2020-07-06 599 瀏覽
朋友係荃灣住帶我去!非常高質!已經bookmark左 下次要同野獸去少女花花牆 仲有雲石枱 即時心心眼啊直頭想問老闆個雲石枱係邊度訂真心好喜歡一入到黎比個【$1 雪糕放題】吸引左每人只需要加$1就可以食到雪糕放題喇 好瘋狂也-主食種類多 加$68包沙律+小食+龍蝦湯+cheese cake 絕對值得加!3個女仔叫左2個主食 +一個前菜-主食招牌名古屋燒鰻魚包意大利飯$158鰻魚大大條再加上超滑蛋好足料意大利飯配左少少忌廉仲有磨菇非常夾-主食紅酒慢煮澳洲和牛面頰配幼滑忌廉薯蓉$188上碟擺盆真用心又精緻薯蓉真係超級正終於明白點解特別mention幼滑口感綿綿食多d都唔膩牛面頰超軟腍而且不帶任何肥肉同牛既其他部分唔同肉味特濃-跟餐龍蝦湯超香帶有少少龍蝦肉幼絲口感昇華-跟餐小食香辣脆雞塊絕對用心沙律菜配黑醋超開胃香辣脆雞塊脆卜卜仲要好juicy-跟餐甜品2件Cheese cake真係不得了柚子味cheese cake 超清新 好高級 如果可以訂埋生日蛋糕就好喇朱古力味cheese cake 芝士味濃朱古力味都好香 但柚子味cheese cake實在太出色必點!-金莎朱古力濃郁金莎味仲有粒粒細
朋友係荃灣住帶我去!非常高質!
已經bookmark左 下次要同野獸去

香辣脆雞塊脆卜卜仲要好juicy

跟餐甜品
2件Cheese cake真係不得了
朱古力味cheese cake 芝士味濃朱古力味都好香
但柚子味cheese cake實在太出色必點!
跟餐柚子味蛋糕

哈哈$1食左三個雪糕球真係不得了
味道仲好好
綠茶好滑重奶味
豆腐超出色好似食緊豆腐花咁 低甜 清新
曲奇仲有oreo粒粒係度!口感正正!
希望下次黎都有呢個$1 雪糕放題優惠啦
餐廳環境超岩打卡!雲石枱 花花牆 海景位
野食真係超用心!唔單超好味又足料!仲要擺盤精緻!
真係隱世高質既工廈cafe
  • 避風塘風味炒厚切牛脷粒
  • 脆炸雞翼配香辣蛋黃醬
1K
2020-07-03 47 瀏覽
之前上網看到有推廣說在做1元雪糕放題的時候就已經很想來試一試,作為一名雪糕狂魔,但沒時間,最近終於有時間約到朋友一起來荃灣挑戰一下了!我們在平日的6點30分到達,現場雖然還沒有顧客在,但看到名單也有很多人訂了今天的坐位了!一坐下以後,店員馬上過來推介店裡的最新優惠,說7月份他們轉了新的活動,分別是正價飲品加1元的飲品放題和套餐加13元的甜品放題,聽到沒有雪糕以後差點嚇死我了,但原來他的甜品放題是有包括雪糕的,那不是更爽了嗎!小朋友才做選擇,成年人表示我全都要!這13元必須肯定要加!最後我們下單了一份冬陰功海鮮燴意大利粉和蒜香辣椒蜆肉意大行粉配軟殼蟹,都加了68蚊成為套餐和加13元的甜品放題,還有叫了荔枝蜜桃茶和玉桂蘋果茶,這兩個是特別加1元可以變成飲品放題的!餐點很快就上桌了,首先是迷你櫻花澴蝦湯,湯裡充滿了濃濃的蝦味,而且聽朋友說這是用了法式的手法把蝦都打碎了,這樣就每一口都能吃得到蝦的滋味但你又看不到蝦的存在!這只有在舌尖上感愛到蝦的味道!之後送上的是廚師推介小食—秘制雞塊,這是套餐包含的。這份炸雞還附上了沙津,減低了吃炸雞的油膩感和罪惡感,炸雞外脆內軟,有肉汁的,配上沙津醬十分開

之後送上的是廚師推介小食—秘制雞塊,這是套餐包含的。這份炸雞還附上了沙津,減低了吃炸雞的油膩感和罪惡感,炸雞外脆內軟,有肉汁的,配上沙津醬十分開胃,味道也不錯!

