慘慘又抽到返夜地獄更😵趁未落地獄前同隻豬去吃個最後的漢堡午餐返尋味先🙈呢位銅鑼灣百德新街既Burgeroom🍔😏雖然距離地鐵站較遠🙇🏻‍♂️但作為漢堡愛好者既你散下步過黎🍔🤪返尋味品嚐一下特色漢堡亦係賞胃悅目既事😋但位置比較難搵連小肥都盪失左路🙇🏻‍♂️🙉😂所以記得預返少少時間搵路黎啦🤪🙉一間隱世漢堡小店帶出濃郁美式風情😋🇺🇸依舊煮出高質素漢堡小食🍔😋👨🏻‍🍳🔥Mega Cheese Burger vs Guacamole Cheese Burger以大大個漢堡一流賣相上枱🍔🤩肉扒肉質滑嫩肉味濃郁之餘😋脂肪比例均勻食落唔會太油膩☺️啖啖肉汁流出更顯Juicy🤤🐮另外有濃郁芝香芝士及新鮮生菜番茄片😆係名乎其實既Mega Cheese Burger🤤而伴牛油果醬及芝士既Guacamole Cheese Burger🍔更具油果香芝味🧀🤤🥑配合焗到香脆既高顏值芝麻包包亦口感十足☺️🍔而薯條炸得夠透啖啖薯肉亦係小肥至愛☺🥔😋
慘慘又抽到返夜地獄更😵

配合焗到香脆既高顏值芝麻包包亦口感十足☺️🍔
而薯條炸得夠透啖啖薯肉亦係小肥至愛☺🥔😋

2019-09-16
2019-07-26 635 瀏覽
呢日閒日放假,同朋友出左銅記食TEA。黎左百德新街覓食打番HIGH番個靚TEA,天氣寅在炎熱,呢條街既特色係露天地方可以輕鬆自在坐住食但耐何晏晝太熱一外面雖有風扇射住,我地當然係揀有冷氣涼既室內坐我點左鵝肝牛肉漢堡    漢堡一黎, 有D遲疑我地會唔會食得晒,因為一個漢堡已經咁大個我地仲點左兩個店很細心預先把漢堡分開一半,方便親們SHARE食,個包份量咁大真心要兩個人SHARE先食得晒芝士都幾澎湃下,個舊鵝肝以呢個價錢黎講著實厚得驚人,每一啖鵝香既油滋雖會產生罪惡感,但好想講真係煎好香呢個正,牛肉漢堡好厚切,咬落去好多汁。菜既份量都多朋友點左軟殼蟹牛肉漢堡,牛肉又係超厚但係係都係咁juice肉係有汁亦都烤到剛剛熟,肉質可以保持嫩滑唔乾身軟殼蟹酥炸到好脆身,夠香口,要比個讚一啖咬落去,相信各位親既櫻桃小嘴會塞唔晒,D餡會漏番出黎,可以想像D用料係幾咁澎湃同多另加小食黑松露芝士薯條黑松露芝士薯條上面陣芝士有拉絲效果,有黑松露既香味,配薯條夠百搭,薯條夠脆身辣雞翼個人偏愛既小食系列,雞翼皮烤到好脆,唔錯飲品我簡左杯,自家製的蜜桃冰茶,食漢堡炸物一定要配番杯酸酸甜甜既飲中和膩滯感,呢D天氣唔飲
我點左鵝肝牛肉漢堡

呢個正,牛肉漢堡好厚切,咬落去好多汁。

菜既份量都多

軟殼蟹酥炸到好脆身,夠香口,要比個讚

另加小食黑松露芝士薯條

辣雞翼
個人偏愛既小食系列,雞翼皮烤到好脆,唔錯
飲品我簡左杯,自家製的蜜桃冰茶,食漢堡炸物一定要配番杯酸酸甜甜既飲中和膩滯感,呢D天氣唔飲凍野真係對自己唔住。

如果唔想點飲品都可以自助斟水飲
呢樣好貼心

漢堡配上芝士 蕃茄沙律菜,份量都唔少, 有減去肥膩感之用,真心全量好足,味道實在唔錯,價錢唔算貴,而且重點無加一,西餐無加一收費呢下好抵食,下次會同朋友夜晚黎食,嘗試另一番感受。

