2021-10-11 65 瀏覽
我對菠蘿漢堡情有獨鍾🍍burger room 真係滿足到我。佢嘅漢堡包係好有創意又有軟殼蟹, 鵝肝,龍蝦呢啲貴價食材。都幾創新。不過我食嚟食去都係食牛肉😂一直都好有水準,但係我覺得今次係完全唔合格。Pineapple bbq sauce burger $98菠蘿漢堡有兩款,我鍾意食甜甜地,所以就選擇bbq sauce。 畀個橫切面大家睇。佢嘅patty 係非常厚身,有2cm咁高,我叫咗medium ,但well done 咗, 冇肉汁比較乾。patty有啲脂肪粒,有口感。 我唔滿意塊番茄冰凍,room temperature會比較好囉。漢堡麵包唔軟而且乾, 乾過光酥餅,個底仲要勁硬。用手指彈落去「貢貢」聲。佢嘅漢堡比較巨型,一個女仔食一個🍔比較吃力。Cheese egg burger $108朋友嫌隻蛋太老太dry,一啲都唔嫩滑。點了 medium,但個肉扒都係welldone,乾而且無汁。芝士溶得幾靚不過嫌佢唔夠多。 包底嘅情況同我個🍔一樣,都係非常硬。 成個漢堡包乾成咁,食落都幾難受😢Popcorn chicken with honey BBQ sauce $60呢隻炸雞外脆,裏面
一直都好有水準,但係我覺得今次係完全唔合格。

佢嘅漢堡比較巨型,一個女仔食一個🍔比較吃力。

Cheese egg burger $108

呢隻炸雞外脆,裏面夠濕,有肉汁。 有啲貴,份量比較少。

Truffle cheese fries $68
呢個松露薯條完全冇松露味,可以skip咗去。 薯條炸得唔夠脆。

兩人吃了$334 。 100蚊一個漢堡唔係問題,但今次真係嚴重失水準👎🏻

2021-10-11 21 瀏覽
係尖沙咀行完街,發現左呢間係美麗華既burger🍔環境舒服,自行到bar枱位置下單。我哋兩個人各自叫咗一個burger,一個係鵝肝牛肉漢堡,另一個係蜜糖咖啡菇雞肉漢堡。第一次食鵝肝,絕對驚艷到我哋呀首先份量對於我哋兩位女生嚟講係超大份,鵝肝同牛肉係厚身。第一次食鵝肝,絕對驚艷到我哋呀因為佢嘅質感係軟軟的,而且又唔會有陣騷味,好怕食到啲內臟有騷味。而牛肉係充滿肉汁,唔會太乾身兩樣嘅食材再配合埋醬汁,哇,第一次食到咁與眾不同嘅漢堡至於蜜糖咖啡菇,同樣地出色🤤最特別嘅係佢嘅咖啡菇真係好好味,夠淋再配合埋雞扒嘅脆口,好夾不過對比之下鵝肝牛肉漢堡就值得推介啲啦!我哋除咗嗌兩個漢堡之外,仲叫咗一份洋蔥圈,平時都係叫開薯條多,洋蔥圈嘅特別地方就係,唔會話太飽肚,而且仲係熱辣辣,兩個人share啱啱好,配合埋蜜桃冰茶,係完美既晚餐
兩樣嘅食材再配合埋醬汁,哇,第一次食到咁與眾不同嘅漢堡

再配合埋雞扒嘅脆口,好夾
不過對比之下鵝肝牛肉漢堡就值得推介啲啦!
2021-10-07
2021-10-06 26 瀏覽
除咗M記之外,食漢堡仲可以有好多唔同選擇,今次揀咗美麗華呢間,見到網上評分幾高餐廳行型格路線,有車軚做裝飾,多數以紅色光為主漢堡嘅選擇好多,花多眼亂,有海鮮、牛肉、雞肉類等我揀咗個比較特別嘅軟殼蟹漢堡,份量都幾大,蟹腳仲凸咗出嚟添,軟殼蟹外皮炸得香脆,有肉汁,外脆內軟,整體來講唔錯朋友揀咗個墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡,食落去都幾辣,因為有幾片辣椒,但好惹味,牛肉好厚,肉味可以更濃,配上蕃茄生菜等配料,平衡左肉嘅罪惡感我揀咗支裝石榴汁,原來係澳洲農場自家製,市面上比較少見,紅色好吸引,有少少氣,好似飲緊果汁汽水,酸酸甜甜夠開胃朋友叫咗杯日本啤酒,配漢堡一流仲叫咗個洋蔥圈,炸得好香脆,可以配上茄汁食如果想食清淡一點,可以揀沙律,款式都唔少

