2023-09-07 101 瀏覽
今次去沙田復古西餐廳Butlery,餐廳以墨綠橙色為主調,環境怀舊舒適。我今次食嘅菜式有龍蝦沙律,芝士薯條,海膽扇貝扁麵,慢煮手撕豬肉焗千層麵,同埋香蕉焦糖窩夫,兩個字,好味!價錢都唔算特別貴,加埋都係700HKD左右,經開沙田新城市廣場值得一試

2023-08-26
5 分鐘 (堂食)
我一直對這間開業約半年的Butlery大感興趣,奶油橙色的門面🧡、大玻璃窗的歐陸風設計,環境設計在打卡方面非常加分🥹!在平日的午市期間也近乎滿座,非常受歡迎~餐廳售賣梳乎厘Pancake🥞、傳統手工製Artisan漢堡🍔、窩夫🧇,亦有一系列的意粉🍝、意大利飯,食物種類多選擇,整體上的質素都滿意👍▫️▫️▫️▫️▫️▫️Maple Bacon Cheese ($105) 厚厚的手工製漢堡,用上安格斯牛肉,漢堡厚身鬆軟又多汁,最驚喜是淋上楓糖漿的煙肉粒🥓,咬下去超香脆,好像蜜糖豬肉乾🤣🍯,整體再配上芝士、番茄、生菜,如果麵包可以牛油香重點更好吃!另外可以加$25配薯條/沙律,粗薯表面有海鹽粒,新鮮炸好好脆身🍟▫️ Salmon Waffle Benedicts ($149)邪惡完後點了另一份Benedict🍳 這款Benedict用了窩夫取代英式鬆餅麵包~ 刺穿溫泉蛋,蛋汁混合了荷蘭醬,令煙三文魚、牛油果和窩夫都香滑美味!剛烘烤好的窩夫鬆軟感令這道菜味道昇華🥹▫️ Matcha Cream Pancake ($119)甜品時間~ 同行朋友指定一客抹茶梳乎厘🍵🤣 鬆軟的厚班㦸,上層圍了一圈抹茶吉士醬,抹茶味

▫️▫️▫️▫️▫️

▫️Maple Bacon Cheese ($105)

甜品時間~ 同行朋友指定一客抹茶梳乎厘🍵🤣 鬆軟的厚班㦸,上層圍了一圈抹茶吉士醬,抹茶味未算好濃,反而抹茶蕨餅好Q彈,外層的抹茶粉苦澀,中間又不算太甜~ 可以配上紅豆🫘和脆玄米一起享用~

▫️ Fresh Orange Soda & Pomegranate Lime Soda ($48)
鮮橙汁梳打及紅石榴青檸梳打~ 很少餐廳會有紅石榴飲品,看到馬上二話不說來一杯🥹 加了紅石榴果肉粒粒,香甜清新👍 另外店鋪出名milkshake飲品,下次再挑戰🥤

▫️▫️▫️▫️▫️

📍Butlery
🗺️ 沙田沙田正街18號新城市廣場一期4樓479A號舖
2023-09-05 68 瀏覽
📍之前去過新城市見到呢間嘢長期都有人龍,就咁見到menu甜品都幾吸引,今日早咗收工就同朋友去試試。🍴Iron Grilled Flank Steak $192Mains嘅選擇唔算好多,我哋其中一款揀咗份牛扒(五成熟),雖然份量唔多但真係好嫩口,個底仲有烤翠玉瓜索哂啲肉汁。🍴Roasted French Chicken Risotto $172如果肚餓想食大份啲嘅推介呢個烤春雞,risotto用咗薑黃粉同埋椰奶煮成,成個感覺有啲似食緊東南亞菜!伴碟仲有幾款烤雜菜同埋牛油果,食完一定飽肚。🍴Matcha Cream Pancake $119最期待就係叫呢個pancake!抹茶味偏濃唔甜,會帶回甘,配埋隔離嘅紅豆蓉啱啱好!🍴Fresh Orange Soda $48叫完先知原來呢度嘅主打係milk shake,不過飲落都幾fresh同唔太甜。

