口感軟腍, 整體味道唔錯, 如果份量可以多d更好😋

日式朱古力芝士蛋糕🍫🧀🍰🍦
朱古力芝士蛋糕口感幼滑而且唔會好甜, 出面食到嘅朱古力芝士蛋糕好多都係芝士味比朱古力味濃郁, 而且e件芝士蛋糕嘅朱古力同芝士比例做得相當好, 食到朱古力味同時有淡淡芝士香!!! 今晚仲做緊$1任食雪糕優惠, 係$1蚊呀🙈!!!!!! 有朱古力🍫, 雲呢拿, 芝麻, 士多啤梨🍓, 曲奇🍪同抹茶🍵比你揀, 小妹同朋友揀左朱古力, 芝麻同士多啤梨味, 每款味道都唔錯, 幾抵食!!👍🏻
2020-05-14
  • 露筍墨魚汁意大利飯配香煎北海道刺身帶子串及挪威煙三文魚🍝
  • 日式朱古力芝士蛋糕
  • 金莎朱古力
  • 脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬
2020-05-21 44 瀏覽
今日去咗搵朋友食lunch😏daily13 響荃灣嘅工廠區真係估唔到餐廳環境咁靚咁舒服💘。Lunch time 1200 - 1500大家記得想去嘆tea都唔好遲過3點阿✅。[日式咖哩炸魚柳飯]咖哩味道做得唔錯😁魚柳比想像中好通常炸魚肉質會比較乾,但佢都仲幾滑👍🏻而且賣相都幾靚😏個飯上面仲有紫菜絲點綴。[煙三文魚蕃茄忌廉汁扁麵]花型煙三文魚一定係少女心啦🤣Sauce唔係主要蕃茄味,反而係偏重忌廉滑溜淡口帶少少蕃茄香,還好扁意粉幾滑,軟硬適中👌🏻不過如果個汁濃少少味會更好太creamy有啲漏😅食唔哂。[脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬]欣賞選用無激素雞翼😌食都食都安心啲炸粉唔算太厚可以接受,蛋黃醬不太特出雞肉無乜調味,呢個下次未必會再嗌😅。[水蜜桃梳打]本身以為係粉紅色🤣不過橙黃色都靚,而且suprise有真生果😍。甜品據說係日本直送嫁不過今日我都full咗😋雖然我一般甜品,但日本飛來下次都要試🤤😂。超級鍾意餐廳設計簡潔優雅仲有花花牆🌺打卡勁靚😍而且餐廳盡頭嘅高枱位仲係向住個海㗎(尖叫中)。。。🌇夜晚嚟靜靜地dinner實超靚!(工廈區夜晚會小人啲,帶女女來睇海景仲唔冧爆?)🤣🤣🤣。#dail
今日去咗搵朋友食lunch😏
daily13 響荃灣嘅工廠區
真係估唔到餐廳環境咁靚咁舒服💘

Lunch time 1200 - 1500
大家記得想去嘆tea都唔好遲過3點阿✅

[日式咖哩炸魚柳飯]
咖哩味道做得唔錯😁魚柳比想像中好
通常炸魚肉質會比較乾,但佢都仲幾滑👍🏻
而且賣相都幾靚😏個飯上面仲有紫菜絲點綴

[煙三文魚蕃茄忌廉汁扁麵]
花型煙三文魚一定係少女心啦🤣
Sauce唔係主要蕃茄味,反而係偏重忌廉
滑溜淡口帶少少蕃茄香,還好
扁意粉幾滑,軟硬適中👌🏻
不過如果個汁濃少少味會更好
太creamy有啲漏😅食唔哂

[脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬]
欣賞選用無激素雞翼😌食都食都安心啲
炸粉唔算太厚可以接受,蛋黃醬不太特出
雞肉無乜調味,呢個下次未必會再嗌😅

[水蜜桃梳打]
本身以為係粉紅色🤣
不過橙黃色都靚,而且suprise有真生果😍

甜品據說係日本直送嫁
不過今日我都full咗😋
雖然我一般甜品,但日本飛來下次都要試🤤😂

超級鍾意餐廳設計簡潔優雅
仲有花花牆🌺打卡勁靚😍
而且餐廳盡頭嘅高枱位
仲係向住個海㗎(尖叫中)

