2023-12-18 22 瀏覽
今天去太古城商場購物,順道吃午餐。這家食肆位於一家超級市場內,設有吧枱和三張餐枱,顧客亦可選擇到附近公共空間的餐枱坐。午餐時段供應11款食物,價格是由$59至$135,加$38m可升級為套餐,配Cooley生蠔、是日餐湯、紙包飲品及甜品,不收加一服務費。Cooley生蠔新鮮,有蠔味和海水味,麵豉湯味道正常,沙律菜鮮甜。素一素夏威夷丼$88:牛油果綿滑,秋葵鮮甜,車厘茄新鮮,藜麥有益,豆腐滑,紫菜絲香脆,芝麻香,日本醋飲軟硬適中,芝麻沙律醬很開胃,味道層次豐富。日式咖哩和牛漢堡扒飯$135:咖哩汁香甜微辣,和牛漢堡扒外層香口內層多汁,牛肉味濃,白飯軟硬適中。單點白桃梳打$28:白桃氣味香,飲品入口味道清甜。

單點白桃梳打$28:白桃氣味香,飲品入口味道清甜。
2023-12-17
2023-12-15 678 瀏覽
臨近佳節我和家人到太古城商場購物,也到誠品生活逛逛,看見有「Cooley Oysters 」生蠔吧,蠔吧提供多款優質愛爾蘭蠔與葡萄酒,很吸引我一嘗滋味!我們點選餐前小食與兩份午餐在公共空間享用,因為除了吧枱,客人可在公共空間享用美食。®70月超巨人生蠔~70個月份的愛爾蘭蠔王鮮甜味美,嫩滑可口,不愧是愛爾蘭蠔王,值得品嘗。芝麻八爪魚~冰鎮芝麻八爪魚保持著肉質爽脆彈牙,配合濃郁醬汁,口感極佳!日式咖哩和牛漢堡扒配意粉套餐~和牛漢堡扒與帶微甜的日式咖哩跟意粉,很有新意的配搭,和牛漢堡扒肉味非常香濃冶味,肉質細膩軟滑,很具水準。套餐中的清脆沙律菜、飲品及甜品還有豆腐海帶湯,都帶給我不同口感與營養。細心的女侍應為我們添餐具讓我們分享美食。極量日式肥牛芋絲熱湯烏冬~是極量多、肉質鮮嫩香滑的日式肥牛肉,美味熱湯與滑捋捋的烏冬,不單祇激起食欲,還有滿滿的幸福感呢!冰凍清甜的日本香桃梳打。

