2019-05-31 28 瀏覽
銅鑼灣蒲開既我以為burgeroom 只係得里到有, 今日同朋友係尖沙咀陪朋友行街睇衫,經過美麗華 原來都有間burgeroom分店 係個不起眼既位置。 位於商場既最深處, 唔係食開或者行到咁深入, 我諗都好難發現。 之前食開銅鑼灣果邊 都覺得水準一流, 無投訴。 今次同朋友經過 都推薦話不如就食burgeroom朋友唔太大食 所以預左唔會叫兩個burger, 經驗話我知 一個人食個burger都未必攪得掂。 內部裝修好特別,有好多車轆。 而且主要都係2人枱為主, 都應該好多人過黎拍拖。 我同朋友 兩個男仔, 當然都無問題既。 我地最後決定1個burger 加幾個小食 就已經足夠。仲要無加一服務。正企理 樓低又夠高, 吹水吹好耐都唔會 比人趕走野食到左又點小得 相機食先, 蘑菇牛肉burger, 牛肉夠香, 蘑菇夠滑, 汁醬配搭岩岩好。另外蕃茄沙律 🥗 超大份, 食得多肉中和下又點小得邪惡既黑松露芝士薯條, 熱辣辣 同芝士混埋一齊, 仲有松露香味。 食到停唔到口芥末單骨炸雞翼, 極力推薦, 必食。 香脆唔油, 連埋中間芥末醬, 恰到好處, 完美配搭。當然點小得叫杯野飲 落下格。peac

今次同朋友經過 都推薦話不如就食burgeroom

我同朋友 兩個男仔, 當然都無問題既。

我地最後決定1個burger 加幾個小食 就已經足夠。

仲要無加一服務。正

企理 樓低又夠高, 吹水吹好耐都唔會 比人趕走

另外蕃茄沙律 🥗 超大份, 食得多肉中和下

當然點小得叫杯野飲 落下格。
peach tea, 清新 又夠大杯

果然burgeroom 維持應有水準, 從來無令我失望。 如果係尖沙咀附近食開野既, 過黎食都絕對係一個好既選擇。 最後仲吹左段時間水先走

這晚跟朋友來吃美式漢堡,同是麵包控的我們在點餐時已經十分期待。餐廳提供的 burger種類挺多的,牛、雞、鴨、魚、海鮮及素菜,總有一款適合大家。與友人一行兩人點了墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡、菠蘿鱈魚柳漢堡、旋風薯條及飲品兩杯(蜜桃冰茶和菠蘿冰茶)。這裡是先點餐後用餐,不設加一服務費,而且不限入時間,是跟朋友聊天的一個美式風味的選擇。先說飲品,這兩款的果味茶跟外面嚐到有些不同,這裡是加入餐廳自製的果蓉與紅茶製作而成的茶飲,挺不錯,當中更會嚐到蜜桃及菠蘿果肉,蜜桃那杯的味道較清新,相對而言也較菠蘿的淡,但各有特色。旋風薯條炸得香脆,本身已加入了調味粉調味,單吃已經很美味。兩個漢堡份量之大嚇到了友人,女生很難一口地咬下去的;要分開來吃。漢堡包是帶點甜味的聊種軟麵包,有烤過才上碟。墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡裡面的牛肉扒厚道十足,有口感且牛味濃,肉質不會過韌,煎得剛好;加上墨西哥辣椒和自家製的醬汁,每吃一口時均帶點微辣的味道,挺惹味的。至於菠蘿鱈魚柳漢堡,哇那兩塊又厚又大的魚柳是本來已預算客人會分來吃的嗎?魚柳炸的香脆,醬汁不吝嗇,炸魚柳配上他他汁,再加上一片菠蘿,酸酸甜甜吃得滋味。這一餐吃得很滋味,會

