2021-11-24 38 瀏覽
餐廳環境好,價錢可以接受,服務態度欠佳,食物質素一般,特別塊牛肉,MOS好食好多,平日晚上去根本冇乜人,他們的樽裝飲品很特別,值得推介一下, 這裏是先付款後食的,大家要注意啊

2021-11-18 55 瀏覽
想食漢堡包,都會想起這間老牌美式漢堡店,開業多年依然人氣十足。之前都係食漢堡包多,估唔到沙律都唔錯。.蜜糖芥茉大烤菇煙肉牛肉漢堡 $120漢堡分量十足,超巨型。牛肉漢堡肉都幾厚身,而且牛肉味夠香濃;大啡菇都好大粒,又Juicy;麵包質地鬆軟,上面還有香口芝麻,配上芝士、香脆的煙肉,和惹味的蜜糖芥茉醬,口感和味道都非常豐富。.魚柳沙律 $88沙律菜好新鮮,而且份量都不少,配上沙律醋,味道酸酸地幾開胃。魚柳有兩大件,都新鮮和厚身,炸得外脆內嫩。.洋蔥圈 $50口感外面酥脆內嫩,有香濃的洋蔥味,食落好惹味。.蜜桃冰茶 $38充滿蜜桃果香,而且甜度適中。

蜜糖芥茉大烤菇煙肉牛肉漢堡 $120

魚柳沙律 $88

洋蔥圈 $50
口感外面酥脆內嫩,有香濃的洋蔥味,食落好惹味。

蜜桃冰茶 $38
充滿蜜桃果香,而且甜度適中。
2021-11-18 50 瀏覽
尖沙咀行街後要食下美食~Burgerrom 選擇多 自由配搭 想食Burger 小食加野飲or就咁食個小食都得😘 所以今次黎左Burgerroom晚餐 漢堡扒都有好多類型 有牛 有雞 有魚 有素 所以總會有一種係中意的! 今次就試左大烤菇芝士牛肉漢堡 同埋 大烤菇鱈魚柳漢堡😍上菜店員已經好貼心咁將漢堡分開兩份 所以我同朋友好方便就share到~ 講返漢堡 超滿足 真材實料 烤菇好juicy 好香😍 牛肉都有肉汁 加上蕃茄 生菜 絕對唔會膩!鱈魚柳啖啖魚肉 外表炸到香脆 加上大烤菇 好滿足again~我地仲叫左兩個小食 一個係旋風薯條 一個係單骨雞翼配蜜糖芥末醬兩個都係新鮮炸好 超香脆 單骨雞翼食落好方便 又香又多肉 正🤩下次會再黎同朋友gather🍔
尖沙咀行街後要食下美食~

下次會再黎同朋友gather🍔
2021-11-18 44 瀏覽
之前食過burgeroom 嘅大烤菇芝士牛肉漢堡,一試難忘,今日帶埋老婆嚟返尋味閒日晚上嚟到見到好多人坐出面啲位飲酒食薯條,餐廳喺正諾士佛臺隔離,都幾chill~全日唔收加一,meun除咗有常見嘅牛、魚、雞,連帶子、吉列蠔同鵝肝漢堡都有。大烤菇鱈魚柳漢堡 $110大烤菇系列真係冇得輸,呢度嘅大烤菇真係處理得好好,表面乾身唔出水,但一咬落去就非常juicy多汁,菇味濃郁鱈魚柳都好有驚喜,外層炸漿又薄又脆,魚肉肉質嫩滑新鮮,好好食。麵包烘得好夠鬆脆,重帶幾分甜味,淨食包皮都好食喎芝士蛋牛肉漢堡 $108牛肉漢堡牛味濃郁、肉汁豐富,煎得啱啱好個包好大好厚身,層蛋厚到好似落咗兩隻蛋咁,女士食起上嚟會有啲狼狽,但啖啖肉真係好豐富好滿足。鱈魚手指配他他醬 $55鱈魚柳新鮮炸起,熱辣辣又香脆,真係做到外脆內嫩。旋風薯條 $30調味好夠,唔洗點茄汁都好食,而且食到最底都重好夠脆。

