2020-11-07 2021 瀏覽
成日係元朗搵野食都食到呢間餐廳,但因為地方比較格攝,所以一直無去.今日終於的起心肝去,位於朗屏站,其實出左MTR行幾步就到,非常方便當日去到4點幾,都有一定人流.$38 香辣蜜糖燒雞翼雖然寫香辣,但得蜜糖味,不過好好食! 38蚊仲有6隻咁多. 好抵食.仲有沙律菜!!好食!$35 芝士肉醬焗薯又係勁多沙律醬,好鍾意食沙律菜既我,真係心心眼.肉醬芝士無孤寒,好多! 唔會食到底得番薯仔無醬汁.$29 杏仁奶LATTE好感動,竟然$29飲到一杯杏仁奶咖啡,仲好過用脫脂奶.而且好香濃又不失咖啡香味. 棒!$50凱撒沙律配雞扒 黑醋汁呢份沙律..真係驚豔到我..絕對無求其用沙律菜hea你,仲有青瓜擺盤..芝士粉係上面....重點..雞扒係新鮮煎起!!!!仲係脆卜卜熱騰騰架!!!$35凍mocha咖啡味不夠濃,朱古力就好濃,但不甜.原來一個好舒適美好既環境,比左右兩邊小朋友嘈吵聲同埋尖叫聲折磨真係好痛苦.....家長又無控制個小朋友,,,由得小朋友不停嘈...不停尖叫...點解??????
當日去到4點幾,都有一定人流.

$38 香辣蜜糖燒雞翼
仲有沙律菜!!好食!

$35 芝士肉醬焗薯
又係勁多沙律醬,好鍾意食沙律菜既我,真係心心眼.
肉醬芝士無孤寒,好多! 唔會食到底得番薯仔無醬汁.

$29 杏仁奶LATTE
好感動,竟然$29飲到一杯杏仁奶咖啡,仲好過用脫脂奶.
而且好香濃又不失咖啡香味. 棒!

$50凱撒沙律配雞扒 黑醋汁
芝士粉係上面....重點..雞扒係新鮮煎起!!!!
仲係脆卜卜熱騰騰架!!!

$35凍mocha
咖啡味不夠濃,朱古力就好濃,但不甜.

點解??????

2020-11-07
2020-09-28 485 瀏覽
星期日*難得門口有位泊車,入咗呢間Cafe食lunch 點了4個 😋加杯朱古力&檸檬茶每碟都好味,唔會好鹹😋😋經典肉醬意粉(雞肉&豬肉)煙三文魚蛋沙律牛角飽田園素菜配大啡菇寬條麵新鮮白菌雞肉意粉
Hazelnut Latte $29咁靚既拉花Hazelnut Latte都只係$29,仲要係好高質,咖啡豆超香😍利申無落糖都完全無苦澀味👍有啲估唔到朗屏工廠區入面有間咁高質既cafe...其他食物都一樣性價比極高🤩黑松露醬配大啡菇意粉 $75老公本身唔知我嗌左啲咩,話以為個大啡菇係鵝肝😂就咁睇又真係幾似🤣依個素意粉真係好清新,仲有海量荳苗、香草做伴碟,真係幾靚🤩除左大啡菇,仲有好多不同既菇類,同好香既黑松露醬十分夾👍我揀左既寛條麵好煙韌,雖然食落有啲乾(我始終偏愛creamy意粉🤐) 但乾身啲既意粉食落反而無咁滯,當然都無咁heavy啦😎咁先可以食更多好西!! 肉眼扒配車打芝士、忌廉芝士 配竹炭漢堡包及薯條 $85真係第一次食burger中間係夾住塊肉眼扒‼️而唔係漢煲扒‼️本身望到menu以為係肉眼扒加個迷你burger,點知塊扒係burger既一部分,仲要係幾高質既肉眼扒,真係好有驚喜😍 竹炭包都好軟熟,唔會太乾太硬,配合半溶既車打芝士、忌廉芝士,老公都大讚依個burger高質👍
Hazelnut Latte $29

