2018-07-02 96 瀏覽
Happy Friday 當然要搵食7點多,唔介意坐outdoor,所以唔使等位.自己去落order,之後店員送過黎,都等左15-20分鐘左右叫左大烤姑漢堡$108好大個漢堡,牛肉唔夠juicy,夠厚肉,塊姑都唔會烤到好乾,加埋芝士同醬汁,味道都不錯.鵝肝漢堡$15X? 好似牛肉搶左D鵝肝味,所以冇乜特別,無乾亦無juicy既感覺,都厚架!芝士薯條 $50 我就好喜歡食薯角,貪佢啖啖薯蓉,亦都大舊!好味.好夠熱,不過有D淋. 芝士汁係晒底,亦唔算重芝士味.
Happy Friday 當然要搵食

叫左大烤姑漢堡$108

鵝肝漢堡$15X? 好似

芝士薯條 $50

2018-06-29
2018-06-21 167 瀏覽
晚上十點係銅鑼灣看完戲當然會感到好肚餓啦~所以同朋友又去試新嘢先今晚我們去了Burgeroom.鋪內地方不大但有戶外位選擇,今晚就入坐鋪內晚膳,坐位可能有點的迫不過都可以,餐牌上都好多漢堡主題選擇,如:牛,海鮮,魚及雞肉。我們分別點了~蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡,~鵝肝雞柳漢堡同,~芝士薯角,因漢堡份量都大,所以送來巳經開了一半,所以今晚可以嚐到兩個漢堡的風味,先係蜜糖芥末大烤菇煙肉牛漢堡,包面做得好鬆軟帶點甜味,大烤菇一定係漢堡必會想要的加入的素材啦,煙肉不太乾身而厚厚的牛肉鎖著肉汁一起食不錯👍。到鵝肝雞柳漢堡~很小食鵝肝的我因試過一次係新蒲崗食一間有法國餐鵝肝的餐廳,但肝内好像有筋一樣的東西咬不斷,所以再無試了。今次依個淨食都好好味,唯獨雞柳乾身了小小,有改進空間的沙律酸酸地好開胃。芝士薯角都不錯,下次要試黑松露薯角先而且要試蜜味辣雞翼,會再來架
今晚我們去了Burgeroom
~蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡,
蜜糖芥末大烤菇煙肉烤肉漢堡

~鵝肝雞柳漢堡同,
~芝士薯角,

不錯👍。
,唯獨雞柳乾身了小小,有改進空間的
沙律酸酸地好開胃。
芝士薯角都不錯,下次要試黑松露薯角先而且要試蜜味辣雞翼
,會再來架

2018-06-20
蜜糖芥末大烤菇煙肉烤肉漢堡
  • 蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡
2018-06-18 275 瀏覽
好耐冇放假悠閒地食下tea,所以就搵咗一個都係放緊假既朋友黎到百德新街既Fashion Walk Food Street一齊食個tea。一睇Burgeroom個名就知入面係食漢堡,雖然未到三點,但係已經有少少餓,所以就入去食個漢堡啦!未入去就見到出面有d座位,雖然係戶外食係好有外國既風味,但係見到時間咁早,入面有位既時候,我當然係選擇入去入面食野啦!入到去就見到有可望街景既單人位,二人位同埋四人位,座位之間唔算逼。進餐期間都見到唔少人係自己一個黎到享用美食,睇黎burger既吸引力都幾犀利下。先黎兩杯凍飲解下渴先!凍榛子鮮奶咖啡(右,$44)︰有淡淡榛子香味既Latte冰凍得黎又提神。奇異果汁(左,$38)︰朋友點既,夠清新。軟殼蟹漢堡一黎到就已經見到隻軟殼蟹被炸好,夾在漢堡入面,而漢堡既高度顯明真係好足料,為咗方便食用,漢堡被切成兩半,再用竹籤吉住。分開兩半真係好貼心,方便我同朋友一人一半。軟殼蟹炸得香脆而且唔會過份油膩,配上蕃茄和生菜,兩者能夠中和返炸物所帶黎既熱氣,中間再加入適量的沙律醬,個包面唔會乾爭爭,食落啱啱好,整體配搭得好好味!果然係推介~食咗個海鮮,下一個就試下牛。揀咗
凍榛子鮮奶咖啡、奇異果汁
先黎兩杯凍飲解下渴先!
奇異果汁(左,$38)︰朋友點既,夠清新。

