同🐨放工黎到中環搵食😎聽講近中環半山扶手電梯有一間巷仔入面嘅Pizza餐廳好好食😍我地就即刻就走左去試下🫶🏻佢地主要做外賣 但係都有堂食嘅位置🍕The Notorious P.I.G $108 今小妹叫左MEDIUM 6*8新鮮熱辣嘅pizza 就最好食😎 有香香嘅煙肉 火腿 又香又滑嘅拉絲芝士🧀熱蜂蜜增加香甜味之餘 個薄餅底都係有蜜糖🍯當然唔少得香香嘅蕃茄醬啦🫶🏻成個薄餅夠香又多料每啖都好正好好食😋🍝"CARB"ONARA $98意粉面頭有香香嘅煙肉同埋parmesan芝士食落增添鹹香味仲更香更邪惡😈加埋有香香蛋黃醬汁嘅彈牙意粉每啖食落都香爽又唔會過油所以食落唔膩又好食😎👍🏻🥤Saled caramel peanut butter $78一飲就飲到好好好香嘅花生醬味沙冰🫶🏻再加埋係鹹焦糖嘅香味飲落帶香甜又唔膩仲要好冰涼好正😎啱哂而家嘅天氣最後緊係要嗌返個甜品😎🍪PIZZA COOKIE $88中間係香香嘅red velvet ganache同埋4塊red velvet cookie鋪埋white chocolate shavings加埋厚厚嘅chocolate chip cookie
同🐨放工黎到中環搵食😎

成個邪惡得黎夠哂吸引🤤
食落口感帶香脆又有鬆化感❤️
切好哂咁一件一件食😋好滿足

2024-05-28 72 瀏覽
Pizza Tuesday!🍕1. Hawaiian pizza $108有別於傳統個隻圓形pizza 但係佢個外皮都脆身 個餅底都厚身 有啲麵包感 而個topping都好足料 有芝士 ham 同菠蘿 食落相對fresh 啲 最特別係佢有少少spirit嘅味 有種酒香 2. Chicken tender $78有大概4-5大舊 外皮好脆 熱辣辣上碟 咬開仲有啲肉汁同油份泌出黎 十分邪惡 但佢個鹽同胡椒味好惹味 令人想keep住食 又冇骨 幾開心3. Skillet cookie $88同樓下cookie dept crossover 即叫即整 熱辣辣 超濃朱古力味 係美式曲奇嘅味道 加埋雲尼拿雪糕 冰火交融 幾特別📍CARBS中環砵典乍街45號H Code地下3號舖
Pizza Tuesday!🍕

1. Hawaiian pizza $108

2. Chicken tender $78

3. Skillet cookie $88

📍CARBS
中環砵典乍街45號H Code地下3號舖

CARBS 🔲@carbs.hk聽到carbohydrate就驚😂 但cheat day要滋養心靈更重要☺️ 石板街旁嘅一條橫巷,位置絕對係旺中帶靜,裝修同logo都係以冷黑白色為主調,呈現出美國街頭風🛹方形厚批,讓人即刻identify到主打嘅係Detroit-style pizza🇺🇸Medium The Notorious P.I.G🐷bacon|ham|mozzarella|hot honey |tomato sauceHam同bacon兩款不同口味嘅鹹肉🥓 芝士做到拉絲效果,但因為其他配料都好多🍕 如果拉得太高,啲配料會不勝負荷好易跌出嚟😂 Hot Honey Overall係甜甜地🍯 不過都匿埋左啲辣椒籽,怕辣嘅話要小心🤣Medium Hawaiian🌺ham|pineapple|mozzarella|tomato sauce經典的一款❕菠蘿整齊咁瞓係pizza上面好治癒🍍烤得微微焦,抹上少少啡,顏色更靚🤎當知道餐廳同Cookie Department係fd子,梗係要一試呢到嘅曲奇甜品!🔗Pizza Cokkie🍪chocolate chip cookie|red velve
CARBS 🔲
@carbs.hk

方形厚批,讓人即刻identify到主打嘅係
Detroit-style pizza🇺🇸

Medium The Notorious P.I.G🐷

Medium Hawaiian🌺

Medium Hawaiian

Pizza Cokkie🍪
chocolate chip cookie|red velvet cookie |red velvet ganache |white chocolate shavings

Pizza Cokkie

以最邪惡嘅soft cookies作結😈 由厚身嘅chocolate chip cookie,中間嘅ganache朱古力醬同4塊小red velvet,同白朱古力組🤡 問你點抗拒🫶🏽

