2021-11-25
自己都係一個burger 愛好者,比較出名既burger 都有試過,但如果提到layers豐富 一定會諗起burgeroom!同一般burger 餐廳無異,店員係枱面上會預先放左餐牌,簡好之後就可以係出去counter 度買+俾錢。而水,蕃茄醬,芥末醬都係自助拎,所以呢間餐廳係免收加一!雖然要自己去落單,但嗌好後其實都有店員拎餐去你張枱,所以免加一都幾抵!本身餐牌裡面既配搭已經好豐富,今次同朋友就試左2 款burger.第一款係蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡,聽到個名咁長都知一定係超多料😂就好似下圖咁咁樣影已經完全反映到勁多層😂起碼有8層。最頂層包個層係厚身鬆軟,面頭有啲芝麻增加口感而之後個層就有芝士,岩岩好半熔狀態,好正!我個人覺得最出色係個大菇,除左橫切面同個包一樣大,都幾厚,每啖咬落都有汁,好香好好味而牛漢堡扒都好味,咬落有牛肉汁。而朋友食左特量芝士牛堡,芝士控必叫!幾乎每一啖都有芝士味!而且芝士味好濃。因為本身以為會唔夠飽所以嗌左黑松露芝士薯條($68),係我鐘意既粗薯條,每一條都有好香濃芝士醬+黑松露。份量都算多,會好飽2人埋單300$有找,已經超級飽!
而水,蕃茄醬,芥末醬都係自助拎,所以呢間餐廳係免收加一!
最頂層包個層係厚身鬆軟,面頭有啲芝麻增加口感
而之後個層就有芝士,岩岩好半熔狀態,好正!
而牛漢堡扒都好味,咬落有牛肉汁。
而朋友食左特量芝士牛堡,芝士控必叫!
幾乎每一啖都有芝士味!而且芝士味好濃。
2人埋單300$有找,已經超級飽!