芝麻八爪魚

日式咖哩和牛漢堡扒配意粉套餐~

日式咖哩和牛漢堡扒配意粉

細心的女侍應為我們添餐具讓我們分享美食。

極量日式肥牛芋絲熱湯烏冬

冰凍清甜的日本香桃梳打。
日本香桃梳打

2023-12-15
日本香桃梳打
2023-12-15 348 瀏覽
到太古城跟客戶會議完畢,正想着到那裏午飯。同事建議到太古城誠品內的Cooley Oysters,說這店的午餐不錯。見到一列的生蠔,原來是「歐洲首間蠔場」授權在香港開設的愛爾蘭生蠔專門店,價錢由$9起,相當親民。客人自選座位,可坐吧枱,也可選擇公共空間的座位。午餐價格實惠。附加$38就可升級套餐,驚喜的是配一隻愛爾蘭出產的COOLEY生蠔。我當然不會錯過這樣的優惠。餐湯是以新鮮粟米烹煮而成的粟米湯,濃厚甜美的粟米湯,暖在心頭。當然要嚐嚐COOLEY生蠔。蠔身不太大,但口感細膩。味道甜美,入口帶清新的海水味,添點甜甜酸酸的雞尾醬汁,帶來甜美的回甘,真的不錯。✨️ 三文魚油甘魚丼三文魚和油甘魚皆新鮮味甜,細嫩鮮美,富天然甘香油脂。✨️ 火炙左口魚邊飛魚籽丼附加$68添加了加拿大海膽。加拿大海膽味道鮮甜,入口細緻綿滑,口感柔軟。富甘香油脂的左口魚邊經過火炙,配米飯非常美味。加上鹹鮮不腥的飛魚籽,味道層次倍增,口感豐富✨️ 忌廉雞絲磨菇意大利粉香濃的忌廉醬汁,軟硬度剛好的意大利粉,加入雞肉和磨菇,香濃美味!套餐飲品是紙包茶品。另可選購罐裝飲品和梳打系列。巨峰梳打在碳酸味中滲出甜甜的清新巨峰提子味道,清
客人自選座位,可坐吧枱,也可選擇公共空間的座位。
COOLEY生蠔
✨️ 三文魚油甘魚丼
三文魚油甘魚丼
三文魚和油甘魚皆新鮮味甜,細嫩鮮美,富天然甘香油脂。
✨️ 火炙左口魚邊飛魚籽丼
火炙左口魚邊飛魚籽丼
✨️ 忌廉雞絲磨菇意大利粉
忌廉雞絲磨菇意大利粉
套餐飲品是紙包茶品。另可選購罐裝飲品和梳打系列。巨峰梳打在碳酸味中滲出甜甜的清新巨峰提子味道,清爽。
2023-12-11
COOLEY生蠔
三文魚油甘魚丼
火炙左口魚邊飛魚籽丼
忌廉雞絲磨菇意大利粉
2023-12-09 68 瀏覽
今日行太古城商場,入去誠品書店閒逛的時候,發現原來有間餐廳有魚生飯!餐廳設有吧枱,旁邊也有公共空間可以讓客人用膳。剛好是午餐時段,有提供午餐,款式很多,包括鰻魚飯、卡邦尼意粉、漢堡扒飯,又有各種魚生飯,當中還包括素食的選擇。我叫了加州夏威夷丼,材料有三文魚、青瓜、日本雞蛋、三文魚子,再加上芝麻,非常美味😋三文魚夠新鮮,青瓜夠爽,配三文魚很好吃。而且壽司飯夠鬆軟,加上特別的山葵醬、實在是健康清新之選🎉朋友叫了三文魚油甘魚丼也不錯,食魚生最重要是新鮮,這間餐廳做得到👍🏻我們加了$38升級套餐,配有生蠔、餐湯和飲品,帶子壽司也不錯,帶子晶凝通透牛柳粒賣相很靚,煎得香好惹味🥰

我們加了$38升級套餐,配有生蠔、餐湯和飲品,

帶子壽司也不錯,帶子晶凝通透

牛柳粒賣相很靚,煎得香好惹味🥰

2023-12-07 54 瀏覽
今日同老友想食生蠔🦪,知道太古城中心cooley oysters 做緊$9一隻,梗係要去試吓😃餐廳環境設有吧枱及四人枱非常有格調,仲有公共空間可以讓食客坐低🪑感覺好寬敞!好乾淨午市餐牌選擇多,而且免收加一服務費。好抵食!🎉有人氣之選,意大利粉,夏威夷丼及魚生丼四大類別~仲可以加$38升級套餐!!!💕生蠔我哋叫咗20隻愛爾蘭生蠔,即叫即開,新鮮肥美!海水味重絕對係物有所值!💕健康夏威夷丼配有吞拿魚、海帶、紅洋蔥、飛魚子、鰹魚醬油、紫菜絲、木魚絲、芝麻及醋飯味道非常新鮮,而且飯係熱㗎!冷熱配合適中。💕三文魚油金丼配大大件三文魚及油甘魚!!!師傅切厚薄度均勻,好新鮮。值得一提,丼飯比平時嘅日本醋飯醋味更濃,而且口感軟綿帶有微溫非常難得!!!💕巨峰提子梳打酸酸甜甜,開胃的飲品!

午市餐牌選擇多,而且免收加一服務費。好抵食!
🎉有人氣之選,意大利粉,夏威夷丼及魚生丼四大類別~
仲可以加$38升級套餐!!!