然後的是主菜蒜香辣椒蜆肉意大行粉配軟殼蟹,這個意粉有點辣但可以接受,我朋友不會吃辣的也沒問題,而且蒜香味也很足,令我有種泰式的感覺,哈哈。但主角的肯定是軟殼蟹了,大大的一隻放在意粉上面,炸得非常香脆,平常吃蟹那麼麻煩,現在吃軟殼蟹只有一個字,爽!愛蟹人士要試一下!除了軟殼蟹,意粉還加了很多蜆肉,增加了不同的口感和鮮味!很足料!

再來的是冬陰功海鮮燴意大利粉,很幸運的是這個也是辣的,不過比剛剛的那個意粉再辣一點,但還是可以接受的。這個意粉也加了很多蝦,魷魚和蘑菇,蝦是已經脫殼的還很貼心的把蝦腸去掉了,蝦跟魷魚也很爽口彈牙,蘑菇吸了冬陰功的湯,吃到口裡會充滿冬陰功的味道!這個好評哦!

吃完主菜了,之後當然是飯後甜品啦!由於是放題的關係,我們每一款都叫了一款來試試,雖然是放題,但甜品上碟也不馬虎了事,每一份都感受到店員的用心,其中特別推薦的有法式栗子蒙布朗和富土蘋果芝士蛋糕。

法式栗子蒙布朗外面包裹著大量的栗子蓉,內裡是香滑的忌廉,底下是朱古力的蛋糕,完全體驗香濃幼滑的感覺,愛栗子人士必點!

而富土蘋果芝士蛋糕給人的感覺是很清新,雖然是芝士蛋糕,但完全不會感覺膩,配上了香甜的蘋果也增加了芝士蛋糕的口感!

最後雪糕格仔餅,我選了豆腐雪糕,上桌的感覺好美,完全不像是在吃甜品放題,雪糕不會太甜,有淡淡的豆腐香味,不過格仔餅的是香脆的感覺,跟餅乾差不多,跟我想像中的鬆軟的格仔餅有出入,但還是挺特別的!

此外,就是兩杯無限任飲的荔枝蜜桃茶和玉桂蘋果茶,兩杯都有加上不同的果肉,茶底清新,不會太甜,還有椰果增加口感,而且REFILL不是只幫你加茶,而是直接給你一杯新的,這個真的非常好!!!大推!!!

題外話,這裡還有一個窗口位,可以對著海景吃晚餐,這感覺真的很爽!附上窗外的景色!
題外話/補充資料: PS:雪糕狂魔吃了6球雪糕!
2020-07-02
  • 富土蘋果芝士蛋糕
  • 法式栗子蒙布朗
2020-06-27 49 瀏覽
呢間係荃灣工廈嘅cafe對正海景,環境好舒服,近排餐廳仲做緊$1任食雪糕雪米糍同叫一客藍青口加$13就可以無限添加優惠招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯($158)份量十足,原條鰻魚超級肥美,魚肉嫩滑冇咩碎骨,醬汁唔會過甜,加上滑溜嘅蛋包,撈飯食一流呀溫泉蛋傳統卡邦尼意大利粉($98) 特別creamy滑溜,意粉夠煙韌,加埋炒香過嘅煙肉同菇菌一齊食,好有口感升級套餐(+$68)有沙律、小食、迷你法式干邑龍蝦湯、精選甜品同跟餐所有飲品半價,水蜜桃梳打(+$14)仲有新鮮桃肉同椰果$1雪糕雪米糍放題啱晒咁熱嘅天氣,雪糕有雲喱拿、朱古力、綠茶、曲奇、士多啤梨同芝麻味,朱古力味雪糕有好多朱古力碎碎,好有咬口,而糯米糍就有荔枝、芒果同芋頭味

