CHUTNEY

留意到呢間印度菜都多人推薦決定約朋友嚟試試未入餐廳門口嘅環境就好靚係金碧輝煌宮廷式嘅設計金黃色嘅主題非常有異國風情餐廳內窗邊嘅風景可以望到旁邊大館嘅建築感覺唔似係香港有少少錯亂交雜嘅感覺呢款小前菜係炸薄餅,有得點菠蘿醬,薄荷醬,蘋果醬!Kasoori Tandoori Lamb Chops數一數二嘅羊架,焦香十足,生熟度恰到好處,肉質仲好嫩滑,個人認為係必叫Naan係傳統烤製,窯爐火力強窯出黎的質地香軟且有風味。Naan除咗原味同大蒜口味,今次我揀咗黑松露口味,烤出來又脆又香。Alleppey Fish Curry味道有少少鮮香加左椰奶有中和效果,一啲都吾辣,仲好滑。而且仲加咗唔少香料,芥末籽丶咖喱葉丶薑黃等等。咖喱味道複雜得來略帶煙燻感。配埋肉質緊實嘅魚,吸飽咖喱汁!Apple Freshner酸中帶甜,仲好清新解渴,好彩員工推薦先試到。呢度的印度芒果口感好幼滑,吾會甜,乳酪味偏重,如果再冰凍啲就一流。
留意到呢間印度菜都多人推薦
決定約朋友嚟試試
未入餐廳門口嘅環境就好靚

係金碧輝煌宮廷式嘅設計
金黃色嘅主題非常有異國風情

餐廳內窗邊嘅風景可以望到旁邊大館嘅建築
感覺唔似係香港
有少少錯亂交雜嘅感覺

呢款小前菜係炸薄餅,有得點菠蘿醬,薄荷醬,蘋果醬!

Kasoori Tandoori Lamb Chops

Naan係傳統烤製,窯爐火力強窯出黎的質地香軟且有風味。

Alleppey Fish Curry
味道有少少鮮香

Apple Freshner

酸中帶甜,仲好清新解渴,好彩員工推薦先試到。

2025-07-12 94 瀏覽
Chucney Signacure Buccer Makhani Sauce 招牌奶油咖喱餐廳唔單止有Butter Chicken,仲可以揀蝦或者牛,我哋就揀咗蝦,佢哋嘅蝦爽滑彈牙。最重要係個奶油咖喱醬汁,濃郁得黎帶少少甜味,食落完全唔會有油膩感,食指大動👍🏻Lamb Shank Nalli Nihari 慢煮羊膝咖喱Slow Cooked Lamb Shank, •Classic From the Streets of Old Delhi.羊膝簡直係一絕,首先份量嚟講已經非常滿足,唔單止圖見到隻羊膝嘅肉,個鍋入面仲有好多羊肉。而且羊肉非常軟腍,本身我仲諗住要拎把刀出嚟切,點知一叉落去啲肉已經散開晒。咁軟腍嘅肉質當然非常入味,如果有碗白飯就一流🤩Malaysian Inspired Clams 馬拉炒蜆甜甜辣辣,醒神開胃,蜆肉無沙,夾埋紅椒一齊食好夾☺️Tawa Prawn 酸甜醬炒蝦球同炒蜆果味差唔多,不過無咁辣,偏酸甜,蝦肉彈牙,好啱小朋友食🤓

Malaysian Inspired Clams 馬拉炒蜆
甜甜辣辣,醒神開胃,蜆肉無沙,夾埋紅椒一齊食好夾☺️

Tawa Prawn 酸甜醬炒蝦球
Visited an authentic Indian restaurant serving some of the best Indian food in the city. For two of us we tried these dishes with such lovely flavours 😌𝐑𝐚𝐣 𝐊𝐚𝐜𝐡𝐨𝐫𝐢 ($𝟏𝟑𝟖)Appetizer with yoghurt crunch and lots of fruits with apples, banana and pomegranate. Always adored Indian snacks with such flavourful mix of sweet and savoury ingredients all into one!𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐓𝐢𝐤𝐤𝐚 𝐌𝐚𝐬𝐚𝐥𝐚 ($𝟐𝟔𝟖)All time favourite chicken curry with lots of herbs and spices, good to go with garlic naan!𝐏𝐚𝐧𝐞𝐞𝐫 𝐒𝐚𝐚𝐠𝐰𝐚𝐥𝐚 ($𝟏𝟔𝟖)Spin