💕生蠔

💕健康夏威夷丼
味道非常新鮮,而且飯係熱㗎!冷熱配合適中。

💕三文魚油金丼
配大大件三文魚及油甘魚!!!師傅切厚薄度均勻,好新鮮。

💕巨峰提子梳打
酸酸甜甜,開胃的飲品!

2023-11-19 167 瀏覽
隱世蠔吧 🦪 當去埋 🇮🇪🤩 流行咗幾年嘅低卡低脂健康輕食夏威夷料理生魚蓋飯 📖 蠔吧師傅近日屢獲編輯推介,我要加倍努力記錄今次第一次隨機落蠔吧。蠔低脂高蛋白,個人覺得佢鹹味適中、泥土味唔重,愛爾蘭食物微粒和浮游生物滋味頗強 🦪 淺嘗時令進口初冬靚蠔,無蟹腳刺身都足夠完勝酒店自助餐水平,別具澳洲 Darling Harbour 以外嘅一番風味📺 大電視宣傳$9 🦪 跟餐仲有優惠🦪 NO++超巨人(70M一份3️⃣隻)🦪 蠔身鮮嫰不用醬連愛爾蘭水都飲埋 🇮🇪💯 完成咗一隻巨人一隻小 🦪📸 同你影張相先Poké Bowl(自選夏威夷丼飯)配料至少六大項再揀至少三大類跟醬汁🌟白飯$10 🌟菠蘿粒$6🌟鷹嘴豆$5🌟中華沙律$7🌟紅火龍果$7🌟味付螺肉$12🌟吞拿魚$28🌟午餐優惠$6(🦪24M只限每餐1️⃣隻)🌟道地荔枝紅茶$3.5😋 朋友嘅選擇我下次都會揀雜沙律菜📖 夏威夷蓋飯是夏威夷人的一種料理生魚的方法,然後用醬汁醃漬後蓋於米飯上。 傳統上,在夏威夷作為一種涼菜最緊要係可以自己揀鍾意嘅配料食開心🛟 環境位於誠品生活太古店,為咗食蠔無計較自助,師傅當場開蠔 🔪 ,不過人手有限,需要耐心等候 ⏳💺
隱世蠔吧 🦪 當去埋 🇮🇪
🤩 流行咗幾年嘅低卡低脂健康輕食夏威夷料理生魚蓋飯

📖 蠔吧

蠔吧

📺 大電視宣傳$9 🦪 跟餐仲有優惠

🦪 NO++超巨人(70M一份3️⃣隻)

愛爾蘭生蠔

🦪 蠔身鮮嫰不用醬連愛爾蘭水都飲埋 🇮🇪

💯 完成咗一隻巨人一隻小 🦪

📸 同你影張相先

Poké Bowl(自選夏威夷丼飯)
配料至少六大項再揀至少三大類跟醬汁

🌟白飯$10
🌟菠蘿粒$6
🌟鷹嘴豆$5
🌟中華沙律$7
🌟紅火龍果$7
🌟味付螺肉$12
🌟吞拿魚$28
🌟午餐優惠$6(🦪24M只限每餐1️⃣隻)
🌟道地荔枝紅茶$3.5

環境 🌟🌟🌟
服務 🌟🌟🌟
衞生 🌟🌟🌟🌟
抵食 🌟🌟🌟
總分 🌟🌟🌟🌟(3.7/5)