黑松露醬配大啡菇意粉 $75

肉眼扒配車打芝士、忌廉芝士 配竹炭漢堡包及薯條 $85
肉眼扒配車打芝士、忌廉芝士 配竹炭漢堡包及薯條
黑松露醬配大啡菇意粉
Hazelnut Latte
2020-09-05
5 分鐘 (堂食)
肉眼扒配車打芝士、忌廉芝士 配竹炭漢堡包及薯條
黑松露醬配大啡菇意粉
Hazelnut Latte
我成日都搵寵物友善餐廳,等我可以帶狗狗🐶出街同佢一齊食嘢。 今次帶咗佢去元朗餐廳空間好大,仲有戶外⛱座位,帶寵物去就最適合。 主菜~新鮮白菌、雞肉、蕃茄乾配蒜香辣味橄欖油意大利粉($58)- 份量十足,雞肉大大件而且很入味,配上白菌、蕃茄乾及蒜辣油,微微的辣令成個意粉更突出及香口惹味。燻黑椒燒牛肉芥末醬配法國麵包及薯條 ($55)- 燒牛肉味香濃,配上芥末醬及稍熔的芝士,味道好夾。 薯條熱辣辣又香脆。 沙律~凱撒沙律🥗配雞扒 及蜜糖芥末醬 ($50)- 沙律菜非常新鮮。 燒雞扒外面脆,入面肉質嫩滑多汁, 很有驚喜🤩☕️🍵🥛香蕉朱古力咖啡($35)綠茶鮮奶($35)兩杯上面都加左厚厚嘅忌廉😋, 味道香濃,鮮奶軟滑。餐廳好有誠意💞,pasta 可以揀意粉、長通粉或寬條麵;麵包可以揀牛角包,法包或竹炭漢堡;沙律🥗都有5 個醬揀😍😍😍呢度食物質素高🌟又好抵食👍🏻。當日已過中午,但餐廳仍座無虛席,仲不停有人等位。.

我成日都搵寵物友善餐廳,等我可以帶狗狗🐶出街同佢一齊食嘢。

主菜~

沙律~

☕️🍵🥛
香蕉朱古力咖啡($35)
綠茶鮮奶($35)
兩杯上面都加左厚厚嘅忌廉😋, 味道香濃,鮮奶軟滑。

• 新鮮白菌、雞肉、蕃茄乾配蒜香辣味橄欖油意大利粉
  • 燻黑椒燒牛肉芥末醬配法國麵包及薯條
  • 香蕉朱古力咖啡
  • 綠茶鮮奶
2020-09-14 191 瀏覽
要做埋啲嘢先去食飯,要搵間坐得耐嘅cafe做埋先。見呢間環境寛敞,斷估可以坐得耐~叫了Latte,umm...好酸嘅咖啡豆,同個奶味好唔夾,好似分開咗咁...叫咗個焗薯,反而食物比較好吧。
要做埋啲嘢先去食飯,
要搵間坐得耐嘅cafe做埋先。
見呢間環境寛敞,
斷估可以坐得耐~
叫了Latte,
umm...好酸嘅咖啡豆,
同個奶味好唔夾,
好似分開咗咁...
叫咗個焗薯,
反而食物比較好吧。
2020-09-12 197 瀏覽
假日最開心梗係帶埋狗狗出去嘆翻個下午茶呢間位於元朗朗屏嘅動物餐廳好適合一班狗主同狗狗共度歡樂時光室外嘅地方有好多狗狗見到佢哋開心嘅樣子 自己都會開心埋一份店員好細心 仲有個水兜俾狗狗飲水添我哋叫咗香辣蜜糖燒雞翼經典肉醬豬肉及雞肉意粉田園素菜配大啡菇伴蕃茄濃汁闊條麵煙三文魚蛋沙律牛角包及薯條另外仲加咗兩杯嘢飲分別係藍莓梳打🥤熱榛子泡沫朱古力☕️雞翼有六隻 每人三隻啱啱好烤到皮脆內軟表面佈滿香草及蜜糖 吃下去口感香甜的很久沒有吃肉醬意粉 蕃茄好香好濃烈豬肉及雞肉充滿肉汁 意粉硬度適中想食清啲嘅朋友不妨試埋個素菜闊條麵清清地 幾唔錯 有西蘭花翠玉瓜茄子等配菜不得不提那個沙律牛角包份量夠厚夠大條薯條連皮切 仲有茄汁任點添😋😋藍莓梳打一陣冰凍嘅感覺真係透心涼加上梳打水同藍莓嘅結合 即時幫我消暑仲有靚靚拉花朱古力熱飲 打卡岩晒我😙
假日最開心梗係帶埋狗狗

