2021-12-22 63 瀏覽
蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡🍔🍔Honey Mustard Portobello Beef Burger🍔 巨型漢堡包🍔!超高身,餐廳細心將佢切開左兩件方便食~ 牛肉夠厚身好juicy😋 加埋多汁既啡菇味道好掂~ 另外都想讚讚佢嘅麵包🥯,好鬆軟,有空間一口咬晒成個包🤣BR breakfast都係一般all day breakfast 有既野食~ 味道都okay~加$30就有得要套餐~包多杯飲品☕️☕️同薯條🍟
蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡🍔🍔

BR breakfast

加$30就有得要套餐~包多杯飲品☕️☕️同薯條🍟
2021-12-21 43 瀏覽
餐廳嘅裝修幾有特色,以街道同埋車輪做裝飾,啱晒打卡🤩而且燈光同整個氣氛都唔錯,好適合同一班朋友嚟呢度傾吓計食吓嘢👏Burger賣相好吸引,而且香味四溢,烤過嘅麵包外皮令到成個Burger嘅外型能夠保持得好靚,食落仲好香👍蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡牛肉嘅份量十足,濃濃嘅牛香,入面有豐富嘅肉汁,正啊😍大烤菇咬落都超juicy,配搭埋牛肉一齊個味道好夾👍微微烤過嘅煙肉帶焦香,蕃茄同生菜十分新鮮,蜜糖芥末醬又令到味道更豐富,好快就食晒成個burger🐷香脆鱈魚柳漢堡平時都叫開牛肉burger,今次黎試吓鱈魚柳😆鱈魚柳Burger都冇令我哋失望,一樣咁好食,啱啱炸好嘅鱈魚柳咬落好香脆,炸衣一啲都唔厚,裏面嘅魚肉嫩滑,肉汁完全冇因為高溫烤炸而流失,值得一試😋黑松露芝士薯條好邪惡嘅薯條😈外皮炸到非常酥脆,芝士嘅份量都好多,能夠食到濃郁嘅芝士味,又帶點黑松露嘅香氣😻蜜桃冰茶食完burger同薯條個口乾乾地飲番杯冰茶就最解渴,味道清甜,個底仲飲到好多蜜桃蓉,唔錯👍

蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡

香脆鱈魚柳漢堡
平時都叫開牛肉burger,今次黎試吓鱈魚柳😆

黑松露芝士薯條

蜜桃冰茶
  • 蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡
2021-12-19 49 瀏覽
今日Lunch好想食burger,於是就過黎美麗華既burgeroom試下。呢間餐廳既裝修好美式,坐得都幾舒服,我地點左兩個Burger ,非常之飽!-大烤菇芝士牛肉漢堡$110(跟餐加$30)牛肉漢堡當然係食漢堡必點嘅,牛肉既肉汁都好足夠,但比較實淨,唔係好林,整體一般,反而跟餐送既薯條好好味,炸得好香脆,熱辣辣,份量都足夠。-軟殼蟹漢堡$108呢個都係跟左餐,見到餐牌有個推介既Logo就點左,軟殼蟹炸得幾香又脆口,我地都非常喜歡呢個,但如果有多D汁會更好!兩個餐都跟左個冰茶,一個菠蘿、一個蜜桃,兩款味道都唔錯,好fresh好爽,同burger 一起享用好夾!總結呢間Burger都唔錯,價錢唔算好貴,地理位置都好方便,下次會想試埋D唔同味道既薯條!
-大烤菇芝士牛肉漢堡$110(跟餐加$30)
-軟殼蟹漢堡$108

2021-12-15 42 瀏覽
行經美麗華商場,知道有好多餐廳選擇,而聞名已久的Burgeroom一直想去試試,每次卻因種種原因沒有去吃。今次恰巧在非繁忙的時間與友人行商場。到達餐廳後,不用等位便可以安排入座。餐廳格調很時尚,門口霓虹燈招牌非常吸睛,餐廳座位也頗舒服。餐廳點餐形式是先到收銀處點餐,然後職員會協助把已點的食物送到座位上,餐牌上每款漢堡都很吸引,我們最後點了《黑松露芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡》($110)和廚師推介的《牛油果醬芝士雞柳漢堡》($98),午市加$30便可有薯條和飲品,比較經濟。兩個漢堡都非常巨大,要把口張得大大才能把每層的配料吃到。先說牛肉漢堡,大啡菇烤得很香,牛肉略沒有雞柳漢堡的Juicy, 整體口感覺是很豐富的;雞柳漢堡的牛油果醬很清新,雞柳尚算嫩滑,粗薯條炸得平均,友人點的菠蘿冰茶比我杯熱茶更好喝,單是吃那個漢堡已足以令我很飽足。

