2021-06-16 52 瀏覽
呢排呢間cafe都非常之紅,有唔少嘅網紅或者年青人會過嚟呢度影相打卡,Coffee shop嘅外圍都滿佈植物,恍如置身在外國嘅Cafe!入邊嘅位置都幾多,而佢哋暫時都冇時間嘅限制,入到黎都要自己搵位坐,我見到有人係到用下電腦或者睇吓書,咁我今次就同家姐一齊過嚟試吓佢哋啲咖啡同蛋糕。而我就點左佢哋嘅綠茶芝士蛋糕同一杯flat white。佢哋咖啡嘅味道相對較nutty。而蛋糕就一般般,冇嗰種好Creamy感覺,綠茶味都唔算好濃郁。但坐咗喺窗邊位就最啱打卡啦!喺呢度影咗唔少嘅靚相,咁你都可以順手參觀埋佢哋饒宗頤即係其他展覽同博物館!

而我就點左佢哋嘅綠茶芝士蛋糕同一杯flat white。
佢哋咖啡嘅味道相對較nutty。
但坐咗喺窗邊位就最啱打卡啦!

環境設計非常細緻,感覺非常舒服,又好多花草好靚好多影相位呀🥰🥰🥰🥰見到枱面有好多鼓勵字句,最適合一個人靜下來慢慢思考😌😌😌冇諗過cafe嘅嘢係可以都好好食😋😋😋😋😋😋店員上碟好仔😆😆😆😆😆店員即使好忙但都親切有禮貼心,又見天氣熱怕蘋果汁唔夠凍,主動俾多杯冰👍🏻讚讚讚The cafe is very comfortable and delicately designed. Food is tasty 😋 and staff super friendly and warm. Support👍🏻👍🏻
見到枱面有好多鼓勵字句,最適合一個人靜下來慢慢思考😌😌😌
讚讚讚
Support👍🏻👍🏻
2021-06-13
聽說富有文化氣息,環境又優美的「饒宗頤文化館」內開了一間文青咖啡店,引得數年沒到訪「饒宗頤文化館」的我興起了再訪的念頭,就在一個周末與另一半前去探望它,順道去這間名叫 Coffeflow的咖啡店吃個午餐。這咖啡店原來真的很美,裡裡外外都滿是打卡位,店外的白牆有著大幅的綠色植物裝飾,感覺十分養眼舒服,店內的打卡位就更多了,要是在以前還是菲林相機的時代,真不知要謀殺多少菲林才能把美少女們的倩影留住。幸好現時已是數碼時代,數碼相機可以拍多少照片也不怕浪費。如果有一部手機的話,影靚相就更方便了。這美美的咖啡店還有一個特點,就是每張各有特色的餐桌上都印有勵志打氣的字句,對今天的香港人特別有激勵人心的作用。這裡既是咖啡店,主要提供的都是咖啡和其他飲品,食物選擇不多,意粉只有三款,其他都是輕食和蛋糕。雖然這裡也有早餐可吃,但我倆來到時已接近中午,那便點一客意粉,一件蛋糕和兩杯飲品做午餐吧!Lobster Pasta with Cream Sauce($98)的主要賣點當然是龍蝦肉,不過除了這主角外,這還不錯的意粉還有翠綠的蘆筍做配角,黃色的意粉、紅白相映的龍蝦肉、青綠的蘆筍,顏色悅目。切成小粒的龍蝦