𝐑𝐚𝐣 𝐊𝐚𝐜𝐡𝐨𝐫𝐢 ($𝟏𝟑𝟖)

𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐓𝐢𝐤𝐤𝐚 𝐌𝐚𝐬𝐚𝐥𝐚 ($𝟐𝟔𝟖)

𝐏𝐚𝐧𝐞𝐞𝐫 𝐒𝐚𝐚𝐠𝐰𝐚𝐥𝐚 ($𝟏𝟔𝟖)
Spinach with cheese, such interesting combination made the Indian way👍🏻

𝐆𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜 𝐍𝐚𝐚𝐧 ($𝟒𝟐)
Roasted with so much heart and the portion is so generous!

𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐛𝐞𝐯𝐞𝐫𝐚𝐠𝐞 ($𝟔𝟖)
Secret cocktail only served on weekdays! For today it is peach gin with black tea and rose. Best for a lady’s night off!

Also the interior looks very elegant. Recommended for girls parties or birthday meals!
2025-07-09 85 瀏覽
靚靚印度餐廳餐廳用咗印度皇宮風格設計,一到門口已經比金黃色外牆吸引住1️⃣炭火烤八爪魚 八爪魚烤得剛剛好,外脆內嫩,好彈牙.加上椰子肉同埋菠蘿,食落口感豐富💰HKD$2182️⃣香料菠菜苗煮雙孢蘑菇清新健康,搭配香料提味, 菠菜打到碎碎地,好似蓉咁,配埋個薄餅食幾夾💰HKD$1483️⃣招牌奶油咖哩雞印度菜必食咖哩,超級香濃,有DD辣,雞好嫩滑💰HKD$2584️⃣黑松露芝士Naan 有好多味道嘅Naan揀,黑松露好多好濃味,中間夾住芝士.💰HKD$585️⃣印度脆片,菠蘿醬和薄荷醬好清新, 脆片食落有D辣6️⃣Mango lassi,奶味偏重, 酸酸甜甜💰HKD$957️⃣Desi Soda用咗薄荷、青檸、蜜糖、黑鹽等調製,飲落好清新💰HKD$75
靚靚印度餐廳
餐廳用咗印度皇宮風格設計,一到門口已經比金黃色外牆吸引住
1️⃣炭火烤八爪魚
💰HKD$218

2️⃣香料菠菜苗煮雙孢蘑菇
💰HKD$148

3️⃣招牌奶油咖哩雞
印度菜必食咖哩,超級香濃,有DD辣,雞好嫩滑
💰HKD$258

4️⃣黑松露芝士Naan
有好多味道嘅Naan揀,黑松露好多好濃味,中間夾住芝士.
💰HKD$58

5️⃣印度脆片,菠蘿醬和薄荷醬好清新, 脆片食落有D辣

6️⃣Mango lassi,奶味偏重, 酸酸甜甜
💰HKD$95

7️⃣Desi Soda
用咗薄荷、青檸、蜜糖、黑鹽等調製,飲落好清新
💰HKD$75
2025-07-08 75 瀏覽
今日食左係中環的印度菜(≧▽≦)環境舒服~ 食物份量十足。-鮮果餡料脆餅很特別的酸辣調味~ 裡面配料有紅石榴、蘋果~好像吃到一點香蕉的味道。-招牌奶油咖哩雞咖喱偏酸口,很香。吃起來不辣。雞塊很好吃~ 唔乾身~ -慢煮羊膝咖喱好嫩的羊肉~ 很容易就能切開吃~咖喱有一點點辣~ 也是很香的香料味道。吃完覺得暖暖的~ -香蒜饢餅剛上來的時候又熱又脆~ 超級喜歡吃Naan的~一份有兩塊~ 好大塊-印度香米正常的飯-Lasai芒果🥭奶昔~乳酪味好濃~
今日食左係中環的印度菜(≧▽≦)
環境舒服~ 食物份量十足。