升級套餐(+$68)有沙律、小食[雞塊]、迷你法式干邑龍蝦湯、精選甜品[芝士蛋糕]同跟餐所有飲品半價,水蜜桃梳打(+$14)仲有新鮮桃肉同椰果

2020-06-24
2020-06-22 1199 瀏覽
荃灣文青cafe荃灣區多美食眾所周知,他們多數在市中心地舖今天韻兒來到荃灣西的一間工廈找到一間隱世cafe🤫餐廳採用預約制,每一晚有限定人數以保持食物嘅質素。🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀走到餐廳門口,他們是採用小清新風格😍準備了搓手液給客人,整體感覺十分整齊簡潔感覺不像在工廈內💖店員安排我們就坐窗口位。景觀一流看著海用膳店員為我們介紹最新的兩款優惠:1)白汁忌廉煮青口~點一份後每位加$13就可以無限添加🤫2)每位加$1 可以任食6款味精雪糕-三款糯米糍。🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀法式龍蝦湯:第一次吃到這麼濃郁的餐湯喝得出他是用了十足,啖啖質感穠稠令人一試難忘。前菜是炸雞配沙律:沙律醋十分特別,咸多過酸。可接受😊炸雞不得了😝香脆又juicy .辣得來又香口味道100分👍👍香烤豬鞍扒配野菌燒肉汁:看到烹調的方法有點特別所以便點這個,豬鞍扒有2塊.有一塊煮得比較軟熟,肉質嫩滑而且味道剛剛好不會太過鹹❤️有特色的一道菜挪威煙三文魚刁草忌廉汁扁意粉:煙三文魚熏得岩岩好,賣相不錯忌廉汁份量十足😝拌麵剛剛好🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀甜品:芝士蛋糕甜度適中不錯.朱古力蛋糕也可看着海

荃灣文青cafe
荃灣區多美食眾所周知,他們多數在市中心地舖
今天韻兒來到荃灣西的一間工廈找到一間隱世cafe🤫

餐廳採用預約制,每一晚有限定人數以保持食物嘅質素。

🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
走到餐廳門口,他們是採用小清新風格😍
準備了搓手液給客人,整體感覺十分整齊簡潔
感覺不像在工廈內💖

店員安排我們就坐窗口位。景觀一流看著海用膳
店員為我們介紹最新的兩款優惠:
1)白汁忌廉煮青口~點一份後每位加$13就可以無限添加🤫
2)每位加$1 可以任食6款味精雪糕-三款糯米糍。

法式龍蝦湯:第一次吃到這麼濃郁的餐湯
喝得出他是用了十足,啖啖質感穠稠令人一試難忘。

前菜是炸雞配沙律:
沙律醋十分特別,咸多過酸。可接受😊
炸雞不得了😝香脆又juicy .辣得來又香口
味道100分👍👍

香烤豬鞍扒配野菌燒肉汁:
看到烹調的方法有點特別所以便點這個,
豬鞍扒有2塊.有一塊煮得比較軟熟,肉質嫩滑
而且味道剛剛好不會太過鹹❤️有特色的一道菜

挪威煙三文魚刁草忌廉汁扁意粉:
煙三文魚熏得岩岩好,賣相不錯
忌廉汁份量十足😝拌麵剛剛好

甜品:芝士蛋糕甜度適中不錯.朱古力蛋糕也可

看着海景吃晚餐是一流的享受。值得再去

Daily 13

荃灣柴灣角街38-40號銓通工業大廈13樓A室

• 雪糕放題
同閨蜜係南豐紗廠打完卡,想喺附近搵間文青cafe,查到呢間勁近嘅海景西餐廳,無意開啟咗工廈上面藏寶記!店員服務態度好好,坐落會介紹番餐廳最近做緊嘅promotion,order一份青口就可以每人+13變放題,再+1仲有埋雪糕任點!!雪糕獸表示咁吸引又點可以錯過😍-冬陰功意粉係皇牌醬汁風味獨特香滑蒜香辣椒煙肉鴨胸蒜香味濃好香好夾白酒煮智利藍青口絕配香草配忌廉汁芝麻抹茶強烈推薦雪糕好高質勁滿足荔枝同香芋雪米糍荔枝清新皮底煙韌-青口可以再唔夠可以再點,個汁香滑煮得真心高質。環境寧静舒服,朋友情侶傾計都好啱!仲有海景位嘆住食❤花花位可打卡~ps.記得book位,夜少少已經fill晒!
冬陰功意粉係皇牌

芝麻抹茶強烈推薦
雪糕好高質勁滿足

荔枝同香芋雪米糍
荔枝清新皮底煙韌
ps.記得book位,夜少少已經fill晒!
2020-06-18 83 瀏覽
搵表妹食午餐! 又再一次帶我去荃灣區工廠大廈尋找隱世美食! 今次試西餐! 本人唔喜愛飲湯, 所以頭盤選定沙律, 表妹飲蕃茄湯! 大家主菜都選擇蜆肉意粉, 不過蜆肉賣晒, 變成大蝦意粉! 湯顏色好靚! 沙律大大一碟, 菜都算新鮮, 芝麻沙律醬汁唔會過多, 幾好! 蝦爽甜大隻, 肉質厚實, 意粉彈牙, 整體感覺幾好!