Lobster Pasta with Cream Sauce($98)的主要賣點當然是龍蝦肉,不過除了這主角外,這還不錯的意粉還有翠綠的蘆筍做配角,黃色的意粉、紅白相映的龍蝦肉、青綠的蘆筍,顏色悅目。切成小粒的龍蝦肉,配以彈牙意粉與黏稠甜美的忌廉汁,都幾好味。
New York Cheese Cake($40)口感味道都好,小小一件,已能讓人感到甚為滿足。
Iced Green Tea Latte($45)以精緻而富有美感的玻璃杯子盛載,甜度適中,挺好喝。
Dirty($50)冷熱交融,甘苦與共,細意品嚐,宛如人生。
在這個隱藏於「饒宗頤文化館」內的小天地裡,可以在美麗的環境中,享受不錯的食物和飲品,著實令人感到輕鬆寫意。
午餐
  • New York Cheese Cake
  • Dirty
2021-06-08 59 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️饒宗頤文化館入面既文青cafe🗺不時會舉辦唔同類型既workshop🖇係週末/假日唔錯嘅消遣選擇👭🏻👬🏻❶美式芝士肉醬熱狗 $78呢款熱狗用料非常講究🌭腸仔足足十寸長 外表煎得脆卜卜 肉汁又豐富👍🏻夾住爽脆既青瓜丶酸甜既蕃茄🍅配上自家製既肉醬 非常惹味🤤❷煙三文魚牛油果沙律 $88沙律既外貌出眾 擺放得萬綠從中一點紅般🌹煙三魚既份量都頗大🥢仲有新鮮既牛油果、車厘茄、青瓜…🥗酸香開胃又飽肚☺️❸Tiramisu $40Tiramisu既外層灑上可可粉🍫咖啡酒香味濃厚 配上香甜軟滑既忌廉芝士🧀甜度適中 層次豐富🍬❹dirty $50咖啡與奶既層次非常鮮明☕️擺放一會兒 都未有混合沉澱🔽一啖一啖由濃到淡👾❺柚子檸檬奇亞子梳打 $58呢個飲品又名「美麗廋身良方」💃當中加入左奇亞子 ✨膳食纖維豐富又有飽足感🤔入口清新亦帶點柚子既甜 🌻岩曬想飲得健康d既朋友🙌🏻
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

配上自家製既肉醬 非常惹味🤤

❷煙三文魚牛油果沙律 $88
沙律既外貌出眾 擺放得萬綠從中一點紅般🌹
煙三魚既份量都頗大🥢
仲有新鮮既牛油果、車厘茄、青瓜…🥗
酸香開胃又飽肚☺️

膳食纖維豐富又有飽足感🤔
入口清新亦帶點柚子既甜 🌻
岩曬想飲得健康d既朋友🙌🏻

2021-06-08 270 瀏覽
放假想漫活一下,未必一定要走到郊區。在鬧市附近有間饒宗頤文化館,座落於半山之間,靜恬淡雅的氛圍令人放鬆,有種令人忘憂的感覺。這裡不定期有展覽和市集可以逛逛,而文化館的建築群本身也是百年歷史的三級歷史建築,非常古色古香,很值得到訪呢文化館內也有間別具風格的咖啡店 coffeeflow,逛累了可以在這裡喝杯東西,休息一下。白房子外一片綠意盎然,像是踏進了靜謐的袐密花園。🔸Rose Strawberry Latte玫瑰士多啤梨牛乳咖啡是夢幻的粉紅色💕 慢慢將咖啡倒入杯內,和幼滑濃醇的牛奶混合起來,形成漂亮的漸層。這杯的tag是像極了愛情的咖啡,是不是甘甜皆有的意思呢~🔹Butterfly Pea Mint White Tea白果園薄荷蝶豆花凍茶也是這裡期間限定的特飲,將蝶豆花倒入去會變成好看的紫色,底下還加了一些蘭香子,增添一些口感。這杯喝起來酸酸甜甜非常清新,很有夏日氣息🔸Lobster Roll with Salad我們順道在這裡吃午餐,點了一份秘製龍蝦包配沙律。用熱狗麵包夾著啖啖龍蝦肉,醬汁十分惹味醒胃🔹Smoked Salmon Salad w/ Avocado另點了一份煙三文魚牛油