藍莓梳打一陣冰凍嘅感覺真係透心涼
加上梳打水同藍莓嘅結合 即時幫我消暑
仲有靚靚拉花朱古力熱飲 打卡岩晒我😙

2020-09-06
3 分鐘 (堂食)
2020-09-11 118 瀏覽
近排我帶老豆老母去咗位於元朗嘅一間狗狗友善餐廳 @cafe52hk 😋 恍如置身於鬧市嘅綠洲,裝潢夠晒文青,打卡一L流📷人類嘅食物賣相夠晒驚喜,餐廳最近推出咗dog menu ,我都唔執輸點咗個🐔🥦🥕嚟嘆!一送到,哇份量驚人,真心夠我食幾餐😹店主仲好細心咁用咗狗狗用餐兜,一邊裝食物、一邊裝水水,我唔使老母餵都可以自己好威水咁慢慢食啦喂!冚家坐喺室外位,斜陽裡氣魄更壯,加上悠閑音樂,歎住杯三層咖啡,超chill呀❣️..

2020-09-03
2020-09-10 151 瀏覽
好耐冇帶過mo姐出去玩啦帶左mo姐去識朋友仔去左歡迎狗狗既cafe🐶主廚係前文華酒店大廚😱我地叫左辣汁海鮮三文魚意粉,幾惹味, 係我最鍾意既酸辣味煙燻黑椒燒牛肉包配薯條芥末汁同牛肉好夾,而且估唔到連包都有3個選擇,可以揀牛角包,法國麵包同竹炭漢堡有選擇困難症嘅你會好苦惱小食仲叫左吞拿魚沙律焗薯,蜜糖燒雞翼同薯條都係水準之上👍🏻另外值得一提既係佢地有個狗狗餐 勁貼心有個架放起個餐,等等狗狗唔使食得咁辛苦好豐富既一餐,入面有雞胸肉,西蘭花,翠玉瓜同紅蘿蔔我地幾隻狗狗都好鐘意食
好耐冇帶過mo姐出去玩啦
帶左mo姐去識朋友仔
去左歡迎狗狗既cafe🐶

主廚係前文華酒店大廚😱
我地叫左辣汁海鮮三文魚意粉,幾惹味, 係我最鍾意既酸辣味

煙燻黑椒燒牛肉包配薯條
有選擇困難症嘅你會好苦惱

小食仲叫左吞拿魚沙律焗薯,蜜糖燒雞翼同薯條
都係水準之上👍🏻

另外值得一提既係佢地有個狗狗餐
勁貼心有個架放起個餐,等等狗狗唔使食得咁辛苦
好豐富既一餐,入面有雞胸肉,西蘭花,翠玉瓜同紅蘿蔔
我地幾隻狗狗都好鐘意食
2020-08-30
2020-09-09 105 瀏覽
牛肉漢堡就食得多,牛扒漢堡就真係未試過🤣仲要係厚厚嘅肉眼扒🥩🍔 肉眼扒配竹炭漢堡及薯條 ($85)食漢堡最怕就食到好messy🙈 但呢個就唔怕🤣🤣肉眼扒鬆軟冇筋,容易咬開啖啖肉,爆肉汁🤤大滿足!餐廳仲配有牛角包/法包/竹炭漢堡任扣選擇💕🍝 豚肉腩片/新鮮雜菌配日式芥末忌廉汁 ($75)餐廳好慷慨😍 有好多片豚肉腩寬條麵軟硬適中,可惜係醬汁較淡相對較為遜色而麵類係可以配意粉/長通粉/寬條麵小店菜式選擇與配搭都幾多,自己Mix & Match, 總會有款啱心水🥰而且呢度比較遠離鬧市,人流較少,喺度放空一個下午都唔錯!
牛肉漢堡就食得多,牛扒漢堡就真係未試過🤣
仲要係厚厚嘅肉眼扒🥩

