2021-04-14 200 瀏覽
Came here for lunch. The food was nice, had ordered the smoked salmon and egg mayo croissant. The croissant had a nice and crispy texture and complemented the egg mayo. I especially loved drinking the cappuccino here.
2021-03-17
  • Cappuccino
2021-04-13 272 瀏覽
👁‍🗨 Cafe 52 📍元朗宏業南街22號虹方地下1號舖@————————————————————朗屏依間充滿著兔兔元素嘅小清新Café ,不單止喺街坊親子餐廳亦都喺寵物友善,好多帶住小毛孩嚟一齊食嘅客人🦮🚶‍♀️假日嚟一般都要等位,室外主要喺比帶寵物嘅客人,室內樓底高充滿空間感,很矛盾地座位都塞得比較多😂 坐得尚算舒服食物方面主打輕食,小食/沙律/三文治/意粉,我就食返我嘅例牌Menu好食度:✔️✔️✔️✔️➰凱撒沙律配雞扒 $50爽脆新鮮沙律菜配上煎得表面金黃,肉質嫩滑,厚度十足嘅雞髀肉,淋上開胃凱撒醬,簡單清爽又飽肚➰煙燻黑椒燒牛肉伴新鮮菠菜及忌廉黑椒汁 (長通粉)$58鋪面嘅黑椒牛肉有5片左右,鋪底嘅波菜最夾忌廉黑椒汁,醬汁忌廉味濃郁,蓋晒黑椒味,而且多到落晒底,建議食時撈撈底會更美味麵可選意粉/長通粉/寬條麵,我首選長通粉,更容易掛住醬汁,一滴不漏咁食晒啲汁😋 ➰特濃朱古力咖啡(熱)$29朱古力味算濃,奶相對少,配合埋咖啡, 整體飲落苦味會比一般Mocha重啲,有埋拉花都合格💬 由於室外座位比較多小朋友同寵物嘅關係,用餐環境非常嘈吵,對食客嚟講都頗為滋擾🗣 當日有大型狗狗🐕躺在店員必
👁‍🗨 Cafe 52
📍元朗宏業南街22號虹方地下1號舖
@
————————————————————

好食度:✔️✔️✔️✔️

➰凱撒沙律配雞扒 $50
凱撒沙律配雞扒

➰煙燻黑椒燒牛肉伴新鮮菠菜及忌廉黑椒汁 (長通粉)$58

煙燻黑椒燒牛肉伴新鮮菠菜及忌廉黑椒汁 (長通粉)

➰特濃朱古力咖啡(熱)$29
特濃朱古力咖啡(熱)

💬 由於室外座位比較多小朋友同寵物嘅關係,用餐環境非常嘈吵,對食客嚟講都頗為滋擾🗣 當日有大型狗狗🐕躺在店員必經之路,甚至撲上店員身上,亦另有狗狗不斷吠,主人們都沒有加以制止🙅🏻‍♀️ 作為一般食客嘅我十分建議狗主要好好看管好自己寵物,不要影響其他食客同店員🤕

當日人流較多,食物都等成30分鐘先到,亦由於要室外合併枱俾更多客人入座,我哋2人由室外移往室內

#laisik_yuenlong
#laisik_cafe
#laisik_lunch

#foodie #foodblogger #foodstragram #foodieofinstagram #instafoodporn #foodporn #foodshare #foodofinstagram #delicious #foodlover #foodiehk #hkfoodie # hongkongfoodie #hkigfood #hkeats #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodblog #hkfood #hkfoodblogger #香港美食

#coffee #cafe #hkcafe #cafehopping
2021-04-05
35 分鐘 (堂食)
凱撒沙律配雞扒
煙燻黑椒燒牛肉伴新鮮菠菜及忌廉黑椒汁 (長通粉)
特濃朱古力咖啡(熱)
2021-04-06 179 瀏覽
上網見到呢間Cafe可以帶狗仔 即刻搵個weekend嚟chill吓不過有狗仔就只限坐出邊 雖然用咗可以帶寵物來做gimmick 但係食物質素都唔錯 起碼食乜餸都唔會凍哂 牛角包同薯條都係脆嘅 煙三文魚亦都唔會用啲太cheap嘅貨 整體上係唔錯嘅🙈