Rose Strawberry Latte

🔸Rose Strawberry Latte

Butterfly Pea Mint White Tea

🔹Butterfly Pea Mint White Tea
Lobster Roll with Salad

🔸Lobster Roll with Salad

另點了一份煙三文魚牛油果沙律,這裡的食物都是現點現作的~煙三文魚卷成一朵朵玫瑰花狀,沙律配料也很豐富,清新輕食之選🥗
Rose Strawberry Latte
Butterfly Pea Mint White Tea
Lobster Roll with Salad
2021-06-06 54 瀏覽
一間只想讓心靈放空.尋找自己生活態度的空間Coffeeflow 🌊座落美孚饒宗頣文化館內的coffeeflow. 每一個角落都有唔同既手寫字句. 當中有好多鼓勵令人嘗試找回自己生活中的小確幸😌Cafe以家庭式經營.主廚重係半島酒店前行政主廚🙊但當日3D拉花咖啡師放假.但最後都盡力做左杯🐻3D拉花.感覺到滿滿人情味.牛奶與濃縮咖啡比例好好.入口順暢.環境幾靚.嘆住飲野食野係幾正--➿ ᴄᴀᴘᴘᴜᴄᴄɪɴᴏ ʜᴋᴅ 𝟹𝟾➿ ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ ʜᴋᴅ 𝟺𝟶.👩‍🍳  整體味道: 5/10 💸  性價比: 5/10 📸  打卡指數: 8/10 🤵🏼  環境服務: 8/10 🤔  推薦指數: 6/10
ᴄᴀᴘᴘᴜᴄᴄɪɴᴏ

🤵🏼  環境服務: 8/10
🤔  推薦指數: 6/10
2021-04-30
ᴄᴀᴘᴘᴜᴄᴄɪɴᴏ
☕️Coffeeflow係饒完頤文化館 美孚站b出口行15分鐘左右。雖然係山上 但有行人天橋連接 唔難去 不過行上去真係有d熱 ☕️小白屋外牆配上綠油油嘅植物 門口已經好啱打卡☕️cafe內外都有好多文青字句,例如 擺設單車上嘅「你可以有動力滿滿的日子,也可以有需要力量的時刻」,幫生活中疲勞嘅你打打氣 而且手字都好靚☕️樓梯底都有一個小乾花corner同一張長凳 好多人係到打卡 但我覺得呢個位影相太暗☕️餐廳內除左有文青字句 仲有一個位置好港女風😂 有飄飄水晶氣球同女皇梳化 雖然同周圍環境唔太夾但影出黎都幾靚☕️cafe座位都唔少 唔會好似某d coffee shop咁坐到好逼 好適合行完饒宗頤 再係到放空飲嘢打卡❤️食物方面🦞Lobster Pasta with Cream Sauce $98 (8.5/10)呢個價錢 固然就唔係成條龍蝦俾晒你意粉正常偏乾 龍蝦切粒 食落爽口 肉粒都唔算少最正係有芝空粉係底再微微炙過 撈埋Cream sauce都唔會有膩嘅應覺 好好食呀😭🦞Ham & Cheese croissant W/ salad $68 (8.5/10)個牛角包好鬆軟 配上半溶嘅芝士同火腿

☕️小白屋外牆配上綠油油嘅植物 門口已經好啱打卡

食物方面
呢個價錢 固然就唔係成條龍蝦俾晒你
意粉正常偏乾 龍蝦切粒 食落爽口 肉粒都唔算少
Lobster    Pasta  with  cream  sauce

個牛角包好鬆軟 配上半溶嘅芝士同火腿 雖然牛角包嘅發揮空間唔大 但我覺得佢都稱得上係一個好食嘅火腿芝士牛角包 而且係cafe黎講唔算貴😋
Ham  &  Cheese  Croissant  with  salad

☕️dirty $50
☕️flat white $38
咖啡香濃 dirty 嘅層次都算合格
Flat white 有小小嘅心形拉花

❤️整體黎講 呢到打卡環境真係冇得彈 好舒適 但今次終於唔係食環境 龍蝦意粉同牛角包都好食 咖啡都滿意 過左一個好舒服好chill嘅星期日

推薦:9.5/10

味道:

環境:

服務:

性價比:

回頭率:

/ ᴇᴠᴇʀʏ ᴅᴇᴛᴀɪʟs ᴄᴏᴜɴᴛs... /꧁𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲𝗳𝗹𝗼𝘄꧂你認為一間好的食店需要具備咩條件?近年平均每2日就有一間新cafe開張 競爭絕對不少要stand out的話 除左ig-able更重要應該是出品質素本身用心經營 着重細節大概是一間好店的基本而以下則是一個反面教材 如果不想接收負能量的話可以skip了😹其實事前已經見不少有關食物的負評不過因為未去過饒宗頣文化館又見@weliketowrite 有份合作 就心想去潮撐一下但整個體驗有點強差人意 所以想manage一下其他人的expectation 沒有惡意 大家可自行決定是否要去首先可能因為當日有迷你巿集 人流不少 Cafe內堆滿人 加上cafe是self serve模式 自己找座位 自己下單 自取食物 所以基本上整間cafe都人來人往 假日的話就不要expect好chill好cozy了 擠迫一輪之後終於下了單 炎炎夏日點了2杯凍啡 亦表示是堂食最後獲得外賣紙杯裝凍飲2杯🙃🙃🙃感到十分無言.... 一般外邊的咖啡師都不建議外賣咖啡 因為杯身厚度、物料都會影響咖啡味道而coffeflow可以用 紙 杯 serve
/ ᴇᴠᴇʀʏ ᴅᴇᴛᴀɪʟs ᴄᴏᴜɴᴛs... /