2021-12-13
午餐
  • 牛油果醬芝士雞柳漢堡
2021-12-10 46 瀏覽
好耐之前食過一次The One 既Burger Room🍔🇺🇸 估唔到多年後依然水準保持到!今日同朋友去tst 行街 一早諗好要去食burger room😋😋今日閒日夜晚 餐廳都有8成滿 唔需要等位就入得!餐廳仲有happy hour tim! 六點前都係$39好抵嚟得burger room 緊係食burger la 🤪🍔貪心乜都想食但又怕太邪惡⋯⋯所以懶健康簡左個「牛油果🥑醬芝士牛肉burger🍔」個size 巨大!巨多牛油果醬 食左一半已經飽飽地 塊牛都岩岩好 唔會太熟當然仲叫左小食啦!我同fd都想食呢個飛魚子芝士薯條 🍟!果然都好唔客氣地比左好多飛魚子!又有好多芝士 忍唔住食晒成份🤪另外今日唔太舒服所以叫左佢地薑茶😂😂 味道正常😍😍😍🤪 下次想食下大份又抵食既burger 就要嚟試試😋

嚟得burger room 緊係食burger la 🤪🍔

另外今日唔太舒服所以叫左佢地薑茶😂😂 味道正常😍😍😍🤪

下次想食下大份又抵食既burger 就要嚟試試😋
2021-12-09 173 瀏覽
本人十分中意食burger, 知道美麗華入面有間漢堡包店非常出名,就入左去食!嗌左個雙鵝肝鱈魚柳漢堡($248),一上菜size非常巨型!而且鵝肝份量都好大件,由於本人膽固醇都係正常水平,所以先嗌呢個渣!如果唔係真係超晒標~鵝肝味非常香濃同埋新鮮,而且唔會煎到全熟而覺得鞋口,但食左一舊鵝肝已經覺得好heavy所以食唔到嘅朋友可以嗌返一件鵝肝試吓,真心好食嘅另外,塊鱈魚柳都又大塊又厚切,而且炸得好香脆!鱈魚嘅鮮味同塊鵝肝非常match!! 如果覺得太滯太肥膩嘅話,伴碟都有啲沙律🥗去中和下飽膩感~同埋漢堡入面都有少量蕃茄+生菜🥬食下。之後,由於覺得太heavy,就嗌左個帶子沙律($108),菜嘅份量都好多,而且都好新鮮~重點係有4粒帶子呀!每一粒都好大粒,而且係灼熟過嘅~如果覺得burger太heavy嘅話,呢碟沙津絕對可以幫助消化!最後,飲品方面,嗌左禁荔枝冰茶($38),荔枝味稍為啖左少少🤏,但食到有好多荔枝渣係個底果然係真材實料,本人就嗌左少冰少甜,而我覺得甜度岩岩好~建議各位朋友想啦水果茶飲下,不妨嗌呢杯!因為唔會覺得好甜,而且有荔波渣食下,幾特別!
所以食唔到嘅朋友可以嗌返一件鵝肝試吓,真心好食嘅

2021-12-09
2021-12-08 36 瀏覽
之前見朋友食呢間burger就一直bookmark住!😆因為佢有勁多層感覺好豐富😙我地今日係去尖沙咀美麗華分店😉可能因為係閒日 今日去到唔算多日!餐廳用自助形式order!!我地睇menu揀左好耐😂因為真係有太多選擇!唔同肉類 連素burger都有!最後揀左一個邪惡版同一個好似健康啲既burger!邪惡既係雙層芝士漢堡!一上碟已經忍唔住哇左聲!佢疊到好高😆2層肉望落好吸引!食落都好岀色!塊burger好香又啖啖肉☺️勁大份!食到捧住個肚!😆另外係懶健康既牛油果醬雞柳burger!!!!牛油果醬好香滑好fresh!!!配合埋雞柳好正😆呢個口感好豐富!個combination 好開胃!我地仲加左鱈魚柳條😆慢慢配沙律醬食傾住計!正呀!
之前見朋友食呢間burger就一直bookmark住!😆
因為佢有勁多層感覺好豐富😙
我地今日係去尖沙咀美麗華分店😉
可能因為係閒日 今日去到唔算多日!