不過有狗仔就只限坐出邊

2021-04-05 177 瀏覽
04.04.2021上Open Rice偶而發現這間Cafe52,專登襯復活節去試下,好近朗屛西鐵站,好方便呀。去到最吸晴首先並唔係食物,而係餐廳環境佈置同裝飾,尤其係牆上有三塊大黑板,好似用粉筆繪畫,繪畫了用兔子做主角嘅不同繪畫,好有意境呀!另外,周圍都有不同的兔子佈置,喜歡兔子嘅朋友一定好喜歡。唔好計食物好唔好味,浄係打咭都抵,好靚呀!當然食物嘅質素、味道同賣相,對一間餐廳來講,仍然係好重要。我哋叫咗一個dinner set,有頭盤三文魚沙律、菌湯、意式汁海鮮虎蝦意大利飯同甜品;先講菌湯,真心好味,又滑又濃,好好飲!三文魚沙律不錯,大大塊三文魚,絕不欺場!個海鮮意大利飯算是好豐富,有帶子仔、青口之類,隻蝦也Ok,雖然個飯唔夠滑,但整體來說不俗,仲要包甜品、飲品,$188真係超值!個甜品好似係麵包曲奇,好似好硬,要大力用叉吉,但食起來鬆鬆,幾好味喎!(隔離枱係cheese cake,比較普通)另外,我哋叫咗羽衣甘藍高纖沙律,我覺得普通。反而肉眼扒配車打芝士、忌廉芝士,加配竹炭漢堡包及薯條,好豐富。本身期望太高,之前喺另一間Rainbow Cuisine食過竹炭漢堡太美味,所以今次覺得
04.04.2021

另外,我哋叫咗羽衣甘藍高纖沙律,我覺得普通。反而肉眼扒配車打芝士、忌廉芝士,加配竹炭漢堡包及薯條,好豐富。本身期望太高,之前喺另一間Rainbow Cuisine食過竹炭漢堡太美味,所以今次覺得漢堡唔夠熱,唔係唔好食,只係可以更好吃!

但要稱讚個小食拼盤(薯絲蝦、網紙春卷、忌廉蟹肉薯餅、香茅薯餅、芝士年糕配薯條),樣樣都幾好味,尤其薯絲蝦、芝士年糕,正!仲有芝士肉醬焗薯、焦糖泡沫朱古力都OK。

綜合來說,食物質素不錯、抵食、尤其套餐特平,環境好靚,打咭至啱,而且職員都好勤力,常常執走食完碟子、有添水,臨走有個滿面笑容嘅女職員(唔知係唔係高級啲定老闆?)問我哋食物好唔好食,同埋講今日加一,平日唔洗...有咁殷勤嘅服務,算係好難得,抵讚!下次再來幫襯!
前菜:三文魚沙律
芝士肉醬焗薯
意式汁海鮮虎蝦意大利飯
  • 餐湯:菌湯
2021-03-29 211 瀏覽
座得舒服食物品質有保證服務一流寵物友好餐廳價錢合理更有狗狗餐提供真是個不錯的選擇打卡既好地方由訂座開始職員已經非常有禮貌,無論座位安排,點餐,食物質素都令我覺得滿意,小毛孩都食得開心。值得再去。
座得舒服
真是個不錯的選擇
打卡既好地方