🍔 肉眼扒配竹炭漢堡及薯條 ($85)
食漢堡最怕就食到好messy🙈 但呢個就唔怕🤣🤣
肉眼扒鬆軟冇筋,容易咬開
啖啖肉,爆肉汁🤤大滿足!
餐廳仲配有牛角包/法包/竹炭漢堡任扣選擇💕

🍝 豚肉腩片/新鮮雜菌配日式芥末忌廉汁 ($75)
餐廳好慷慨😍 有好多片豚肉腩
寬條麵軟硬適中,可惜係醬汁較淡
相對較為遜色
而麵類係可以配意粉/長通粉/寬條麵

而且呢度比較遠離鬧市,人流較少,喺度放空一個下午都唔錯!
2020-08-24
2020-09-08 157 瀏覽
元朗cafe篇之今日去元朗工業邨買麵食幾抵😚 ,近幾年,呢區有多個發展新項目,連開食肆也開咗好幾間😊西鐵朗屏F出口,位於朗屏8號斜對面,其中有間cafe,環境幾寫意,可以hea住食😚 牆上還掛上多幅可愛兔兔插畫😍有外置餐區,方便帶埋🐕🐕用餐~ing,好friedly👍午餐款式唔算多,揀咗食呢樣👇黑松露野菌配大啡菇意大利飯擺碟幾靚仔,黑松露味唔係咁出,但勝在配料多、材料新鮮,啖啖都食到🍄,意大利飯creamy、軟硬適中👌另外飲品加💰Banana mocha☕香滑味濃, 有啲蓋過🍌🍌味👉👈
元朗cafe篇之

午餐款式唔算多,揀咗食呢樣👇

黑松露野菌配大啡菇意大利飯

另外飲品加💰Banana mocha☕

香滑味濃, 有啲蓋過🍌🍌味👉👈

2020-09-07
2020-09-06 2902 瀏覽
在這疫情期間經常大部份D人都留在家中!實在太長時間!現在可以去吓空氣清新嘅地方行吓!我就揾到間唔錯嘅cafe坐吓!.這間cafe位於朗屏西鐵站附近!落咗車之後只係行5分鈡就到!十分之方便!這間cafe位置相當之唔錯!空氣清新嘅地方!店舖裹面都好有特式!坐落都好寬闊感覺都好舒適!平時Dcafe都好迫夾!人有多又嘈雜!我覺得這間cafe真係唔錯!👍👍👍.至於食物方面:煙三文魚牛油果沙律煙三文魚蛋沙律牛角包及薯條小食拼盤(薯絲蝦,網纸春卷,忌廉蟹肉薯餅,薯角',香茅魚餅,芝士年糕).煙三文魚蛋沙律牛角包及薯條:賣相十分之吸引!真係睇得吓!份量十足好大隻牛角包!味道好好味!牛角包外脆內軟!三文魚又新鮮真係好正!食到停唔到口!👍👍👍😋😋😋.小食拼盤薯絲蝦,網紙春卷,忌廉蟹肉薯餅,薯角,香茅魚餅,芝士年糕).這個拼盤十分之抵食!.睇見都想食!😋😋😋份量都算好多!真係好抵食!味道香噴噴又好脆口!款式味道又好特別!真係唔錯之選!值得試吓!👍👍👍.煙三文魚牛油果沙律:十分之健康又有營養!沙律菜都好新鮮!牛油果又有營養!唔喜歡食肉人仕之選!真係唔錯!.至於價錢又唔貴!地方又舒適!同D朋友閒談真係唔錯之選!
至於食物方面:
煙三文魚牛油果沙律
煙三文魚蛋沙律牛角包及薯條
小食拼盤