📝 評語
第一次認真食🦪 食完搵資料,一邊寫一邊回味蠔入口嘅感覺,體驗影響味蕾決定記憶,原來陪我第一次Poké Bowl嘅就係上次幸圓三鮮丼,同樣一食難忘

2023-11-16
蠔吧
愛爾蘭生蠔
Poké Bowl
2023-10-08 162 瀏覽
Cooley Oyster//星期六相約了友人在太古城逛逛 經過誠品 發現誠品Food court選擇也不少~ 便選擇了Cooley Oyster一試🦪因為可以坐bar枱 亦可以坐common area 所以在假日的lunch period也算是容易找位置👌🏼卡邦尼意粉🍝連紙包($54)(7.25/10)這個lunch set性價比極高🙌🏼!!卡邦尼醬很creamy 配上煙肉和蘑菇🥓🍄意粉不會太濃味 吃完整碟都不會太膩~這個價錢這個味道不能挑剔了👌🏼自選魚生飯🍱(7.5/10)壽司飯 $10日本油甘魚 2塊 $28日本帶子3片 $28三文魚籽 $25日本海膽 $50火灸左口月邊 $21日本吞拿魚腩蓉 $27自選夏威夷丼飯🍣(7/10)白飯 $10芝麻八爪魚 $12味付螺肉 $12紅洋蔥 $7三文魚 $28吞拿魚 $28日本QP沙律醬 $11魚生飯和夏威夷丼飯的魚生皆帶有鮮味和不腥 質素和份量亦對得起價錢👌🏻特別想稱讚火灸左口魚裙邊 經炙燒後裙邊的魚油都被燒出來 入口即溶 滿口都是左口魚的油香 好吃!!😌愛爾蘭生蠔($9)(8.25/10!!)另外特別推介的就是愛爾蘭生蠔!!我和友人都是
Cooley Oyster//

卡邦尼意粉🍝連紙包($54)(7.25/10)

自選魚生飯🍱(7.5/10)
壽司飯 $10
日本油甘魚 2塊 $28
日本帶子3片 $28
三文魚籽 $25
日本海膽 $50
火灸左口月邊 $21
日本吞拿魚腩蓉 $27

自選夏威夷丼飯🍣(7/10)
白飯 $10
芝麻八爪魚 $12
味付螺肉 $12
紅洋蔥 $7
三文魚 $28
吞拿魚 $28
日本QP沙律醬 $11

愛爾蘭生蠔($9)(8.25/10!!)
另外特別推介的就是愛爾蘭生蠔!!
我和友人都是不吃生蠔的人 但是看到來到專吃生蠔的餐廳和$9的價錢就本著就決定再給一次機會生蠔🦪😬
見到不少食客亦有落生蠔的order而師傅是即叫即開的~相信這裡的蠔應該也挺有名(??)
吃完後我和友人竟然都後悔為甚麼不叫多點!!這裡的生蠔配上檸檬和雞尾酒汁(這裡的偏甜和重黑椒味 很好吃!!)後 更能帶出其鮮味~口感較為清新 爽脆 海水味剛好 沒想到會在這裡嘗了我們人生中第一隻喜歡的蠔!!👌🏼

另外加錢叫了兩杯梳打(8.25/10!!!)
- 水蜜桃梳打
- 荔枝梳打
兩杯味道就像是水蜜桃蜜和荔枝蜜加梳打的味道 但是這裡的梳打超!夠!氣!!!!!(試過就會明了!!!令人飲完很舒服的梳打) 很喜歡✌🏼
2023-10-06 99 瀏覽
誠品入面竟然有野食?仲要係蠔吧?男友是誠品的粉絲,明明剛在銅鑼灣分店已走了一圈,來到太古誠,又說要看看有甚麼分別。被我發現這裡竟然有蠔吧!吧枱坐滿了人,不緊要,店員告知可以在外面公眾位置選座位,在Foodcourt吃生蠔還真是第一次呢!午市提供lunch set,肚子有點餓,總不能吃生蠔吃飽的,就點了兩個刺身飯。油甘魚帶子魚生飯 $98四色飯$108刺身丼飯來說2碗份量都略少,刺身略薄,幸而品質算不俗,填填肚子還是可以的。重頭戲當然是生蠔!跟餐加點了$6的cooly babe,另叫了超巨人和巨人。cooly babe size最小,肉質爽甜。巨人超巨人Cooley Oysters提供的生蠔品種都偏爽口,喜歡飽滿的當場是點超巨人的SIZE!
誠品入面竟然有野食?仲要係蠔吧?
就點了兩個刺身飯。
油甘魚帶子魚生飯 $98
四色飯$108
刺身丼飯來說2碗份量都略少,刺身略薄,
幸而品質算不俗,填填肚子還是可以的。
重頭戲當然是生蠔!
跟餐加點了$6的cooly babe,另叫了超巨人和巨人。
cooly babe size最小,肉質爽甜。
巨人
超巨人
Cooley Oysters提供的生蠔品種都偏爽口,
喜歡飽滿的當場是點超巨人的SIZE!
2023-09-27 102 瀏覽
今日咁啱同朋友去誠品買書,就順便喺度食個午飯啦今次冇坐bar枱,職員話公共空間都可以坐—生蠔睇落細細隻,但其實好重海水味,而且好抵食自選夏威夷丼飯,叫咗蛋、青瓜、粟米、吞拿魚、三文魚、集沙律菜和芝麻醬餐盤上擺滿了各種令人垂涎的食材,包括煮蛋、清爽的青瓜、甜蜜的粟米、鮮美的吞拿魚和三文魚,還有新鮮的沙律菜和香氣四溢的芝麻醬。每一口都是一個味覺的盛宴,口感豐富多樣,而且營養均衡。咕嚕雞球飯雞球炸得金黃酥脆,外層酥脆內裡多汁,搭配著香氣撲鼻的咕嚕醬汁,真是美味極了。每一口都是口感豐富的享受,咕嚕醬的甜辣味道與雞球的鮮嫩肉質相得益彰。而配上白飯,更是完美的組合。
今日咁啱同朋友去誠品買書,就順便喺度食個午飯啦
今次冇坐bar枱,職員話公共空間都可以坐