2021-03-26
2021-03-23 183 瀏覽
身為吃貨好耐無出動啦😋知道 @cafe52hk 嘅大廚係前文華酒店大廚👨🏻‍🍳前幾日去左食大餐🍽呢到有多款Dinner Set🍱牛控叫左安格斯肉眼牛扒餐🥩5成熟剛好😚肉質軟腍多汁餐配沙律、餐湯、飲料、甜品🤗沙律大大碟🥗餐湯大大碗🥣飲品叫左Hazelnut Latte☕️其實係Drink list任選都唔洗額外加錢👍🏻抵甜品係近期Hit爆嘅巴斯克芝士蛋糕🍰呢個餐嘅份量相當豐富🥳仲叫咗燻黑椒燒牛肉芥末醬配法國麵包及薯條🥖香辣蜜糖燒雞翼🍗白松露油芝士薯條🍟話明食大餐🤩叫左咁多食物$500有找食物份量豐富十足又好食😙服務態度又好👏🏻性價比相當高
身為吃貨好耐無出動啦😋
知道 @cafe52hk 嘅大廚係前文華酒店大廚👨🏻‍🍳
前幾日去左食大餐🍽

呢到有多款Dinner Set🍱
牛控叫左安格斯肉眼牛扒餐🥩
5成熟剛好😚肉質軟腍多汁

餐配沙律、餐湯、飲料、甜品🤗

沙律大大碟🥗餐湯大大碗🥣

話明食大餐🤩叫左咁多食物$500有找
食物份量豐富十足又好食😙
服務態度又好👏🏻性價比相當高
2021-03-21 144 瀏覽
尋日同屋企人過開元朗揸車經過一間裝修精緻嘅cafe 52咁啱晚飯時間 所以就入去試吓見到室外位置仲係pet friendly 好多人都帶着愛寵過黎 我地選擇了室內位置餐單價錢唔算貴但驚喜地份量幾大份晚餐點了香草燒春雞 $198想讚一下 隨餐嘅沙律同餐湯燒三文魚沙律🥗非常夠凍 感覺格外新鮮但燒三文魚卻唔會overchilled是日餐湯亦熱辣辣我一真都好着重餐湯嘅温度 呢度做得好好 餐湯亦非常足料 每啖都有紅蘿蔔洋蔥或者蜆肉連餐湯同沙律都做得咁仔細所以燒春雞亦冇令我失望外脆內軟一切隻燒春雞嘅時候肉汁緩緩流岀而且雞肉非常嫩滑餐飲點了花茶玫瑰花香去油膩一流最後隨餐仲有每天新款嘅甜點 當日有來自阿根廷餅底配特製漿汁嘅甜餅另外點了小食拼盤 $68 拼盤有六款小食 用黎share食最正經典肉醬意粉 $58肉醬及芝士淋滿意粉上 味道適中 吾會過咸 聽老闆娘講大廚岀身於文華嘅酒店所以從食材到烹調方式再到擺盤等都非常講究以呢個價錢食到酒店級數真心CP價頗高餐廳老闆娘亦非常親民 會來問下食物如何及閑聊兩句深深感到餐廳好有人情味另外老闆娘都亦係愛狗之人 所以餐廳歡迎狗仔到來最窩心係連狗狗嘅餐單都有黎開元朗 真
尋日同屋企人過開元朗

所以餐廳歡迎狗仔到來
最窩心係連狗狗嘅餐單都有
黎開元朗 真心可以過黎試下😙
2021-03-19 103 瀏覽
Went to the Rainbow for lunch today. It’s very near to Long Ping Station but it gives a totally different atmosphere from the neighbourhood. After reading openrice reviews, I was so interested in this highly rated cafe— Cafe 52. I went there at 1:30pm and the restaurant was full— we waited for around 30+ minutes. The restaurant looks really nice and cute from outside but the seating is not so comforable when we really sat inside. The interior does not look new either which was quite disappointin

After reading openrice reviews, I was so interested in this highly rated cafe— Cafe 52. I went there at 1:30pm and the restaurant was full— we waited for around 30+ minutes. The restaurant looks really nice and cute from outside but the seating is not so comforable when we really sat inside. The interior does not look new either which was quite disappointing to me.

We ordered a crab risotto ($68) and steak with rice ($98) lunch sets (+10% service charge, cold drink +$5). The risotto is really creamy but I think the beef does not live up to my expectation. The portion is large but the steak is a bit raw and hard to chew. For this quality, it’s too pricey and there would be nicer options nearby.

One minus point is that the servers were quite impatient and unfriendly. I probably won’t go again.