蝦爽甜大隻, 肉質厚實, 意粉彈牙, 整體感覺幾好!
2020-06-16 75 瀏覽
最近天氣熱沒什麼胃口,上網看到這則廣告:惠顧任何菜式都可加$1 任吃雪糕,六款味道,另加三款糯米糍!工廈的cafe位置不好找,但裝潢非常出色,而且大都是沙發座,坐得舒適,聊天一流我先點了蒜香煙肉鴨胸辣椒意大利粉,一份才$118,+68轉了set 湯,這份龍蝦湯說不上超出色,但內藏蝦殼碎,帶點蝦香,濃得來不會過咸~餐牌上寫是沙律或小食,但其實是兩者都有!這份炸雞熱辣辣,沙律夠冷凍,配在一起冰火感夠好吃!主菜的意粉鴨胸不是水煮的中式鴨胸片,頗惹味而且不會太肥膩,實在值得一讚。蒜頭香味濃,不過辣味有點缺缺,再辣點比較好吧!另一份主菜是59度慢煮豬鞍,肉質非常稔嫩,豬肉纖維處於剛熟未熟之間,還帶著那條骨,黏著骨的部分很正!那薯蓉頗大份,吃著吃著很快就飽了!最後,當然是甜品,餐附送了柚子芝士蛋糕,近似是日式的芝士蛋糕,比較鬆軟且用餅底,淡淡的柚子反而令人更愛吃看$1任吃的雪糕!有朱古力,云尼拿,士多啤梨,曲奇與忌廉,抹茶,芝麻,全部都滿大顆的!最好吃是芝麻!吃過那麼多遍,芝麻香味還是最愛的,另外朱古力有碎朱,曲奇忌廉的咬口一向是不敗,抹茶也不錯有層次他們的糯米糍比雪糕還是差了點,不如多點些雪糕好

餐牌上寫是沙律或小食,但其實是兩者都有!
這份炸雞熱辣辣,沙律夠冷凍,配在一起冰火感夠好吃!

另一份主菜是
那薯蓉頗大份,吃著吃著很快就飽了!

看$1任吃的雪糕!
他們的糯米糍比雪糕還是差了點,不如多點些雪糕好了!

服務滿不錯的,推介
2020-06-14 48 瀏覽
關於柴灣角街工廈的Daily 13,係少數環境又靚又好食嘅Cafe。門口看似平平無奇,但裏面裝修好清新精緻,一啲都睇唔出係位於工廈裏面。一坐低店員就為我哋講解Menu,青口做緊優惠,每位只需加$13 ,就可以無限refill,好抵喎。仲有每位加一蚊,就可以任食雪糕糯米糍及雪糕,雪糕仲有六款味道,真係好吸引。不過我同老公都減緊肥,所以冇要呢個優惠。主菜加$68可以升級做套餐,有餐湯、沙律及甜品。第一道上枱嘅係龍蝦湯,推介!絕對唔係出邊飲嘅罐頭龍蝦湯,飲得出係親自熬製。首先唔似出邊龍蝦湯剩係得Cream味,每啖湯都有好濃郁嘅龍蝦肉地,仲有少少龍蝦肉碎喺裏面。味道清甜得嚟又唔會好膩。沙律份量雖然唔係好大,不過配上幾舊炸雞,都幾有誠意。炸雞超乎我預料,非常Juicy又非常脆口。咬落去啲汁爆曬出嚟,好surprise 。白汁香草忌廉煮智利藍青口($98),我哋每人加咗$13 ,最後食咗兩盤,好抵呀!青口每隻都肥嘟嘟,配上香草白汁味道唔會太濃味,食多一盤都唔會覺得濟。而且青口冇苦澀味,唔錯!冬陰功海鮮燴意大利粉($218),味道又係好令人驚喜。冬陰功味剛剛好,帶少少creamy味道,同西式嘅意大利