旋風薯條

旋風薯條炸得香脆,本身已加入了調味粉調味,單吃已經很美味。

漢堡包是帶點甜味的聊種軟麵包,有烤過才上碟。

菠蘿鱈魚柳漢堡

這一餐吃得很滋味,會再來光顧的!
2019-05-16
5 分鐘 (堂食)
菠蘿鱈魚柳漢堡
  • 墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡
  • 菠蘿冰茶
2019-05-22 55 瀏覽
成日話想去Burgeroom食嘢, 但係成日都見到排長龍, 最記得嗰陣,銅鑼灣店剛剛開幕,人龍超長!見到條人龍都嚇親!完全嚇走咗!今日尖沙咀美麗華都開咗,加上今日時間仲早,所以唔使排,就有得食!仲有部份吉位!牛油果醬芝士薯條芝士起晒司,相反牛油果味唔算好重!雙層牛肉芝士漢堡哇。。。個牛肉真係好厚,聞名不如見面!好Juicy, 一咬落去好多肉汁出嚟!蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡烤菇真係好大塊,牛肉真係好厚,蕃茄又大塊!今日好彩係同老公食,佢個分量超大分,如果同好姊妹食,根本冇可能一人一份漢堡!一定食唔晒!

仲有部份吉位!

牛油果醬芝士薯條
芝士起晒司,相反牛油果味唔算好重!

雙層牛肉芝士漢堡

哇。。。個牛肉真係好厚,聞名不如見面!
好Juicy, 一咬落去好多肉汁出嚟!

蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡

烤菇真係好大塊,牛肉真係好厚,蕃茄又大塊!

2019-05-22
バンズはしっとり、パティは肉厚ジューシーでとっても美味しかったです😆わたしが頼んだのはパイナップルベーコンバーガー🍔パイナップルの甘い酸味もマッチしてました🌟そして受付の方が少しだけ日本語を話せる方でした。他のスタッフもとても感じが良かったです😄ミシュランおススメの某ハンバーガー屋さんと迷いましたが、スタッフの応対がひどいというレビューを見て、Open Riceでの評価が高いburgeroomにしたところ大正解でした😉

わたしが頼んだのはパイナップルベーコンバーガー🍔
パイナップルの甘い酸味もマッチしてました🌟

そして受付の方が少しだけ日本語を話せる方でした。
他のスタッフもとても感じが良かったです😄

パイナップルベーコンバーガー
2019-05-19
パイナップルベーコンバーガー
2019-05-21 58 瀏覽
漢堡包🍔大家食得多🤤今次去間位於鬧市裡面既Burger room。🤩🤩🤩🤩呢個高級版鵝肝漢堡包簡直不得了!🤫🤫一大塊鵝肝係面,再加超厚既漢堡肉,真係啖啖肉超級正🤩🤩🤩🤩。 一個女仔真心好大份食唔曬🤭🤭。再黎多個芝士旋風薯條🍟,勁勁爆多邪惡既芝士醬,今鋪想唔肥都幾難🥺。不過好食既野更係食左先啦🤤🤤🤫!香硊既薯條再加邪惡芝士簡直絕配,🤩好食既鋪頭唔多,佢仲要係即炸熱辣辣加曬分。🤤🤤🤤環境又正人又唔太多最岩享受。🤤💕
環境又正人又唔太多最岩享受。🤤💕
2019-05-20 100 瀏覽
突然想食香口野,就去食尖沙咀的burgeroom。店舖寬敞,用美式風格裝修。店舖是採取半自助式,選好野食後到櫃台付費,之後由店員送上食物。食物是即製,要些小時間耐心等候。首先上來的是芝士旋風薯條,面頭鋪上滿滿的芝士醬,薯條是以前哈迪斯的扭扭薯條,好懷念﹗這個配搭加上熱食無可能唔好食。薯條香脆,芝士醬濃厚,十分美味。叫了芝士煙肉牛肉漢堡,漢堡是很大一個,很難一口咬下。煙肉咸香,牛肉厚大,Juicy,配上半熔芝士,是很經典的美式風味。另外叫左個鵝肝芝士牛肉漢堡,一上枱即刻覺得好震撼。芝士處於熱熔狀態,牛肉是可以看到的多汁,鵝肝表面是煎得剛好的顏色。一吃下去,麵包烘香,牛肉多汁,牛肉味濃郁,香濃芝士的襯托,加上生菜和蕃茄清新的中和,味道豐富。不得不提鵝肝真的煎得剛剛好,鵝肝油脂豐腴,表面脆,中間香軟,不得不讚﹗漢堡旁邊有柚子醋沙律,帶點清新的感覺。不得不提,店舖很貼心地,把所有漢堡都預先切好一半,方便進食之餘,也方便與人分享。因為漢堡份量很大,這樣吃完已經很飽了,是很滿足的一餐。