2021-03-16 2540 瀏覽
走進朗屏西鐵站,就會想起這家咖啡店☕,店舖還要是狗狗友善餐廳💕。在晚市時間來到,看到推出了晚市精選套餐,所以點一份來吃吃吧🙈。💥日本水飼豬鞍架 HKD$258,這個是套餐,包括:餐包/餐湯/煙三文魚配田園雜菜沙律配黑醋汁/是日甜品和餐飲。當天的餐湯是紅菜頭忌廉湯,口感豐富味道甜甜的,而且味道很香🤭。另外套餐裡另外薯蓉和雜菜伴著豬鞍架上菜。豬鞍架油脂分佈平均,肉質煙韌帶肉汁🤤。💥肉眼扒配車打芝士忌廉芝士配竹炭漢堡及薯條 HKD$85,這個漢堡份量十足,看到有數層的材料。店家用了較少見的竹炭漢堡,但味道絕不會遜色於普通漢堡。肉眼扒很大塊,肉質煙韌多肉汁🙈,吃的時間要小心一點🤭。💥燻黑椒燒牛肉芥末醬配牛角包及薯條 HKD$55,牛角包需另外加HKD$5轉換的,令到賣相更吸引😎。面頭鋪滿芝士🤤,這個份量十足的牛角包,吃一份已經很飽了。💥是日甜品 HKD$0,隨精選晚餐附送的甜品,這個每天的款式不同。在主餐牌上沒有的甜品,其實是可以另外散點來吃的🙈。當天的甜品是朱古力撻,這份甜品賣相不錯,還有精美的裝飾拌著。甜品味道不太甜😎,面頭還有雜莓來中和甜膩感。💥杏仁泡泡朱古力 / 杏仁綠茶鮮奶 HKD$

💥杏仁泡泡朱古力 / 杏仁綠茶鮮奶 HKD$29,這兩杯飲有美美的拉花📸。這次還有天鵝的拉花🙈,兩杯飲品味道香濃,但不會很甜挻喜歡飲💕,而且價格相宜😍。

💥荔枝梳打 HKD$0,這個是跟餐選購飲品,飲品是漸變層的賣相,面頭還有原粒荔枝作為點綴。飲品味道酸酸甜甜,既開胃又可去除油膩感挻好的🙈。

晚餐有不同款式的食物供應,跟餐還附送餐湯和甜品等等,所以吃到很飽🙈。而環境不會嘈吵,可以慢慢地享受晚餐❤。

2021-03-05
15 分鐘 (堂食)
2021-03-12 149 瀏覽
#cassiegoyuenlong-聽朋友介紹元朗朗屏附近有間餐廳,可以用平民價錢食到酒店式嘅享受,餐廳係由前東方文華酒店主廚主理,瘦編即刻約埋屋企人去試吓先!🤩-餐廳就係Cafe 52,係葵涌同元朗有2間分店,元朗分店係朗屏站F出口行過去虹方地方,都好容易搵到,餐廳裝修好靚,門口有啲打卡位。晚餐Menu有5個set可以選擇,每個set都有餐湯、餐飲、沙律、餐包同甜品配埋,好豐富!餐湯係忌廉粟米蘑菇湯,味道好濃郁。餐包係竹炭麵包,好特別。沙律係煙三文魚配田園雜菜沙律配黑醋汁,煙三文魚捲成花形,賣相精緻,三文魚又好新鮮,配上黑醋汁酸酸地好開胃!🐟-主食揀咗安格斯肉眼扒同日本活性水飼豬鞍架。安格斯肉眼扒配薯蓉,送上來嘅時候已經有一陣香噴噴嘅味道傳出來,肉質相當嫩滑,用刀一切就能可以輕易切開!扒肉嘅脂肪比例都好平均,唔會有太多肥膏,好有彈性,肉汁豐富。豬鞍質感厚身,烤完之後仲可以鎖住肉汁,口感軟淰,都好正!另外仲散叫咗個肉醬意粉,蕃茄肉醬意粉味道酸酸甜甜,醬汁好濃郁,非常惹味。最後仲有檸檬芝士蛋糕,甜酸味道配合得好好,完美嘅結尾。😋-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4
#cassiegoyuenlong
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
➡️ Cafe 52 (元朗)
📍 元朗宏業南街22號虹方地下1號舖