大烤菇鱈魚柳漢堡 $110

麵包烘得好夠鬆脆,重帶幾分甜味,淨食包皮都好食喎

芝士蛋牛肉漢堡 $108
牛肉漢堡牛味濃郁、肉汁豐富,煎得啱啱好

鱈魚手指配他他醬 $55
鱈魚柳新鮮炸起,熱辣辣又香脆,真係做到外脆內嫩。

旋風薯條 $30
調味好夠,唔洗點茄汁都好食,而且食到最底都重好夠脆。
2021-11-15 2761 瀏覽
漢堡包一向係我口袋食物,今日又想食,但係又唔想去連鎖店食,響尖沙咀有咩好選擇,就係呢間歷史悠久嘅漢堡包店Burgeroom ,開咗好耐但一直唔知點解冇黎食過😎,今晚就嚟試吓,餐廳環境好有美式風味,座位寬躺坐得舒服,睇見個餐牌選擇多到,淨係漢堡包有幾十款,小食,飲品亦有好多選擇,但我目標好明確,一早睇咗一定要食鵝肝牛肉漢堡🍔️🍔鵝肝牛肉漢堡 $168一上枱見到兩件大鵝肝就開心,漢堡超大個,厚厚嘅漢堡扒煎得生熟程度剛好,而且好肉質鬆軟,半溶嘅芝士加上生菜,Juicy嘅蕃茄,麵包亦唔錯,烘過熱辣辣好軟熟,鵝肝當然係煎到外脆內軟,漢堡的醬汁有少少似千島醬,全部加埋一齊超級好食,但漢堡包實在太大,但係我個口又冇咁大,只能用刀叉解決🤓▪️🍔黑松露芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡 $130呢個更加厚得誇張,麵包,生菜,半溶芝士厚蕃茄,牛肉漢堡扒,煙肉,大啡菇,層層疊,牛肉當然保持水準,最值得一讚就是大啡菇超級Juicy,煙肉係有少少脆嗰種口感,這個組合一齊食非常惹味,上枱見到咁大個諗住食唔晒,之後覺得太好味竟然清晒😂▪️🍟芝士旋風薯條 $60旋風薯條即係扭扭扭扭薯條,炸得好香脆,加上溶咗嘅芝士醬,點會唔好食,芝士迷

️🍔鵝肝牛肉漢堡 $168

▪️🍔黑松露芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡 $130

▪️🍟芝士旋風薯條 $60
旋風薯條即係扭扭扭扭薯條,炸得好香脆,加上溶咗嘅芝士醬,點會唔好食,芝士迷必食

▪️🥤荔枝冰茶 $38
清甜解渴之選,食咗咁多比較濃味嘅嘢,飲呢杯荔枝冰茶就最啱,香濃嘅荔枝味加上紅茶不太甜,好飲
▪️🍺Asahi $ 60
唔使多介紹,食漢堡飲啤酒都係一個好好嘅配搭
  • 鵝肝牛肉漢堡
  • 旋風薯條
2021-11-15 56 瀏覽
喺尖沙咀行完街搵地方食lunch,同行朋友話想食Burger, 於是去到美麗華一期既Burgeroom工業風裝潢﹕水泥牆、金屬枱凳、車呔裝飾、霓虹燈招牌......呢個環境配burger 加薯條特別有feel.Burger 選擇好多﹕牛、雞鴨、魚、海鮮、素漢堡都有,超過40款,仲有唔同toppings 加,實搵到最啱自己嗰款。我地兩個人諗左好耐先決定好,最後點左 鵝肝鱈魚柳漢堡 (+$30轉餐)+大烤菇芝士牛肉漢堡 (+$30轉餐)+蜜味辣雞翼Burger啲料好豐富,疊得好高,餐廳亦好貼心咁將burger一開二先上枱。個包好鬆軟,內層兩邊有烘過,包面啲芝麻又夠多,從個包已經睇得出落過心思唔求其。大烤菇夠juicy, 牛肉漢堡扒亦都夠肉味有彈性,配埋芝士蕃茄生菜同煙肉真係好夾. 卡路里再高都要食,好滿足。另外嗰個,鵝肝煎至半熟,保持入面軟糯口感之餘外層又夠香,鱈魚柳都係水準之上,脆漿夠薄唔太油,肉質厚實。兩個burgers 其實都冇咩要彈既地方,但跟餐既薯條同另加既雞翼一般,冇乜特別。餐飲叫既薑茶亦只係茶包,唔特別評喇。總括黎講,burger 有驚喜,其他野飲小食就一般,價錢合理環境舒適

