2021-02-22 154 瀏覽
🧧新正頭帶 #小b 🐶出去食吓大餐先,揀咗呢一間餐廳🍴,門口都可以停到車🚗,餐廳🍴有一排戶外座位,可以同寵物一齊坐一齊食。職員👩🏼‍💼都相信係好喜愛動物,超級熱情❤️———————————————————————————🍽寵物大餐($40)💬當然先氹咗小狗🐶開心先!一個寵物餐好大份,有紅蘿蔔🥕、西蘭花🥦、雞肉🐔,小狗🐶可以分兩餐食,超級開心😃.🍽煙燻黑椒燒牛肉伴新鮮菠菜忌廉黑椒汁長通粉🍝($58)💬感覺好精美,份量都唔少,絕對唔孤寒,長通粉掛汁最夾🥸.🍽法蘭克福腸配雞蛋沙律法包🌭及薯條🍟($55)💬下午茶嚟講都叫飽肚,全部都即叫即整熱辣辣又夠豐富😌.🍽小食拼盤($68)💬呢個仲夠份量,薯角、薯絲蝦🦐、網紙春卷、蟹肉忌廉薯餅、香茅魚餅、芝士年糕,咁多款食物仲有咩要求呢?🤣.☕️杏仁鮮奶咖啡、焦糖瑪奇朵($29)💬一杯咖啡都唔駛$30 仲好大杯,好抵飲又夠熱,製作認真😌
———————————————————————————
🍽寵物大餐($40)
🍽煙燻黑椒燒牛肉伴新鮮菠菜忌廉黑椒汁長通粉🍝($58)
💬感覺好精美,份量都唔少,絕對唔孤寒,長通粉掛汁最夾🥸
🍽法蘭克福腸配雞蛋沙律法包🌭及薯條🍟($55)
💬下午茶嚟講都叫飽肚,全部都即叫即整熱辣辣又夠豐富😌
🍽小食拼盤($68)
☕️杏仁鮮奶咖啡、焦糖瑪奇朵($29)
💬一杯咖啡都唔駛$30 仲好大杯,好抵飲又夠熱,製作認真😌
2021-02-01 195 瀏覽
假日同男朋友到大棠行山,順便帶🐰🐰放風,所以男朋友特意選一間寵物友善餐廳,當日order了南瓜蟹肉燴飯,黑椒燒牛肉芥末醬配法國面包及薯條,同加配了焦糖泡沫咖啡。南瓜蟹肉燴飯超滿意,燴飯很creamy, 喜歡食蟹肉的我們覺得又方便又好味黑椒燒牛肉芥末醬配法國面包及薯條燒牛肉一點也不吝嗇,有五大塊,配法包覺得有一丁點硬,但我見隔離台有加錢轉牛角包,睇落都唔錯焦糖泡沫咖啡正常好飲!下次會試試其他
南瓜蟹肉燴飯
黑椒燒牛肉芥末醬配法國面包及薯條
焦糖泡沫咖啡
正常好飲!下次會試試其他
2021-01-28 243 瀏覽
今日同朋友路經朗屏,經過一間唔係好起眼的Cafe,就入咗去試,果然有驚喜。首先點咗個午餐雞扒蛋飯,肉眼扒配車打芝士同忌廉芝士配竹炭漢堡飽拼薯條🍔🍟及卡邦尼意粉🍝再加杯榛子牛奶咖啡☕️。整體來講味道唔錯份量大,價錢又抵食,值得一試。
雞扒蛋飯
肉眼扒配車打芝士同忌廉芝士配竹炭漢堡飽拼薯條
卡邦尼意粉
榛子牛奶咖啡
2021-01-13 190 瀏覽
話說之前第一次探路嗰陣 冇睇清楚閂咗門 之後呢 都食過幾次嘅😁第一次食呢個燒汁牛扒蛋飯呢 ⋯一上到黎 嚇死 有三塊扒咁多!超誇張 肉質都正常嘅 味道好食嘅 同埋係超抵! ⭐️第二次食呢 就得兩塊😂 可能因應size而調整我嗰個法包嘅煙燻牛呢 好食嘅地方係啲醬汁配得啱啱好!好開胃~好食 咖啡 我飲過熱&凍 總結來講覺得熱嘅正啲 (雖然平時唔飲咖啡)⭐️朋友試過香蕉咖啡 其實應該係香蕉糖漿?嚟嘅 又唔係好出得少少味 應該熱飲會好啲我發覺牛扒size我真係唔知係點樣調整 就係見到有枱客點呢個包有2大塊嘅 到我叫 得1塊喎 奇怪 呢一個醬嘅味道真係好似韓國年糕既醬香辣燒雞翼但係唔辣嘅😂⭐️⭐️⭐️呢個包就麻麻哋 因為個大啡茹一嚟到就縮成咁啦 好奇怪我見到有啲人話員工服務差 但其實係因應唔同員工嘅服務 有啲員工好熱情 有啲員工就普通 可能佢咁啱撞正嗰個員工係心情麻麻地地😗
話說之前第一次探路嗰陣 冇睇清楚閂咗門
之後呢 都食過幾次嘅😁