生蠔睇落細細隻,但其實好重海水味,而且好抵食

咕嚕雞球飯

2023-09-18 101 瀏覽
係太古坊既誠品生活館開左好多食店,最後揀了這間Cooley Oyster 食個午餐,餐廳有吧枱位置,亦可以坐其他公共座位區進食。吧枱位前放了幾款不同的生蠔。除左生蠔,好有驚喜地有些中式, 日式及西式的精選午餐,最平只需$45, 仲附送飲品,抵食。最平的吞拿魚蕎麥麵是凍的拌麵,用日式醬汁及木魚撈勻,好岩夏天食,吞拿魚外邊輕輕燒過,但內邊仍是刺身般,$45 一份頗有驚喜。另外咕嚕雞球飯都只是$48, 熱度十足,份量頗多,酸酸甜甜好開胃,雞球的粉漿亦不會太厚。每份午餐還可以加$6 有隻Cooley Babe 生蠔,超抵,細細隻,好鮮甜。還點了一個健康夏威夷丼飯,有多款配料自行配搭,選了鷹咀豆,藜麥,菠蘿粒,火龍果,牛油果,沙律菜配柚子汁,顏色豐富,又有營養。

2023-09-17
2023-09-18 567 瀏覽
好耐冇入過誠品,原來開左間新野企企理理,乾乾淨淨咁。生蠔有好多款,愛爾蘭出,最平9蚊就有得食係真唔係,等我試試先想坐吧台果陣。。已經坐滿左。好彩店員解釋返, 原來public area 都可以坐。 即刻搵返個位,慢慢揀野先。lunch set 都幾抵食, 有魚生飯,有夏威夷丼飯, 跟餐仲可以配一隻cooley babe 生蠔(+6 蚊)先黎個夏威爾丼飯,今次揀左粟米,菠蘿粒,黃桃,牛油果同埋三文魚。 可以揀沙律底,或者飯底。啱哂d 生酮人士,可以走飯。撈埋一齊食, 感覺幾fresh, 酸酸甜甜幾開胃, 加埋三文魚,有多重口感。另外就嗌左海膽火炙左口魚丼,有大大舊海膽,仲有好多塊火炙左口魚海膽大大舊, 食落好鮮甜,有淡淡海水味,撈埋醋飯食,仲正。而左口魚燒過之後魚油更香,入口即溶咁。 而份量都比想像中多,是正的。最後梗係唔少得就係嗌生蠔!嗌左七隻, 大大盤冰底上,視覺效果一流!即刻變左全場焦點!今次就嗌左兩款生蠔有cooley babe 同n3 兩款cooley babe 就真係幾抵食, 雖然比較細粒, 但都有淡淡蠔味同海水味。 而n3 就金屬味重d , 口感實淨d。 朋友就喜歡n3我自
好耐冇入過誠品,原來開左間新野

