2021-10-11
我對菠蘿漢堡情有獨鍾🍍burger room 真係滿足到我。佢嘅漢堡包係好有創意又有軟殼蟹, 鵝肝,龍蝦呢啲貴價食材。都幾創新。不過我食嚟食去都係食牛肉😂一直都好有水準,但係我覺得今次係完全唔合格。Pineapple bbq sauce burger $98菠蘿漢堡有兩款,我鍾意食甜甜地,所以就選擇bbq sauce。 畀個橫切面大家睇。佢嘅patty 係非常厚身,有2cm咁高,我叫咗medium ,但well done 咗, 冇肉汁比較乾。patty有啲脂肪粒,有口感。 我唔滿意塊番茄冰凍,room temperature會比較好囉。漢堡麵包唔軟而且乾, 乾過光酥餅,個底仲要勁硬。用手指彈落去「貢貢」聲。佢嘅漢堡比較巨型,一個女仔食一個🍔比較吃力。Cheese egg burger $108朋友嫌隻蛋太老太dry,一啲都唔嫩滑。點了 medium,但個肉扒都係welldone,乾而且無汁。芝士溶得幾靚不過嫌佢唔夠多。 包底嘅情況同我個🍔一樣,都係非常硬。 成個漢堡包乾成咁,食落都幾難受😢Popcorn chicken with honey BBQ sauce $60呢隻炸雞外脆,裏面
一直都好有水準,但係我覺得今次係完全唔合格。
佢嘅漢堡比較巨型,一個女仔食一個🍔比較吃力。
Cheese egg burger $108
呢隻炸雞外脆,裏面夠濕,有肉汁。 有啲貴,份量比較少。
Truffle cheese fries $68
呢個松露薯條完全冇松露味,可以skip咗去。 薯條炸得唔夠脆。
兩人吃了$334 。 100蚊一個漢堡唔係問題,但今次真係嚴重失水準👎🏻