芝士旋風薯條

芝士煙肉牛肉漢堡
芝士煙肉牛肉漢堡

鵝肝芝士牛肉漢堡

2019-05-19 61 瀏覽
好大的一間鋪,去嘅時間早,五點幾,仲未係多人嘅時候,五點鐘,餐牌有中有英。叫左烤雙蘑菇漢堡、烤菇芝士牛肉漢堡、牛油果醬芝士薯條、蜜桃冰茶、蜜桃茶。漢堡包超級大,牛肉漢堡好大塊,一咬就好鬆軟。好正,成口都係牛肉漢堡。蘑菇好大,好淋好軟。芝士好均勻係漢堡包入面,唔會覺得好假或者求其放上去,增加食慾。薯條份量好多,薯條炸得好脆,上面均勻放有芝士醬,溶得好靚,賣相吸引,牛油果醬係最上面,攞起薯條可以再點牛油果醬。蜜桃茶凍同熱都有大分別,同樣嘅係兩者都好香蜜桃味。凍嘅有果肉,飲嘅時候有埋口感,熱嘅聞完先飲就好有味道,唔會有苦澀味。
好大的一間鋪,去嘅時間早,五點幾,仲未係多人嘅時候,
2019-05-18 55 瀏覽
平時最鐘意就係食Burger,今次就黎食巨型Burger!美麗華廣場2樓呢間burger room裝修非常美式。今日晏晝嚟見佢做緊lunch set,burger加30蚊就可以配薯條同汽水。呢度係半自助形式既,你坐低咗揀好嘢食先至埋counter畀錢,唔洗加一服務費,俾完錢坐定定就有侍應送上漢堡🤤🤤🤤我哋嗌咗一個雙層牛肉芝士漢堡同一個大烤菇芝士牛肉漢堡,所有漢堡都係即整既,坐咗大約十至15分鐘度就有侍應送上漢堡啦!漢堡真係超大個,好似塊面咁大😆😆😆每塊漢堡扒都超厚身,而且都超juice,配埋半溶既芝士一流!!大磨菇牛肉漢堡塊菇都超大塊!好香菇味,烤得岩岩好,香得黎仲保留到菇汁!中間既蕃茄同生菜都好新鮮!食完一個咁大既漢堡包真係飽到上心口🤣🤣🤣,超滿足啊!
平時最鐘意就係食Burger,今次就黎食巨型Burger!

美麗華廣場2樓呢間burger room裝修非常美式。

食完一個咁大既漢堡包真係飽到上心口🤣🤣🤣,超滿足啊!
隔左一排無食burger,今日係附近睇完戲心血來潮想食,於是就黎burgeroom。已經唔係第一次幫襯,對上一次係係銅鑼灣,食完都有番尋味既感覺。尖沙咀店同銅鑼灣店係兩個風格,呢間既空間更大,座位更多,但就無outdoor area。佈置帶點美式風格。🍔《煙肉牛肉芝士漢堡》$90漢堡好大個,牛肉好厚身,食落都幾juicy,唔乾👍🏻而且可以咬到牛肉碎粒,口感幾好😋😋配上煙肉同芝士,層次好豐富👍🏻🍔《菠蘿燒烤汁雞柳漢堡》$92雞柳煎得幾香,但略嫌入面唔夠味,不過菠蘿香甜多汁,蕃茄又係好多汁,所以食起黎都幾滋味,燒烤醬再多啲就更好。🍟《粗薯條》$28好鐘意食粗薯!薯味更濃,而且表面仲有保留左部分薯仔皮,感覺更天然🤣即叫即炸,外皮脆口,食到停唔到呀👍🏻👍🏻🐠《魚手指配他他醬》$48同樣即叫即炸,外皮十分酥脆😋入面既魚柳食落好有肉汁,不過食既時間皮肉分離。