꧁𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲𝗳𝗹𝗼𝘄꧂

你認為一間好的食店需要具備咩條件?
近年平均每2日就有一間新cafe開張 競爭絕對不少

所以基本上整間cafe都人來人往
假日的話就不要expect好chill好cozy了

擠迫一輪之後終於下了單 炎炎夏日點了2杯凍啡 亦表示是堂食
最後獲得外賣紙杯裝凍飲2杯🙃🙃🙃
感到十分無言....
一般外邊的咖啡師都不建議外賣咖啡
因為杯身厚度、物料都會影響咖啡味道
而coffeflow可以用 紙 杯 serve 凍 飲....
對出品要求的着緊程度可見一斑
(想像一下被倒汗水浸濕的紙杯🤯)

明白人流多 廚房未必來得及洗杯
如果先問我一句 我亦不介意等多等
既然賣精品咖啡 定價亦不低
質素、服務就應該要對等吧
撇除這些因素 平日到訪應該還可以 都算work-friendly
不過就不推薦假日專程到訪了

☘︎︎ 𝙰𝚖𝚎𝚛𝚒𝚌𝚊𝚗𝚘 $𝟛𝟟
☘︎︎ 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟜𝟛
☘︎︎ 𝙱𝚕𝚞𝚎𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝚌𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎𝚌𝚊𝚔𝚎 $𝟜𝟘
咖啡普普通通 cheesecake都係普通偏甜

ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ: 🦦6/10 👱🏻‍♀️5/10

♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎
📍 coffeeflow (美孚)
荔枝角青山道800號饒宗頤文化館G座地下1及3號舖
2021-05-28 35 瀏覽
位於饒宗頤文化館裏的𝑐𝑎𝑓𝑒來這裏閑逛拍照之外 還可以順路到咖啡店嘆個𝑇𝑒𝑎~相對食物質素 更適合打卡的咖啡店小店走自助形式 要自行找座位✐. 𝐷𝑖𝑟𝑡𝑦 ($𝟻𝟶) 這是我喝過最神奇的𝙳𝚒𝚛𝚝𝚢啡與奶層次分明但兩者完全融合不到...當我喝完那層咖啡底層的奶還是白色的😂咖啡就正常水準✐. 𝑆𝑤𝑖𝑠𝑠 𝐶ℎ𝑜𝑐𝑜𝑙𝑎𝑡𝑒 𝐶𝑎𝑘𝑒 ($𝟺𝟶) 就是海綿蛋糕加𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖朱古力濃度跟甜度適中味道中規中矩✐. 𝑃𝑎𝑠𝑡𝑎 𝐶𝑎𝑟𝑏𝑜𝑛𝑎𝑟𝑎 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝐵𝑎𝑐𝑜𝑛 ($𝟾𝟾) 很一般的卡邦尼意粉...嚴格來說像白汁意粉多過卡邦尼醬汁嚐起來跟濃x寶的白汁沒分別整道意粉很淡很淡...更別說有雞蛋和芝士了勝在煙肉和蘑菇的份量多
位於饒宗頤文化館裏的𝑐𝑎𝑓𝑒
來這裏閑逛拍照之外 還可以順路到咖啡店嘆個𝑇𝑒𝑎~
相對食物質素 更適合打卡的咖啡店
小店走自助形式 要自行找座位

✐. 𝐷𝑖𝑟𝑡𝑦 ($𝟻𝟶)
這是我喝過最神奇的𝙳𝚒𝚛𝚝𝚢
啡與奶層次分明
但兩者完全融合不到...
當我喝完那層咖啡
底層的奶還是白色的😂
咖啡就正常水準

✐. 𝑆𝑤𝑖𝑠𝑠 𝐶ℎ𝑜𝑐𝑜𝑙𝑎𝑡𝑒 𝐶𝑎𝑘𝑒 ($𝟺𝟶)
就是海綿蛋糕加𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖
朱古力濃度跟甜度適中
味道中規中矩