Medium Hawaiian
Pizza Cokkie
2024-05-24 42 瀏覽
CARBS (中環)📍中環砵典乍街45號H Code地下3號舖喺中環行吓行吓,比小編見到呢一間Pizza,一於唔諗,食咗先講。 🍕The Italian Job $128 Medium Size 6x8”, 啱晒小編自己一個人食, 聽聞呢一個係最多人嗌嘅Pizza,所以今次都要試一試。 好鍾意佢個Parma Ham, 同成個Pizza勁夾。 個餅底好脆,果然即叫即整。🍕🍪Pizza Cookie $88試左呢個係新出甜品,好多Chips, 飯後甜品一流。建議同朋友分享。🍸Homemak Lemonade$35依杯嘢都幾大杯,聽聞係最多人order 飲品之一。味道不錯,沒有失望。🔔總結:絕對推薦俾中環返工嘅朋友,價錢可以接受。地點⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道⭐️⭐️⭐️⭐️ 環境⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度⭐️⭐️⭐️⭐️ ⭐️(5星為最高分)
CARBS (中環)
📍中環砵典乍街45號H Code地下3號舖

🍕The Italian Job $128

🍕🍪Pizza Cookie $88

🍸Homemak Lemonade$35

🔔總結:絕對推薦俾中環返工嘅朋友,價錢可以接受。

地點⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度⭐️⭐️⭐️⭐️ ⭐️
(5星為最高分)
餐廳:CARBS (中環)地址:中環砵典乍街45號H Code地下3號舖話說有一次喺中環行行吓好想食Pizza,但又唔想去連鎖店,喺避雨嘅途中就誤打誤撞去咗H Code地下呢間細細又無乜人嘅CARBS😎,餐廳喺由一個美國人主理,希望用芝加哥⽅形Pizza🍕、意粉同奶昔等,將美式風味帶嚟香港🇺🇸店內走型格路線,以黑白色為主調去裝修,充滿設計感🩶,堂食座位唔多,喺H Code地下有一個小小嘅開放式用餐區俾大家買完即食👍🏽,而更多人喺選擇叫外賣🥡✝️The Italian Job $1286”x8”嘅Medium size Pizza,即叫即整嘅Pizza放滿澎湃半溶嘅熱溶芝士,就算放咗一陣都仲可以拉到絲🧀️ ,呢種厚批特色就喺芝加哥Pizza最誘人嘅地方,雖然麥香唔喺好突出,但焦脆嘅批邊同蓬鬆嘅內層足以令人愛不釋手💘,上面仲放滿火腿同煙肉片🥓,每啖都食到鹹香十足同蕃茄醬嘅滋味🍕✝️Spicy Vodka Fusilli $108自家製嘅醬汁以蕃茄醬、新鮮水牛芝士同忌廉混合而成🍝,再加入伏特加酒將香氣昇華至另一層次,整體味道鹹甜酸辣兼具😋,夠曬開胃(雖然食得多都真喺有少少滯),螺絲粉煮得軟硬適中帶
餐廳:CARBS (中環)
地址:中環砵典乍街45號H Code地下3號舖

✝️The Italian Job $128

✝️Spicy Vodka Fusilli $108
整體味道鹹甜酸辣兼具😋,夠曬開胃(雖然食得多都真喺有少少滯),螺絲粉煮得軟硬適中帶少少嚼勁,同濃稠嘅醬汁完美配合又掛汁合,真喺超級邪惡😈

✝️Pizza Cookie $88
CARBS另外同姊妹品牌——Cookie Department 合作,
提供兩款軟心曲奇獨家甜品😉。作基底嘅朱古力碎同紅絲絨曲奇外脆內軟,品嘗得到cookie Department招牌軟糯質感🍪,
上面放咗啲紅絲絨甘納許同白朱古力碎增添層次口感,不過食兩舊都已經好甜膩,仲要之前食咗Pizza同Pasta,建議叫多幾個人一齊share🤝🏼
2024-05-19
10 分鐘 (堂食)
2024-05-22 52 瀏覽
餐廳就在中環石板街的一旁,在一條巷裡面,走進去就看到了,就在大廈地下的大堂位置,主打都是外賣生意,不過現場都有位置可以坐!The Notorious P.I.G. (Medium 108元)非常足料的一個薄餅,上面滿滿的煙肉,火腿和芝士,新鮮焗出來,芝士仍是拉絲的狀態!焗得表面焦香,底也帶點脆,再加上大量的蜜糖,鹹鹹甜甜的,又有番茄的酸,煙肉的鹹香,味道非常豐富!份量2個人吃剛好!Fried Chicken Sandwich (88元)這個三文字非常大個,有別於平常用的漢堡包皮,這裡用的是英式鬆餅,口感鬆化又有牛油香!而炸雞用的是雞胸肉,口感會比較結實點,但炸得挺香的!調味有酸青瓜,蕃茄醬和芝士,剛好中和了一下油膩感!Skillet Cookie (88元)這個吃起來就是朱古力布朗尼的感覺,朱古力味特濃,口感鬆軟,味道比較甜香,再加上雲呢拿雪糕,吃起來是冰火的感覺。