大烤菇芝士牛肉漢堡
食咗個海鮮,下一個就試下牛。揀咗又係推介既大烤菇芝士牛肉漢堡,一上枱個下真係俾佢既厚度嚇親,睇得出好足料!
大烤菇芝士牛肉漢堡
首先,主角之一既大烤菇唔係平時見到既縮水菇,厚得黎咬落好有口感,而且好Juicy,正!而下一層既牛肉都唔係平時見到既漢堡包入面既嗰塊薄漢堡扒,而係有層芝士鋪面、厚度足足有人地三塊咁厚、食落充滿肉汁既牛肉漢堡扒,再配埋生菜蕃茄既點綴,食完整個漢堡真係好滿足!

以前,我不嬲都覺得漢堡包係快餐店專有,只求快又飽肚,質素唔會要求咁多。食過Burgeroom之後,我就知道完全係另一回事!
我想…我愛上了吃Burger!

MENU
2018-06-11
凍榛子鮮奶咖啡、奇異果汁
大烤菇芝士牛肉漢堡
失望!發火!怒氣!今天抱著十分愉快的心情去嘗試一下那麼多人推薦的漢堡,因為今天星期天,怕人多排隊,所以決定打包回家吃,去到收銀台下單時收銀那個女人態度十分十分十分差,又串,態度十分囂張,令我本來的好心情一下低落下來,到知道我要發火的時候才怕了,不敢囂張了,都不知道為何會請這種員工,幫忙趕客啊!最後等了15分鐘拿了外賣回家吃,心情已經不好了,漢堡味道一般,沒什麼特別之處,不會有下次,大家來吃之前請三思而後行,不要用錢買氣受。
外賣自取
專誠黎到試試出名的鵝肝牛肉漢堡。漢堡嘅份量都幾大。個人認為可以兩個人share 黎食。鵝肝配牛肉呢個組當然係幾正,除左因爲鵝肝煎得非常之香口外,大大塊牛肉同埋佢上面嘅芝士亦係另一個亮點,令到成個burger 超juicy。所以一定係必食item.
專誠黎到試試出名的鵝肝牛肉漢堡。

所以一定係必食item.
2018-06-14 137 瀏覽
之前一直都想食呢間餐廳,講咗咁耐終於有機會食,銅鑼灣嘅位置都唔係咁易搵到之前上網睇都見到漢堡包嘅份量好大,點知真係勁大!兩個人分就啱啱好再加小食,就可以試到唔同嘅嘢佢係自助形式,出去點完餐之後,就會有人送野比你點左$300 野 ,佢地唔洗加一,兩個人食都好飽,都抵食。點左一個雙層牛肉漢堡,牛肉超厚身,好多汁,入面仲有蕃茄芝士,所有野都好夾,提議大家一嚟到就快啲食,如果唔係個肉汁會令到個麵包濕咗,因為真係超級多肉汁好juicy魚柳沙律,又係勁大份,一大碟沙律菜再配上黑醋,好開胃,可惜個魚柳外皮有點乾,炸耐左少少,下次會試其他嘅沙律炸薯條,又係嗰句,好大份呀,薯條啱啱炸起,熱辣辣,而且食得出係真係薯仔整嘅薯條,厚身有咬口在叫咗一杯奇異果汁,餐廳話係新鮮榨既,飲落唔會有加果糖嘅感覺,都唔錯

