2019-05-31
銅鑼灣蒲開既我以為burgeroom 只係得里到有, 今日同朋友係尖沙咀陪朋友行街睇衫,經過美麗華 原來都有間burgeroom分店 係個不起眼既位置。 位於商場既最深處, 唔係食開或者行到咁深入, 我諗都好難發現。 之前食開銅鑼灣果邊 都覺得水準一流, 無投訴。 今次同朋友經過 都推薦話不如就食burgeroom朋友唔太大食 所以預左唔會叫兩個burger, 經驗話我知 一個人食個burger都未必攪得掂。 內部裝修好特別,有好多車轆。 而且主要都係2人枱為主, 都應該好多人過黎拍拖。 我同朋友 兩個男仔, 當然都無問題既。 我地最後決定1個burger 加幾個小食 就已經足夠。仲要無加一服務。正企理 樓低又夠高, 吹水吹好耐都唔會 比人趕走野食到左又點小得 相機食先, 蘑菇牛肉burger, 牛肉夠香, 蘑菇夠滑, 汁醬配搭岩岩好。另外蕃茄沙律 🥗 超大份, 食得多肉中和下又點小得邪惡既黑松露芝士薯條, 熱辣辣 同芝士混埋一齊, 仲有松露香味。 食到停唔到口芥末單骨炸雞翼, 極力推薦, 必食。 香脆唔油, 連埋中間芥末醬, 恰到好處, 完美配搭。當然點小得叫杯野飲 落下格。peac
今次同朋友經過 都推薦話不如就食burgeroom
我同朋友 兩個男仔, 當然都無問題既。
我地最後決定1個burger 加幾個小食 就已經足夠。
仲要無加一服務。正
企理 樓低又夠高, 吹水吹好耐都唔會 比人趕走
另外蕃茄沙律 🥗 超大份, 食得多肉中和下
當然點小得叫杯野飲 落下格。
peach tea, 清新 又夠大杯
果然burgeroom 維持應有水準, 從來無令我失望。 如果係尖沙咀附近食開野既, 過黎食都絕對係一個好既選擇。 最後仲吹左段時間水先走