🌇夜晚嚟靜靜地dinner實超靚!
(工廈區夜晚會小人啲,帶女女來睇海景仲唔冧爆?)
🤣🤣🤣

#daily13 #荃灣美食 #文青cafe
#靚餐廳 #tsuenwan #香港小店 #小店 #香港人餐廳 #支持
喺網上面見到有一張雪糕放題,完全俾佢吸引左,草根2姊妹約埋一齊去試一試😆。估唔到主菜味道都唔差,而且份量都幾大, +$63就可以轉套餐,有齊晒沙律,小食,湯,飲品同甜品,抵到爛。.📍法式干邑龍蝦湯龍蝦湯夠味,不過如果熱啲更好🦞。📍秘制脆香辣雞塊 Crispy and Spicy Chicken Nuggets小食係炸雞塊🐓,香脆又惹味,上面再要加上沙律醬,真係食唔停口👍🏻。不過沙律菜就唔夠新鮮🥗。📍招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 ($158)Inn Risotto with Japanese Style Grilled Eel鰻魚飯賣相吸引👍🏻原條鰻魚份量慷慨🐟,雖然未算好肥美,但呢個份量同價錢已經收貨。😌。炒蛋成張被咁擒住個飯,蛋嘅份量超多, 但相信再生一點口感會更加水嫰🐣。飯底有驚喜😍,竟然用意大利飯取代一般嘅炒飯,仲用上日本珍珠米,口感creamy。雖然可惜飯底自身味道唔突出,被鰻魚汁搶去風頭。置頂加上木魚碎同紫菜絲,成個鰻魚飯份量都幾多,一定夠飽肚😋❤️。📍62.5©溫泉蛋明太子忌廉汁扁麵配醬油漬三文魚籽 ($128)Linguini with Smoked Salmon in

📍法式干邑龍蝦湯
龍蝦湯夠味,不過如果熱啲更好🦞。

📍秘制脆香辣雞塊

📍招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 ($158)

Linguini with Smoked Salmon in Mushroom & Dill Cream Sauce
意粉煮得剛好🍝,唔會過腍。溫泉蛋嘅蛋汁令意粉醬汁口感更加黏稠。雖然食到明太子,但味道主要被蛋味主導🐣,明太子淪為配角。不得不提一粒粒飛魚子係口腔被咬破,鹹鮮味令成個意粉有所提升,味道不錯👍🏻。

跟餐甜品係朱古力芝士蛋糕,香滑得嚟朱古力味濃郁🍫。

Cafe呢期做緊推廣,加$1有雪糕放題🍨,真係超級抵食😍!雪糕有6款味,另外仲提供3款雪米糍。當中朱古力味雪糕最出色,中間仲有粒粒朱古力碎🍫。叫幾多佢真係會比足你,必叫呀❤️!

📍 抹茶拿鐵($32)
Matcha Latte
飲唔出抹茶味,基本上只係牛奶🥛。

📍夏威夷果仁拿鐵($36)
Macadamia Latte
咖啡味突出,雖然比較細杯,飲落夠香,好飲☕️。
今日係520,想搵間靚啲嘅餐廳應下節。呢棟大廈嘅餐廳都有海景睇,所以就嚟呢度搵間relax下。上到嚟間餐廳好有情調,有個花花牆俾人打下卡。而啲檯都唔係好多,所以夠晒靜,唔會俾人嘈親。但就一定要book檯。行到最入就係我今次嘅目的,海景。而海景位係吧檯,有啲人未必覺得舒服,所以要景定要舒服,你自己衡量下啦。今日有個特別優惠,就係買一份白酒忌廉煮青口,然後每人加13蚊,就可以無限refill,簡單啲講姐係青口放題。所以我地都嗌左個試下,只係我個人覺得調味重手左,有點過咸,掩蓋左青口本身應有嘅鮮味。我地叫左兩個set,佢呢度係主菜加68蚊就可以有湯,小食同甜品,所以都好抵食。佢個湯係龍蝦湯,未食已經聞到超香龍蝦味,飲落都好濃郁,好喜歡。而小食係香辣炸雞塊配沙律,佢個沙律醋嘅味道比較特別,咸多過酸,但我又覺得都幾好食。而佢個炸雞就不得了,好好食,脆得嚟夠juicy,辣得嚟又夠香口,我覺得超好食。然後就係主菜啦,呢個係慢煮豬鞍配炒雜菇同薯蓉。佢個薯蓉真係好好食,好幼滑同埋好creamy好香。而佢個豬鞍雖然係厚切,但係因為慢煮嘅關係,所以好腍。另一個係鰻魚蛋包意大利飯,佢個鰻魚大大條,又唔會好似出