-鮮果餡料脆餅

-招牌奶油咖哩雞
咖喱偏酸口,很香。吃起來不辣。
雞塊很好吃~ 唔乾身~

-慢煮羊膝咖喱
好嫩的羊肉~ 很容易就能切開吃~
咖喱有一點點辣~ 也是很香的香料味道。
吃完覺得暖暖的~

-香蒜饢餅

-印度香米
正常的飯

-Lasai
芒果🥭奶昔~
乳酪味好濃~

終於去咗呢間chutney印度餐廳😋環境超有feel,行印度宮廷風🇮🇳望住大館食飯歎印度菜~必食🔥印度師傅炭火即燒Garlic Naan!size超大,蒜香勁香,熱辣辣軟糯帶咬口點咖喱食簡直絕配~招牌咖喱雞🍛 雞肉炆到好腍咖喱creamy又濃郁,帶奶香唔會太辣份量仲多到兩個人食到飽~仲有炭燒八爪魚🐙 烤到微焦juicy軟糯,印度香料腌到好入味甜品試咗傳統米布丁🍨 配雲呢拿雪糕綿密米香夾冰涼,甜而不膩,收尾完美~環境望住大館好chill,服務又貼心想食正宗印度菜必打卡✨
終於去咗呢間chutney印度餐廳😋
環境超有feel,行印度宮廷風🇮🇳
望住大館食飯歎印度菜~

必食🔥印度師傅炭火即燒Garlic Naan!
size超大,蒜香勁香,熱辣辣軟糯帶咬口
點咖喱食簡直絕配~

招牌咖喱雞🍛 雞肉炆到好腍
咖喱creamy又濃郁,帶奶香唔會太辣
份量仲多到兩個人食到飽~

仲有炭燒八爪魚🐙
烤到微焦juicy軟糯,印度香料腌到好入味

甜品試咗傳統米布丁🍨 配雲呢拿雪糕
綿密米香夾冰涼,甜而不膩,收尾完美~

環境望住大館好chill,服務又貼心
想食正宗印度菜必打卡✨
  • Garlic Naan
  • Tandoor Octopus
之前同同事lunch試過呢間印度餐廳,覺得食物質素同氣氛都好好,今晚約左朋友食飯,咁啱想食印度菜,於是就過黎呢間餐廳一入座店員就會送上傳統印度薄脆(Papadam),附上3款醬汁(芒果.薄荷.紅菜頭),口感脆脆幾特別Tandoor Red Snapper ($338)紅鯛魚烤得外皮微焦,魚肉嫩滑多汁,無半點腥味,焦香同海鮮鮮味好夾,原條魚預先以香料醃製,好入味,配上洋蔥沙律清爽解膩,整體幾好食Butter Makhani Chicken ($258)奶油咖喱雞醬汁濃郁,帶濃厚嘅奶油同蕃茄甜香,雞肉啖啖肉,炆到軟腍入味,微甜微辣,配埋naan一齊食,好快就會清晒整碗醬汁Plain Naan ($42)Plain Naan烤到外層微焦,內裡鬆軟有彈性,入口帶麵粉嘅天然香氣,沾醬一流Truffle Cheese Naan ($58)呢款香氣四溢,芝士同黑松露香味濃郁,入口同樣嚼勁,就咁食都幾惹味Bottle beer - Kingfisher ($78)Kingfisher啤酒冰涼爽口,入口帶麥香,飲落清新解膩,配印度菜特別啱📌CHUTNEY (中環)地址:中環雲咸街75-77號嘉兆商業大廈

Tandoor Red Snapper ($338)

Butter Makhani Chicken ($258)

Plain Naan ($42)

Truffle Cheese Naan ($58)

📌CHUTNEY (中環)
地址:中環雲咸街75-77號嘉兆商業大廈4樓

#foodie #美食 #知己相聚 #foodielife #關注 #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #吃貨 #吃貨人生 #香港好去處 #香港打卡 #香港美食 #香港探店 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #foodblogger #foodiegram