總括黎講,burger 有驚喜,其他野飲小食就一般,價錢合理環境舒適,不失為一個食lunch 好選擇。

2021-11-14 55 瀏覽
今日,約左兩位好朋友去尖沙咀食午餐,我地決定去試呢間burgeroom, 入面嘅裝修充滿美國風,地方闊落,人多都唔會覺得迫,坐得好舒服。我哋每個人都點左一款漢堡餐,分別係牛油果醬芝士牛肉漢堡、鵝肝鱈魚柳漢堡、黑松露芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡。首先講講牛油果醬芝士漢堡,牛油果醬清新,加埋芝士同漢堡一齊食一啲都唔覺得肥膩,芝士味道香濃,牛肉漢堡多肉汁,唔乾唔鞋,好味道!另外,我都試咗本分鵝肝鱈魚樓漢堡,鵝肝新鮮冇腥味,鱈魚柳係炸嘅,十分香脆,半份都好大件,好抵食。而果個黑松露芝士大烤菇煙肉漢堡,聽朋友講黑松露味重,加埋大啡菇同煙肉漢堡一齊食,味道很夾。飲品都有好多選擇,罐裝飲品放滿成個雪櫃,不過我哋叫咗咖啡、紅茶、冰茶。食完呢個午餐真係充滿能量,之後行街幾個鐘都唔使再食嘢,大家下次去開尖沙咀都可以嚟試吓。

2021-11-13 32 瀏覽
好耐之前已經聽朋友講過呢一間餐廳食漢堡包好好味 想來試好耐 今日終於嚟到啦🥰🥰🥰呢度係唔使收加一服務費嘅 入去坐低揀好自己想食啲乜嘢之後 就可以去吧枱嘅收銀機度點菜 然後俾好錢 就可以返埋位等食物送上嚟😆👍🏻我哋叫咗一個蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡 漢堡一上到嚟 我地就嘩發現好大個 蜜糖芥末個汁好好味 好大舊大啡菇 牛肉鮮嫩多汁 配埋煙肉 邪惡得來好好食😍😍😍朋友叫咗牛油果醬芝士雞柳漢堡 食得出佢嘅牛油果醬係新鮮整出嚟嘅 雞柳煎得好香 牛油果配埋芝士好夾🙈🙈🙈食漢堡包當然要配埋晒side dish🥰 我哋叫咗旋風薯條 炸到一圈圈咁 熱辣辣 超好食😆😆😆我哋仲叫咗個鱈魚手指配他他醬 熱辣辣 外脆內軟 👍🏻👍🏻

我哋仲叫咗個鱈魚手指配他他醬 熱辣辣 外脆內軟 👍🏻👍🏻
2021-11-10 43 瀏覽
呢間有超多款burger,唔同餡料再配牛/雞/豬扒揀 (選擇困難😂😂)朋友叫咗Mega cheese burger 特量芝士牛肉漢堡 ($110) 見到真係好多芝士,流手唒出嚟~而我就食Jalapeno cheese burger 墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡 ($98) 中間夾咗啲pickles又酸又辣,好好味~~ 個牛肉漢堡都好厚下~2個burger手掌咁大又高,夠唒正~~~~~(正過X當當好多啦,唯一係食得麻煩啲咁,易跌料出嚟 食得burger當然唔少得薯條啦~~ +$30 Combo 可以要埋薯條

2021-11-09 34 瀏覽
今日同朋友去咗尖沙咀美麗華食burger平日七點已經近八成滿座餐牌選擇以漢堡為主另外有少量小食漢堡選擇都幾多特別係有素菜漢堡 幾有驚喜呢度落單嘅模式係要自行去櫃檯order我哋叫咗三份漢堡大烤菇芝士牛肉漢堡$110首先份量非常大份女仔食嘅話一定唔能夠一啖咬🤪好彩呢度所有漢堡都有切開 如果唔係真係會食到比較論盡烤菇同牛肉都好Juicy兩樣食材本身嘅肉汁都好足夠芝士份量合理 一齊食唔會好漏鍾意佢蕃茄切得好厚整體感覺都好Fresh 蜜糖芥末大烤菇煙肉雞柳漢堡 $120睇個名都知道係非常豐富嘅食材配搭雞柳烤得好香 表皮焦脆不過煙肉就比較乾身好彩有烤菇嘅肉汁搭救蜜糖芥末汁好惹味 唔算太甜 芥末味好出菠蘿鱈魚柳漢堡 $98個人認為係三款入面比較健康之選菠蘿厚切 表面有少少燒焦 而咬落仍然保留好多汁 鱈魚外脆內嫩 配合菠蘿食 減去油膩感軟殼蟹沙律$120沙律比較平淡簡單嘅生菜沙律 免頭放咗軟殼蟹值得一讚係軟殼蟹好大份而且炸得香脆 不過沙律黑醋份量較少而沙律菜唔算好新鮮唔算太有驚喜
今日同朋友去咗尖沙咀美麗華食burger