而佢個豬鞍雖然係厚切,但係因為慢煮嘅關係,所以好腍。

另一個係鰻魚蛋包意大利飯,佢個鰻魚大大條,又唔會好似出面食到果啲咁咸,呢個好味。而佢個蛋真係好滑好滑,加埋啲咁creamy嘅飯,真係絕配。

最後就係甜品啦,今晚係朱古力芝士蛋糕,呢個配搭我好受落。原本我唔食芝士,都好怕朱古力太甜,但係佢咁樣搭埋一齊,朱古力唔會太甜之餘,都帶到淡淡芝士香味。

飲品就叫左個蜜桃紅茶同青蘋果紅茶,有點失望嘅係原來係罐頭水果加茶,但好彩唔會太甜。整體都唔錯,呢個海景晚餐,十分滿意。
2020-05-20
2020-05-19 41 瀏覽
荃灣呢間工廈cafe, 之前黎食過,真心覺得唔錯同埋高cp值,所以推薦咗俾朋友,日頭黎食仲可以望到海景,啲座位又闊落,真係好chill!😆今次黎食佢地做緊$1雪糕&雪米糍放題promotion😱同送俾你食差唔多,聽到都覺得開心🤩選一款意粉、飯或主菜加$68可以升級套餐,包括小食、龍蝦湯同甜品。..迷你干邑龍蝦湯(跟餐),口感濃厚,龍蝦味突出。👉🏻秘製香辣雞塊(跟餐)微辣香口,肉質幾嫩,同蛋黃醬係絕配😋.👉🏻招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯·$158係日式同西式fusion,估唔到呢個配搭都幾夾,炒蛋如瀑布質感非常嫩滑,意大利軟硬度拿捏得剛剛好,鰻魚亦都好肥美!👉🏻和風紫菜薯條配明太子沙律醬·$48上次黎食過覺得好好食😋厚切薯條炸得酥脆不油膩,本身已經有啲鹹味,配上明太子醬風味十足,份量非常足,好似食極都未食完。.👉🏻日式芝士蛋糕(跟餐)有驚喜!入口軟滑,適當嘅芝士味,令整件蛋糕都唔會太膩🤤$1雪糕放題!必加✨✨食到差唔多飽,今次真係試唔晒咁多種味🥺試住3款先,雪糕口感整體幼滑,仲加上oreo餅醉!想特別推薦芝麻味,味道好似食整芝麻糊咁香,十分濃郁🤤鍾意芝麻味千祈唔好錯過🤗

迷你干邑龍蝦湯(跟餐),口感濃厚,龍蝦味突出。

👉🏻秘製香辣雞塊(跟餐)
微辣香口,肉質幾嫩,同蛋黃醬係絕配😋

👉🏻招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯·$158

👉🏻和風紫菜薯條配明太子沙律醬·$48

👉🏻日式芝士蛋糕(跟餐)
有驚喜!入口軟滑,適當嘅芝士味,令整件蛋糕都唔會太膩🤤

$1雪糕放題!必加✨✨

2020-05-18 41 瀏覽
#黃店經濟圈位於荃灣工業區 食物質素 非常好👍🏻誠意推薦 價錢都唔錯主菜set 露荀墨魚汁意大利飯配香煎北海道刺身帶子及揶威煙三文魚 $138好多配料 每樣都好鮮甜呢個價錢真係無得頂👏🏻墨魚汁 做得好岀色個飯 好食到令人感動🤩加配 $68小食-秘製脆香辣雞塊及沙律菜辣度幾足 好脆😆甜品-朱古力蛋糕精選優惠🌟$98白酒忌廉香草煮藍智利(每位再加$13,可享任食青口)我同男朋友一齊食 食超過左100隻🤤青口 係釀得超足白酒忌廉味 每次上盤 都係熱辣辣 仲好鮮甜😍$1/位 雪糕放題推薦:曲奇雪糕🍦金莎朱古力 $48 (跟餐半價)水蜜桃梳打 $28 (跟餐半價)
#黃店經濟圈