第一次食呢個燒汁牛扒蛋飯呢 ⋯一上到黎

⭐️第二次食呢 就得兩塊😂 可能因應size而調整

咖啡 我飲過熱&凍 總結來講覺得熱嘅正啲
(雖然平時唔飲咖啡)

我發覺牛扒size我真係唔知係點樣調整
就係見到有枱客點呢個包有2大塊嘅
到我叫 得1塊喎 奇怪

呢一個醬嘅味道真係好似韓國年糕既醬

香辣燒雞翼但係唔辣嘅😂

可能佢咁啱撞正嗰個員工係心情麻麻地地😗
2021-01-09 157 瀏覽
上次同老公兩大一細叫3個主食(太餓了😂)無要到碗仔分 今次叫兩個主食 諗住拎個碗仔 店員問係咪兒童餐具 先知有咁可愛既兔兔餐盤同餐具🐰🔸牛肝菌忌廉汁配肉眼扒煎蛋飯 $98賣相唔算吸引 有點凌亂 個汁同牛肝菌就堅正 煎蛋亦好味 但肉眼扒受熱唔平均 一舊細既好靭 完全係well done 之中既well done 但大舊又正常返 🔸照燒汁配香煎雞扒煎蛋飯 $59雞扒好滑 汁亦唔會過濃 🔸香蕉泡沫朱古力 (+$20 配正價凍飲)上次都係飲呢個 難得地香蕉味天然唔過甜唔假 飲完唔會起晒痰 推薦🤩🔸杏仁朱古力咖啡 (+$20 配正價凍飲)👵🏻既 我試飲左啖 真係杏霜一般 由於我唔太好杏仁 所以唔評啦😂埋單時店員仲細心問要否借鎖匙去洗手間(鎖匙都有兔兔🐰好可愛)不過湯圓妹話唔駛 咁影下門面閃人啦🥰
牛肝菌忌廉汁配肉眼扒煎蛋飯

🔸牛肝菌忌廉汁配肉眼扒煎蛋飯 $98
照燒汁配香煎雞扒煎蛋飯

🔸照燒汁配香煎雞扒煎蛋飯 $59
雞扒好滑 汁亦唔會過濃
餐飲- 香蕉泡沫朱古力

🔸香蕉泡沫朱古力 (+$20 配正價凍飲)
杏仁朱古力咖啡

🔸杏仁朱古力咖啡 (+$20 配正價凍飲)

2021-01-07
照燒汁配香煎雞扒煎蛋飯
餐飲- 香蕉泡沫朱古力
杏仁朱古力咖啡
2021-01-06 131 瀏覽
學完車黎到呢間cafe,12點半都有人等緊位,大約1點有位坐,室外都有座位,歡迎帶同竉物架~煙燻黑椒燒牛肉伴新鮮菠菜及忌廉黑椒汁 $58燒牛肉薄切4大塊,肉質唔錯,菠菜係個底度....忌廉汁ok,意粉正正常常,都幾掛汁,愈食會覺得有d膩,可能太多忌廉汁香煎雞扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條 $55竹炭漢堡個包脆脆地唔會變淋,雞扒肉質好嫩超大塊🤩成塊芝士喺中間夠哂邪惡😈食下食下就食哂朱古力 $29估唔到朱古力都有拉花,開心開心
黑椒燒牛肉忌廉汁意粉