🍴Matcha Cream Pancake $119

🍴Fresh Orange Soda $48
  • Matcha Cream Pancake
  • Iron Grilled Flank Steak
新城市你行完街攰想食野,所以就試下呢間呢間法式復古風嘅西餐💂🏻‍♀️《Maple bacon cheese》$105一舊超大舊又多芝士嘅burger,入面嘅安格斯牛肉好重牛味!🐮一咬落去係肉汁爆曬出嚟,超滿足🍔評分: 92.5/100💂🏻‍♀️《Pulled pork lasagna roll》$142肉醬千層面大家都一定試過,呢個仲加左啲酸菜比較開胃,啲醬都俾得幾多,仲有超多芝士同手撕豬肉,肉味又係充滿油香,一啖咬落去係極邪惡👍🏻評分: 92.5/100💂🏻‍♀️《Sour Cream Works Chips》$55平時樂事薯片我都係最愛sour cream,加埋啲牛油果醬都幾清新😌,次次都食黑松露/芝士薯條,呢個都可以試下~評分: 90/100💂🏻‍♀️《White wine mussels》$79白酒煮藍青口🥂,個汁又香又濃,青口亦大大隻又嫩口。多士一下點落個汁度,再加埋蒜茸嘅香,有啲唔夠喉添評分: 92.5/100💂🏻‍♀️《Earl Grey Pancake》$125甜品做個結尾就基步架步啦!蛋香味加埋動L嘅外形,打卡一流先啦📸,加埋啲甜甜地嘅伯爵茶細同埋果仁脆餅,同娘娘兩下就爬曬成個
新城市你行完街攰想食野,所以就試下呢間呢間法式復古風嘅西餐

💂🏻‍♀️《Maple bacon cheese》$105

評分: 90/100

💂🏻‍♀️《White wine mussels》$79

💂🏻‍♀️《Earl Grey Pancake》$125
甜品做個結尾就基步架步啦!蛋香味加埋動L嘅外形,打卡一流先啦📸,加埋啲甜甜地嘅伯爵茶細同埋果仁脆餅,同娘娘兩下就爬曬成個⋯🥞
評分: 85/100

總結:
環境係復古風西餐,幾靚同埋亦坐得好舒服~味道好食之餘而且價錢又ok,地方又方便,唔錯!

頒發軍階:將軍🎖🎖🎖🎖🎖
  • Pulled Pork Lasagna Roll
趁住放半天假,嚟新城市廣場偷閒食個豐富午餐呢間餐廳橙色嘅門面好吸睛裡面裝潢都好寬敞舒適Lunch Set仲跟餐湯.沙律.飲品✨蘑菇湯蘑菇打磨得細膩,味道香濃✨沙律新鮮沙律菜同車厘茄.加上藜麥,清新健康之選✨ Roast Beef Burger & Chips厚厚嘅Burger, 裡面加上燒牛肉.酸青瓜.蕃茄生菜同醬汁薯條熱辣辣,香脆好味✨ Beef Cheek Ragu Fettuccine蕃茄醬嘅闊條麵,配上慢煮牛肉面頰肉質嫩腍.大大碟好足料✨炸雞翼配蜜糖是拉差醬 + 青瓜酸忌廉醬大大隻雞翼,外皮香脆,裡面肉汁豐富配上兩種唔同口味嘅醬汁.各有特式✨朱古力奶昔 ✨士多啤梨奶昔呢度嘅奶昔好幼滑.甜而不漏朱古力奶昔裡面仲加入朱古力粒粒令口感更豐富見到好多客人食嘅甜品都好吸引可惜今餐份量太豐富要留返下次再嚟試
趁住放半天假,嚟新城市廣場偷閒食個豐富午餐