企企理理,乾乾淨淨咁。
生蠔有好多款,愛爾蘭出,最平9蚊就有得食

係真唔係,等我試試先

另外就嗌左海膽火炙左口魚丼,有大大舊海膽
,仲有好多塊火炙左口魚

海膽大大舊, 食落好鮮甜,有淡淡海水味,撈埋醋飯食,仲正。

最後梗係唔少得就係嗌生蠔!
嗌左七隻, 大大盤冰底上,
視覺效果一流!

即刻變左全場焦點!
今次就嗌左兩款生蠔
有cooley babe 同n3 兩款
而n3 就金屬味重d , 口感實淨d。 朋友就喜歡n3
我自己鍾意cooley babe 多d , 各有所好
菠蘿梳打
  • cooley babe 生蠔
2023-09-18 69 瀏覽
BB生蠔好鮮甜又抵食🦪最誠懇的food court入面見到這間吸睛的生蠔店,而且價錢親民,點了三個餐就坐在公眾地方區,很方便。【火炙左口魚邊海膽飯】左口魚肉質鮮美,火炙處理後表面微焦,內部保持嫩滑。海膽則帶來了豐富的海洋風味和奶油般的口感。這道菜結合了魚肉和海鮮的美味,搭配壽司飯食,味道豐富。【油甘魚帶子魚生飯】切成薄片的油甘魚和帶子搭配飯食而成。油甘魚是一種生魚片,魚肉幾鮮美,搭配帶子增添了海鮮風味。【卡邦尼意粉】奶油、培根、蛋黃和起司等材料調製而成的濃郁醬汁混合意粉,香味濃厚,吃下去又有奶油的濃郁口感、培根的鹹香和起司風味,伴碟的生菜和粟米粒中和了油膩感覺。【日式雞皮餃子】雞皮經過氣炸鍋烹調後變得酥脆,配以餃子的餡料,中間夠多汁,形成了香口的料理。【巨峰提子梳打】巨峰提子是一種甜美多汁的提子品種,搭配氣泡水和其他調味料,夠清爽解渴。【BB生蠔】本想試加$9的生蠔,但見到這個BB生蠔只要$6更加吸引,雖然細隻但鮮味十足!
BB生蠔好鮮甜又抵食🦪

火炙左口魚邊海膽飯

油甘魚帶子魚生飯

巨峰提子梳打

2023-09-16
火炙左口魚邊海膽飯
巨峰提子梳打
2023-09-16 61 瀏覽
今日來到太古行誠品,發現裡面有一個美食廣場。其中有一家專賣生蠔和日式海鮮的餐廳,所謂海鮮迷,我們立即進去看看有什麼好吃。💁🏻‍♀️自選夏威夷丼飯 $92.5類似於車仔麵,可以自己選擇配料。我們點了三文魚、吞拿魚、牛油果和沙律菜底,搭配日式QQ醬。魚生很新鮮,口感軟綿,特別是三文魚十分美味,配上日式QQ醬,讓人忍不住多吃幾口。餐點份量較輕,適合食量較小的人。💁🏻‍♀️自選魚生飯 $135.5同樣可以自己選擇魚生。我們選了兩隻大蝦、帶子和海膽。雖然我們的選擇不多,但食材同樣新鮮,帶子軟綿多汁,有著香氣和獨特的口感。海膽甜中帶甘,搭配撈飯口感層次十足。💁🏻‍♀️特選午餐 $63.5我們點了卡邦尼意粉,盤子的擺設沒有特別精緻,但好處在於意粉的份量很大,吃下去可以填飽肚子。醬汁濃郁奶香,上面還撒上了大片芝士。💁🏻‍♀️特大牡丹蝦 $88蝦的體積挺大,很新鮮,味道鮮甜。💁🏻‍♀️特別要讚揚一下每隻9元的生蠔,生蠔鮮甜肥大,充滿水分,並不像市面上的生蠔那樣有腥味。下次如果再點,應該會點20隻😎