Fried Chicken Sandwich (88元)

Skillet Cookie (88元)

2024-05-18
2024-05-16 59 瀏覽
📍🐈 CARBS -中環🐈‍⬛📍#chowweisik鹹#chowweisik中環餐廳嘅位置都比較隱蔽都真係搵咗一陣🤣喺大廈嘅lobby 個層方便食個quick lunch😗重要mon-sun 都有set offerTHE NOTORIOUS P.I.G........................$108bacon, ham, mozzarella, hot honey, tomato saucepizza 底係厚身 好脆 有齊bacon, ham, mozzarella 都一定會好食🤭比較特別,係有個hot honey sauce!!推薦喔~CHICKEN TENDERS...................$78salt and pepper 成盤雞柳肉 protein 十足🤣一個人應該好難可以食得曬share 就剛好HOMEMADE LEMONADE…. $35fresh + 酸 剛剛好啊‼️PIZZA COOKIE....... $88chocolate chip cookie, red velvet cookie, red velvet ganache, white c
📍🐈 CARBS -中環🐈‍⬛📍

喺大廈嘅lobby 個層
方便食個quick lunch😗
重要mon-sun 都有set offer

pizza 底係厚身 好脆
比較特別,係有個hot honey sauce!!
推薦喔~

salt and pepper
成盤雞柳肉 protein 十足🤣
一個人應該好難可以食得曬
share 就剛好

HOMEMADE LEMONADE…. $35
fresh + 酸 剛剛好啊‼️

PIZZA COOKIE....... $88
chocolate chip cookie, red velvet cookie, red velvet ganache, white chocolate shavings

🚏 CARBS (中環)
中環砵典乍街45號H Code地下3號舖
Carbs既裝修型格。環境乾淨企理。我見到有客人用餐離開後,職員會即刻收拾抹枱。我哋兩個人叫咗以下菜式。Spicy pepperoni - medium size ($108): 用spicy pepperoni, mozzarella同埋tomato sauce 整既pizza. 佢哋嘅Pizza係厚批所以夠晒飽肚。Pizza質地鬆軟。用上Tomato sauce令到Pizza唔會太乾。而且拎起pizza時cheese做到長拉絲嘅效果,好吸引。炸雞翼($78)另加$5要咗buffalo: 職員有問我想buffalo放喺炸雞翼上面,定係另外分開上。我揀咗另外分開上,咁就可以想點幾多就幾多。炸雞翼嘅炸粉咬落好酥脆。雞翼大隻又Juicy。配上buffalo, 辣辣地又幾開胃啵。Skillet cookie ($88): 用chocolate chip cookies, vanilla ice cream, caramel & chocolate sauce整嘅一個甜品。呢個一定要快食。因為佢個熱辣辣既 cookie底上面放咗一個雪糕球。所以要喺雪糕溶之前食晒佢!佢個Cookie底熱得黎好軟

我哋兩個人叫咗以下菜式。

Skillet cookie ($88): 用chocolate chip cookies, vanilla ice cream, caramel & chocolate sauce整嘅一個甜品。呢個一定要快食。因為佢個熱辣辣既 cookie底上面放咗一個雪糕球。所以要喺雪糕溶之前食晒佢!佢個Cookie底熱得黎好軟熟,又唔會太厚,配埋凍冰冰嘅雪糕真係好好食呀!

梳打水($20):食pizza一定要飲碳酸飲料先爽。

佢嘅食物真係令我回味。為咗食佢,我願意做多啲運動!