呢間餐廳橙色嘅門面好吸睛

裡面裝潢都好寬敞舒適

Lunch Set仲跟餐湯.沙律.飲品

✨蘑菇湯
蘑菇打磨得細膩,味道香濃

✨沙律
新鮮沙律菜同車厘茄.加上藜麥,清新健康之選

✨ Roast Beef Burger & Chips
薯條熱辣辣,香脆好味

✨ Beef Cheek Ragu Fettuccine
蕃茄醬嘅闊條麵,配上慢煮牛肉面頰
肉質嫩腍.大大碟好足料

炸雞翼配蜜糖是拉差醬 + 青瓜酸忌廉醬
大大隻雞翼,外皮香脆,裡面肉汁豐富
配上兩種唔同口味嘅醬汁.各有特式

要留返下次再嚟試
2023-09-04
午餐
2023-09-02 50 瀏覽
🥞Earl grey pancake $125 通常這種啡色的pancake一pat嘢咁,難以拍得好看;但這個梳乎厘班戟非常好看,伴碟很有誠意,有鮮甜的無花果、香脆的果仁脆餅、濃郁的伯爵茶味忌廉;鬆軟的梳乎厘班戟上還滿載伯爵茶醬和白朱古力脆米,精美又好吃🥰🍎Crumble & apple milkshake $70 甚少品嚐到這個蘋果與烤紅莓酥餅的配搭。雖然比較昂貴,但真的非常值得一試。面層有超多酥餅和香滑的忌廉,奶昔不會太甜,喝到最底還有大片蘋果吃😍
🥞Earl grey pancake $125

2023-08-20
10 分鐘 (堂食)
下午茶
🌟Butlery🌟係沙田嘅排隊店,主菜價錢唔貴,平均一百蚊左右就有交易👏🏻!而大熱嘅🥞梳乎厘班戟更加係一絕,難怪有咁多人嚟幫襯🥳!🥤Handcrafted Milkshakes - Strawberry $55/Honeycomb Caramel $69🌟Butlery🌟除咗🥞梳乎厘班戟之外,🥤奶昔都係必試嘅item!奶昔有多款口味選擇🌱🍓🫐🍫🍎🧉🍌🍯,賣相夠靚,入口香甜幼滑,仲有seasonal嘅口味,正😍!🥗Buttermilk Chicken Salad $118份量超多嘅🥗沙律,可以當主菜咁食!沙律菜🥬爽脆新鮮,牛油果🥑軟綿可口!🌮Chicken & Cheese Quesadilla $79少少辣🌶️嘅雞絲,十分惹味!加埋🥑牛油果醬同埋酸忌廉,充滿🇲🇽墨西哥風味!🍔Maple Bacon Cheese Burger $105楓糖漿🍯嘅甜度啱啱好,正好中和脆🥓煙肉嘅咸味!漢堡扒多汁💦夠滋味,整體感覺非常好!🥞Banoffee Creme Brulee Pancake $119即叫即做果然冇令人失望,超鬆軟兼入口即綿化😍,配搭🍌香蕉、焦糖、🧁cream等無敵組合,堅係高質💯!需時約

Honeycomb Caramel $69

即叫即做果然冇令人失望,超鬆軟兼入口即綿化😍,配搭🍌香蕉、焦糖、🧁cream等無敵組合,堅係高質💯!需時約20分鐘,上完主菜嗌起就差唔多🥰!
2023-08-31 43 瀏覽
🤩白酒藍青口新鮮的藍青口搭配白酒、蒜茸和小茴香的烹調,香氣濃郁,口感鮮美。忌廉的加入更為這道菜增添了豐富的層次感,多士吸收了所有美味的湯汁😋😋😋🤩新鮮海膽,香煎帶子 & 蟹肉海膽忌廉汁意粉海膽的鮮甜味道,帶子的香煎口感,以及蟹肉的鮮甜,都在忌廉汁中得到了完美的融合🫶🫶🫶🤩伯爵茶醬,無花果,果仁脆餅,白朱古力脆米pancake將伯爵茶醬加入pancake中,茶香與蓬鬆的pancake完美融合,給人一種舌尖上的享受🥰🥰🥰🤩奇尊粉蝦 & 香蒜蛋黄醬薯條奇尊粉蝦的口感鮮嫩,搭配香蒜蛋黄醬的薯條,口感豐富,既有海鮮的鮮味,又有薯條的香脆,是一道很棒的開胃菜🥹🥹🥹🤩榛子咖啡榛子的香甜與咖啡的苦味相得益彰🥰🥰🥰🤩Detox 茶口感清新,有助於消化,是結束這一頓豐盛餐點的最佳選擇💪💪💪
🤩白酒藍青口