煙燻黑椒燒牛肉伴新鮮菠菜及忌廉黑椒汁 $58
配薯條

香煎雞扒忌廉芝士竹炭漢堡

香煎雞扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條 $55
香煎雞扒竹炭漢堡

朱古力

朱古力 $29
估唔到朱古力都有拉花,開心開心
2021-01-03
30 分鐘 (堂食)
香煎雞扒忌廉芝士竹炭漢堡
香煎雞扒竹炭漢堡
2020-12-26 145 瀏覽
🎄Merry Christmas🎅🎄聖誕節, 疫情關係冇得食聖誕大餐嗎?錯了為食的兩母子改食聖誕午餐🤭😎💪邊個話午餐就冇氣氛架,我就係元朗西鐵站附近找到間 Cafe 52 食聖誕大餐了。聖誕大餐有5款,選擇都多,而我就叫左以下一款:頭盤 ~ 🔴牛油果蟹肉帶子他他主菜 ~ 🌈紅酒燴羊膝是日甜品 ~ Cheese Cake咖啡或茶估唔到聖誕餐咁豐富, 頭盤的牛油果蟹肉帶子他他做得好精緻,頂上都係帶子粒粒同牛油果蟹肉好夾。主菜🙈🙈🙈我太睇小佢,以為份量唔多,所以另外叫左其實食物比謙謙食, 是我錯了, 紅酒燴羊膝,羊膝夠腍入口清淡酒香, 值得一讚係配菜超豐富絕不求其,小椰菜, 紫椰菜絲,紅蘿蔔粒,南瓜粒和大量美味香滑薯蓉。最後的 Cheese Cake 上層有點焦糖,兩人 share 剛好唔會太甜。謙謙就欣賞牌內其他美食,所以特別叫比佢食。⚛ 煙燻黑椒燒牛肉伴新鮮菠菜及忌廉黑椒汁長通粉 ~ 煙燻過的黑椒燒牛肉味道剛好唔會咸, 而醬汁稀稠度適中沾滿長通粉。⚛ 煙三文魚蛋沙律牛角包及薯條 ~ 即炸超粗薯條口感一流, 煙三文魚蛋沙律放係焗好的牛角包上夾到暈, 牛角包好酥脆。⚛ 吞拿魚沙律焗薯
🎄Merry Christmas🎅🎄

聖誕節, 疫情關係冇得食聖誕大餐嗎?

錯了為食的兩母子改食聖誕午餐🤭😎💪

聖誕大餐有5款,選擇都多,而我就叫左以下一款:
頭盤 ~ 🔴牛油果蟹肉帶子他他
主菜 ~ 🌈紅酒燴羊膝
是日甜品 ~ Cheese Cake
咖啡或茶

謙謙就欣賞牌內其他美食,所以特別叫比佢食。

⚛ 吞拿魚沙律焗薯 ~ 一睇就知好足料,大量吞拿魚沙律放在焗薯頂,謙謙伴著焗薯大口大口咁食,超滋味。

🍹 凍薄荷泡沫朱古力 ~ 謙謙話飲落去喉嚨好涼,朱古力甜甜地好飲。

🍵 熱焦糖泡沫朱古力 ~ 好喜歡佢的叮噹和聖誕樹拉花幾 cute, 焦糖朱古力好香濃又順喉咁滑。
2020-12-20 196 瀏覽
呢間店開舖以黎吃過3次,感覺一次比一次差,可能天氣凍了,客人又多,每次都要坐外面位置,吹著冷風吃美食,而且店員態度嘛嘛,影響心情。但呢度令我常來既原因是食物質素好,推薦吃菇類食物或意粉,飲品方便,抹茶鮮奶同焦糖瑪奇朵都不錯漢堡就叫菇比較好,牛肉一般太乾,不juicy。咖啡類特飲都要分開叫,比較貴一點。個人感覺評分:食物味道 - 7/10食物賣相 - 8/10餐廳環境 - 7.5/10店員服務 - 3/10性價比 - 7/10