MENU:
  • 鵝肝牛肉漢堡
  • 軟殼蟹牛肉漢堡
2019-07-13 4761 瀏覽
要喺香港食漢堡包我會首選Burgeroom,以前只得銅鑼灣加路連山道店,我間唔中都會幫襯,而家轉左去銅鑼灣Fashion Walk食街同尖沙咀美麗華真係非常方便添呀店名叫Burgeroom,當然有多款不同口味的漢堡包,真係花多眼亂呀加$30配可配Combo有粗薯條+飲品,我分別點左凍美式咖啡同熱泡沫咖啡,咖啡味好濃香,質素都幾好啊~牛油果醬芝士雞柳漢堡$92一大塊芝士雞柳係厚切的,雞柳扒好juicy,雞味濃郁!雞柳面上仲有大量牛油果同芝士,非常滿足!漢堡包本身好鬆軟,有麵粉香,甜甜地,好好食呀特量芝士牛肉漢堡$108呢個漢堡包真係份量十足,芝士多到流晒出黎,芝香四溢!中間塊牛肉漢堡扒都份量十足,勁厚,牛肉味香濃,肉汁豐富,同芝士簡直係perfect match!! 食晒成個好飽啊旋風薯條$28Burgeroom除左漢堡好食,佢地個旋風薯條都好正架!味道似薯格咁惹味香口,但形狀就係旋風圈狀,好味道

牛油果醬芝士雞柳漢堡$92

特量芝士牛肉漢堡$108

旋風薯條$28
2019-06-24 3995 瀏覽
今日約左A一起食lunch, 大家不約而同都想去Burgeroom !因為暫時未在銅鑼灣揾到一間好食過佢跟餐另加30$可以加粗薯條和在雪櫃揀一款飲品,我今日揀左2個set同A shareHoki Fish Egg Burger$95~除了有一塊厚厚的魚扒外,還有流心蛋,芝士,新鮮蕃茄和生菜。魚扒炸得外脆,肉質鮮嫩多汁,加上蛋味甚濃的流心蛋和半溶的芝士,鬆脆的漢堡包,好好味呀薯條也炸得非常香脆,正呀Foie Gras Beef Burger$165~整個burger由厚厚的鹅肝,半溶的芝士,特厚的漢堡牛扒,底層還有新鮮的蕃茄和生菜墊底組成,鵝肝外面煎得焦香,入口即溶,漢堡扒肉質鬆軟,非常juicy, 芝士味濃而漢堡包焗得香脆,非常美味可口Honey Spicy Chicken Wing$50~雞翼炸得非常乾身,雞翼皮又脆又香,還鋪上一層甜甜的蜜糖,雞的肉質嫩滑juicy,帶點微辣,十分惹味