🤩新鮮海膽,香煎帶子 & 蟹肉海膽忌廉汁意粉

🤩伯爵茶醬,無花果,果仁脆餅,白朱古力脆米pancake

🤩奇尊粉蝦 & 香蒜蛋黄醬薯條

🤩榛子咖啡
榛子的香甜與咖啡的苦味相得益彰🥰🥰🥰

🤩Detox 茶
口感清新,有助於消化,是結束這一頓豐盛餐點的最佳選擇💪💪💪
2023-08-30 1420 瀏覽
這間新開嘅西餐廳,超人氣,成日排長龍,bookmark好耐今次終於嚟到。餐廳裝飾好美,連天花板都唔馬虎,服務員招呼周到,食物水準好高但價錢又唔特別貴,大推。◇ 𝘎𝘢𝘳𝘭𝘪𝘤 𝘉𝘶𝘵𝘵𝘦𝘳 𝘓𝘰𝘣𝘴𝘵𝘦𝘳 𝘛𝘢𝘤𝘰𝘴這款Tacos係special,隨時會冇得供應,強烈推薦,夾餅皮又薄又脆,餡料非常豐富,有酸椰菜、青瓜、蕃茄、沙律菜,當然有主角龍蝦,各款食材各款味道同口感,一齊食好夾,佐以柑橘沙律汁,酸酸甜甜好開胃◇ 𝘚𝘦𝘢 𝘜𝘳𝘤𝘩𝘪𝘯 & 𝘚𝘤𝘢𝘭𝘭𝘰𝘱 𝘓𝘪𝘯𝘨𝘶𝘪𝘯𝘦帶子肉質嫩滑爽口,表面亦焦香可口,海膽鮮甜,混合好creamy嘅忌廉醬汁,令醬汁味道提升,不過不可忽略咗唔起眼嘅蟹肉,三款海鮮食材好豐富◇ 𝘛𝘩𝘦 𝘝𝘦𝘨𝘨𝘪𝘦素漢堡感覺就係冇咁邪惡,件素菜扒冇肉質感覺但有咬口,亦都好入味,而配菜蘑菇洋蔥尤其出色,味道獨特又討好,加入唔似芝士嘅芝士,令整體更香滑◇ 𝘚𝘩𝘪𝘻𝘶𝘰𝘬𝘢 𝘔𝘦𝘭𝘰𝘯 𝘗𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦這個班戟絕對令人心動,除咗軟綿班戟之外,蜜糖同啫喱碎碎提升甜度同口感,最重要就係件日本靜岡蜜瓜,超級甜超級多汁,配班戟真係好少見,作為甜品好出色