冬陰功海鮮燴意大利粉($218),味道又係好令人驚喜。冬陰功味剛剛好,帶少少creamy味道,同西式嘅意大利粉好夾。海鮮用了都唔少,他都有三隻。意粉面頭有一大執溫室豆苗,味道好fresh,應該係自家種植嘅。

紅酒慢煮澳洲和牛面頰肉配幼滑忌廉薯蓉($188)一上枱以為好細份,但原來都有兩舊厚切面頰肉疊起咗,都唔少份量!和牛面頰肉非常柔嫩,入口即溶,好味!而且口味好香濃,一啲都唔韌,配上紅酒汁味道好夾。薯蓉真係好幼滑,不過份量就唔太多,男士可能未必夠飽。

甜品係朱古力芝士蛋糕,朱古力味好濃,不過我同我老公都食到好飽,最後甜品都食唔晒呀。

飲品方面我點咗水蜜桃鮮果茶($28),鮮果有水蜜桃粒、橙汁、椰果甜甜地都唔錯。老公就叫咗Cappuccino咖啡味好濃郁,賣相都幾好。

總括來講,係攻下食到高質西餐廳嘅水準,非常值得推介!
2020-06-09
  • 紅酒慢煮澳洲和牛面頰肉配幼滑忌廉薯蓉
  • 泰式冬陰功海鮮燴意大利粉
2020-06-14 71 瀏覽
之前都去過荃灣呢間工廈嘅另一間黃店cafe, 今次試吓daily 13💛. 白酒忌廉香草煮智利藍青口 . $98叫左先知原來可以+$13/位無限refill🤩🤩🤩呢下係有d吸引🥳賣相幾好, 但食落唔係幾新鮮☹️忌廉汁就比較一般, 主要係青口唔新鮮有d失望🙁我地都係refill左一次食唔哂.... 香草蜜糖燒無激素雞翼 . $58呢個睇樣同食落都好正😍好重蜜糖味個皮燒得好靚☺️好食👍🏻想食多幾隻😂. 香烤59度慢煮加拿大豬𩣑扒配炒野菌•燒肉汁. $178豬𩣑扒幾厚食落都算juicy, 烤得幾靚😋d肉都幾滑唔鞋唔韌👍🏻仲配有薯蓉😊燒汁雜菌味道偏淡屬一般. Icecream🍦 .加$1有任食雪糕同雪米糍🤩咁又梗係食下啦🤪不過雪糕只有士多啤梨🍓曲奇🍪綠茶🍵朱古力🍫雲呢拿幾種味, 個人覺啦曲奇同綠茶ok, 雪米糍就有芒果🥭荔枝同香芋, 係維記個種味🤣香芋好食😙前一晚book左枱所以唔洗等, 不過位唔多地方都有d細, 之前見過有介紹嘅海景位都係得一個😂有dd失望整體感覺沒有想像中好😓雖然加少少錢有無限refill青口同雪糕, 但質素一般, 另外兩樣正常發揮😌有機會再試吓呢間黃店啦🙆🏻‍♀️推介: 🌟🌟🌟

. 白酒忌廉香草煮智利藍青口 . $98

. 香草蜜糖燒無激素雞翼 . $58

. 香烤59度慢煮加拿大豬𩣑扒配炒野菌•燒肉汁. $178

. Icecream🍦 .

