2018-09-01
銅鑼灣潮流特區,很多美食餐廳都定位於此。 今次係Openrice 找尋呢間burgeroom,又一推薦burger 之選!餐廳裝飾簡約,喜歡戶外的及開懷暢飲大笑的,有outdoor bench 可坐,個feel 好輕鬆,有外國小巷既感覺!我地2人怕熱,都係坐翻室內店主以buger命名餐廳,當以它為最重重重要的signature dish, 店員親切的為我們講解一番後, 立即落單, 期待。 Fish on the green, 炸Halibut 魚柳, 炸漿薄薄, 脆口,肉質細嫩,搭上酸醋及生菜,開胃精神,一點也不油膩。Mega Cheese Burger, cheddar cheese 鋪面的滿瀉, 漢堡排非一般地厚,有約2吋甘多,肉質鮮Juicy,配料等蕃茄及onion 也一層一層地有次序排列著。 麵包外脆內軟,熱辣辣同牛油香氣直撲向味蕾,各樣食材都互相輝映,很棒Honey Spicy Chicken Wing, 味道調配很吸引,先讓舌頭嚐甜的,後辣味漸進,很惹味!吃不停!最後,價值方面每人都係約130,性價比很高,值得再約朋友來!