◇ 𝘎𝘢𝘳𝘭𝘪𝘤 𝘉𝘶𝘵𝘵𝘦𝘳 𝘓𝘰𝘣𝘴𝘵𝘦𝘳 𝘛𝘢𝘤𝘰𝘴

◇ 𝘛𝘩𝘦 𝘝𝘦𝘨𝘨𝘪𝘦

◇ 𝘚𝘩𝘪𝘻𝘶𝘰𝘬𝘢 𝘔𝘦𝘭𝘰𝘯 𝘗𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦
2023-08-29 48 瀏覽
真的太惊喜了!!!感觉是近期新开的餐厅一直没留意到和家人一起来吃晚饭吃完都很满意~ 🦞龙虾布拉塔芝士沙拉 太爱他的调味了,龙虾肉也Q弹新鲜很清爽但是味道绝不寡淡!!!🍟 三重芝士脆薯條 芝士控必吃!!表面超级芝士可以拉丝!!底部有很多芝士,裹满芝士超赞👍🏻.海胆带子意粉和手撕猪肉千层面味道很浓郁~海胆很新鲜太爱了,千层面里面满满手撕猪肉家人很满意.🧇焦糖香蕉花生酱窝夫 完全可以媲美外面的甜品店做得窩夫,感觉这家店除了来吃正餐之外,也很适合吃完饭来吃个甜品~🔥🔥.服务很好,服务员人数比较多,所以一挥手都能看到,态度也很不错~小清新打卡风很适合来吃个下午茶或者和姐妹聊天庆祝生日大推!😝💥
真的太惊喜了!!!感觉是近期新开的餐厅一直没留意到[吐]和家人一起来吃晚饭吃完都很满意~

🍟 三重芝士脆薯條

🧇焦糖香蕉花生酱窝夫
焦糖香蕉花生醬窩夫

好耐冇入嚟沙田😬都唔知原來沙田新城市廣場多咗唔少新餐廳😆呢日我同朋友就嚟咗呢間門口鮮橙色,勁有Modern style嘅西餐廳🤣見到好多人都係為咗佢個疏乎厘pancake而去,我哋都唔執輸啦😝🌟𝐒𝐞𝐚 𝐔𝐫𝐜𝐡𝐢𝐧 & 𝐒𝐜𝐚𝐥𝐥𝐨𝐩 𝐋𝐢𝐧𝐠𝐮𝐢𝐧𝐞 $𝟏𝟕𝟖意粉好大碟😛食落意粉夠煙韌,而且好creamy😋上面有兩粒香煎帶子同海膽,帶子味道鮮甜,但海膽就有啲腥😳有點可惜~🌟𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐑𝐨𝐮𝐥𝐚𝐝𝐞 𝐰/ 𝐌𝐚𝐬𝐡𝐞𝐝 𝐏𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨 $𝟏𝟔𝟖呢個係lunch先有嘅法式蘑菇雞肉卷~食落蘑菇味幾香,但雞肉就有啲乾😳但好欣賞佢嘅薯蓉做得好滑好creamy,而且有奶香☺️🌟𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆𝐫𝐞𝐲 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞 $𝟏𝟐𝟓高質嘅pancake!! 上枱大大份,而且超級動L😝上面淋滿伯爵茶醬,食落好香伯爵茶味,而且pancake好有空氣感,係入口即溶嘅感覺🤤🌟𝐂𝐚𝐩𝐩𝐮𝐜𝐢𝐧𝐨☕️ (+$𝟏𝟎)🌟𝐈𝐧𝐟𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐃𝐞𝐭𝐨𝐱🫖 $𝟓𝟐幾特別嘅排毒茶😗😂飲落係淡淡嘅莓味,幾refreshing😀

🌟𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆𝐫𝐞𝐲 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞 $𝟏𝟐𝟓

🌟𝐂𝐚𝐩𝐩𝐮𝐜𝐢𝐧𝐨☕️ (+$𝟏𝟎)