餐廳行型格路線,有車軚做裝飾,多數以紅色光為主

漢堡嘅選擇好多,花多眼亂,有海鮮、牛肉、雞肉類等

朋友叫咗杯日本啤酒,配漢堡一流

仲叫咗個洋蔥圈,炸得好香脆,可以配上茄汁食

如果想食清淡一點,可以揀沙律,款式都唔少

2021-10-06
2021-10-06 20 瀏覽
美麗華商場有一間西式餐廳位置都幾入,非常近諾士佛台出口原來專係食「comfort food」就係漢堡包、雞翼、同埋啤酒😂真係好啱放咗工,想去飲下啤酒食下雞翼chill 下的人😂餐廳裝修都幾rock 吓要去櫃面俾錢落單然後就舒舒服服坐喺度食,好似不需要限時,咁都幾relax👍🏻特大芝士漢堡包非常巨型,其實兩個人食都夠牛肉都多汁,份量好大如果麵包在看得鬆脆啲更加好味👍🏻香辣單骨雞翼配蜜糖芥辣醬非常香脆、雞翼又多汁配埋芥辣醬簡直絕配👍🏻蕃茄大啡菇沙律呢個都好緊要,中和下漢堡包同雞翼嘅味道沙律份量比預期多都幾好味最緊要就係有啤酒同威士忌梳打咁先Perfect😂
美麗華商場有一間西式餐廳
位置都幾入,非常近諾士佛台出口
原來專係食「comfort food」
就係漢堡包、雞翼、同埋啤酒😂
真係好啱放咗工,想去飲下啤酒食下雞翼chill 下的人😂

餐廳裝修都幾rock 吓
要去櫃面俾錢落單

特大芝士漢堡包
非常巨型,其實兩個人食都夠
牛肉都多汁,份量好大
如果麵包在看得鬆脆啲更加好味👍🏻

香辣單骨雞翼配蜜糖芥辣醬
非常香脆、雞翼又多汁
配埋芥辣醬簡直絕配👍🏻

蕃茄大啡菇沙律
呢個都好緊要,中和下漢堡包同雞翼嘅味道
沙律份量比預期多
都幾好味

最緊要就係有啤酒同威士忌梳打
咁先Perfect😂
2021-10-06 18 瀏覽
今晚食burger😍尖沙咀burgeroom分店環境闊落,坐得好舒服🤓自然傾計都會傾得開心d🍄蘑菇牛肉漢堡男朋友鍾意食菇類嘅食物,上次試過大啡菇牛肉漢堡,覺得個大啡菇勁厚好多汁,今次試吓蘑菇🤣一樣咁好食!牛肉同蘑菇嘅配搭清新又鮮味。我哋習慣切開一份份嚟食,夾住唔同嘅材料配搭,食出無窮滋味!🦆鵝肝牛肉漢堡因為啱啱出咗糧所以揀個貴啲嘅嚟食😂😂其實一直見到鵝肝牛肉漢堡包都好想試,好吸引,今次終於點左嚟食!鵝肝真係超高水準!外皮煎到金黃色,裏面軟滑,味道香濃!配埋牛肉一齊做漢堡包,感覺奢華!食落去好幸福!餐廳採用半自助形式,斟水好方便🤣不過食漢堡我哋當然都係嗌嘢飲啦
今晚食burger😍

🍄蘑菇牛肉漢堡

🦆鵝肝牛肉漢堡

2021-10-04 19 瀏覽
🍔爆汁足料漢堡Burgeroom🍔🪄雙層牛肉芝士漢堡(2塊牛肉漢堡/車打芝士🧀/蕃茄/生菜🥬)一層牛肉已經超級厚😻👧🏻仲叫左個雙層牛肉😁🤪簡直是邪惡😈牛肉非常多汁,不會煎得好乾👍🏻咬一啖已好滿足😋由於漢堡巨大的關係,所以上檯時候已預先切開一半❤️方便跟朋友Share食都得👍🏻🪄鱈魚手指配他他醬(5條)金黃色的魚手指🐟外面炸到脆卜卜,裡面魚肉軟熟再配上他他醬又一完美配搭❤️🪄直薯條份量都好多😋大大條👍🏻最重要係熱辣辣👍🏻🔎 尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2 樓 207 號舖
🍔爆汁足料漢堡Burgeroom🍔
🪄雙層牛肉芝士漢堡