而且炸得香脆 不過沙律黑醋份量較少
而沙律菜唔算好新鮮
唔算太有驚喜
2021-11-05 431 瀏覽
呢間餐廳真係好多好評,而且都有幾個朋友推介過😛所以今日就同friend book左呢間聚下舊😆成間餐廳都好有feel,係用霓虹燈做裝飾,環境係暗暗地,好有情調。好岩傾計約會🌟田園沙律 $60食漢堡之前,要食左前菜開下個胃先😽,我地叫左田園沙律,本身以為只係細細碟,估唔到啲沙律有成隻碗咁多囉😂😂,蔬菜仲新鮮,配埋酸醋汁,撈埋一齊好好食🌟牛肉漢堡 $80材料好豐富,牛肉真係勁大舊😝😝多汁唔會好乾,仲有小蕃茄、生菜作配菜加埋自家製既醬料😙😙真係唔錯😽😽。餐廳仲好貼心,幫我地切好左一半,方便我地share食👍🏻🌟帶子漢堡 $98帶子好軟熟同新鮮,仲要配上一層好厚既芝士,真係極度邪惡😈😈。漢堡包仲有牛油烘過,食落去唔會太齋同乾🤩。🌟芝士旋風薯條 $60即叫即炸,薯條上面仲要鋪滿好多芝士汁🥺🥺,薯條真係好香脆,真係食到唔停口😝😝真係唔洗點茄汁都好入味呀推介指數:9/10

🌟田園沙律 $60

🌟牛肉漢堡 $80

🌟帶子漢堡 $98

🌟芝士旋風薯條 $60

推介指數:9/10

Burgeroom 之前有食過,但就食銅鑼灣店。今次吃Burger 就去了尖沙咀美麗華廣場。款式頗多,應該不難找到合心的口味吧?我們3個人,這份量都幾飽~2個Burger + 2個小食 + 沙律 ✦ 飛魚子芝士薯條 ($70) - 薯條 + 芝士的配搭很常見,但加上飛魚子增加口感,也添了一份鹹香。✦ 鱈魚手指配他他醬 ($55) - 香脆可口,吃落魚肉也不會散開。沾上他他醬盲更惹味囉!✦ 軟殼蟹沙律 ($120) -是一整隻酥脆的軟殼蟹,沙律加了柚子醋,吃起來清新又開胃。✦ 牛油果醬芝士雞柳漢堡 ($98) - 雞柳很大的一塊,都號出了漢堡那樣子 (笑)肉質嫩滑多汁,是靠邊的位置有點乾吧配上幼滑Creamy的牛油果醬和芝士等,不止口感,連味道也是很豐富的喔 (≧▽≦)✦ 大烤菇芝士牛肉漢堡 ($110) - 牛肉和大烤菇同樣很多汁,兩者味道很分明。再加上完全溶在牛肉上的芝士更邪惡啊另外因為番茄和生菜的關係,吃落不膩的喲
Burgeroom 之前有食過,但就食銅鑼灣店。
今次吃Burger 就去了尖沙咀美麗華廣場。
款式頗多,應該不難找到合心的口味吧?

飛魚子芝士薯條 ($70)
薯條 + 芝士的配搭很常見,
但加上飛魚子增加口感,也添了一份鹹香。
飛魚子芝士薯條

鱈魚手指配他他醬 ($55)
香脆可口,吃落魚肉也不會散開。
沾上他他醬盲更惹味囉!
鱈魚手指配他他醬

軟殼蟹沙律 ($120) -
是一整隻酥脆的軟殼蟹,
沙律加了柚子醋,吃起來清新又開胃。
軟殼蟹沙律

牛油果醬芝士雞柳漢堡 ($98)
雞柳很大的一塊,都號出了漢堡那樣子 (笑)
肉質嫩滑多汁,是靠邊的位置有點乾吧
配上幼滑Creamy的牛油果醬和芝士等,
不止口感,連味道也是很豐富的喔 (≧▽≦)
牛油果醬芝士雞柳漢堡