很一般的卡邦尼意粉...
嚴格來說像白汁意粉多過卡邦尼
醬汁嚐起來跟濃x寶的白汁沒分別
整道意粉很淡很淡...更別說有雞蛋和芝士了
勝在煙肉和蘑菇的份量多
2021-05-28 35 瀏覽
趁著復活節假出黎同朋友聚下,update一下近況。唔係朋友介紹都唔知呢個咁文青嘅地方~~正常嘅食物飲品水準,但環境坐得幾舒服~有點感觸呀~看到呢幾隻字...大家堅持呀~
2021-04-06
5 分鐘 (堂食)
週末早上,我在文化館的花園裡,到訪這家充滿文化氣息的咖啡店。店內環境好家庭風,有不同類型的枱和椅子可以隨你喜歡。最特別的是每一張枱面寫上不同的打氣字句,非常正面,睇完感覺好暖喔😊Ham, Sausage, Scrambled Egg, Salad with Toast (HK$68).哪天11點前去到,只有早餐供應.覺得比較細份,每一樣食物沒什麼特別,正常味道.炒蛋炒得比較熟一點,所以不是creamy奶滑口感.原來沙律菜沒有出現𠻹😔Honey Ginger Latte (跟早餐 + HK$8).白雪雪的細滑奶泡,蜜糖和薑味出位.感覺比較細杯,幾啖就飲晒啦.估不到杯邊都有打氣字句😮Tiramisu Cheesecake($40).大件的蛋糕,軟綿綿的意式芝士口感.中間有吸滿咖啡酒的手指餅.整體味道和口感都有層次

.哪天11點前去到,只有早餐供應
.覺得比較細份,每一樣食物沒什麼特別,正常味道
.炒蛋炒得比較熟一點,所以不是creamy奶滑口感
.原來沙律菜沒有出現𠻹😔

.白雪雪的細滑奶泡,蜜糖和薑味出位
.感覺比較細杯,幾啖就飲晒啦
.估不到杯邊都有打氣字句😮

Honey  Ginger  Latte

Tiramisu Cheesecake($40)
.大件的蛋糕,軟綿綿的意式芝士口感
.中間有吸滿咖啡酒的手指餅
.整體味道和口感都有層次

Tiramisu  Cheesecake
2021-04-02
$116 (早餐)
Tiramisu  Cheesecake
2021-05-25 46 瀏覽
搵到一間喺饒宗頤文化館裏面嘅文青Cafe 我覺得個地理位置都有少少偏遠 因為喺山上面不過可以地鐵行上去 係一個特色嘅Cafe 裏面唔係統一嘅風格 因為太多人所以冇影到Tiramisu👍🏻👍🏻👍🏻 唔甜都唔苦 味道啱啱好!有驚喜朱古力蛋糕👍🏻👍🏻👍🏻 濃郁嘅朱古力香 蜜桃冰茶👍🏻👍🏻👍🏻 炎炎夏日 飲呢個冇得頂😆抹茶啦鐵👍🏻👍🏻👍🏻 淨係個漸變賣相已經好吸引!入到黎會發現 周圍都會有啲素材圖字句 哈哈 係我嘅年代嘅人就會明😂佢門口有好多人排隊打卡 最後一張相就係佢㗎花花門口 啲花花可以隨便攞嚟影相!😍呢一點好吸引因為唔使帶道具出邊Area 係白色嘅牆 都有枱可以坐!

不過可以地鐵行上去
朱古力蛋糕👍🏻👍🏻👍🏻 濃郁嘅朱古力香
蜜桃冰茶👍🏻👍🏻👍🏻 炎炎夏日 飲呢個冇得頂😆
抹茶啦鐵👍🏻👍🏻👍🏻 淨係個漸變賣相已經好吸引!