(2塊牛肉漢堡/車打芝士🧀/蕃茄/生菜🥬)
一層牛肉已經超級厚😻👧🏻仲叫左個雙層牛肉😁🤪
簡直是邪惡😈牛肉非常多汁,
不會煎得好乾👍🏻咬一啖已好滿足😋
🪄鱈魚手指配他他醬(5條)

🪄直薯條

份量都好多😋大大條👍🏻最重要係熱辣辣👍🏻
🔎 尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2 樓 207 號舖
  • 雙層牛肉芝士漢堡
2021-10-03 11 瀏覽
🍭極度邪惡burger🍔鵝肝牛肉控必食鵝肝牛肉漢堡🍔有鵝肝,牛肉,蕃茄,生菜,芝士同埋千島醬,burger非常厚身,要用牙籤吉住,鵝肝都幾大塊,煎到啱啱好,芝士半溶嘅狀態,食落滿口充斥住鵝肝同牛肉嘅肉汁同油脂,味道非常豐富🍟粗薯條剛剛炸好,熱辣辣Cafe latte ☕️拉花幾靚,飲落咖啡同奶嘅比例唔錯,好香同埋好滑身呢餐廳bookmark咗好耐,burger果然唔錯,太邪惡了,呢到要落單俾左錢,店員就會送餐到你枱,呢間餐廳樓底好高,感覺幾舒服,整體唔錯
🍭極度邪惡burger🍔鵝肝牛肉控必食

鵝肝牛肉漢堡

🍟粗薯條剛剛炸好,熱辣辣

Cafe latte
☕️拉花幾靚,飲落咖啡同奶嘅比例唔錯,好香同埋好滑身

• 鵝肝牛肉漢堡
2021-10-01 23 瀏覽
呢間野絕對有下次,個漢堡🍔真係好味,包皮夠鬆軟,塊煙肉🥓烤得剛剛好,冇成條柴咁😏而塊主菜牛勁juice,芝士味又剛好,同朋友一致應為。。。有下次🤤👍👍

有下次🤤👍👍
2021-10-01
成日係Open rice見到關於呢間 burger嘅review 呢間真係細細個就聽過呢個名 但到出黎做野都未試過 反正今日同同事行過 又冇乜人等 就入去試試晚市等左10分鐘左右就入得入到去美式工業風裝修好靚 位置都好闊落 入到去見到menu 就頭痕 原來burger可以有咁多配搭😧由最classic 牛肉漢堡 到 海鮮 到豬羊雞都有 最值得讚嘅係連vegan漢堡都有 其他漢堡都可以加錢轉impossible burger 完全可以照顧唔同飲食習慣朋友嘅需要 下次同vegan 朋友食野絕對可以考慮呢間我同朋友最後叫左個蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡同埋黑松露芝士大烤菇牛肉漢堡餐廳好細心 每個burger都會預先咁切開兩份 呢樣野真係好用心 去其他地方食個Burger一定大大個 唔好講女士 一個大男人都唔知可以點樣一口食曬 又唔會漏曬D料出黎 而家女士一口 Size都啱啱好 兩個人仲可以交換試個Burger肉質好鮮嫩 最緊要上枱嘅時候唔會濕淋淋 浸到個包軟曬食落好鬆軟 冇雪味 煙肉煎到金黃色脆口 泛泛油香 係煙肉最高峰 麵包都好抵讚 有淡淡麵包香朋友個黑松露牛肉漢堡都非常好食 餐廳唔吝嗇咁加
入到去美式工業風裝修好靚 位置都好闊落

令到成個包味道提升到另一個層次

如此高質嘅美食享受兩個人夾埋竟然唔過300 仲免加一
真係非常之推薦比各位💪🏻💪🏻
2021-09-20
10 分鐘 (堂食)
蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡
  • 黑松露牛肉漢堡
2021-09-28 27 瀏覽
假日想TEA 下RELAX下估唔到三點零鍾黎到都唔少人呀點左~鱈魚啡菇BURGER鱈魚OKAY呀唔會炸到過份干又唔會腥味整體幾好呀係略嫌太多沙律醬~炸蝦BURGER朋友點的佢都食到好知味下又話個沙律醬唔係好多應該OK呀~帶子沙律呢個反而幾FRESH好多菜呀可以中和下個油利感帶子煎得剛好唔會UN呀讚
假日想TEA 下RELAX下