薯條也炸得非常香脆,正呀

2019-06-14
  • HokiFishEggBurger
  • 鵝肝牛肉漢堡
2019-06-18 3024 瀏覽
係繁囂既都市裡面搵到美食來源係我畢生既目標,尤其是尋找好味既漢堡對我黎講更加係使命之一,今次係我返工既地方同個朋友去會一會呢間久仰大名既平價漢堡店,打開Menu,呢到種類非常多,主要分為牛肉、海鮮、雞鴨同埋素食,仲有All Day Breakfast、Salad、Snack等等,滿足你各樣要求,餐廳屬於半自助式,所以無加一服務費!抵讚呀!👇📌Foie Gras Beef Burger - $165👉成個漢堡份量原來都幾大份!我追加左$30轉做套餐,配埋薯條同野飲,Burger主要包括左鵝肝、芝士、牛肉、蕃茄、千島醬同埋生菜,香煎鵝肝一定係亮點啦!絕對夠大塊,食落油香瞬間爆發,加埋半溶芝士,厚切牛肉,呢個價錢黎計,絕對難以抗拒呀!生菜同埋蕃茄,清新感覺一趕油膩感覺,真係要大讚既係,所有食材用料都相當好新鮮,正!📌Green Salad - $50👉食得多肉個人真係差咁D健康元素,要做到飲食均衡,又點少得綠色蔬菜!整體蕃茄同各款沙筆菜都好新鮮同爽口,間唔中補給下纖維,人都醒神D呀! 📌Honey Spicy Chicken Wings - $50👉賣相非常吸引,金黃色雞皮焗得夠香脆,雞肉咬
係繁囂既都市裡面搵到美食來源係我畢生既目標,
尤其是尋找好味既漢堡對我黎講更加係使命之一,
今次係我返工既地方同個朋友去會一會呢間
久仰大名既平價漢堡店,打開Menu,呢到種類非常多,
主要分為牛肉、海鮮、雞鴨同埋素食,
滿足你各樣要求,餐廳屬於半自助式,
所以無加一服務費!抵讚呀!👇

📌Foie Gras Beef Burger - $165
👉成個漢堡份量原來都幾大份!我追加左$30
轉做套餐,配埋薯條同野飲,Burger主要包括左鵝肝、
芝士、牛肉、蕃茄、千島醬同埋生菜,香煎鵝肝一定
係亮點啦!絕對夠大塊,食落油香瞬間爆發,
加埋半溶芝士,厚切牛肉,呢個價錢黎計,
絕對難以抗拒呀!生菜同埋蕃茄,清新感覺一趕
油膩感覺,真係要大讚既係,
所有食材用料都相當好新鮮,正!

📌Green Salad - $50
👉食得多肉個人真係差咁D健康元素,
要做到飲食均衡,又點少得綠色蔬菜!
整體蕃茄同各款沙筆菜都好新鮮同爽口,
間唔中補給下纖維,人都醒神D呀!

👉賣相非常吸引,金黃色雞皮焗得夠香脆,
雞肉咬落嫩滑又多汁,如果蜜汁再多d會更加好味!
但淨係計味道的確好好食!最後埋單$300,唔錯!
2019-06-18
  • Honey Spicy Chicken Wings
  • Green Salad
  • Foie Gras Beef Burger
2019-11-24 0 瀏覽
鵝肝牛肉漢堡 $168本身覺得呢個價有少少過高 但鵝肝咁厚 牛肉又咁大塊 賣相又咁靚仔 就知係值既🤤鵝肝仲要好甘香無異味 牛肉排比平時食開既多筋 但唔會好難咬或者痴牙 反而令牛味更出 同千島醬幾夾.軟殼蟹漢堡 $108雖然蟹身好厚肉 亦都好大隻 但炸粉太太太厚 令口感受到大大影響 不過神奇既係 咁厚粉都仲食到蟹既鮮味🦀.洋蔥圈 $50正正常常既洋蔥圈 夠脆 但似乎炸物都有個共同缺點 就係炸粉太厚😐
鵝肝牛肉漢堡 $168
軟殼蟹漢堡 $108
洋蔥圈 $50
鵝肝牛肉漢堡
鵝肝牛肉漢堡
2019-11-20 19 瀏覽
小妹一直也很喜歡吃漢堡包,這天在銅鑼灣尋找openrice的漢堡包,找到這間Burgeroom。這次與朋友試了Classic Burger和All day breakfast,食物的材料和份量亦十分足夠,味道也不錯。另外,餐廳的環境很舒適,大家也很chill,喝啤酒,聊聊天,建議大家可一試\^o^/
  • Classic Burger
2019-10-27 51 瀏覽
放工聚會地點首選係呢度除咗因為朋友係 VIP 之外漢堡包係即叫即整我上次試咗一個 Double cheese burger 芝士多到流哂出嚟牛肉好厚身煎得唔算太乾基本上如果肚餓嘅話一個人可以清晒餐廳好細心為一開二 切開兩份同同事share食都方便啲佢哋仲有儲分計劃食夠10個印又可以有免費小食上次送咗一碟黑松露薯條我哋五個人叫多一兩碟小食都差唔多飲下啤酒傾下計有朋友食煙又可以坐喺出邊間唔中食下美式漢堡包都唔錯啊!!!
放工聚會地點首選係呢度