辣度幾足 好脆😆

甜品-朱古力蛋糕

精選優惠🌟
$98白酒忌廉香草煮藍智利
(每位再加$13,可享任食青口)
我同男朋友一齊食 食超過左100隻🤤
青口 係釀得超足白酒忌廉味
每次上盤 都係熱辣辣 仲好鮮甜😍

$1/位 雪糕放題
推薦:曲奇雪糕🍦

金莎朱古力 $48 (跟餐半價)

水蜜桃梳打 $28 (跟餐半價)
2020-05-17 36 瀏覽
上次又和Vicky試食,今次來到這裏,這間餐廳比我感覺原本是都是這樣的餐廳。看餐牌餐牌的菜色很有酒店嘅影子,相信老闆或者廚房係酒店出身照舊好食係唔使講,如果係難食我就會詳細介紹😋😋真係唔使講嘢大家睇圖,知道好有酒店出品!味道達到酒店水平,真係好難得。再看冇餐牌價錢絕對超值,應該係呢半年最值得推介嘅餐廳之一。好難得搵到一間酒店水平,平民價格。樓下泊車,晚上比較好,鍾意周圍搵好食抵食呢間應該冇錯!

看餐牌餐牌的菜色很有酒店嘅影子,相信老闆或者廚房係酒店出身

照舊好食係唔使講,如果係難食我就會詳細介紹😋😋

再看冇餐牌價錢絕對超值,應該係呢半年最值得推介嘅餐廳之一。

好難得搵到一間酒店水平,平民價格。

樓下泊車,晚上比較好,鍾意周圍搵好食抵食呢間應該冇錯!

今日同朋友去左the mills 行街,行完街就順便去嗰頭搵埋cafe 好好坐下食野,朋友就搵左間喺工廈區既呢間 Daily 13 cafe~~~~ 我地勁早黎到,仲係無咩人~~ 環境好靚!坐窗口位應該幾chill ~~~~一黎到店員主動介紹有咩好推薦,佢話呢排有個$1 任食雪糕優惠,加一蚊就可以任食雪糕同mochi~~~~ 嘩,如果我嗰日無肚痛 我一定會加!你睇~都好多味可以揀架~~~因為我地都唔太肚餓關係,就叫左兩個main,再加個沙律~無加錢轉餐 挪威煙三文魚凱撒沙律:煙三文魚卷成玫瑰花狀,貌相精緻,清爽的沙律菜,醬汁份量得宜~溫泉蛋傳統卡邦尼意大利粉:意粉做到Al Debte,煙肉味道亦非常突出,流心蛋可將其拌入意粉,令意粉帶有蛋香外,口感更為Creamy, 配料有小切片磨菇,增添上不同口感和味道,再配上灑喺意粉面上嘅芝士粉,味道更為香濃。招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯:意大利飯因拌入上燒汁,所以食落帶有陣陣香甜嘅味道,而因火候控制得宜,所以飯粒做到軟硬適中,再被半熟狀嘅蛋包裹著,將其拌勻再食,為其添上額外嘅口感和味道,最後原條蒲燒鰻魚,而其肉質仍保持軟嫩,油香甚豐,味道因蒲燒

我地勁早黎到,仲係無咩人~~ 環境好靚!

坐窗口位應該幾chill ~~~~

你睇~都好多味可以揀架~~~

招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯:意大利飯因拌入上燒汁,所以食落帶有陣陣香甜嘅味道,而因火候控制得宜,所以飯粒做到軟硬適中,再被半熟狀嘅蛋包裹著,將其拌勻再食,為其添上額外嘅口感和味道,最後原條蒲燒鰻魚,而其肉質仍保持軟嫩,油香甚豐,味道因蒲燒醬汁而令原本經已鮮甜的鰻魚更加甜美。