帶子煎得剛好
唔會UN呀
2021-09-22
2021-09-27 13 瀏覽
識食一定係食Burgeroom 🤩尖沙咀分店環境好大有車既主題裝修男仔應該會中意既型格局店員服務都好好👍🏻雖然係自助落單但都有店員送餐當日7:00左右到都坐滿左8成👍🏻👏🏻食物價錢都合理因為食物黎到,真係會大到嚇親因為都驚食唔哂所以就叫左一杯飲品同細薯條🍟2個人分直薯條係厚切外脆內軟 熱🔥.煙肉大啡菇牛肉漢堡啡菇好多汁🥰食落去唔乾煙肉夠脆.另一個係黑松露大啡菇牛肉漢堡有黑松露醬真係好好食😋仲有啲松露碎 好好食芝士已經溶左落牛肉度👍🏻唔會乾左一舊👍🏻.仲要切好一半咁上好厚好夠層次100分既一餐🥳🥳
識食一定係食Burgeroom 🤩

但都有店員送餐

當日7:00左右到
都坐滿左8成👍🏻👏🏻
食物價錢都合理
因為食物黎到,真係會大到嚇親

因為都驚食唔哂

• 大烤菇芝士牛肉漢堡
  • 蜜桃冰茶
  • 黑松露芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡
2021-09-20 93 瀏覽
因為好中意食burger 就搵左呢間burger room 試下啦. 呢間野都幾大, lunch 吾多人, 吾會逼, 可以坐耐小小又吾會嘈.見到個餐牌就有選擇困難症, 佢有好多款式既burger, 例如鵝肝burger, 帶子burger, 廣島蠔burger等我地叫左一個軟殼蟹burger 同埋牛油果醬芝士牛肉漢堡.好少食到軟殼蟹burger. 軟殼蟹炸到好脆. 少左D 鮮味,  不過成個burger 味道好夾, 好香口又吾會覺得好油牛油果醬芝士牛肉漢堡滿滿既牛油果醬, 好香好濃, 多到就黎滴出黎.牛油果配芝士真係好正, 成個burger 都好juicy. 咬一淡, 成個咀都係油香, 會有小小膩, 不過回甘真係好正至於個薯條就遜色了, 吾係外脆內軟.一個字, 脆, 無啦, 我覺得太脆. 有D 炸過左火呢杯蜜桃茶都好飲, 好fresh, 有小小果粒, 如果有粒小小仲好整體黎講都吾錯, 會再黎

我地叫左一個軟殼蟹burger 同埋牛油果醬芝士牛肉漢堡.
軟殼蟹漢堡

牛油果醬芝士牛肉漢堡
滿滿既牛油果醬, 好香好濃, 多到就黎滴出黎.
牛油果配芝士真係好正, 成個burger 都好juicy.
咬一淡, 成個咀都係油香, 會有小小膩, 不過回甘真係好正
至於個薯條就遜色了, 吾係外脆內軟.
一個字, 脆, 無啦, 我覺得太脆. 有D 炸過左火

整體黎講都吾錯, 會再黎
2021-09-16
軟殼蟹漢堡
2021-09-19 238 瀏覽
Burgeroom已經食過好多次,每次都係好掛住佢啲充滿肉汁超Juicy既牛肉漢堡而黎。-每次我都會叫🍔鵝肝牛肉漢堡 $168鵝肝絕對唔細,入口即溶,唔會太熟。牛肉充滿肉汁,包有淡淡牛油香。-🍔特量芝士牛肉漢堡 $109芝士真係好多,流哂出黎,但係黎到已經結哂😕-🍗單骨雞翼配蜜糖芥末醬 $60好脆好野味😋😋-🍹冰茶 $38菠蘿、荔枝、桃味我都試過哂,首先唔會太甜,而且好多碎左既真果肉,飲落好Fresh.
每次我都會叫🍔鵝肝牛肉漢堡 $168
鵝肝絕對唔細,入口即溶,唔會太熟。
牛肉充滿肉汁,包有淡淡牛油香。
🍔特量芝士牛肉漢堡 $109
芝士真係好多,流哂出黎,但係黎到已經結哂😕
🍗單骨雞翼配蜜糖芥末醬 $60