CARBS 是一家以各種美味碳水化合物為主打的餐廳,提供多種令人垂涎的料理選擇。今天我們品嚐了他們的幾道招牌菜,讓我們來分享一下我們的食評吧!✨ MAC & CHEESE $88 🧀🍝這道Mac & Cheese濃郁奶酪和彈牙通心粉完美結合,每一口都充滿著濃郁的奶酪香氣,令人欲罷不能。✨ CHOCOLATE MILKSHAKES $68 🍫🥤這款巧克力奶昔口感濃郁滑順,搭配新鮮的牛奶和濃郁的巧克力,是一款令人心情愉悅的甜品。✨ PIZZA COOKIE $88 🍪🍕這個Pizza Cookie結合了餅乾和比薩的美味,餅底酥脆,餡料豐富,是一個令人驚艷的創意甜點。✨ THE NOTORIOUS P.I.G (MEDIUM) $108 🍕這個The Notorious P.I.G比薩是一道滿足肉食愛好者的絕佳選擇,豐富的配料包括香濃的番茄醬、煙燻培根、意大利辣肉腸和意大利辣香腸,口感豐富,香氣四溢。CARBS以其創意十足的料理和舒適愉悅的用餐環境吸引了許多食客的光顧,無論是單人用餐還是與家人朋友聚餐都是一個不錯的選擇。如果你想要一次滿足對美食的渴望,CARBS絕對是一個值得推薦的好地方。

✨ MAC & CHEESE $88 🧀🍝

✨ CHOCOLATE MILKSHAKES $68 🍫🥤

✨ PIZZA COOKIE $88 🍪🍕

📍中環型格美式小食店‼️· 超邪惡mac & cheese🥰 — CARBS🍕=============================上星期同男朋友嚟咗呢間位於中環嘅美式小食店🤩店舖以黑白為主,簡約型格😎食物主打薄餅、意粉同小食😙—————————————————————-⭐️Mac & Cheese $88 (4.4/5)份量巨多,幾個人share都ok😂芝士醬汁creamy濃郁,鹹香同奶香兼備!通粉煙韌有咬口,掛滿醬汁超邪惡🥰·⭐️The Notorious Pig $108 (4.2/5)薄餅係即叫即製,大約需要20分鐘👍薄餅香脆可口,面頭放滿煙肉片同芝士,鹹香十足!·⭐️Salted Caramel & Peanut Butter Milkshake $78 (4.4/5)花生醬控一定要試吓🤩花生醬味好濃郁,加埋焦糖鹹鹹甜甜好正🥰—————————————————————賣相:3.5/5味道:4.3/5性價比:3.8/5推介度:3.5/5—————————————————————📍CARBS中環砵典乍街45號H Code地下3號舖
=============================
—————————————————————-
⭐️Mac & Cheese $88 (4.4/5)

花生醬控一定要試吓🤩花生醬味好濃郁,加埋焦糖鹹鹹甜甜好正🥰
—————————————————————
賣相:3.5/5
味道:4.3/5
性價比:3.8/5
推介度:3.5/5
—————————————————————
📍CARBS
2024-05-09 26 瀏覽
碳水化合物嘅盛宴!有冇人都好鍾意食Carbs🤣雖然係減肥人士嘅敵人,但係食完之後真係會有一種滿足感!今次嚟咗中環呢間專食pizza嘅隱世小餐廳,佢哋嘅Margarita 非常足料,又有芝士香味~而且仲有唔同尺寸揀,如果細食嘅話揀slice都會夠飽!我而家呢個就係medium, 兩個人分嘅話要打包拎走🤣而且仲可以試到同 @cookie.dpt 聯乘的甜品😍厚厚嘅朱古力曲奇加埋一大球雪糕,係非一般嘅心太軟滋味啊🥰
(*˘︶˘*).。.Carbs Pizza & Pasta.:*♡Craving some comfort food and decided to try out Carbs Pizza & Pasta in Central. They're known for their deep dish pizzas, but I opted for something a little lighter - "The Italian Job" pizza.This pizza is topped with parma ham, fresh mozzarella, rocket, and tomato sauce. It was the perfect balance of salty and savory, and the crust was perfectly crispy on the outside and chewy on the inside.-For dessert, I couldn't resist their Skillet Cookie. It's a warm choco
It's a warm chocolate chip cookie topped with vanilla ice cream, caramel sauce, and chocolate sauce.
It was absolutely decadent!
I also tried their homemade lemonade, which was refreshing and the perfect way to cut through all the richness of the pizza and cookie.
Overall, I had a great meal at Carbs Pizza & Pasta. The food was delicious, and the service was friendly. I'll definitely be back to try their deep dish pizza next time!
Carbs Pizza & Pasta
45 Pottinger Street Shop 3, G/F, High Block, H Code, Central