🍔《煙肉牛肉芝士漢堡》$90

🍔《菠蘿燒烤汁雞柳漢堡》$92

🍟《粗薯條》$28

🐠《魚手指配他他醬》$48
2019-05-17 59 瀏覽
口痕想食burger,係openrice一打burger就出左呢間有兩間分店既burgeroom。今日就去尖沙咀分店,位置係美麗華一期二樓,門口好大個螢光燈牌。入到去係酒吧餐廳feel,餐牌有好多款漢堡揀,有牛、雞、魚等等。我同朋友都揀左大啡菇系列。Portobello Cheese Burger ($108)Honey Mustard Portbello Bacon Burger ($115) - 其實就係朋友果個加兩塊bacon加芥末醬。兩款burger 都係一分為二。但係分左之後都係好難一啖食到,因為每層都超大份。最後都係要拆件食。Green Salad ($50) - 用成張餐檯咁闊既碟裝,好似好大份咁,仲有有三塊番茄,幾抵食啊。午市加$30可以要埋薯條加飲品。朋友叫左Bundaberg Peach。即係有氣蜜桃汁。呢度落左單之後要攞部機係枱面,之後就有人送餐。但係水同茄汁就要自己攞喇。

我同朋友都揀左大啡菇系列。

Portbello  Cheese  Burger

Honey Mustard Portbello Bacon Cheese  Burger

Green  Salad

午市加$30可以要埋薯條加飲品。

朋友叫左Bundaberg Peach。即係有氣蜜桃汁。
Peach  juice

2019-05-16
10 分鐘 (堂食)
Green  Salad
Peach  juice
2019-05-16 129 瀏覽
同老公收工都收得夜,成日都搵地方食宵夜,男子漢好鐘意食burger其實每次食burger都一定會諗起burger room,今次都唔例外重點係美麗華呢間收得夜,岩哂我地2個夜鬼雖然佢位於一個唔起眼既角落,但係都無阻我地食burger既決心!呢間個空間感好足夠,2個人傾下計都唔覺太近格黎台其實我就唔係咁肚餓,所以我地嗌左1個burger share就算,老公話想啤啤佢.就1人1杯,佢就要左生啤,我就apple cider.另外嗌左個芝士旋風薯條送下酒輕輕鬆鬆又一day
重點係美麗華呢間收得夜,岩哂我地2個夜鬼

呢間個空間感好足夠,2個人傾下計都唔覺太近格黎台

其實我就唔係咁肚餓,所以我地嗌左1個burger
share就算,老公話想啤啤佢.
就1人1杯,佢就要左生啤,我就apple cider.
另外嗌左個芝士旋風薯條送下酒
輕輕鬆鬆又一day
2019-04-26
宵夜
  • 鵝肝牛肉漢堡
  • 芝士旋風薯條
2019-05-16 184 瀏覽
今日放工行過美麗華,發現原來burgeroom係尖沙咀都有分店,咁有緣俾我見到又到dinner time就梗係即刻入去食啦!今次叫左兩個burger再加必點既旋風薯條~另外再試左樣新野~就係雞肉條配蜜糖燒烤醬,再加罐可樂同老公Share~菠蘿燒烤醬牛肉漢堡上次食完菠蘿燒烤醬雞柳漢堡一直好回味~今次就試菠蘿燒烤醬牛肉漢堡~呢度既burger同銅鑼灣店有d唔同之處就係個包既表面銅鑼灣店會烘得耐d,所以上面會帶有焦香,而尖沙咀店就會微微烘烤,只係岩岩脆面就收手~但同樣都係大大個超厚身~一拎上手好有份量~菠蘿配撘燒烤醬仍然是我心目中冇得輸既配撘,牛肉漢堡比好大份好厚肉,一咬落口唔會散到周圍都係,反而因為太juicy所以一路食一路d肉汁係咁流哂落隻手度~真係唔能夠好優雅地食~特量芝士牛肉漢堡老公叫左特量芝士牛肉漢堡,一上檯真係見到d芝士超澎湃!直情除左個包面同包底之外,入面既材料都被芝士覆蓋,望見佢既賣相都已經流哂口水!咬落去芝士味超濃,同牛肉漢堡已經溶為一體,咸香之餘牛肉漢堡juicy又夠咬口,夾埋生菜同蕃茄食真係贏平時食既漢堡9條街~旋風薯條旋風薯條一如既往又脆又好味,而且都係一樣即炸熱辣辣

特量芝士牛肉漢堡

拉哂絲(>^ω^<)

旋風薯條
旋風薯條一如既往又脆又好味,而且都係一樣即炸熱辣辣,份量十足,點茄汁同mustard同樣美味!