#chutney #中環 #印度菜 #紅鯛魚 #咖喱雞 #naan
2025-07-03 100 瀏覽
Chutney 金碧輝煌的裝修很有質感,餐點口味出色,是來過好幾次的印度料理餐廳。🍴Keema Pav每次來必點的料理之一,咖哩與碎肉為底,鹹香中帶少少香辣,挖上一大匙放在鬆軟的印度麵包上,一口咬下口感豐富,爽度爆表,絕對一試難忘。加點生洋蔥增添辛辣,搭配鵪鶉蛋也很美味。🍴Butter Makhani Prawns奶油咖喱也是店裡經典的印度菜,口感非常綿密滑順,咖哩香氣濃郁,微微的辣搭配烤餅最對味。鮮蝦肉質厚實,口感彈牙,十分出色。🍴Truffle Cheese Naan印度烤餅表面豪邁地鋪滿黑松露,帶出相當誘人的香氣。本身烤餅味道很淡,沾著咖哩立刻變得相當有食慾,黑松露與咖哩的美妙結合讓人印象深刻。🍴Apple Freshner以青蘋果為基底,微甜微酸很清爽,搭配口味較重的印度菜,非常合適。炎炎夏日來上一杯,清爽無負擔。

🍴Keema Pav

🍴Butter Makhani Prawns

🍴Truffle Cheese Naan

🍴Apple Freshner
2025-07-03 113 瀏覽
同男友到中環食印度菜,餐廳位於大館附近,我們坐的窗邊位可以直接望到大館~小食:一坐低已經會比份小食—脆片配三色醬~脆片有胡椒味,食落會有少少辣口!不過幾特別🐑 咖喱燉菜.免治羊肉.鵪鶉蛋免治羊肉煲搭配兩個切半的「饅頭」形麵包,微鹹的咖喱免治羊肉煲搭配麵包口感很佳,令人想一食再食🐟炭火烤魚我們的位置比近廚房,看到印籍師父在內碳烤各種食物🔥魚烤到恰到好處,配有紅菜頭醬,是值得一試的印度泥窯烤爐料理🥘招牌奶油咖喱配雞咖喱加入牛油和忌廉、口感順滑、味道微甜、雞件份量不少,配Naan食好正🫓 香蒜饢餅一份Naans有兩大塊,真係好巨型!! 搭配咖喱好味道🙂‍↔️每人食一塊已經好飽,否則一定試埋其他口味的Naans

🐑 咖喱燉菜.免治羊肉.鵪鶉蛋

• Keema Pav
  • Chutney Butter Chicken
  • Aiwaini Fish Tikka
  • Chutney's Iced Tea
[ Chutney ]Chutney印度菜充滿炭火香氣同地道風味,而且環境舒適,好適合嚟聚餐或者慶祝🍾。✿ 炭火烤八爪魚🐙八爪魚經炭火烤製後外層微焦,內裡保持彈牙,炭香與海鮮鮮味完美融合,鮮味十足🤤。✿ 炭火烤雞肉串🍢🍢雞肉火候烤得恰到好處,肉質嫩滑多汁,香料醃製入味,配薄荷醬,清新解膩🌿🌿。✿ 盲曹魚咖哩 盲曹魚肉嫩滑無骨,咖哩醬汁濃郁辛香而不嗆喉,同椰奶平衡辣度🌶️👍🏻👍🏻。✿ 香蒜薄餅🫓薄餅烘得香脆,蒜香濃郁🧄🧄,單食或蘸咖哩都出色😆。✿ Mango Lassi 芒果🥭🥭香甜綿密,口感冰涼順口,甜度適中,可以中和咖哩辛辣🥵。✿ Tom Collins 經典調酒🍸清新爽口,檸檬🍋梳打酸爽。總結🫦整體食物質素不錯,服務細心。每道菜都展現廚師功力,尤其推薦海鮮&咖哩系列👍🏻👍🏻,食印度菜必點‼️✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿ Chutney地址:中環雲咸街75-77號嘉兆商業大廈4樓電話:2330 0027✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ Chutney ]

✿ 炭火烤八爪魚🐙

✿ 炭火烤雞肉串🍢🍢

✿ 盲曹魚咖哩

✿ 香蒜薄餅🫓
薄餅烘得香脆,蒜香濃郁🧄🧄,單食或蘸咖哩都出色😆。

✿ Mango Lassi

✿ Tom Collins
經典調酒🍸清新爽口,檸檬🍋梳打酸爽。

總結🫦
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Chutney
地址:中環雲咸街75-77號嘉兆商業大廈4樓
電話:2330 0027
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • Tandoori Octopus
2025-06-30 123 瀏覽
去開PMQ,我突然間想食印度嘢,朋友就提議雲咸街嘅Chutney。一上到去門口,已經俾宮廷風嘅裝修驚艷到 💃💃🍽️Mango Lassi呢款飲品,我去親印度餐廳必點,依間既mango lassi 做得好濃,好絲滑,店員講解係加左新鮮芒果 👍👍👍🍽️ Truffle Cheese NaanNaan 就食得多,但黑松露芝士蛋比較少見。表面佈滿惹味嘅黑松露,中間夾住鹹香既芝士,非常之夾,好好食 👍👍👍🍽️Mix Tandoor Platter 什錦拼盤包左魚Barramundi Tikka, 羊Australian lamb Chops, 同埋兩款雞(Malat Chicken & Chicken TIkka)。炭火燒到好香,每一款都OK既 😋 最出色真係羊架,入面仲係嫩滑有汁嘅 👍