餐廳用自助形式order!!
我地睇menu揀左好耐😂因為真係有太多選擇!
唔同肉類 連素burger都有!

最後揀左一個邪惡版同一個好似健康啲既burger!

邪惡既係雙層芝士漢堡!
一上碟已經忍唔住哇左聲!佢疊到好高😆2層肉望落好吸引!
食落都好岀色!塊burger好香又啖啖肉☺️
勁大份!食到捧住個肚!😆

另外係懶健康既牛油果醬雞柳burger!!!!
牛油果醬好香滑好fresh!!!配合埋雞柳好正😆
呢個口感好豐富!個combination 好開胃!

我地仲加左鱈魚柳條😆慢慢配沙律醬食傾住計!正呀!
2021-12-06 36 瀏覽
今晚同朋友黎到尖沙咀美麗華食漢堡。我地各自叫左一個burger同一杯野飲,另外叫多一個薯條share. 每樣野份量都好大,所以都坐左好耐食左好耐先食得晒。鮮蘑菇牛肉漢堡$95上枱前已經預先切開一半,唔知係店員方便我地兩個人share, 定係本身預設已經係咁。burger好高,所以一啖都食唔晒,要用刀叉食。包本身都唔會好空氣,配料亦好豐富。菠蘿鱈魚柳漢堡$98相比之下我更鍾意呢個burger. 材料有蕃茄,生菜,芝士,菠蘿,鱈魚柳,配埋甜甜地嘅醬,整體好食。直薯條$30薯條好抵食呀,以$30來講份量非常多,我哋一邊傾一邊慢慢食,食到尾先食得晒。最緊要係啲薯條就算放咗好耐,都依然唔會諗晒。蜜桃冰茶$38/菠蘿冰茶$38
今晚同朋友黎到尖沙咀美麗華食漢堡。

鮮蘑菇牛肉漢堡$95

菠蘿鱈魚柳漢堡$98

直薯條$30

蜜桃冰茶$38/菠蘿冰茶$38
2021-12-06 47 瀏覽
姊妹飯聚想食burger就搵咗依間,喺美麗華入邊環境乾淨, 姊妹傾下計都唔錯👍🏻Burger我哋叫咗個大烤菇芝士牛肉漢堡,分量勁足,以女仔嘅食量來講絕對可以share食架,佢地仲好窩心咁切開咗一半方便食用。特別推介佢地既馬蘇里拉芝士條,如果鍾意食芝士既人要order 呀, 佢拉到長長既芝士拉絲架😍😍但一定要熱食呀😋我地仲order左份BR breakfast 岩哂唔想咁多澱粉質既我地🤣飲品佢地有好多選擇,相中係Grapefruit 同埋Peach Lemon Lime & Bitters, 個人比較推薦後者既,因為前者有少少苦澀岩唔飲太甜既人😊

2021-11-25
2021-12-03 54 瀏覽
今日自己嘆咗一個好奢華嘅漢堡 點奢華法?雙鵝肝牛肉漢堡$248 雖然價錢係好離地 但係真係物有所值 漢堡有兩塊超厚嘅鵝肝 有一塊好厚嘅漢堡牛扒 仲有其他蔬菜配料漢堡包烘到脆卜卜 食落有外脆內軟嘅感覺兩片鵝肝勁juicy 煎到外面焦脆金黃帶點脆口 中間嫩滑非常 鵝油香濃 入口瞬間即化漢堡牛扒有質感 食到粒粒牛肉 煎得唔乾 食落充滿肉汁 芝士在熱辣辣嘅牛扒上融化 邪惡萬分旁邊有大量沙律菜可以中和成個漢堡油膩飽濟嘅感覺 拼沙律菜這個配搭非常好 比拼薯條還要配襯蜜桃冰茶$38 冰茶中帶有蜜桃果香 感覺清新又夏日 還有粒粒果蓉 真材實料餐牌內漢堡大致分為:牛肉類 素類 素肉 魚 海鮮類 雞 鴨類 ……分類非常細緻 適合各人口味 個人覺得推出素漢堡非常貼心 素食人士又可以間餐廳可選擇另外還有 小食 沙律 全日早餐 提供,全部食物都好美式 小食以煎炸為主飲品亦都很多樣化 如:非酒精飲品咖啡 朱古力 香茶 自家製冰茶 果汁 罐裝汽水 瓶裝水 瓶裝飲品 生啤 瓶裝啤酒 汽酒 手調雞尾酒 紅酒 白酒 香檳...非酒精及酒精都有提供餐廳裝修走型格路線 牆上面嘅壁畫繪畫得非常漂亮 是店內的打卡位