🌟𝐈𝐧𝐟𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐃𝐞𝐭𝐨𝐱🫖 $𝟓𝟐
2023-08-27 32 瀏覽
沙田Butlery裝修走英倫風,感覺典雅有親和力,橙綠色主色調系打卡嘅好選擇。楓糖煙肉芝士牛肉漢堡 最鐘意佢嘅楓糖味煙肉片,口感香脆有質感,漢堡包中間放咗原來厚切牛肉同半溶芝士,配合自家製醬汁同蕃茄片,層次相當豐富。芥末忌廉汁墨汁意粉·蕃茄莎莎墨汁意粉整得好好!意粉軟硬適中且十分掛汁,芥末忌廉汁好特別,食落非常creamy,蕃茄莎莎的酸甜味與芥末忌廉汁好夾。黑松露芝士薯條薯條勁香脆,上面淋上半熟芝士超級邪惡!遠遠已經聞到黑松露味,份量都好滿足!Matcha Cream Pancake賣相已經好吸引,頂層用咗抹茶cream裝飾,口感非常細膩,最鐘意佢搭配咗好多士多啤梨、蕨餅,不算太甜。📍Butlery 沙田沙田正街18-19號新城市廣場1期4樓479A號舖港鐵沙田站A3出口

楓糖煙肉芝士牛肉漢堡

芥末忌廉汁墨汁意粉·蕃茄莎莎

黑松露芝士薯條

Matcha Cream Pancake

📍Butlery
沙田沙田正街18-19號新城市廣場1期4樓479A號舖
港鐵沙田站A3出口
2023-08-26 871 瀏覽
[ Butlery ]餐廳位於沙田新城市一期,地點方便,從門口望到裝修好英倫式,聽講野食都唔錯,決定入去試試先😋。✿ Grilled Ribeye Steak w/ Onion Rings $288肉眼牛扒🥩🥩烤制時間適中,保留到肉汁,肉質入口軟嫩,忌廉薯茸🥔好幼滑。炸洋蔥圈大大件🧅⭕️,炸得爽脆,不錯。✿ MO🍔🍔 (安格斯牛肉,炒洋蔥磨菇&芝士漢堡)$99牛肉漢堡煎到兩面都金黃色,洋蔥🧅和磨菇🍄都炒到好香口,加埋生菜🥬同蕃茄🍅,用料新鮮美味😝。✿ 奇尊粉蝦 & 香蒜蛋黃醬薯條🍟$64醬汁係整個菜嘅靈魂,口感濃郁得來帶有蒜香🧄和蛋黃嘅風味,超邪惡🤤。另外有原隻蝦🦐做配菜,蝦肉好扎實,絕對係必點嘅菜式!✿ Earl Grey Pancake🥞 $125Pancake淋上滿滿伯爵茶醬,好香茶味,不太甜。Pancake入口軟綿綿,再加埋啲果仁脆脆,好有咬口,配埋無花果,甜而不膩👍🏻總結🫦整體食物質素好唔錯,特別薯條&Pancake都好值得推介🤤。但留意晚飯時候比較多人,建議可以早啲嚟拎位💁🏻‍♀️,繁忙時間餐廳用餐限時90分鐘⌛️。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿Butler
[ Butlery ]

• Earl  Grey  Pancake
  • Cajun Prawn Aioli Chips
  • MO
2023-08-20 61 瀏覽
沙田開咗一間西餐廳 除咗非常適合打卡 食物質素仲出奇地高 不論係鹹食或者甜食都好出色👍🏻 🥗Lobster & Burrata Cheese Salad 配料有龍蝦肉 布拉塔芝士 黃菜頭 橘子 青瓜 小蕃茄 dressing黑醋洋蔥沙律汁 一睇就知道營養豐富 仲要色彩繽紛 夠晒igable 仲要呢幾樣配料非常match 大人細路食都啱晒👍🏻👍🏻🥞Earl Grey Pancake 好特別嘅口味 係伯爵茶醬,無花果,果仁脆餅,白朱古力脆米 咬落去有趣卜卜嘅口感 配埋好香嘅Earl Grey超級好食💕🍝Sea Urchin & Scallop Linguine 係新鮮海膽and 香煎帶子 超香濃嘅海膽汁係每一啖都會漿口嘅感覺 creamy 蟹肉海膽忌廉汁意粉 好想encore🥰🍹焦糖脆脆奶昔 呢杯Milkshake真係世界級 唔會太甜但係極香濃焦糖味😍😍🍵Matcha Latte 飲番杯暖笠笠嘅抹茶latte 相當滿足☺️