#carbspizzandpasta #central #hkfoodie #pizzalover #pastafan #comfortfood #italianfood #dessertporn #homemadelemonade
【中環長方形Pizza|🍕罪惡感滿瀉但無法抵抗】餐廳位置比較隱蔽,未必好多人知,其實就喺打卡勝地中環石板街中間嘅橫行~長方形嘅Pizza好少喺香港見到,嗰次上social media睇到就決定去試吓🩷係餅底薄脆嘅款式~Medium size pizza預先會切好四件,自己食又得同朋友share食都得!.🐨Spicy Pepperoni $108推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐呢款Pizza係由辣肉腸、芝士同蕃茄醬組合而成🤤 辣肉腸唔似Pizza Hut咁死鹹,反而食到肉嘅香味同少少嘅辣味,而且烤得好乾身,所以食落邊邊好脆口~芝士都好豐富,食落好滿足,每一件都做到拉絲嘅效果;蕃茄醬係偏酸,可以中和到芝士嘅油膩感🫶🏻 .🐨Pizza Cookie $88推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐由店員推介新出嘅甜品,一上枱發現原來係Pizza造型嘅曲奇餅,嗰陣覺得性價比好似好低,但食落就有驚喜🍪🍪🍪小編甚至覺得佢好食過個Pizza添!因為係厚身軟曲奇嚟,朱古力嘅甜溝埋紅絲絨嘅酸,好配合唔會太膩,而且成件曲奇都好濕潤,唔係乾身硬柴柴!係表面仲灑咗少量白朱古力,層次更加豐富~.🐨Homemade Lemonade $35推薦度:⭐️

【中環長方形Pizza|🍕罪惡感滿瀉但無法抵抗】
🐨Spicy Pepperoni $108
推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
🐨Pizza Cookie $88
推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐
🐨Homemade Lemonade $35
推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐
Lemonade比想像更加酸,不過對於食緊兩樣邪惡嘅野,反而覺得酸度岩岩好,減低油膩感繼續食😂 其實奶昔睇相都好吸引,但今次驚唔落所以無試~
——☼——☼——☼——☼——☼——
🛠️分類:
  • Spicy Pepperoni
  • Pizza Cookie
2024-05-04 56 瀏覽
CARBS (中環)中環砵典乍街45號H Code地下3號舖腸胃炎,不能食太油太多肉同高纖維,因為難清化,餘下只能食carbohydrate了,吊命中。medium 是長方型,但比想像中細件,一個medium size 都要近一百,定價有點進取了$108 notorous pig, ham and bacon , morezella cheese 略為厚架crust 令到,淋了honey sauce 超邪惡$50 a slice pepperoni pizza , 有幾片薄辣肉辣,鹹鹹地又是有honey sauce ,美式是餅底似麵包厚身的食完唔夠,再點了個dessert $88 skillet cookies ,小pan 上有cookies 同ice cream 極之高糖同邪惡,甜入心!爆carb day ,接下來幾日要食菜來還#life #foodie #dining #cuisine #instafood #traveller #restaurant #吃貨 #手機食先 #foodpic #foodig #美食 #dinner #香港必食 #香港旅行 #foodinstagra
CARBS (中環)
中環砵典乍街45號H Code地下3號舖

爆carb day ,接下來幾日要食菜來還

#life #foodie #dining #cuisine #instafood #traveller #restaurant #吃貨 #手機食先 #foodpic #foodig #美食 #dinner #香港必食 #香港旅行 #foodinstagram #delicious #yummy #foodgasm #foodporn #必食推介
2024-04-29 57 瀏覽
喺石板街入邊見到呢間好正宗嘅美式Pizza舖,係H code嘅地下,俾佢個炸雞burger吸引到仲有個Pepperoni pizza,原來個炸雞唔係漢堡係sandwich,用咗鬆餅嚟當包皮,竟然味道好夾個人係澱粉大王所以超級鍾意入邊個醬都調得好好有啲微辣,似係用Tabasco做底好惹味!Pepperoni pizza嘅芝士係我最愛嘅拉絲美式cheese,好正最後仲有個雪糕朱古力軟曲奇收尾,真係好邪惡,但係又好好食
個人係澱粉大王所以超級鍾意
最後仲有個雪糕朱古力軟曲奇收尾,真係好邪惡,但係又好好食