煙三文魚蛋沙律牛角包及薯條:

小食拼盤:
(薯絲蝦,網紙春卷,忌廉蟹肉薯餅,薯角,香茅魚餅,芝士年糕)

煙三文魚牛油果沙律:
至於價錢又唔貴!地方又舒適!同D朋友閒談真係唔錯之選!👍👍👍
2020-09-04
15 分鐘 (堂食)
2020-09-05 155 瀏覽
好似好耐無出街食啦 係屋企附近都有靚cafe感覺良好價錢比一般Cafe低 質素卻係中高評價環境舒服之餘 仲有戶外位 係中環feel嘅cafe見到好多食客都帶狗狗落黎一齊用餐.🍝韓汁雜海鮮配煙三文魚意粉🍝 $68特別中意配碟嘅沙律小草 有清新田原嘅感覺🍔 竹炭肉眼扒配車打芝士漢堡🍔 $85原塊肉眼扒夾係竹炭漢堡中連埋漢堡必有嘅車打芝士豪華版漢堡都只係100蚊內個人幾欣賞佢個點餐模式意粉餐單唔會框住邊款餸要配邊款意粉漢堡餐單同樣有得揀包款 牛角包都有好個人化 多選擇🌈其實想食到靚環境好食嘅洗乜出中環深水埗住新界嘅朋友都有選擇啦🌈大家如果中意我嘅分享,記得俾個❤️🥰,下次再同大家Tiff哥遊香港

好似好耐無出街食啦 係屋企附近都有靚cafe感覺良好

其實想食到靚環境好食嘅洗乜出中環深水埗
住新界嘅朋友都有選擇啦🌈

2020-09-05
2020-09-05 1408 瀏覽
鄰近西鐵朗屏站附近有幾家小店,這次經朋友介紹去了一家咖啡廳,小店是友善餐廳所以可帶愛犬一起用餐呢💕。門面還有位置可坐☺,裡面環境以兔兔和粉色系裝修,很可愛舒適的感覺😊。💥煙三文魚牛油果沙律 HKD$50,這個有數款醬汁可以選擇來拌沙律起吃,靜靜喜歡用黑醋汁因為很開胃的🤤。放到滿滿的沙律口感新鮮,簡簡單單吃個沙律再吃食物是個不錯的選擇😊。💥煙三文魚蛋沙律牛角包及薯條 HKD$55,這個牛角包份量十足,滿滿的材料放在牛角包裡,牛角包的口感挻酥脆但不會太油膩。跟餐另配有薯條,薯條是粗身版本所以口感不錯🤤,吃完這個很飽呢🤭。💥小食拼盤 HKD$68,裡面有薯絲蝦/網紙春卷/忌廉蟹肉薯餅/薯角/香茅魚餅/芝士年糕。這個與朋友分享來吃最好不過🤤,食物剛剛炸出來所挻脆口,最喜歡吃薯角和芝士年糕💕。💥杏仁鮮奶咖啡 & 焦糖朱古力咖啡 HKD$29,咖啡設有豆奶供應,適合素食者和乳糖不耐症的朋友轉換。看到咖啡的口味有很多,而且價錢便宜😍。咖啡味道香濃,而且有美美拉花❤。💥焦糖綠茶鮮奶 HKD$29,綠茶也有數款口味可供選擇,綠茶味道挻香不會太甜挻好。焦糖味道不會蓋過綠茶味道,而且飲到綠茶的甘苦味🤤🤤。食