推介: 🌟🌟🌟+0.5🌟(最高5星)
果然係小店出細貨💖依間樓上工廈Cafe雖然位於荃灣比賽偏遠既工下範圍,可能真係要OpenRice特登搵先會見到呢一間餐廳,但係食完之後,真係值得分享比大家聽有一間咁正嘅餐廳🥰-小店裝潢簡約清新,俾人一種好舒服,有家的感覺。我哋今日點左兩個主菜,加錢就會有一份Dinner set, Set 包括湯,小食一份,同埋甜品。今日餐湯係龍蝦湯,龍蝦味好突出,食完仲有鮮鮮甜甜既餘韻,不過就真係咸左小小,但整體唔錯🙂雖然係餐既小食,但一啲都唔馬虎,仲大大碟,唔係一兩件既人頭份量,幾有誠意!是日係脆香辣雞塊,雞塊好Juicy 一啲都唔乾身,炸粉唔會過厚,脆脆辣辣咁好香口!主菜我地試左店員推介既泰式冬蔭功海鮮燴意粉,超好食!!也推介比大家~個Sauce調得好好,小小酸帶辣,冬蔭公汁掛晒意粉,原來配意粉都好夾,好惹味,唔似平時食黎食塊都白汁茄汁咁,依個好有驚喜!另一個主菜係蘆筍墨汁意大利飯配帶子串及煙三文魚,真係賣相有得味道又得。意大利飯嘅軟硬度剛剛好,墨汁高湯份量控制得好好,做到微微嘅稠身又帶濕潤,仲有好濃既忌廉味!帶子串好食又新鮮~燒到外面微焦而保持內嫩,沒浪費到帶子。甜品係cheese cake,依
果然係小店出細貨💖
小店裝潢簡約清新,俾人一種好舒服,有家的感覺。

帶子串好食又新鮮~燒到外面微焦而保持內嫩,沒浪費到帶子。

甜品係cheese cake,依舊唔會好膩。

另外我地仲加左個一蚊雪糕/雪米滋放題!真係抵到爛!仲有五六款雪糕味道,我叫左既芝麻好正😍

飲品就半價可以叫~
柚子梳打同荔枝紅茶,依到既飲品都大大杯多選擇,不妨一試

依間小店真係樣樣都好高質,感受到用心,會大力支持💛🤗
呢間餐廳真係好好食,又好抵食!👍🏻仲可以邊食邊望住荃灣海濱嘅靚景!💓之前我係喺ig見到個靚靚海景,所以比佢吸引左過嚟試,不過佢個位址有少少偏僻,要揾好耐先揾到,佢係喺工廈嘅13樓。我個日同朋友叫左一個温泉蛋明太子意粉、一盤青口、再每人加左$1就有雪糕同雪米糍放題,真係超抵食!最後我地一共食左8球雪糕 & 5個雪米糍🤤😋一定會返嚟再食!😋因為真係好好味!同埋我想試佢個鰻魚蛋包飯,望落都好吸引!
呢間餐廳真係好好食,又好抵食!👍🏻
仲可以邊食邊望住荃灣海濱嘅靚景!💓

2020-06-10 46 瀏覽
這間位於荃灣工廠區工業大厦樓上舖Cafe!裝修方面都唔錯!坐落都好舒適!。至於食物方面:招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯!賣相相當之吸引!入去cafe D客人一定會叫這個飯!平時D鳗魚飯只係用珍珠米!現在這間cafe係用意大利米配搭非常之唔錯!鰻魚原條上碟原汁原味!去嘅鳗魚汁相當美味加埋去燒鰻魚十分之香味!.真係唔錯!再用D蛋包住意大利飯食入口非常之唔錯!雞蛋非常之嫰滑!意大利飯又有口感!相當唔錯!。挪威三文魚沙律!非常之新鲜!賣相又吸引!味道恰恰好!十分之健康嘅食物!。泰式冬蔭功海鲜燴意大利粉!賣相都唔錯!味道好好味!D海鮮好新鲜食入口好又口感!十分之唔錯!意大利粉軟硬適中真係唔錯!。蛋糕款式都好多款!賣相又好吸引!蛋糕又好新鮮又唔會好甜食入口又好軟滑!十分之唔錯!味道都有好幾款:啖啖慕絲蛋糕、日式軟滑原味、柚子、蘋果芝士蛋糕!

至於食物方面:

2020-06-08
15 分鐘 (堂食)
這次與朋友一行幾人到荃灣工廈的咖啡廳覓食🤤,這次去了位於西鐵荃灣西站附近的工廈,距離南豐紗廠只是兩條街道。咖啡廳環境裝修簡約,冷氣涼快充足。晚市剛開始去不算太多人所有位置坐🤣。💥挪威煙三文魚沙律 HKD$78,食主食前先來個沙律阻隔油份是個不錯的選擇。兩者食材挻新鮮,簡單的味道健康又好吃2🤤🤤。💥招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 HKD$158,這個是店舖招牌,看到每一枱也必點的食物☺。用意大利飯做蛋包飯既特別又不常見挻特別。原條鰻魚鋪在蛋包飯面上很大條😆,而且還有木魚絲在面舞動,為其生色不少😊。💥泰式冬陰功海鮮燴意大利粉 / 西西里式櫻花蝦辣蕃茄汁大蝦意大利粉 HKD$128,這兩個意粉賣相相近,但聞起上來就有分別🤫。大蝦蝦肉肉質爽口挻有咬感,意粉份量不過不失。💥啖啖芒果慕絲蛋糕 | 日式軟滑原味/柚子/蘋果芝士蛋糕 HKD$32-HKD$43,飯後來個甜品最好不過,可以與朋友分享來吃,一次過吃到幾款味道😍😍。靜靜此終鍾情原味芝士蛋糕,口感滑身挻香🥰。期間後點了幾杯飲品來作止渴之用,我們點熱雲呢拿朱古力 / 雪糕朱古力 | 荔枝/水蜜桃梳打HKD$134-HKD$38,味道不算太甜可以

期間後點了幾杯飲品來作止渴之用,我們點熱雲呢拿朱古力 / 雪糕朱古力 | 荔枝/水蜜桃梳打HKD$134-HKD$38,味道不算太甜可以接受,而且有跟餐半價優惠感覺不錯😆。
2020-06-08
15 分鐘 (堂食)
2020-06-07 55 瀏覽
呢度最吸引我黎既地方就係可以加一蚊既價錢可以雪糕任食!!岩哂我呢D肥妹仔食到飽一飽再開埋第二個胃食甜品!!首先來個例湯+前菜係南瓜湯黎 超濃郁既口味加上南瓜既香味!! 超級心心眼沙律加雞翼份量唔算多但係超FRESH, 雞翼係脆脆的甜蜜糖雞翼, 超好味份量都幾多既黑松露菌及野菌意大利飯黑松露超級香而且配合呢個野菌飯真係一流意大利飯勁CREAMY!! 正食完正餐就當然係食呢個雪糕放題!! 超多唔同既味道可以揀!!我地一行四人每人揀幾種味都可以食多D唔同既味道仲有雪米糍, 超多口味揀最後滿滿足足的吃飽飽了, 正
呢度最吸引我黎既地方就係可以加一蚊既價錢可以雪糕任食!!
岩哂我呢D肥妹仔食到飽一飽再開埋第二個胃食甜品!!

首先來個例湯+前菜
係南瓜湯黎 超濃郁既口味加上南瓜既香味!!
超級心心眼

沙律加雞翼
份量都幾多既黑松露菌及野菌意大利飯
黑松露超級香而且配合呢個野菌飯真係一流
意大利飯勁CREAMY!! 正

我地一行四人每人揀幾種味都可以食多D唔同既味道
仲有雪米糍, 超多口味揀
最後滿滿足足的吃飽飽了, 正
2020-05-17
2020-06-07 40 瀏覽
今日食既呢間餐廳係位於荃灣既近工業區既位置位置唔算好方便但係食物同環境都係超一流的!!地方都幾大, 而且位與位之間都幾舒服岩哂一班朋友邊傾邊SHARE黎食62.5C溫泉蛋傳統卡邦尼意大利粉我點左既呢個係溫泉蛋傳統卡邦尼意大利粉無論賣相定係食物質素都係好高質等左大約15分鐘就上到因為係即叫即整既關係, 所以都算等得比較耐份量唔算多但係味道一流!! 最正係個半生熟蛋超吸引!! 食落仲要好CREAMY食完仲有甜品食!!係窩夫黎!! 上面仲有超大球既雪糕, 估唔到呢度既甜品都咁正!!
今日食既呢間餐廳係位於荃灣既近工業區既位置
位置唔算好方便但係食物同環境都係超一流的!!
地方都幾大, 而且位與位之間都幾舒服
岩哂一班朋友邊傾邊SHARE黎食

62.5C溫泉蛋傳統卡邦尼意大利粉
我點左既呢個係溫泉蛋傳統卡邦尼意大利粉
無論賣相定係食物質素都係好高質

等左大約15分鐘就上到
因為係即叫即整既關係, 所以都算等得比較耐
份量唔算多但係味道一流!! 最正係個半生熟蛋
超吸引!! 食落仲要好CREAMY

食完仲有甜品食!!
2020-05-11