💁🏻‍♀️自選夏威夷丼飯 $92.5

💁🏻‍♀️自選魚生飯 $135.5

💁🏻‍♀️特選午餐 $63.5

💁🏻‍♀️特大牡丹蝦 $88
蝦的體積挺大,很新鮮,味道鮮甜。

2023-09-12 62 瀏覽
誠品生活裡面原來都有唔少餐廳、Cooley Oyster 除咗有各款生蠔、仲有魚生飯、壽司同夏威夷poke bowl~ 可以坐餐廳bar枱、原來旁邊嘅公共空間都係可以隨便坐~魚生飯可自由搭配刺身、我哋叫咗日本帶子、油甘魚、火炙左口魚邊、刺身好新鮮~火炙左口魚裙邊海膽飯海膽鮮味、左口魚裙邊微微炙過、好有魚油香、超好味!跟餐+$6 就有Cooley Babe 生蠔,而家單點都做緊$9 同款愛爾蘭生蠔、雖然細細隻但鮮味十足、完全唔腥、係比較爽口嘅生蠔、好抵食!

火炙左口魚裙邊海膽飯
海膽鮮味、左口魚裙邊微微炙過、好有魚油香、超好味!

2023-09-11 65 瀏覽
同老公去太古城行街,行吓誠品書店,行行吓有啲肚餓搵個地方醫肚,經過見到food court嗰邊有間餐廳放咗好多唔同品種嘅生蠔喺外面,一於試吓😀原來除咗吧枱,全部公共空間都可以坐得,咁樣可以坐得舒服啲☺️首先試夏威夷丼,我哋選了車厘茄、青瓜、紅肉火龍果、紅洋蔥、鷹嘴豆、秋葵、仲有吞拿魚,配上沙律菜底,配上柚子沙律汁,各種蔬菜水果都非常之新鮮爽甜,柚子味嘅沙律汁酸酸甜甜之餘,一啲都唔會滯,吞拿魚刺身鮮甜冇筋,呢個沙律夠晒開胃👍🏻加$3.5有盒裝飲品我哋揀咗烏龍茶,另外加多$6仲有Cooley babe生蠔,呢隻生蠔雖然細細隻,但勁鮮甜,仲有啲海水味好正👍🏻見到餐廳推出$9一隻愛爾蘭Cooley babe生蠔嘅優惠,我哋當然唔會錯過,order咗半打,每一隻都好鮮甜,充滿海水味,肉質爽口,加少少檸檬汁已經好正😍另外叫咗精選午餐日式咖喱雞肉飯,雞肉好大件,而且有肉汁,仲有好多紅蘿蔔同埋薯仔,炆得夠林配埋咖喱汁送飯食一流👍🏻最後試埋佢嘅自選魚生丼飯,我哋揀咗三文魚、油甘魚、帶子、三文魚籽、松葉蟹肉、大甜蝦,火炙左口魚邊,勁豐富😆三文魚夠晒肥美,充滿油脂香味,油甘魚就爽口同甘香,都係充滿魚油香,帶子
最後試埋佢嘅自選魚生丼飯,我哋揀咗三文魚、油甘魚、帶子、三文魚籽、松葉蟹肉、大甜蝦,火炙左口魚邊,勁豐富😆三文魚夠晒肥美,充滿油脂香味,油甘魚就爽口同甘香,都係充滿魚油香,帶子就好鮮甜,質地爽滑好新鮮,三文魚籽一口爆汁,勁鮮甜、松葉蟹肉勁香蟹嘅鮮味、少少鹹送飯一流,大甜蝦真係名副其實好大隻,而且鮮甜爽口,火炙左口魚邊,一咬魚油即刻爆出嚟勁正。
估唔到喺美食廣場竟然搵到間咁高質素,而且性價比咁高嘅刺身生蠔專門店👍🏻