2021-03-09 507 瀏覽
終於唔駛收咁夜,就同老公去食好西,呢間餐廳之前見幾多人介紹,就等jo試下好無食😎🌟Set dinner $288 🫕餐湯:紅菜頭忌廉湯配竹炭餐包味道好清新幾得意,湯有啲蓉好有咬口, jo大愛最近好喜歡fresh口味❤️竹炭餐包好軟熟,搭着紅菜頭湯一齊飲超正好夾味😋🥗煙三文魚沙律有生菜、青瓜、煙三文魚、車厘茄、麵包粒,配上黑醋汁,jo望住老公食得好開心🥺🥩主菜:安格斯肉眼扒(10oz) 好大塊肉眼扒!好厚肉好juicy,五成熟剛剛好,牛味算濃口,偏有咬口,jo滿喜歡💕伴碟還有薯蓉,真的好好食,熱辣辣又好有牛油香,上面仲有少少香草,正😋伴碟仲有熟嘅菜食好開心呀🥰🍫飲品:榛子泡沫朱古力朱古力和榛子味都幾出同balance,老公表示好好飲🍰甜品:朱古力撻上碟嘩一聲,超美的擺盤!畫得好有心思,忍唔住又相機食先😂入口係香濃嘅朱古力味,老公食得好開心,我就淺嘗一啖就放棄了甜度有點高,我要乖🥲🍔肉眼扒配車打芝士.忌廉芝士.配竹炭漢堡包及薯條 $85一樣好大塊牛扒啊,好淋身同juicy,最難得係無筋,入面仲有青瓜、蕃茄、生菜,勁多芝士好邪惡😂 不過真係太正🙈好鍾意呢間嘅竹炭包又軟身又好食,脆條又脆口,推介

🌟Set dinner $288

🫕餐湯:紅菜頭忌廉湯配竹炭餐包

🥗煙三文魚沙律

🥩主菜:安格斯肉眼扒(10oz)

🍫飲品:榛子泡沫朱古力
朱古力和榛子味都幾出同balance,老公表示好好飲

🍰甜品:朱古力撻

🍔肉眼扒配車打芝士.忌廉芝士.配竹炭漢堡包及薯條 $85
一樣好大塊牛扒啊,好淋身同juicy,最難得係無筋,入面仲有青瓜、蕃茄、生菜,勁多芝士好邪惡😂 不過真係太正🙈好鍾意呢間嘅竹炭包又軟身又好食,脆條又脆口,推介👍🏻

小食拼盤 $68
-薯絲蝦:外層脆卜卜蝦又彈牙,正
-網紙春卷:泰式風味,好脆口餡料好特別,唔識點形容呢個味道早知就食啦
-忌廉蟹肉薯餅:似日本便利店賣的,入面好濃忌廉,好想念這味道!
-薯角:粗身又脆口,正
-香矛魚餅:點泰式辣醬食,香辣又惹味
-芝士年糕:超鐘意!軟淋淋的皮入面滿滿芝士,好好食
成個拼盤超正,大滿足🥰
香蕉鮮奶 $35
呢杯menu無,jo因成個menu野飲夜晚都飲唔到(唔想再飲檸水🥺),就問可否叫呢杯走綠茶,竟然可以太貼心!仲要幾香同好飲,開心❤️