我地六點幾到,本身都無咩人,之後我地食到尾聲既時候,突然成班小朋友黎左😂😂😂 勁嘈 ! 我諗佢地都係衝住$1 雪糕而黎xDDD 住喺附近既不妨叫埋成班小朋友仔一齊去試下haha!
2020-05-17 104 瀏覽
一間再次幫襯的餐廳,食物保持質素,款式選擇亦比以往加多了。今次是衝著鰻魚飯而來,不負所望!秘制脆香辣雞塊 ($58)• 雞塊外皮香脆可口、充滿了孜然的味道,非常惹味,可滿足到食香口嘢的慾望。• 淋在上面的沙律醬令雞塊口感和味道更為豐富,辣度輕微,怕辣的朋友亦可一試。和風紫菜薯條配明太子沙律醬 ($48)• 一個再次encore的小食,薯條呈上時剛剛炸起,極之香脆但同時要小心進食。• 怕燙口的話可以先醮一下明太子沙律醬,夾雜著上面的紫菜碎一齊食,更加滋味無比。法式干邑龍蝦湯 ($38)• 湯質順滑充滿龍蝦的鮮味,最好襯熱飲用,冷卻後會帶點腥味。招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋白意大利飯 ($158)• 鰻魚肉質香腍、醬汁滲透在肉內,面上還帶點紫菜碎,吃的時候充滿和風風味。• 香腍的鰻魚加上滑溜的蛋塊去配搭creamy的意大利飯,再有淡淡獨有的木魚香,所有食材的味道都非常配合。香草蕃茄汁雜肉腸馬莎莉娜芝士長通粉 ($98)• 通粉軟硬適中,香草和蕃茄汁均勻地附在通粉之上,保持乾身不會濕漉漉。• 芝士味道偏向清淡,肉腸以碎粒形態分散在整碟通粉裡,清新的醬汁帶點少少肉香。柚子紅茶 ($28)• 柚子味突出

秘制脆香辣雞塊

秘制脆香辣雞塊 ($58)

和風紫菜薯條配明太子沙律醬

和風紫菜薯條配明太子沙律醬 ($48)

法式干邑龍蝦湯

法式干邑龍蝦湯 ($38)

招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋白意大利飯

招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋白意大利飯 ($158)

香草蕃茄汁雜肉腸馬莎莉娜芝士長通粉

香草蕃茄汁雜肉腸馬莎莉娜芝士長通粉 ($98)

柚子紅茶

柚子紅茶 ($28)

• 柚子味突出、非常清新的凍飲,而且飲的時候會吃到底下的粒粒果肉。

日式軟滑芝士蛋糕

日式軟滑芝士蛋糕 ($32)

• 芝士香濃、蛋糕質感綿滑濕潤,喜歡芝士蛋糕的朋友一定要試試。

$1雪糕放題

• 試了三球不同味道的雪糕球:士多啤梨、綠茶、黑芝麻。

• 推薦黑芝麻味,非常香濃突出,其餘兩款味道則較為清淡。
秘制脆香辣雞塊
和風紫菜薯條配明太子沙律醬
香草蕃茄汁雜肉腸馬莎莉娜芝士長通粉
柚子紅茶
日式軟滑芝士蛋糕
2020-05-16 49 瀏覽
Daily 13是一間隱身工廈內的INS風cafe,處處都能打個靚卡,仲有海景睇tim!我慕其甜品放題而來,但原來而家轉左promotion了,現在是每位+$1 任食雪糕😈😈😈😈😈!以及點白汁忌廉香草煮智利藍青口($98)+20幾蚊就可以無限refill~~-整餐飯下來,我覺得呢度食物質素幾好!賣相味道均有驚喜👏🏼藍青口的忌廉汁香濃還有片片磨菇😍refill時更是比一盤新既你,絕無欺場。主菜我們選了蘆筍墨魚汁意大利飯配香煎北海道刺身帶子串及挪威煙三文魚($138),幼蘆荀爽脆清甜,煙三文魚卷成花型,意大利飯有咬口,是我喜歡的質感❤️刺身帶子煎得香脆,面頭還有苜蓿牙。 +$68升級套餐有- 小食,是日是蜜糖黑椒雞翼,個皮好脆又大隻👍👍👍 調味佳,且裡面仲有肉汁,打低8成樓上cafe。- 迷你法式乾邑龍蝦湯,值得試!有龍蝦味。- 精選甜品,是日是芝士蛋糕。- 跟餐飲品半價,我選了金莎朱古力($43半價),肥野但令人非常愉悅,喝了一口想跳舞🥳-最後每位加一蚊任食雪糕,有四五款口味及三款雪米滋!意想不到的是平凡的雪糕也有精緻的擺盤!
整餐飯下來,我覺得呢度食物質素幾好!賣相味道均有驚喜👏🏼

- 迷你法式乾邑龍蝦湯,值得試!有龍蝦味。
- 精選甜品,是日是芝士蛋糕。