雞肉條配蜜糖燒烤醬
雞肉條外層炸得好脆,肉質唔鞋口,冇骨啖啖肉用手拎黎食真係好滋味~蜜糖燒烤醬甜甜地而且好香,配雞肉條食好惹味!個醬俾我地點清光!超!好!味!!!
雞柳條配蜜糖燒烤醬

今次黎到尖沙咀店冇令我失望喎~食物質素同銅鑼灣店一樣好之餘,店鋪環境都好有氣氛而且坐得舒服~所以Burgeroom依然穩守我心目中既漢堡大王第一位~~

雞柳條配蜜糖燒烤醬
2019-05-15 38 瀏覽
話說我有個好邪惡嘅細佬,佢成日推薦呢度嘅漢堡包真係好好味!今次我終於中咗佢計,出現咗喺呢間餐廳🤣呢度主打漢堡包為主, 小食就有薯條雞翼,飲品方面有啤酒果汁之類,今次我試咗煙肉牛肉芝士漢堡!黎都見到個份量真係好巨型、好厚!絕對稱得上鬼佬size🤣麵包面有芝麻,而且有牛油嘅香味,好鬆軟!正!醬汁睇相都見到好豐富同澎湃🤣漢堡扒牛肉味道超級濃郁,而且好多肉汁流出,好滑!煙肉煎到脆卜卜感覺油份都走晒了所以唔會太油膩,再加上香濃嘅芝士襯托😍成個包真係好正!細佬果然冇介紹錯!值得推薦!

黎都見到個份量真係好巨型、好厚!絕對稱得上鬼佬size🤣

2018-10-15
下午茶
2019-05-14 42 瀏覽
漢堡包🍔大家食得多🤤今次去間位於鬧市裡面既Burger room🤩🤩🤩🤩呢返個高級板鵝肝漢堡包簡直不得了🤫🤫一大塊鵝肝係面再加超厚既漢堡肉真係啖啖肉超級正🤩🤩🤩🤩一個女仔真心好大份食唔曬🤭🤭再黎多個芝士旋風薯條🍟勁勁爆多邪惡既芝士醬今鋪想唔肥都幾難🥺不過好食既野更係食左先啦🤤🤤🤫香硊既薯條再加邪惡芝士簡直絕配🤩好食既鋪頭唔多,佢仲要係即炸熱辣辣加曬分🤤🤤🤤環境又正人又唔太多最岩享受🤤💕
環境又正人又唔太多最岩享受🤤💕
平時有時間都會鍾意食漢堡,但就唔係快餐連鎖店個類呢間漢堡店一直都想去食,剛巧有空,咁夜都咁多人,證明漢堡有質素環境好大,坐得舒服,特別鍾意呢堆輪胎裝飾呢到既咖啡好得,用i 字品牌既咖啡豆我以前既老闆黎香港都好鍾意飲呢個品牌既咖啡咖啡香濃柔滑,就算唔加糖都好甘香唔會苦嚐一口香濃咖啡,就來今日主角~我至愛漢堡烘得香脆的漢堡飽,中間加入鵝肝,鮮甜菠蘿,仲有多汁大啡菇,仲有芝士蕃茄,入口口感豐富,啖啖滋味漢堡好巨型鵝肝入口好甘香,口脂豐富但唔覺油膩,好食中間切開睇到用料豐富雖然用料好多,但完全唔會感覺膩,反而越食越停唔到口除左其他配料,大帶子亦是是晚主角,大帶子大大粒,入口鮮甜另外亦配上沙律菜,加入酸醋汁,如果覺膩,也可吃一口解一解膩又開胃真的是一頓好滿足的晚餐!

平時有時間都會鍾意食漢堡,但就唔係快餐連鎖店個類

環境好大,坐得舒服,特別鍾意呢堆輪胎裝飾

呢到既咖啡好得,用i 字品牌既咖啡豆
我以前既老闆黎香港都好鍾意飲呢個品牌既咖啡

咖啡香濃柔滑,就算唔加糖都好甘香唔會苦

嚐一口香濃咖啡,就來今日主角~我至愛漢堡

漢堡好巨型

鵝肝入口好甘香,口脂豐富但唔覺油膩,好食

中間切開睇到用料豐富

雖然用料好多,但完全唔會感覺膩,反而越食越停唔到口

除左其他配料,大帶子亦是是晚主角,大帶子大大粒,入口鮮甜

真的是一頓好滿足的晚餐!
  • 帶子漢堡