整體來講很不錯,餐廳播住爵士輕音樂,環境幾舒服,坐位闊落,又不會太吵,食物質素幾高重點係價錢好親民又近朗屏站,同真的大讚服務態度超好,除左會幫我轉野飲,又會主動問上菜的次序,知jo喜歡影相仲俾我臨走係心心位到打卡,成晚食得好開心,住元朗的朋友仔滿推介來一試!
  • 紅菜頭忌廉湯
  • 肉眼扒配車打芝士.忌廉芝士.配竹炭漢堡包及薯條
  • 小食拼盤
Cafe52 除咗食裝修,其實食物都好正!😋全因店內食物由前文華酒店大廚主理,未試都知係五星級質素啦! 🌟🌟🌟🌟🌟即刻介紹下我食咗咩好嘢!Set Dinner -意式汁雜海鮮配虎蝦意大利飯🍲 意大利飯鋪滿豐富海鮮,虎蝦大隻多肉,汁味道略淡,伴碟裝飾好有心思好吸晴😍 -蘑菇餐湯好香濃,口感綿密。-煙三文魚配田園雜菜沙律🥗三文魚夠鮮味,沙律菜爽口,最欣賞佢搭配黑醋汁,比普通沙律醬更健康減脂👍🏻新鮮白菌雞肉意粉 雞肉夠滑,意粉軟硬度適中,口感十足,蘑菇白汁芝士味香濃,質感creamy。小食拼盤(薯絲蝦、網紙春卷、忌廉蟹肉薯餅、薯角、香芧魚餅、芝士年糕) 🦐薯絲蝦 好特別,脆卜卜炸薯絲中間包住原隻爽口蝦肉。蟹肉薯餅外脆內軟。香茅魚餅夠香口,點埋個酸辣醬,好有泰式風味。芝士年糕就煙煙韌韌。 $68試齊6款小食,好鬼抵!香煎雞扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條🍔 竹炭漢堡包外層香脆,咬落鬆軟,煎雞扒口感juicy同芝士香味出奇地夾,薯條香脆厚身,有咬口!特色飲品🍹-泡沫朱古力一杯簡單朱古力,做到香濃順滑,入口舒服甜度適中,實在不簡單!-玫瑰梳打🌹🌹🌹微酸清甜的梳打水,粉紅玫瑰花瓣鋪滿杯面,飲用時
Cafe52 除咗食裝修,其實食物都好正!😋

Set Dinner -意式汁雜海鮮配虎蝦意大利飯🍲
-蘑菇餐湯好香濃,口感綿密。

新鮮白菌雞肉意粉

香煎雞扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條🍔

特色飲品🍹

-泡沫朱古力

-玫瑰梳打🌹🌹🌹
微酸清甜的梳打水,粉紅玫瑰花瓣鋪滿杯面,飲用時被玫瑰香味衝擊嗅覺,色香味俱全就是咁解!😌

甜品🍰

餐後贈送的甜品廚師發板,呢份 焦糖朱古力芝士蛋糕 齋睇外表已經係無得輸!🥇👍🏻蛋糕口感細滑夠rich,餅面仲排有我中意既原粒莓果🍓🫐再用朱古力醬響碟邊唧出店名,及主題公仔🐰 和 心型圖案😍絕對係神級心機之作!💖

嘆左咁多美食,食到捧住個肚走,二人人均消費都係二百幾蚊🙌🏻只能說「茶餐廳價錢,五星級酒店質素」抵抵抵!🤩

不得不提,#cafe52 仲係寵物友善餐廳,門口設有少量戶外座位,歡迎主人帶同愛寵一同用餐!而且仲有dog set 供應😍!

虎蝦海鮮意大利飯
竹炭芝士雞扒漢堡
特飲
小食拼盤
2021-03-07 1600 瀏覽
這間Cafe52位於元朗朗屏宏業南街22號虹方地下,交通都非常之方便,鄰近朗屏西鐵站附近,步行5分鐘就到!店舖環境都唔錯🤔,地方都唔算好大,坐落感覺都好舒適😙,但係都有幾個位置用來打咭都好正👍,同時都有D可愛嘅兔兔為主題可以一齊打咭😍!尤其是介紹吓去嘅厨師係由前文華酒店大廚主理,真係唔錯👍👍👍!.肉眼扒配車打芝士,忌廉芝士配竹炭漢堡薯條呢份扒餐望落份量十足😲,賣相好吸引😮,睇見都好想食🤔!去嘅竹炭漢堡份量都係十足,這塊漢堡大大件相當抵食😋,色香味俱全,味道十足,食入口好有口感,味道又唔錯,真係睇得又食得!.精選晚餐日本活性水飼豬鞍架沙律(煙三文魚配田園雜菜沙律(黑醬汁)是日餐湯呢份豬鞍架係用日本活性水飼養,相當之唔錯👍👍👍,豬鞍架賣相都唔錯,睇落都睇得吓,食入口感覺味道都幾好,去嘅配菜都好健康又夠營養,尤其是嘅餐湯係用紅菜頭而製,味道都好特別🤔帶有小小甜,飲到入口好好味道😋!.燻黑椒燒牛肉芥末醬配牛角包及薯條(牛角包另加5蚊)呢份燻黑椒燒牛肉牛角包賣相真係好靚😍,真係唔捨得食🤔,牛角包外鬆脆內軟,去嘅黑椒牛肉味道唔錯😋,又唔會好咸恰恰好,加埋去D芥末醬食都好夾😋去嘅薯條十分之鬆脆,賣相