我哋五個人
叫多一兩碟小食都差唔多
飲下啤酒傾下計
有朋友食煙又可以坐喺出邊

間唔中食下美式漢堡包都唔錯啊!!!
2019-10-19 83 瀏覽
講真Vienn超中意食Burger 🍔 經過食梗係潮聖 BurgeRoom 🍔 #MegaCheeseBurger $108 (+30 Combo)識Vienn既人都知吃貨能力相當嚇人🤣所以就叫Mega ,手打牛肉🥩夠厚咬落去唔dry,唔算Juicy,但有筋😰熱溶芝士🧀配上蕃茄🍅 麵包🥯鬆軟得來脆但略嫌個味道未夠濃,有d失望😓 食過1次就okay gei#薯條🍟 都一般 當然唔少得配Beer🍺,但今日就簡咗soft drink🥤 👆🏽追加$30 出配薯條 + 自行拎雪櫃既飲品🥤🍺BTW 真心覺得冇想像中咁好食,只可以話都幾抵食🤣📍Burgeroom (銅鑼灣)地址:銅鑼灣Fashion Walk食街百德新街50-56號地下D舖#肥dodo食記 #TR90達人 #怎吃也不胖 #養成易瘦體質 #foodie #foodporn

識Vienn既人都知吃貨能力相當嚇人🤣
所以就叫Mega ,手打牛肉🥩夠厚
咬落去唔dry,唔算Juicy,但有筋😰
熱溶芝士🧀配上蕃茄🍅 麵包🥯鬆軟得來脆
但略嫌個味道未夠濃,有d失望😓
食過1次就okay gei

#薯條🍟 都一般
當然唔少得配Beer🍺,但今日就簡咗soft drink🥤
👆🏽追加$30 出配薯條 + 自行拎雪櫃既飲品🥤🍺

BTW 真心覺得冇想像中咁好食,只可以話都幾抵食🤣

📍Burgeroom (銅鑼灣)

2019-10-08 86 瀏覽
一直都想試嘅Burgeroom但一直都冇機會,咁岩今日half day off,女友又話想食薯條,於是同佢黎到cwb試。下午兩點幾,好多空位。女友太餓,叫左Double decker,我就睇食評叫左Portabello burger,同埋Truffle fries。上菜好快,5-10分鐘就有。Double decker係雙層牛肉Portabello係大啡菇加一塊牛,食得出菇味,有口感。Burger本身唔錯,牛味幾出,每塊都有3-4cm厚,熟度岩岩好,一禁d肉汁就出曬黎,不過女友覺得兩塊burger一齊會太鹹不過,我稍嫌煎得唔夠火候,冇smoky flavour,但整體唔錯,如果底面再煎燶d就好。Truffle fries 冇想像中特別,truffle味唔出,芝士係cheddar幾夾但有d太”傑”搞到分配不均。薯條連皮炸,切得厚身,但唔係太脆,seasoning都差少少。如果lunch食其實都係建議加30蚊加個普通薯條加飲品算,點蕃茄醬/芥末都唔錯。整體黎講,係銅鑼灣黎講算係抵食夾大件。