佢門口有好多人排隊打卡 最後一張相就係佢㗎花花門口
啲花花可以隨便攞嚟影相!😍
呢一點好吸引因為唔使帶道具
出邊Area 係白色嘅牆 都有枱可以坐!
2021-05-21 331 瀏覽
🌹佛誕假期一早出門去到自己收藏食店,食早餐,目的地是饒忠頤文化館內的《coffeefollow》,除了為食外,想去參觀入面展館及在三級歷史建築物留影,早起遠距離都想前去。🌹差不多9:00,我們已到達,饒忠頤文化館處處是影相位,趁人不多時,我們先行拍照,影完步行上較高位置,食店位置又是另一番景象,周圍充滿植物,環境空曠,當日陽光燦爛,藍天白雲,令人心曠神怡。🌹進入餐廳,見到的佈置走文清路線,有台式的感覺,每個角落都是拍照位,食店是自助形式,落單後等呼叫器取食物飲品,餐廳食物價錢不貴,叫一個早餐另加$5便可享用一杯飲品,很化算!Ham +sausage +scrambled egg w toast ⭐️⭐️食物就不合格,腸是凍,蛋是暖,火腿微溫Ice mocha⭐️⭐️⭐️⭐️朱古力、咖啡味香濃ice latte⭐️⭐️⭐️⭐️充滿咖啡香個人評分食物味道⭐️⭐️(食物溫度不夠熱是扣⭐️原因)飲品⭐️⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️衛生⭐️⭐️⭐️抵食⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率⭐️⭐️⭐️⭐️

食物就不合格,腸是凍,蛋是暖,火腿微溫

Ice mocha⭐️⭐️⭐️⭐️
朱古力、咖啡味香濃

ice latte⭐️⭐️⭐️⭐️
充滿咖啡香

個人評分

食物味道⭐️⭐️(食物溫度不夠熱是扣⭐️原因)
飲品⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
衛生⭐️⭐️⭐️
抵食⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率⭐️⭐️⭐️⭐️

2021-05-19
$144 (早餐)
2021-05-21 30 瀏覽
聽朋友講依度開左間新cafe,趁有啲時間 就去左依度打下卡 位置處於荔枝角既半山區,話就話半山 ,其實位置都好方便,係地鐵站同巴士站位有條天橋 跟住啲指示牌就到架啦 入到饒宗頤之後 四圍都有個指示牌指引你去依間cafe,唔怕熱辣辣行極都搵唔到間野😂😂門口已經有幾個打卡位,門口隔離嗰個樓梯底更加布置到好有韓系感 ,打卡都打到半個鐘haha餐廳位置唔大,基本上入去拎個餐牌就自己搵位,剛剛我係平日去 ,所以人流都唔多,聽聞假期直到full哂 題外話 依間cafe冇得book位架 要打卡影相就要趁時間早。 依間餐廳其中一個特色係 枱面會有一啲好正面既字句 ,好多都好有特色好有feel 。食物方面,我叫左件藍莓芝士餅($40)份量合理, 本身見到有人po 3D 圖案cappuccino ,問左店員先知咁岩今日冇咖啡師當值 所以朋友都叫英式早餐茶($50/壺)同意粉($98) 。 這裡就坐沒有時間限制以及最低消費,如果人少少都可以係度渡過悠閑既一日架 味道方面,藍莓芝士餅芝士味重,味道感覺不錯,唔會成舊磚咁硬,聽聞依度仲有抹茶餅等選擇,不過見佢甜品櫃得3款餅,感覺應該冇貨🤔🤔
聽朋友講依度開左間新cafe,趁有啲時間 就去左依度打下卡

藍莓芝士餅
午餐
藍莓芝士餅
2021-05-09 36 瀏覽
新開純白建築文化Cafe — Coffeflow▫️呢間Coffee Flow係饒宗頤文化館新開的一間Cafe,純白色建築設計,旁邊配上花草植物裝飾等,充滿田園風格☘️周圍都有好多嘅打卡位~除咗有室內座位之外室外嘅秘密花園同埋打卡牆都好靚,好有文青feel~依家週末重有市集行下,可以放假約埋朋友或者另一半一齊行吓👫👭▫️店內有甜食及主食提供,好似cheese cake, pasta等食物,今次就試左Matcha Latte ($45)🍵Matcha味好夠,入口甘甜、而且甜度都夠,質素都唔錯~▫️地址:美孚饒宗頤文化館1/F G座▫️為食指數:7.5(10分為最多)抵食指數: 7.5
新開純白建築文化Cafe — Coffeflow
地址:美孚饒宗頤文化館1/F G座
▫️
為食指數:7.5(10分為最多)
抵食指數: 7.5