2021-08-15
星期日放假但係又落雨,唯一可以做嘅就係去蒲吓coffee shop. 最緊見好多人都黎饒宗頣文化館,所以我都黎趁下熱鬧。呢到餐廳唔係好多,我同朋友俾呢間coffee shop既外牆吸引咗。餐廳各處包括枱面都有寫左啲好有意思既句子,超正👍🏻招牌龍蝦仔白汁意粉 $98Lobster pasta w/ cream sauce 個白汁好creamy,意粉比平時食果啲肥少少,好掛汁,有好多粒龍蝦仔同蘆筍,好味👍🏻黑松露炒蛋牛角包配牛油果沙律 $78Black truffle croissant w/ eggs sided w/ avocado salad呢個一上枱即刻聞到黑松露既香味,個蛋炒到好嫩滑,牛油果熟度岩岩好,車厘茄同沙律配日式麻醬好夾👍🏻像極了愛情的咖啡 $58Rose strawberry latte 杯咖啡同個名一樣咁特別,店員俾左一杯玫瑰士多啤梨牛乳再加一shot espresso俾我地自己加,加左落去會有漸層效果,影相一流呀😆玫瑰味好出,飲落去啖啖玫瑰味再加埋士多啤梨牛乳嘅甜,像極了愛情蜜桃梳打茶 $48Peach tea w/ sparkling water 之前飲親都係蜜桃
最緊見好多人都黎饒宗頣文化館,所以我都黎趁下熱鬧。
餐廳各處包括枱面都有寫左啲好有意思既句子,超正👍🏻
招牌龍蝦仔白汁意粉 $98
Lobster pasta w/ cream sauce
黑松露炒蛋牛角包配牛油果沙律 $78
像極了愛情的咖啡 $58
Rose strawberry latte
蜜桃梳打茶 $48
Peach tea w/ sparkling water
之前飲親都係蜜桃梳打,蜜桃茶梳打第一次飲。
茶同梳打呢個配搭唔錯,飲落幾清新。
Tiramisu
呢個店員介紹既,食落同出邊既唔同,酒味無咁重,唔會太甜,岩曬我!同埋上面層cream整得好fluffy, 好好味!