大烤菇芝士牛肉漢堡 ($110)
牛肉和大烤菇同樣很多汁,兩者味道很分明。
再加上完全溶在牛肉上的芝士更邪惡啊
另外因為番茄和生菜的關係,吃落不膩的喲
大烤菇芝士牛肉漢堡
2021-10-27
飛魚子芝士薯條
牛油果醬芝士雞柳漢堡
大烤菇芝士牛肉漢堡
2021-11-02 150 瀏覽
記得以前讀理工的時候,經常跟同學一起吃這間漢堡,多年來還能保持水準。還是一如既往,要到店內的收銀處下單,再由店員送上食物。店內有提供自助食水,其實酒品等也很划算,不過現在自己很少喝酒了。雙層牛肉芝士漢堡 - $145上碟已把漢堡一分為二,方便進食及與友人Share。兩層半熟的牛肉漢堡扒,肉汁多得流到碟上,入口好柔軟,充滿牛肉味。麵包也很講究,質感濕潤帶脆,還有點白芝麻粒。加上經典配料蕃茄、生菜及沙律醬平衡一下膩感。大烤菇鱈魚柳漢堡 - $110金黃的鱈魚柳即叫即炸好熱騰騰,打開是雪白的魚肉,新鮮而不帶腥,上面鋪著半溶化的芝士,而出名多水份的大烤菇溢出鮮味的菇菌汁,整體好清新。旋風薯條 - $30就是平常吃的那種薯圈,咸香味較濃郁,吃起特別酥脆和惹味。直薯條 - $30簡單以鹽調味,勝在有蕃茄汁沾,加上薯肉特別多,口感較佳。

雙層牛肉芝士漢堡

雙層牛肉芝士漢堡 - $145
大烤菇鱈魚柳漢堡&旋風薯條
大烤菇鱈魚柳漢堡

大烤菇鱈魚柳漢堡 - $110

旋風薯條 - $30
就是平常吃的那種薯圈,咸香味較濃郁,吃起特別酥脆和惹味。

直薯條 - $30
簡單以鹽調味,勝在有蕃茄汁沾,加上薯肉特別多,口感較佳。

2021-11-01
雙層牛肉芝士漢堡
大烤菇鱈魚柳漢堡&旋風薯條
大烤菇鱈魚柳漢堡
2021-11-01 37 瀏覽
Burgeroom顧名思義係食漢堡同小食,每份Burger都好足料,好大份。餐廳重要有霓虹燈,好似喺美國街頭。🤣鵝肝牛肉漢堡🐮🍔鵝肝味道濃郁,入口即溶,而且唔油膩,好香口。牛肉多汁、口感結實,搭鵝肝食,味道好夾。burger重要好大份,好彩餐廳幫我地分成兩份,方便食好多😍😍😍香脆鱈魚柳蛋漢堡🐟🍔鱈魚炸得外脆內軟,好juicy!啖啖都食到厚厚嘅鱈魚柳,好足料😋😋😋牛油果醬芝士薯條🥑🧀🍟薯條炸得幾香脆,配埋牛油果醬同蕃茄粒,唔會油膩,重幾fresh。加埋芝士雖然好邪惡,但見到啲拉絲,點忍得住口🤤🤤

鵝肝牛肉漢堡🐮🍔

香脆鱈魚柳蛋漢堡🐟🍔

牛油果醬芝士薯條🥑🧀🍟
2021-11-01 42 瀏覽
臨近Dinner time去左美麗華睇吓有咩好食一上電梯就見到Burgeroom一睇個名就知係食Burger 啦即刻就衝咗入去食睇一睇個餐牌有好!多!Burger!唔少得嘅一定係佢個特量芝士burger!d 芝士多到流晒出嚟咬落去仲有牛肉嘅肉汁唔係乾爭爭個d又唔會一咬就散晒另外兩個賣相都唔錯一個嗌左普通嘅牛Burger另一個就嗌左煙肉Burger本身仲想叫埋個芝麻旋風薯條但好可惜賣晒環境嚟講佢係有d 逼如果可以寬敞少少就好了
臨近Dinner time
去左美麗華睇吓有咩好食
一上電梯就見到Burgeroom
一睇個名就知係食Burger 啦
即刻就衝咗入去食
睇一睇個餐牌有好!多!Burger!
唔少得嘅一定係佢個特量芝士burger!
d 芝士多到流晒出嚟

咬落去仲有牛肉嘅肉汁