佢係自助形式,出去點完餐之後,就會有人送野比你

點左$300 野 ,佢地唔洗加一,兩個人食都好飽,都抵食。

2018-06-14 97 瀏覽
係香港好難搵D好食既漢堡鋪,見呢間口碑幾好就一戰。點左個大烤菇芝士牛肉漢堡,一黎到大大個已經好興奮。D牛好新鮮,真係用免治牛肉去整,睇得出係誠意既表現,個烤菇同芝士夾埋一齊又吾會好漏。成個包食落去好有口感十分JUICY,不過個口要張到好大先食到,嘗試過分開兩層去食,味道都好好。而家出去食野好小人會比咁大舊烤菇,好難得,讚!
好耐冇食Burger 🍔 咁岩係銅鑼灣,第一時間就諗起Burgeroom喇😍 叫左Mega Cheese Burger🍔, 黑松露芝士薯條🍟, 同埋一杯菠蘿冰茶🍍 第一樣黎到既係菠蘿冰茶,我一見到,已經令我唔想再飲落去喇🤢🤢🤢因為杯野飲上面有塊薄荷葉,但已枯死左,仲要發黑,點解咁都仲要比客人😩😩我即刻拎走塊葉,飲左一啖,真心好難飲,野食真係要好好改善下。至於Burger 同薯條就真係要比個Like , 做得好好,個Burger 切左一半方便客人食,食既時候,個包唔會散開哂,每一啖都有包🍞、菜🥗、肉🥩同Cheese 🧀,每次咬落去都好滿足🤤 而佢個菜真係新鮮到好脆口,好好食。 黑松露薯條🍟係我最愛,炸得岩岩好,唔太乾又唔太油👍🏻

菠蘿冰茶
黑松露芝士薯條
Mega  cheese  burger
黑松露芝士薯條
  • 特量芝士牛肉漢堡
2018-06-10 154 瀏覽
朋友生日飯揀左黎呢間Burgeroom聚一聚,位於銅鑼灣Fashion Walk,邊度黎都方便!坐位有室外同室內揀。佢屬於快餐形式,睇過Menu自己埋counter order,等一陣食物就會送到你面前。呢晚我哋兩個女仔揀咗三樣嘢食,burger薯條同雞翼。食熱氣野叫多支茶飲下會好啲。先有芝士旋風薯條,啱啱炸起,香脆可口,加埋芝士醬喺面,好肥啊!呢個單骨脆雞翼食落好方便,配埋蜜糖芥末醬,味道一流呀!呢晚我哋試咗鵝肝雞柳漢堡,鵝肝煎得好食嘅,雞扒就淡味咗啲囉,好似冇落鹽咁。好求其咁放咗幾條菜喺隔離,賣相一般。$158好似貴左少少。總括嚟講,呢個地方三五知己黎食吓薯條雞翼漢堡包飲下酒真係唔錯嘅,佢又冇限時,唔食漢堡包仲可以揀沙律添,勝在夠多元化!