漢堡包烘到脆卜卜 食落有外脆內軟嘅感覺

2021-11-28 83 瀏覽
其實我真係好鍾意食burger,食親西式首選必定係burger,以前去親尖咀多數都去BLT,食burger必定配佢既Rocky Road同Blue Cheese Buffalo Wings,可惜佢無聲無息咁close down左,今日再去尖咀就試下呢間人氣好高既Burgeroom啦!位於美麗華既佢樓底高,坐位闊落,裝修帶美式風格,burger以牛、豬、雞、海鮮、素食分門別類,睇一睇個menu選擇多得令人眼花繚亂,樣樣都想試:牛油果?鵝肝?大啡菇?🧐最後我選擇左Back to basic,試下佢既Bacon Cheese Burger!一黎到個賣相已經好吸引,一如其他burger店會幫你切開兩半用竹籤督實,我鍾意佢稍微㩒扁個包,係可以一口食到哂所有材料:麵包稍為烘煎過、表層好似吹彈可破咁😍鬆軟得黎帶點微燙,煙肉脆得黎帶油香唔會太乾身,漢堡Juicy夠味又唔會實的的,加上大大塊蕃茄、生菜,重有半溶既芝士,一路食,肉汁一路流到手上,雖然食到有啲「呢hea」,但好耐冇試過食到一個令我咁滿足既burger啦!不過美中不足係佢跟餐既粗薯條只係中規中矩,唔失望但係冇驚喜,可能要加錢轉其他特色口味會更

不過美中不足係佢跟餐既粗薯條只係中規中矩,唔失望但係冇驚喜,可能要加錢轉其他特色口味會更滿足,另外佢既飲品選擇都普普通通,都係汽水、果茶、啤酒、咖啡,如果有milkshake就正喇🤤
Bacon  Cheese  Burger
2021-11-26
Bacon  Cheese  Burger
2021-11-27 52 瀏覽
門面裝修行輕工業風,紅磚牆、貨櫃、壁畫,睇得出裝修勁有心思!雖然餐牌只係有一張,但所包含嘅item非常之多,估唔到漢堡都可以有咁多口味,每款小食都非常吸引,所以計算完兩個女仔嘅食量,就選擇左一個漢堡加兩份小食😝見到飲品櫃嘅款式都非常多而且很特別最終我選擇咗手調嘅荔枝冰茶,茶底一啲苦澀味都無,配上荔枝嘅香甜,令我非常滿意😊牛油果醬芝士雞柳漢堡~漢堡每一層都有獨特嘅顏色,當中最吸引我,就係綠色嘅牛油果醬,厚厚一層非常Creamy,雞柳亦十分香滑多汁,整個配搭都令人心動!黑松露芝士薯條~薯條非常香脆,炸得唔會過時,軟硬程度恰到好處,加上獨特嘅黑松露香味及香濃芝士醬,絕配!洋蔥圈~洋蔥本身帶有獨特嘅甜味,加上薄薄嘅炸醬,炸完之後呈黃金色,沾上茄汁更加完美👍🏻