Double decker係雙層牛肉
Portabello係大啡菇加一塊牛,食得出菇味,有口感。

整體黎講,係銅鑼灣黎講算係抵食夾大件。
2019-10-08
2019-10-07 100 瀏覽
呢間Burger 已經食過好幾次lu ,味道令人一試難忘 , 今日落大雨冇得坐門口, 門口環境好似去左外國咁, 好舒服又寬敞我地一行3人叫左2個burger🍔同一碟薯條呢度係自助拎茄汁同水架, 可以倒幾多都得, 但記得要環保, 一次唔好拎太多, 唔夠先再拎😉首先黎既係黑松露芝士薯條, 熱辣辣非常香, 建議大家趁熱食, 因為熱既時候芝士仲好軟, 薯條又外脆內軟, 食落口好香黑松露味, 超正, 每次必點之後兩個burger 一齊黎, 麵包夠厚又鬆軟, 個大烤菇芝士牛肉漢堡勁正, 菇味濃郁,夾埋牛肉既香味好好食,超juicy 另一個係特量芝士牛肉漢堡, d 芝士勁到成串厚勁好味, 咬落啖啖肉加埋芝士既香味, 冇得彈
呢間Burger 已經食過好幾次lu ,

我地一行3人叫左2個burger🍔同一碟薯條

另一個係特量芝士牛肉漢堡, d 芝士勁到成串厚
勁好味, 咬落啖啖肉加埋芝士既香味, 冇得彈

2019-10-06
2019-09-29 123 瀏覽
一直知道依間漢堡包店好出名,見openrice長期入選做熱門食店排行好前!如果喺銅鑼灣食漢堡一定要揀依間,就正正喺Lady M對面。.👓牛油果醬芝士牛肉漢堡 Guacamole Cheese Burger (前面) $98分別有牛油果醬、生菜、蕃茄、漢堡、車打芝士、千島醬。漢堡上面有一大pat牛油果醬好吸睛,但食落牛油果味唔太出少失望。🐮漢堡勁大塊勁厚!肉質滑嫩肉味濃,明顯係純牛冇溝其他雜肉、冇撈麥皮,不過都有少少筋粒,脂肪比例均勻唔油膩。漢堡嘅面底煎到香脆而中間係軟身啲岩岩熟咁,有淡淡肉汁juicy。🍔芝士濃郁半溶帶芝香,生菜和番茄片都新鮮。🍔芝麻焗到熱辣辣香脆鬆軟,明顯搽咗牛油好香口。⭐️包嘅份量真係好巨型,比想像中大!一個女仔食晒係好漏好滯(小編都大食㗎😀評分:7.5/10.👓大烤菇芝士牛肉漢堡 Portobello Cheese Burger (中間)$110分別有大烤菇、生菜、蕃茄、漢堡、千島醬。大烤菇好大塊好厚,個size同包皮漢堡有得揮,但食落普通冇乜特別,得個大字🍄評分:7/10.👓墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡 Jalapeno Cheese Burger (後面) $98分
牛油果醬芝士牛肉漢堡
分別有牛油果醬、生菜、蕃茄、漢堡、車打芝士、千島醬。
🍔芝士濃郁半溶帶芝香,生菜和番茄片都新鮮。
🍔芝麻焗到熱辣辣香脆鬆軟,明顯搽咗牛油好香口。
評分:7.5/10
分別有大烤菇、生菜、蕃茄、漢堡、千島醬。
評分:7/10
分別有生菜、蕃茄、漢堡、墨西哥辣椒片、車打芝士、千島醬。唔係好食到有辣味🤔
評分:7/10
👓鵝肝牛肉漢堡 Foie Gras Beef Burger $168
分別有鵝肝兩塊、生菜、蕃茄、漢堡、車打芝士、千島醬;有沙律菜拌碟。
鵝肝煎得入口即溶、有油香,但有少少嚡。
評分:8/10
馬蘇里拉芝士條