食熱氣野叫多支茶飲下會好啲。

芝士旋風薯條

呢個單骨脆雞翼食落好方便,配埋蜜糖芥末醬,味道一流呀!
香脆單骨雞翼配蜜糖芥末醬

2018-06-06
慶祝紀念
生日
芝士旋風薯條
2018-06-09 136 瀏覽
記得第一次於餐廳吃Burger做套餐主菜是六、七年前在北京三里屯一個古雅胡同裏的某間著名西餐廳,回來後除了在快餐店吃包之外,再也沒此體驗。上月銅鑼灣Sogo感恩祭大減價,我們一班閨蜜約齊去趁墟搶購,知道食街有間頗出名Burger餐廳,大家決定到那裡嘗新,吃午餐。我們五人各自叫了一份Burger套餐:另加一份吉列大蝦沙律及一碟脆炸雞翼配蜜糖芥末醬共同享受。當五碟Burger放在檯上時,的確很震撼,大大個包,各款材料層層堆在肉上,再淋上不同醬汁,上下以微脆的招牌麵包夾着,另以自家製薯條伴碟。很難想像我們這班平常吃多少少也嚷著怕肥的淑女,每人要鯨吞一個大漢堡及一大堆薯條。結果是,除了餘下些少薯條外,所有食物全部掃清,因為實在好味。包有包脆,肉有肉香,配上各種濃香美味醬汁,真的很好食。吃飽飽再去掃貨,購買心頭好,確是人生一大樂趣。回想起來,當日還有一段小插曲,由於餐廳不大,檯檯相連,當時我們旁邊小檯坐了一對俊男美女,男是外國人,女是韓國人,那男的看見我們吃得那麼開心,不停用廣東話向我們友善撘訕,目的是向他女朋友表示他的語言天份,我們也樂得有個義務攝影師,替我拍大合照,哈哈哈!😄😄

另加一份吉列大蝦沙律及一碟脆炸雞翼配蜜糖芥末醬共同享受。

2018-05-15
2018-06-06 166 瀏覽
Hmmm......so we went to this place for my birthday. I searched online and because so many amazing reviews and featured on open rice. So strange that 700+ reviews but the food is basic burger food. Not special or tasty so would not recommend people to must try it. It definitely doesn't match the reviews. I find strange, even Michelin star or Michelin guide restaurants or really amazing restaurants that have been open for years doesn't have that many good reviews...........seems really weird?!
2018-06-02
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
  • Nothing
2018-06-03 95 瀏覽
今日同朋友去左銅鑼灣搞少少野,中午時分,肚餓去左搵食,中午食下burger都吾錯,呢間burgeroom超正。我嗌左牛油果醬芝士雞柳漢堡$90同 牛油果醬芝士牛肉漢堡$90,小食就食左黑松露芝士薯條$62,飲野就飲左orange juice$38同earl grey tea$30。先講返兩個burger,其他只係牛肉同雞柳嘅分別,不過各有各好食,牛肉就好多汁都幾正,牛味又濃,而雞都好食,好嫩滑,都係一咬就有汁,好大個,好好食丫。薯條加左芝士真係好邪惡丫,不過好正,應該即時嗌即時整?因為熱辣辣,好香脆丫,芝士又好正,黑松露都好香吾錯。野飲都好多選擇,橙汁好fresh,熱飲朋友都話好舒服,吾錯,幾好食環境又好,價錢又吾貴,值得推介。

2018-04-09
2018-06-02 76 瀏覽
放工7點幾同朋友行開銅鑼灣,去左Fashion Walk food street入面既Burger Room食。我地去到雖然冇book位,但都唔使等好耐就有位啦!入面分開2邊:室內同室外。我地坐室外,佢裝飾有d彩色燈都幾靚枱同座位係木制,舒服又靚佢除左burgers仲有好多drinks,除左食野都可以同朋友屋企人飲返杯坐底chill下吹水咁💁🏻介紹返叫左既野食:-Mushroom beef burger-Soft shell crab burger-Guacamole cheese fries-Fish fingers with homemade tartar sauce-Ginger beer總結:nice

枱同座位係木制,舒服又靚
介紹返叫左既野食:

-Mushroom beef burger
-Soft shell crab burger
-Guacamole cheese fries

-Ginger beer

總結:nice

2018-04-21
10 分鐘 (堂食)
2018-06-02 143 瀏覽
Based on the overwhelming good reviews we went to this place. The shocking reality is that it turned out to be nothing special at all, in fact the customer service was awful which made our experience even worse. The burger is standard, the beef patty is chunky without any beef flavour. The chunky chips with melted cheese was like wet cardboard, the chips were not crispy and the cheese was stingy and had no taste. When we sent it back the manager was rude and said the melted cheese makes the chips soft, even though most of the chips didn't have cheese on it. I'd rather eat Triple O any day of the week than come here again.
2018-06-02
20 分鐘 (堂食)
2018-05-30 8620 瀏覽
為了減肥可以去到幾盡,要食得健康,好耐無大魚大肉,早幾日大人終於請我去大吃特吃。平時好少會吃🍔 burger, 只會久不久突然想吃才會行動,並唔係唔喜歡,只係吃得多有罪惡感🙄此店位於百德新街,我放工過隧過海,不用6點就到了,很方便。以前有吃過一次店當時在嘉路連山道附近。百德新街店可以坐店外或室內,大熱天時當然要跑入店內涼冷氣啦店內位置不算多,大約25個左右,店員會先安排坐位,遞上Menu,要自行到收銀處下單付款,之後會送上食物。餐具已經放在枱上,亦有corner提供sauce ,飲管以及開水,自助形式。飲品在下單後自己去雪櫃拿,很方便Lime perrier($25),Lemon Tea($28)Lemon tea 比較甜,但已經是之前渴過的peach tea好。其實我覺得係burger 店食沙津係好奇怪,唔係應該食美國食物,雞翼,薯條嗎?老公話要減低油膩感,平衡下,所以必須要點沙津。十萬個不願意下點了個田園沙津($48)沒想到是一大碟,佔了半張枱。店員很主動問我地要唔要碟share, 瞬速遞上兩隻碟給我。沙津有生菜,紫洋蔥以及蕃茄配沙津醋。生菜好爽口,紫洋蔥沒想像中的苦,少許甜。如果

此店位於百德新街,我放工過隧過海,不用6點就到了,很方便。
以前有吃過一次店當時在嘉路連山道附近。
百德新街店可以坐店外或室內,大熱天時當然要跑入店內涼冷氣啦

飲品在下單後自己去雪櫃拿,很方便

老公話要減低油膩感,平衡下,所以必須要點沙津。
十萬個不願意下點了個田園沙津($48)

沒想到是一大碟,佔了半張枱。
店員很主動問我地要唔要碟share, 瞬速遞上兩隻碟給我。
沙津有生菜,紫洋蔥以及蕃茄配沙津醋。
生菜好爽口,紫洋蔥沒想像中的苦,少許甜。如果有麵包糠就perfect了。
沙津汁味道可以再豐富點,略嫌有少許清淡。

旋風薯條($28)
好懷念呢款薯條,所以我決定點這個。
薯味香,回憶的味道,只是嫌薯條太碎,很多都是斷開,沒有圈圈的形狀,算不上旋風薯

芥末醬不太辣,反而酸味較重。

主角來了,墨西哥辣椒芝士雞柳漢堡($90)
很細心切成兩份,方便我同老公share
非常重量,雞扒很大件。
說是雞柳,其實更像雞扒。很嫩滑,不會燒得乾柴
麵包是有烤過的,麵包上的芝麻香
整個包是靠墨西哥辣椒帶出辣味,
我也接受得到的辣,整體味道很夾
下圖中間看到的綠色便是墨西哥辣椒
還有很多蕃茄跟芝士等配料。口感豐富

另一款是大烤菇芝士漢堡($105)

這款看起來比雞柳漢堡細,但吃下就知道份量也不少。上層是大烤菇,芝士,牛肉漢堡,蕃茄以及生菜,配上千島醬絕不欺場。
大烤菇非常好味,依然保持水份。菇汁滲入麵包,非常濕潤。
漢堡扒肉汁滿瀉,我見我老公吃到d肉汁流到兩手都係。漢堡扒既肉不會太硬有咬口
Juicy! ☺️
兩個食肉獸食到好開心,很滿足,攬住肚腩走人。其實下次可以叫一個包再加小食好了。

我見其他小食都好吸引,很想試雞翼同其他薯條。
BURGEROOM既漢堡包種類非常多,下次想要試鵝肝,軟殼蟹

整體味道不俗,份量大,價錢亦算大眾化。
如果晚上都有combo set就更加好

店員好friendly, 主動收拾枱面。

2018-05-28
  • 大烤菇芝士牛肉漢堡