🍽️Mango Lassi

🍽️ Truffle Cheese Naan

🍽️Mix Tandoor Platter

2025-06-30 88 瀏覽
今日黎到大館對面嘅 CHUTNEY,一入去就被奢華嘅印度皇宮風格震撼到!金碧輝煌嘅裝潢加上開放式廚房,可以近距離睇住廚師係傳統坦都里烤窯前大展身手🔥,望住師傅即烤Naan同串燒,未食已經流口水!餐廳係用有機香料🌿,味道正宗得黎又貼心調整辣度🌶️,迎合國際化既口味~🌟招牌菜式🌟🥟〈Samosa Chaat〉即叫即炸脆香餃子配薄荷酸奶醬,酸甜開胃!重點係鋪底嘅豆都好好食😋🍢〈Lamb Seekh Kebab〉坦都里烤窯即烤羊肉kebab,富有層次嘅香料味,又唔會搶走肉香 。🦐〈Butter Makhani Prawns〉大蝦沾滿creamy牛油咖喱醬,啲蝦有清腸同埋都幾爽口 。🧀〈Truffle Cheese Naan〉即烤松露芝士烤餅,食到一粒粒嘅松露碎,好特別呀!飲品:🍹〈Chutney's Iced Tea〉用新鮮石榴+蜜桃+紅茶+橙乾調製,賣相一流!🥭〈Mango Lassi〉芒果yogurt 好!濃!稠!完美平衡辣味!💡小貼士:餐廳有甜品Menu㗎,不過今次太飽無試到,留返下次!環境又靚,仲有唔少印度人幫襯,絕對係中環搵食好選擇~#中環印度菜 #開放式廚房 #印度料理

🌟招牌菜式🌟
🥟〈Samosa Chaat〉
即叫即炸脆香餃子配薄荷酸奶醬,酸甜開胃!
重點係鋪底嘅豆都好好食😋

🍢〈Lamb Seekh Kebab〉

🦐〈Butter Makhani Prawns〉
大蝦沾滿creamy牛油咖喱醬,啲蝦有清腸同埋都幾爽口 。

🧀〈Truffle Cheese Naan〉
即烤松露芝士烤餅,食到一粒粒嘅松露碎,好特別呀!

飲品:
🍹〈Chutney's Iced Tea〉
用新鮮石榴+蜜桃+紅茶+橙乾調製,賣相一流!
🥭〈Mango Lassi〉
芒果yogurt 好!濃!稠!完美平衡辣味!

環境又靚,仲有唔少印度人幫襯,絕對係中環搵食好選擇~

#中環印度菜 #開放式廚房 #印度料理
2025-06-28 72 瀏覽
.Signature Chutney配合三色醬汁分別係 mint, mango, beetroot我最鐘意係beetroot/mago配薄脆餅,甜甜地幾開胃唔點醬薄脆餅都係脆脆的有少少辣味.我哋叫咗Tandoori Octopus🐙 炭烤嘅八爪魚竟然都做到外脆內軟😳我哋都係第一次食到外皮脆,有啲似魷魚絲嘅口感;但入面啲肉仲係好嫩滑軟稔😋真係超級好食!.Ajwaini Fish Tikka佢同八爪魚一樣有異曲同工之妙,都係魚皮好脆但魚肉好嫩滑!配埋微甜既紅菜頭可以中和魚既香料味,有帶有一種柔滑既口感!👍🏻.Truffle Cheese Naan一個字:香!表面舖滿黑松露油、黑松露粒,仲有溶咗嘅芝士!啖啖都有好香既黑松露同芝士味,加上餅皮整得好鬆軟煙靭,拉開會好似芝士咁有少少拉絲感,就咁食都覺得好正!.Lamb Shank Rogan Josh咖喱同平時食開嘅真係好唔同佢相對比較辣啲同香料味重啲,冇咁重椰奶味,但又別有一番風味!羊肉都係重點!佢嘅肉輕輕用叉推開,就已經好易分開!咬落去非常嫩滑而且冇乜羊臊味!一啖接一啖咁點咖喱一齊食,一碗兩個人分真係唔夠喉😋Mango Lassi鐘意佢好重芒
Signature  Chutney