🥞Earl Grey Pancake

一直收藏想去既打卡餐廳,終於有機會去試✨完全被甜品同環境所吸引;以墨綠色和橙色成為主調,馬賽克階磚、木質藤椅等裝飾,營造出歐陸式復古風情。🍈 𝐒𝐡𝐢𝐳𝐮𝐨𝐤𝐚 𝐌𝐞𝐥𝐨𝐧 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟲𝟱期間限定~超有彈性❤️熟度剛好又軟綿綿的班戟。入口即化,濃濃蛋香充斥口腔;配上𝖩𝗎𝗂𝖼𝗒靜岡哈密瓜,有誰不愛✨🍝 𝐒𝐞𝐚 𝐔𝐫𝐜𝐡𝐢𝐧 & 𝐒𝐜𝐚𝐥𝐥𝐨𝐩 𝐋𝐢𝐧𝐠𝐮𝐢𝐧𝐞 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟳𝟴海膽扇貝扁麵條係招牌菜之一,擺盤十分精緻。意粉掛汁力高,每條麵條都有忌廉汁包裹著,配上鮮甜的海膽、彈牙扇貝肉和蟹肉,,簡直是一種享受。🥩 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐑𝐢𝐛𝐞𝐲𝐞 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 𝐰/ 𝐎𝐧𝐢𝐨𝐧 𝐑𝐢𝐧𝐠 𝗛𝗞𝗗𝟮𝟴𝟴燒肉眼扒(五成)剛剛好,有牛香味,味道不錯。不過咬落有點韌,中間位置會更嫩滑可口。洋蔥圈炸得香脆可口;薯蓉香軟細滑。🥃 𝐁𝐚𝐥𝐥𝐞𝐲𝐬 & 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 𝗛𝗞𝗗𝟳𝟬白利咖啡忌廉甜酒奶昔 👧🏽 最愛的𝖡𝖠𝖨𝖫𝖤𝖸𝖲,甜酒、咖啡與奶油的之間的融合,層次豐富,口感絲滑🍵 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧 & 𝐆𝐢𝐧𝐠𝐞𝐫 𝗛𝗞𝗗𝟰𝟲有機檸檬子薑茶,辛辣薑味和淡香檸檬味🍋味道不錯‌‍‍‌‍​‌‌‍​‍‍‌‌‌​‍‍‍‍‍​‍

🥃 𝐁𝐚𝐥𝐥𝐞𝐲𝐬 & 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 𝗛𝗞𝗗𝟳𝟬

🍵 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧 & 𝐆𝐢𝐧𝐠𝐞𝐫 𝗛𝗞𝗗𝟰𝟲

有機檸檬子薑茶,辛辣薑味和淡香檸檬味🍋味道不錯
‌‍‍‌‍​‌‌‍​‍‍‌‌‌​‍‍‍‍‍​‍‍‌‌‌​‌‌‌‌‌​‌‍‍‌‍​‌‌‍​‍‌‌‌‌​‌‍‍‍‍​‌‍‍‍‍​‌‌‍‌​‌‍‍‌‍​‌‌‍​‌‌‌‌‌​‍‌‍‌​‍‍‍‍‌​‍‌‌‌​‌‍​‌‍‍‌​‌‍‍‌​‌‍‍‌‍​‌‌‍​‍‍‌‌‌​‌‌‌‌‌​‌‍‍‍‍​‌‌‍‌​‌‍‍‌‍​‌‌‍​‍‌‌‌‌​‌‌‍‍‍​‌‍‍‍‍​‍‍‍‍‍

餐廳裝修和環境氛圍、地理位置再加上品牌甜品,價格上是偏貴;👧🏽 打卡一次就夠了。
  • Sea  Urchin  &  Scallop  Linguine
  • Shizuoka  Melon  Pancake