特量芝士牛肉漢堡
單骨雞翼配蜜糖芥末醬
荔枝冰茶、菠蘿冰茶
2021-09-18 30 瀏覽
M記漢堡包食得多,今次轉下食呢間,睇下有幾大分別🧐Burgeroom有兩間店舖,近近哋就大家方便,我哋揀位於美麗華呢間。餐廳用上車軚、鋼管、鐵柱、紅磚、水泥石地等作裝修,加上一個大酒bar,有種粗礦狂野feel!雖然只有一張餐牌,連同素食類,漢堡包都超過四十多款,仲有小食、沙律、酒精類及非酒精類飲品,選擇非常多。呢度係自助式,係counter點完餐,然後坐定定等服務員送來。今次點咗兩個飲品、一個小食同二個漢堡包🍵🍵落單後,罐裝飲品自己係凍櫃拎,冇幾耐服務員送上一杯入口香滑,回味甘苦嘅熱鮮奶綠茶!🌶️🌶️蜜味辣雞翼(6隻)雞翼熱辣辣香噴噴,入口外香脆中帶點溫和辣,內軟滑多汁。非常惹味,食完一隻接一隻🤭🍔🍔香脆鱈魚柳蛋漢堡/軟殼蟹漢堡兩個漢堡包簡直係巨無霸,漢堡麵包烘得金黃,主角鱈魚柳同軟殼蟹都炸到香脆可口,再加埋生菜、蕃茄片同醬汁增加口感。個漢堡包太厚,好難大大啖一口咬落去,唯有續層續層慢慢食啦😜好食嘅嘢大多數都係邪惡嘅,不過間中一次半次放肆一下無所謂啦。呢度仲有咁多款口味漢堡包,價錢合理,又無加一,會再來試其他味道漢堡包!
M記漢堡包食得多,今次轉下食呢間,睇下有幾大分別🧐

今次點咗兩個飲品、一個小食同二個漢堡包

🌶️🌶️蜜味辣雞翼(6隻)

🍔🍔香脆鱈魚柳蛋漢堡/軟殼蟹漢堡

2021-09-17 22 瀏覽
約左朋友去諾士佛台飲嘢未夠鐘就嚟同另一個朋友食個快飯不過呢度真係可以慢慢享受!呢度係門口會有人帶位,枱面已經放左menu,揀定就可以自己出去買再等人送餐,半自助形式!我地2個人都唔係好肚餓,亦見到隔離枱個burger都幾大個,所以我地就叫左一個漢堡,一碟薯條同2杯啤酒⋯⋯(明明之後約咗人飲酒都仲要飲咗先😅)食物😋😋😋😋😋為最好食 有🥰為推介🍴【菠蘿煙肉牛肉漢堡】😋😋😋😋😋-因本人唔食煙肉所以走左,但就加$10紫洋蔥,個潢堡嚟到真係好大個,有隻手掌咁大,好細心地仲已經切開左一半,我朋友嘗試一啖咬,結論係厚到唔得嘅🤣仲要啲牛肉汁滴出嚟,好juice,成手都係肉汁。不過店舖都好細心落左order之後,會有刀叉放低,咁我哋就用刀叉食就食得好睇啲!味道方面good嘅,材料都新鮮特別生菜都係好新鮮蕃茄好Juice嘅!牛肉漢堡就更加唔使講,有牛肉味,肉又唔入煎到好實!👍🏻🍴【芝士旋風薯條】😋😋-份量好多,基本係3包麥xx大薯條嘅份量,面頭芝士好香芝士味,不過個薯條好鹹!失色加失望!🍻2杯1664白啤,一杯$80,都貴嘅!總括來講,我哋兩個女仔,一個包一份薯條係足夠一個晚餐嘅份量夠飽嘅!走嗰陣仲即bo
約左朋友去諾士佛台飲嘢未夠鐘就嚟同另一個朋友食個快飯
不過呢度真係可以慢慢享受!
食物😋😋😋😋😋為最好食 有🥰為推介
🍻2杯1664白啤,一杯$80,都貴嘅!
走嗰陣仲即book星期六同朋友再嚟試其他同慢慢食,因為太多款揀同可以慢慢坐試吓!Encore😎
波蘿煙肉牛肉漢堡
芝士旋風薯條