Signature Chutney
我最鐘意係beetroot/mago配薄脆餅,甜甜地幾開胃
唔點醬薄脆餅都係脆脆的有少少辣味
Tandoori  Octopus

我哋叫咗Tandoori Octopus🐙
炭烤嘅八爪魚竟然都做到外脆內軟😳
真係超級好食!
Ajwaini  Fish  Tikka

Ajwaini Fish Tikka
佢同八爪魚一樣有異曲同工之妙,都係魚皮好脆但魚肉好嫩滑!
Truffle  Cheese  Naan

Truffle Cheese Naan
一個字:香!
表面舖滿黑松露油、黑松露粒,仲有溶咗嘅芝士!
Lamb  Shank  Rogan  Josh

Lamb Shank Rogan Josh
咖喱同平時食開嘅真係好唔同
羊肉都係重點!佢嘅肉輕輕用叉推開,就已經好易分開!
咬落去非常嫩滑而且冇乜羊臊味!
一啖接一啖咁點咖喱一齊食,一碗兩個人分真係唔夠喉😋

Mango Lassi
鐘意佢好重芒果味,加埋乳酪好飲又可以中和印度菜既香料味!👍🏻
Apple Freshener
蘋果、柚子、薄荷、ginger ale
全部味道完美地融合在一起😆
雖然分唔出邊隻打邊隻味,但夾埋嘅味道都係好和諧!酸酸甜甜咁好清新!
2025-06-12
Signature  Chutney
Tandoori  Octopus
Ajwaini  Fish  Tikka
Truffle  Cheese  Naan
Lamb  Shank  Rogan  Josh
  • Apple  Freshener
2025-06-27 86 瀏覽
Chutney呢間餐廳喺中環,絕對係印度美食愛好者嘅天堂!一入去,店內嘅氣氛已經好吸引,食物嘅賣相同味道更係令人驚喜。服務員專業又熱情,會細心介紹菜式,食之前已經好期待。食物方面,呢度真係令人回味無窮!燒烤串同海鮮拼盤係必試,牛肉同章魚烤得外脆內嫩,配上鮮紅嘅醬汁,味道濃郁又唔油膩。章魚特別彈牙,帶啲炭香,配啲微酸醬汁超開胃。薄餅同啫喱都係亮點,薄餅烤到金黃鬆軟,上面撒咗香料,配上紅綠黃三色醬汁,層次豐富,啖啖香。飲品方面,嘅莫希托清新酸甜,紅酒濃郁順喉,配食物更顯美味。每道菜都見到廚房嘅用心,食材新鮮,味道正宗,食落去滿足感爆棚。無論係燒烤嘅炭香定係醬汁嘅獨特風味,Chutney都做得好出色,絕對係中環一間值得一試嘅印度美食之選!
前幾日食過lunch 幾正,今晚又過嚟再食😆印象最深刻嘅係招牌「Butter Makhani Chicken」🍗,以酸甜番茄泥為基底,加入茴香、蒜頭、薑黃等多種香料,醬汁creamy又濃郁,配上鬆軟熱辣的Garlic Naan,正‼️第一次食「Raj Kachori」覺得幾有特色!大大個脆殼內有提子、蘋果粒,薯仔粒,配上薄荷酸辣醬和羅望子醬,酸甜鹹辣層次豐富,開胃首選🍎🍇「炭燒八爪魚」肉質軟腍但部分位置略為燒焦,但整體ok🐙「 Kesari Masala Chai 」香料味香濃但不甜,飯後飲品之選☕️🫖小結:食物質素和環境氣氛不俗,價錢合理
前幾日食過lunch 幾正,今晚又過嚟再食😆

「炭燒八爪魚」肉質軟腍但部分位置略為燒焦,但整體ok🐙

小結:食物質素和環境氣氛不俗,價錢合理