見到飲品櫃嘅款式都非常多而且很特別

2021-11-27 42 瀏覽
知道呢間burger好出名 銅鑼灣同尖沙咀都有分店有晚突然想食Burger薯條 就嚟到呢間試下😙個環境都幾chill 好enjoy 好有外國既feel🤪第一個叫咗牛油果醬芝士牛肉漢堡 $98牛肉好大舊 同埋好juicy🤣肥瘦適中 唔會好孩 啲汁好惹味🤣加埋番茄生菜一齊好fresh!!第二個叫既係菠蘿燒烤醬雞柳漢堡 $98燒烤醬好惹味 雞柳都好嫩滑好juicy 連埋菠蘿一齊食好好味😍而且好大份😍最後仲嗌咗個小食牛油果醬芝士薯條 $68好脆牛油果醬再加埋啲cheese好好食 食唔停口😙👍🏻出面仲有茄汁同芥末醬可以拎😙今次試咗牛同雞 下次會試埋魚柳個啲😍😍😍兩個人除返開大概$150 但以食物質素同環境 service 享受 絕對值得了
知道呢間burger好出名 銅鑼灣同尖沙咀都有分店

牛油果醬再加埋啲cheese好好食 食唔停口😙👍🏻
出面仲有茄汁同芥末醬可以拎😙

今次試咗牛同雞 下次會試埋魚柳個啲😍😍😍

2021-11-27 37 瀏覽
.人氣漢堡店🍔👅✨Portobello Cheese Burger 🍔 Bacon 🥓 Cheese Burger 🍔 +$30 set with 🍟🥤………外層包皮略凍,如果加熱多小小會好食好多🥲🥲漢堡有肉汁✨😆但🍔醬汁可以重手小小🙈整體都唔錯✨✨😆會再去食👅🍔午餐加嘅冰茶麻麻地,下次一定唔會加🙈😂😂……….味道:🍔🍔🍔🍔4/5環境:🍔🍔🍔3/5(同隔離台相隔比較近,唔太舒適🙈)衛生:🍔🍔🍔3/5整體:🍔🍔🍔🍔4/5……….
人氣漢堡店🍔👅✨
Portobello Cheese Burger 🍔
Bacon 🥓 Cheese Burger 🍔
+$30 set with 🍟🥤
………
外層包皮略凍,如果加熱多小小會好食好多🥲🥲
漢堡有肉汁✨😆但🍔醬汁可以重手小小🙈
整體都唔錯✨✨😆
會再去食👅🍔
午餐加嘅冰茶麻麻地,下次一定唔會加🙈😂😂
……….
味道:🍔🍔🍔🍔4/5
環境:🍔🍔🍔3/5
(同隔離台相隔比較近,唔太舒適🙈)
衛生:🍔🍔🍔3/5
整體:🍔🍔🍔🍔4/5
……….
2021-11-25 36 瀏覽
自己都係一個burger 愛好者,比較出名既burger 都有試過,但如果提到layers豐富 一定會諗起burgeroom!同一般burger 餐廳無異,店員係枱面上會預先放左餐牌,簡好之後就可以係出去counter 度買+俾錢。而水,蕃茄醬,芥末醬都係自助拎,所以呢間餐廳係免收加一!雖然要自己去落單,但嗌好後其實都有店員拎餐去你張枱,所以免加一都幾抵!本身餐牌裡面既配搭已經好豐富,今次同朋友就試左2 款burger.第一款係蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡,聽到個名咁長都知一定係超多料😂就好似下圖咁咁樣影已經完全反映到勁多層😂起碼有8層。最頂層包個層係厚身鬆軟,面頭有啲芝麻增加口感而之後個層就有芝士,岩岩好半熔狀態,好正!我個人覺得最出色係個大菇,除左橫切面同個包一樣大,都幾厚,每啖咬落都有汁,好香好好味而牛漢堡扒都好味,咬落有牛肉汁。而朋友食左特量芝士牛堡,芝士控必叫!幾乎每一啖都有芝士味!而且芝士味好濃。因為本身以為會唔夠飽所以嗌左黑松露芝士薯條($68),係我鐘意既粗薯條,每一條都有好香濃芝士醬+黑松露。份量都算多,會好飽2人埋單300$有找,已經超級飽!

而水,蕃茄醬,芥末醬都係自助拎,所以呢間餐廳係免收加一!

咁樣影已經完全反映到勁多層😂起碼有8層。

最頂層包個層係厚身鬆軟,面頭有啲芝麻增加口感
而之後個層就有芝士,岩岩好半熔狀態,好正!
而牛漢堡扒都好味,咬落有牛肉汁。

而朋友食左特量芝士牛堡,芝士控必叫!
幾乎每一啖都有芝士味!而且芝士味好濃。

2人埋單300$有找,已經超級飽!