漢堡就叫菇比較好,牛肉一般太乾,不juicy。
咖啡類特飲都要分開叫,比較貴一點。

個人感覺評分:
食物味道 - 7/10
食物賣相 - 8/10
餐廳環境 - 7.5/10
店員服務 - 3/10
性價比 - 7/10
2020-12-04
5 分鐘 (堂食)
2020-12-06 220 瀏覽
上星期六同朋友去元朗踩單車, 周圍踩下輕鬆下,見餓咪諗住求奇找間餐廳食野醫飽個肚算, 點知入餐廳內有幾多靚的兔仔圖畫幾靚。座低後侍應已即送上餐牌問我地想食咩,肚餓到暈的我們,order 左韓汁雜海鮮意粉配煙三文魚,煙三文魚花幾吸引,而意粉個汁辣得來是惹味,唔太食得辣都可以一試。見好多枱都有叫burger 咁我味又叫返個肉眼扒的竹炭漢堡包來食下, 又估佢唔到入量幾大份有芝士, 個竹炭包焗一焗過幾香脆邊, 另配薯條。喜歡食焗薯的我又點會放棄叫呢?我都叫左一份吞拿魚沙律焗薯,估唔到又幾夾架喎,我同朋友爭住食。來得cafe ,必點的小食香辣蜜糖燒雞翼, 燒得外脆內軟仲要面層甜絲絲,中間 又帶一點小辣, 夠哂滋味。友人話來餐廳緊係叫杯焦糖泡沫朱古力甜下爽下, 而我就雙反, 喜歡叫杯有靚靚拉花的榛子朱古力咖啡relax 一返,因味道香濃又帶一點朱古力的甜,而 見到呢到的兔仔畫人都會開心的。

2020-12-05 163 瀏覽
呢曰想同朋友傾下計 大家都住附近 近近地試下呢間cafe, 環境吾錯, 坐得舒服, 岩哂坐低飲杯咖啡慢慢傾下計漢堡包好juicy好好味 薯條熱辣辣拉花好靚兩個意粉都好出色,

漢堡包好juicy好好味 薯條熱辣辣

拉花好靚

兩個意粉都好出色,

2020-11-28 219 瀏覽
今次去左朗屏站行5分鐘既一間地鋪cafe,一打開個menu就覺得西餐黎講價錢都算親民 所以周個fd叫左3樣野 少少辣既蜆肉意粉 肉眼扒竹炭漢堡包 同埋 6隻蜜糖雞翼 蜆肉意炒都幾香 如果係鐘意食辣都可以試下。至於個漢堡呢,個扒略為有少少硬 但食落連甜番茄同生菜都幾爽口幾爽 唔錯!
2020-11-27 125 瀏覽
朋友介紹咗呢間cafe位置好方便,朗屏西鐵站落天橋行三分鐘就到😊環境唔錯,門口有四張枱for客人帶狗狗😊呢個拉花好靚🤩綠茶杏仁奶👍🏻比較啱啱好沙律可以揀黑醋、芝麻醬、千島醬、沙律醬👍🏻佢嘅包類都係可以轉牛角包🥐竹炭包呢樣好好,流動性好高。個雞扒竹炭包好好食😋雞扒加左少少燒汁好正所有薯條都炸到金黃色啱啱好☺️卡邦尼又係可以轉其他粉類🤩鍾意卡邦尼要試下,好有水準。最後叫埋個炸得好靚嘅小食拼盤,芝士年糕😋呢間會再 encore,好抵食,環境又好坐,仲要服務好好。