👓馬蘇里拉芝士條 Mozzarella Stick $55
個粉炸得有少少厚,可以再香脆和濃味啲。不過鍾意食芝士嘅人會大愛🧀有長長嘅拉芝。
芝士旋風薯條
👓芝士旋風薯條 Melted Cheese Twister Fries $55
旋風薯條簡直係完勝薯條和薯角😍以旋風圈狀呈現,味道似薯格咁惹味香口,加埋濃郁和海量嘅芝士醬簡直係天作之合,完全食上癮停唔到手!
評分:9/10
蜜桃冰茶
👓蜜桃冰茶 Iced Peach Fruit Tea $38
係自家製冰茶,飲到蜜桃果蓉幾特別,但飲品味道較淡。
評分:7/10
⭐️我有朋友話shakeshack好食啲但亦有人唔贊同,你地覺得呢😛
芝士旋風薯條
2019-09-28 100 瀏覽
呢間漢堡店唔係第一次食黑洞中意夠大份 一個漢堡包都飽晒🙈-🔸牛油果醬雞柳芝士漢堡($98)個醬牛油果味不足 少許失望😟但雞肉肉質嫩冧⭕️仲幾juicy包身夠鬆軟 吾錯-🔸吉列廣島蠔芝士漢堡($85)中間有三大隻吉列蠔😍即炸蠔夠晒脆卜卜加芝士同沙律醬 好香口🤤呢個價錢抵食😬-🔸芝士旋風薯條($55)芝士醬份量多到有小許over😂旋風薯條偏幼身黑洞鍾意粗薯條有口感d😗下次可能都係食返直薯條🙊-P.s埋單發現唔使加一 感覺抵左🤣
呢間漢堡店唔係第一次食
黑洞中意夠大份 一個漢堡包都飽晒🙈

🔸牛油果醬雞柳芝士漢堡($98)

個醬牛油果味不足 少許失望😟
但雞肉肉質嫩冧⭕️仲幾juicy
包身夠鬆軟 吾錯
🔸吉列廣島蠔芝士漢堡($85)

中間有三大隻吉列蠔😍
即炸蠔夠晒脆卜卜
加芝士同沙律醬 好香口🤤

呢個價錢抵食😬
🔸芝士旋風薯條($55)

芝士醬份量多到有小許over😂
旋風薯條偏幼身
黑洞鍾意粗薯條有口感d😗
下次可能都係食返直薯條🙊
P.s埋單發現唔使加一 感覺抵左🤣
2019-09-28 56 瀏覽
好耐冇食D邪惡嘢啦,今日就專登來食熱氣嘢來慶祝我嘅cheer day .一個人點咗一份芝士旋風薯條加埋一份大烤菇芝士牛肉漢堡。薯條喺似M記嘅扭扭薯條咁,上邊淋咗好多有芝士嘅醬料,好香好好食。個漢堡裏面夾住大塊烤菇,牛肉餅仲有好多芝士。烤菇烤得好好味,牛肉餅又香噴噴,一大啖食落去勁爽,好幸福好滿足。
2019-09-26 85 瀏覽
銅鑼灣Fashion walk 有好多美食 主要以西餐為主🍴剛好母親大人生日🎂一於食Burger慶祝🤣❤️。🍔軟殼蟹漢堡 $108廚師推介❤️整隻軟殼蟹大大份 而且入面炸得好香好酥脆 肉質鮮美 配菜方面蕃茄生菜都好新鮮 burger細心切開兩份 方便同朋友share👭。🍔特量芝士牛肉漢堡 $110另一推介之選🍴果然名不虛傳特量漢堡扒好厚 牛味重而且難得咬落去十分juicy不乾 芝士醬+酸瓜嘅配搭同漢堡扒好夾 味道豐富而不會搶去牛味。🍟芝士旋風薯條 $55Burgeroom另一名物- 薯條‼️薯條好新鮮 薯味濃且香口 唔會炸得硬 重點芝士醬非常濃郁份量也十分慷慨 芝士迷食呢個會發狂😍。🥑牛油果芝士薯條 $65見到網上人人都點這個✍🏻我最愛的厚切薯條🥰一樣炸得剛好 驚喜位係牛油果🥑+芝士🧀我最愛的加埋一齊係出乎預料地正 牛油果可以去芝士的油膩感

🍔軟殼蟹漢堡 $108

🍔特量芝士牛肉漢堡 $110