食物質素不錯價錢中等,咖啡價錢便宜性價比高😍。坐位間有空位得很舒服,而且有充電位可為手機加加油。位置不難找,在西鐵朗屏站F出口行一陣子就到。
2020-09-04
10 分鐘 (堂食)
2020-09-02 276 瀏覽
ℑ𝔱’𝔰 𝔰𝔬 𝔤𝔯𝔞𝔱𝔢𝔣𝔲𝔩 𝔱𝔬 𝔰𝔭𝔢𝔫𝔡 𝔱𝔦𝔪𝔢 𝔴𝔦𝔱𝔥 𝔡𝔬𝔤𝔰 𝔦𝔫 𝔠𝔞𝔣𝔢🐶➿Cafe52 🐾係帶狗狗嘆咖啡嘅好地方☕️ @cafe52hk既可以chill下,又可以帶狗狗出街,一舉兩得👍🏻➿🍴煙三文魚牛油果沙律🥑🥗是cafe嘅招牌沙律,價錢合理~🍴韓汁什海鮮意粉配煙三文魚辣辣地嘅味道好開胃,個汁口感好rich,我中意😋🍴燻黑椒燒牛肉芥末醬配法國麵包及薯條牛肉配芥末真的很配👍🏻🍴小食拼盤(薯絲蝦、網紙春卷、忌廉蟹肉薯餅、薯角、香茅魚餅、芝士年糕)忌廉蟹肉薯餅好creamy,炸得來唔乾~ 芝士年糕好正,煙韌口感,好棒!☕️薄朱古力咖啡好飲~朱古力咖啡透出香濃嘅薄荷味💕➿食物整體好味道😋,而且主廚係前文華酒店大廚,食物不單只有水準,擺盤仲好靚,打卡一流🥗🍝🥙🍤☕️➿🏷Cafe52 🐰(元朗店)元朗宏業南街22號虹方地下1號鋪朗屏➿#cafe52hk #cafe52 #狗狗cafe #狗狗餐廳 #狗狗好去處 #狗狗日常 #元朗美食 #食在元朗 #文青cafe #文青好去處 #元朗cafe #跟星星食好西

既可以chill下,又可以帶狗狗出街,一舉兩得👍🏻

🍴煙三文魚牛油果沙律🥑🥗
是cafe嘅招牌沙律,價錢合理~
🍴韓汁什海鮮意粉配煙三文魚
辣辣地嘅味道好開胃,個汁口感好rich,我中意😋
🍴燻黑椒燒牛肉芥末醬配法國麵包及薯條
牛肉配芥末真的很配👍🏻
☕️薄朱古力咖啡
好飲~朱古力咖啡透出香濃嘅薄荷味💕

擺盤仲好靚,打卡一流🥗🍝🥙🍤☕️

🏷Cafe52 🐰(元朗店)
元朗宏業南街22號虹方地下1號鋪朗屏

2020-08-29
2020-08-31 206 瀏覽
確診個案終於慢慢回落我仔仔係屋企無去過街街成個月喇😢襯今日放假要帶埋佢去食好野先得🥰元朗 cafe52hk 推出咗狗狗套餐 材料有雞胸肉、西蘭花🥦、翠玉瓜、同紅蘿蔔🥕~真係非常健康!我同朋友聚吓之餘,佢又有得食😋超開心我就叫咗煙燻黑椒燒牛肉伴新鮮菠菜及忌廉黑椒汁意粉黑松露醬配大啡菇通粉~平時我都好鍾意食好多蔬菜同菇類~所以有得揀淨係🥬真係岩曬我🥰擺盤好靚~意粉軟到適中~超好味!煙三文魚牛油果沙律🥗菜好新鮮~分量又多😋醬料有5款可以選👍🏻👍🏻.
確診個案終於慢慢回落
我仔仔係屋企無去過街街成個月喇😢
襯今日放假要帶埋佢去食好野先得🥰

元朗 cafe52hk 推出咗狗狗套餐

材料有雞胸肉、西蘭花🥦、翠玉瓜、同紅蘿蔔🥕~真係非常健康!
我同朋友聚吓之餘,佢又有得食😋超開心

我就叫咗煙燻黑椒燒牛肉伴新鮮菠菜及忌廉黑椒汁意粉