環境唔錯,門口有四張枱for客人帶狗狗😊

呢個拉花好靚🤩

綠茶杏仁奶👍🏻比較啱啱好

沙律可以揀黑醋、芝麻醬、千島醬、沙律醬👍🏻

佢嘅包類都係可以轉牛角包🥐竹炭包
呢樣好好,流動性好高。
個雞扒竹炭包好好食😋雞扒加左少少燒汁好正
所有薯條都炸到金黃色啱啱好☺️

卡邦尼又係可以轉其他粉類🤩
鍾意卡邦尼要試下,好有水準。

最後叫埋個炸得好靚嘅小食拼盤,芝士年糕😋
呢間會再 encore,好抵食,環境又好坐,仲要服務好好。
睇見有人話呢間cafe問佢攞牙籤話4個人只比一支,我幫襯咗大半年,雖然見住佢哋啲員工唔同晒,但牙籤我次次問佢哋攞都係成樽比我,我就真係未試過佢哋員工比一支囉!食質素講真肯定唔會每次都一樣咁好,偶然一定會有失手,真係好正常,大酒店食嘢都唔一定係好食啦!星期六去幫襯就肯定無位架啦,咁證明咗乜嘢?人哋唔好食唔抵食又點會咁多人?我試過要等成9個字先入到去添啦!最後嗰句賣廣告賣到出晒面,要賣廣告都唔好中傷人咁底層次囉!
最後嗰句賣廣告賣到出晒面,要賣廣告都唔好中傷人咁底層次囉!
2020-11-22 166 瀏覽
—————————————————————————🐕 香煎雞扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條 ($55)🐕 ⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯包面微脆 包身鬆軟 🍔塗上麻醬同忌廉芝士甜甜地 又幾夾再夾上兩塊頗有肉汁嘅煎厚雞扒 🥩🐔整體幾Juicy 足料又好味 岩哂食肉獸 🍖配埋熟辣辣厚切薯條 🤤😋👍🏻🍟————————————————————————🐕韓汁雜海鮮意粉配煙三文魚($65)🐕 ⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯海鮮有墨魚🦑魷魚 蜆 蟹柳 略帶韓式辣醬味 但蒜蓉味太勁 蓋過咗 (唔辣)醬汁偏水 未能掛汁😣意粉略欠彈性 不過唔會太淋😯可接受————————————————————————🐕芝士肉醬焗薯($35)🐕 ⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯薯仔大件 焗得夠熟 略有口感芝士肉醬鋪上面 偏少 唔夠黎配薯仔食😣薯仔應該冇點調味 整體食落係幾raw嘅薯仔味😫————————————————————————🐕榛子抹茶鮮奶($35)🐕 ⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯面頭cream未夠挺身 但幾重奶香😋榛子抹茶鮮奶好甜😫(冇得少甜)榛子味唔重 抹茶係甘甜個種————————————————————

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
香煎雞扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條

🐕韓汁雜海鮮意粉配煙三文魚($65)🐕
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
海鮮有墨魚🦑魷魚 蜆 蟹柳
略帶韓式辣醬味 但蒜蓉味太勁 蓋過咗 (唔辣)
醬汁偏水 未能掛汁😣

芝士肉醬焗薯

🐕榛子抹茶鮮奶($35)🐕
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
面頭cream未夠挺身 但幾重奶香😋
榛子抹茶鮮奶好甜😫(冇得少甜)
榛子味唔重 抹茶係甘甜個種

🐰題外話:
➥可以同毛孩一齊坐出面🐶 聽講仲有狗狗餐㗎😂

香煎雞扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條
2020-11-10 156 瀏覽
終於試左呢間人人讚的Cafe。星期六食lunch,天氣熱所以坐入面,環境明亮舒適。我地4人叫左3個pasta 1個法包跟牛肉之類的東西。講真價錢係超值但食物只是一般,份量吳太大,pasta 比較濕,汁太甜及稀,個包還可以,薯條夠熱。星期六無set, 飲品要散叫,coffee ok, but service真係有代改善。檯上面係什么都無,要鹽,胡椒都要叫人,但係經常無人,問羅牙簽,4個人只比1枝,我話咁其他人都要,waiter 哦一聲後無返過轉頭,收呢個價就比呢個級數的service, 無投訴啦,staff 吳係無禮貌,但吳會做多。椅背坐落並不舒適,可能吳想人坐太耐。有機會帶埋隻狗可能會再試,否則去番隔理間8號茶居食點心就算,好味又服務好。
2020-11-07
午餐