肉眼扒配車打芝士,忌廉芝士
配竹炭漢堡薯條

精選晚餐
日本活性水飼豬鞍架
沙律(煙三文魚配田園雜菜沙律(黑醬汁)是日餐湯

燻黑椒燒牛肉芥末醬配牛角包及薯條(牛角包另加5蚊)
去嘅薯條十分之鬆脆,賣相好特別,食入口口感都唔錯!.
茘枝梳打
飲到入口聞到好清香荔枝味😙,
味道又唔會好甜😋恰恰好!

是日甜品
這件朱古力撻賣相都唔錯🤔,朱古力食到入口好軟滑,味道恰恰好😋,去嘅撻邊脆脆地,食入口口感唔錯!

* 價錢一般,食物都幾好又有質素,平日去坐吓Hi Tea都唔錯👍👍👍*
2021-03-05
15 分鐘 (堂食)
2021-03-06 139 瀏覽
第一次幫襯, 我叫左一個安格斯肉眼扒Dinner set$288,包餐湯沙律飲料甜品 ,份量真係好多食唔晒。個扒叫medium rare , 燒得係幾好, 食落重有肉汁, 不過配搭既燒汁就唔多夠味。朋友就叫左肉眼扒芝士竹炭漢堡配薯條$85 ,黑色包面脆トト,肉眼扒好厚身,肉味都濃,不過一定要切開食,一啖係咬唔晒。再加Green tea latte$29 加埋都唔使$500。 不過其實我最欣賞佢係寵物友好餐廳, 甚至有寵物餐單。十個讚。

朋友就叫左肉眼扒芝士竹炭漢堡配薯條$85 ,

肉眼扒
cheese cake
牛扒漢堡
肉眼扒
2021-02-26 183 瀏覽
呢間cafe戶外位子可以接納寵物,去排隊時見到有d🦮🐩🐶乖乖坐係主人旁邊,主人有飯食,🐶🐶自己都有一盤野食,呢方面嘅服務係做得幾好!早排去果陣玻璃窗重有個心型花牆可以打下卡,唔知而家重有冇呢😄【白汁雞皇飯配煎蛋】$59【吞拿魚銀魚柳水瓜柳配蕃茄意大利飯】$68【焦糖瑪奇朵】、【榛子鮮奶咖啡】+$17兩個主菜食物質素中上,兩個份量都好多,個食唔哂架!我係食白汁雞皇飯,白汁忌廉味都幾夠,夠撈哂一個飯,雞嘅份量都幾多,都係嫩嘅!價錢合理,可惜lunch menu 主要係食飯,如果有得食下意粉就好喇!員工服務態度好好,平日黎食個lunch 都係唔錯嘅選擇👍🏻 環境好、坐得舒服!✅總評:(5分為滿分)環境:4/5味道:3.5/5性價比:4/5推薦度:4/5

【白汁雞皇飯配煎蛋】$59

【吞拿魚銀魚柳水瓜柳配蕃茄意大利飯】$68

【焦糖瑪奇朵】、【榛子鮮奶咖啡】+$17

✅總評:(5分為滿分)
環境:4/5
味道:3.5/5